ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

Ουκρανία: Εντολή δημάρχου να σκάψουν τάφους για να πειστούν οι πολίτες να τηρήσουν την καραντίνα

Ουκρανία: Εντολή δημάρχου να σκάψουν τάφους για να πειστούν οι πολίτες να τηρήσουν την καραντίνα Facebook Twitter
1

Ένας δήμαρχος στην Ουκρανία βρήκε έναν αμφιλεγόμενο τρόπο να πείσει τους πολίτες να σεβαστούν την καραντίνα: στην πόλη σκάφτηκαν εκατοντάδες τάφοι.

Μέχρι στιγμής στο Ντνίπρο δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από τον κορωνοϊό, ενώ έχουν καταγραφεί 13 κρούσματα. Παρ' όλα αυτά, ο δήμαρχος της πόλης, Μπόρις Φιλατόφ, έκρινε απαραίτητο να δοθεί εντολή να ανοίξουν συνολικά 615 τάφοι σε διάφορα νεκροταφεία, ενώ σε ετοιμότητα είναι 2.000 σάκοι για σορούς.

«Για όσους εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν, προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα» είχε γράψει ο Φιλατόφ στα social media στις 2 Απριλίου, ανακοινώνοντας πως προτίθεται να σκάψει εκατοντάδες τάφους. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία συχνά αψηφούν. «Χωρίς υπερβολή, πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου» τόνισε ο δήμαρχος, απειλώντας με πρόστιμο 17.000 γρίβνα (περίπου 570 ευρώ) τους παραβάτες.

Η κίνηση του Φιλατόφ προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις. Ο Ιβάν Κρασίκοφ, επικεφαλής τοπικής ΜΚΟ, χαρακτήρισε τον δήμαρχο ανίκανο να διαχειριστεί την κατάσταση. «Αντί να συγκεντρώσει τις προσπάθειές του στην προετοιμασία των νοσοκομείων και στην πρόληψη, μιλάμε για τάφους» συμπλήρωσε και τόνισε: «Δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να ενισχύει τον πανικό».

Από την άλλη, ο συγγραφέας Γιαν Βαλετόφ που ζει στο Ντνίπρο έκρινε ότι ο δήμαρχος καλώς προέταξε ένα φόβητρο για να συνετίσει τους πολίτες. «Ο δήμαρχος έλαβε ένα καλό ψυχολογικό μέτρο, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να φανταστούν πως θα τους βάλουν σε αυτούς τους τάφους» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
1

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Στενός φίλος του Ουίλιαμ και του Χάρι ο Βρετανός αριστοκράτης Χιου Γκρόσβενορ - Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο για «να μην επισκιάσει τη μεγάλη μέρα του φίλου του»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αμερικανός 100χρονος βετεράνος έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αρραβωνιαστικιά του 

Διεθνή / Αμερικανός 100ετών έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αραβωνιαστικιά του

Ο Αμερικανός βετεράνος Χάρολντ Τέρενς 100 ετών συμμετείχε στην απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου του 1944 - Έχει τιμηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

Διεθνή / Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να αποκτήσει τα πολυπόθητα μαχητικά F-16 Block 70, για να αντισταθμίσει, κάπως, την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα μαχητικά F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν διαφέρει σε τίποτε από όσους Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Διευθυντές Αστυνομίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία πολιτών στα παραλιακά μέτωπα παραθαλάσσιων πόλεων.