ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.4.2020 | 14:35

Κατάθλιψη

Ακολουθεί σεντονι...Είμαι 20 χρονων.Από την τρίτη γυμνασίου άρχισα να έχω συμπτώματα κατάθλιψης. Από τότε κάθε μέρα που ξυπνάω νιώθω ότι δεν έχω λόγο ύπαρξης ,δεν με ενδιαφέρει να κάνω τίποτα ,δεν έχω κανένα κίνητρο για να ζω. Μια μέρα είχα πάρει χάπια γιατί ήθελα να τελειώσω τη ζωή μου. Αλλά δεν έγινε τπτ τελικά ,μόνο με πήγαν στο νοσοκομείο. Στο σχολείο τα χρόνια ήταν πιο δημιουργικά καθώς διάβαζα ,είχα επικοινωνία με καθηγητές ,με τις φίλες μου κλπ. Όταν τελείωσε το σχολείο και άρχισα το πανεπιστήμιο ,μπήκα σε μια σχολή κύρους αναγκαστικά καθώς δεν είχα στο μυαλό μου κάτι που να μου αρέσει από το πεδίο που είχα διαλέξει. Από τότε η ζωή μου έχει πάρει την κάτω βόλτα...έχασα όλους μου τους φιλους,στην σχολή πήγαινα πολύ σπάνια , διάβασμα δεν έχω ιδέα πως γίνεται εχω ξεχάσει τα πάντα και γενικά έχω παραιτηθεί. Τώρα με την καραντίνα κάθομαι όλη μέρα σπίτι και δεν κάνω σχεδόν τίποτα . Δεν έχω όρεξη γιατί τίποτα ,ούτε διάβασμα ,ούτε ταινίες ,ούτε σειρές πόσο μάλλον για δουλειές. Σήμερα τσακωθηκα με την μητέρα μου γιατί δεν έκανα μια δουλειά που μου είπε τη ώρα που ήθελε εκείνη. Γενικά είμαι πολύ αναβλητικη. Και αυτό επειδή δεν έχω ενέργεια και όρεξη για τίποτα. Το θέμα είναι ότι η μητέρα μου με λέει συνέχεια τεμπελα ,ότι είμαι απαράδεκτη που δεν την βοηθάω κλπ. Ενώ καταλαβαίνω ότι εν μέρει έχει δίκιο εγώ νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ακόμα και μια απλή δουλειά την κάνω με τα χίλια ζόρια και μετά πάω να ξαπλώσω. Θα ήθελα λοιπόν μια συμβουλή.. έτσι όπως το βλέπετε εσείς , είμαι τεμπελα;; Δεν ξέρω εγώ νιώθω ότι δεν υπάρχει ενέργεια για τίποτα. Αν μου έλεγε κάποιος αυτή τη στιγμή ότι θα με σκοτώσει θα του έλεγα απλά κάντο. Αξίζει να προσπαθήσω να αναζητήσω κάποια γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης;; Ή είμαι απλά καμμένο χαρτί;; Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας.
16
 
 
 
 
σχόλια
Να ζητήσεις βοήθεια!!! Καλό θα σου κάνει!! Κι εγώ έχω πάει!! Θα βγεις άλλος άνθρωπος!! Δεν είσαι τεμπέλα, έχεις ανάγκη από σωστή καθοδήγηση από σωστό ειδικό!!! Άντε κορίτσι μου πάλεψε το!!
Φυσικά και να αναζητήσεις γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης αν το έχεις ανάγκη. Και εννοείτε πως δεν είσαι καμένο χαρτί. Είσαι ένας απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος και σου αξίζουν τα καλύτερα! Και πρέπει να παλέψεις γι’ αυτά. Εντάξει; Γράψε νέα σου όποτε θέλεις :)
Αξίζει να αναζητήσεις κάποια γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς δεν είσαι καμμένο χαρτί. Είσαι σε κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία με θεαματικά αποτελέσματα.Το Αιγινήτειο Νοσοκομείο σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ έχει δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές και συνδέσεις Skype ειδικά για αυτές τις μέρες:https://www.circogreco.gr/2020/04/01/grammes-voitheias-meso-tilefonou/Πες τα ακριβώς όπως τα έγραψες εδώ. Καλή τύχη :)
Αγέρα βιώνεις μια πολύ δύσκολη κατάσταση και το παλεύεις όπως μπορείς.Κάποια στιγμή, ίσως θα μπορούσες να δοκιμάσεις να καλέσεις και εσύ στις τηλεφωνικές γραμμές στον σύνδεσμο που ανέβασα στο σχόλιο. Είναι δωρεάν, τις στελεχώνουν άνθρωποι με όρεξη να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο και να δώσουν καλές κατευθύνσεις σε όσους το έχουν ανάγκη. Κάθε καλή τύχη και κουράγιο σου εύχομαι!
φιλαρακι αυτες οι γραμμες ειν ........ για οτι αφορα τον κορονοιο έτσι είδα ............ να είσαι καλά παντα βοηθάς και προσφερεις γνοσεις ........... εδω είστε πολλοί ανθρωποι εξερετικοι ..........
Βάστα γερά! Ίσως αν ρωτήσεις στην τηλεφωνική γραμμή μπορεί να γνωρίζουν να σε παραπέμψουν και σε κάποια άλλη δομή, πιο ειδική για ηλικιωμένους ή/και Αλτσχάιμερ. Ελπίζω να βγει άκρη σύντομα με όσα περνάς, είναι πραγματικά βαριά κατάσταση η συμβίωση και η φροντίδα ατόμου με τέτοια θέματα...
Το σκέφτομαι Αγέρα, είναι παλούκι. Πάρε ένα τηλέφωνο έτσι για δοκιμή στις γραμμές του Αιγινήτειου, έστω για παρηγοριά σε όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση. Δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει!!
αν εχεις περάσει καταστάσεις άσχημες στην ζωη σου ..................... αντιδρας με καποιον τροπο ................ δε εις εγκληματίας που κάποια πραματα δε τα κανεις .............. καταστάσεις συχνα μας φέρνουν εμπόδια .................. ψυχικα ειμαστε χαλια κι ετσι ολα γινονται ντόμινο............

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ