ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.4.2020 | 05:12

Η επιτυχία της βλακείας.

Ποτέ δεν ήθελε να γίνει πατέρας. Αυτή ρώτησε άλλους στενόμυαλους οι οποίοι της είπανε ότι δεν θέλει με ΕΚΕΙΝΗ παιδιά και ότι αν θα βρει την κατάλληλη θα θελήσει. Δεν μπορούν να φανταστούν ότι για κάποιους η κατάλληλη είναι εκείνη που δεν ψοφάει να γίνει μανούλα. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΙ ΛΟΓΙΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΙ.Οι περισσότεροι άνθρωποι δε βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και εκφέρουν απόψεις με σιγουριά κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι περισσότεροι είναι τέρατα εγωισμού δεν μπορούν να φανταστούνε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ταυτίζονται με τις επιθυμίες τις δικές τους. Ορισμένοι μας τα έχετε κάνει τσουρέκια το παίζετε θεοί λες και τα ξέρετε όλα τον κάθε άνθρωπο και τα θέλω του. Οι άνθρωποι θέλουν αυτό οι άνθρωποι χρειάζονται εκείνο, σταματήστε να μιλάτε για τον εαυτό σας συνέχεια αυτό κάνετε. Μάθατε τρεις προτάσεις για πάσα νόσο και μαλακία νομίζετε βρίσκουν εφαρμογή στον Γιώργο τον Κώστα τον Βασίλη τον Γιάννη τον Μενέλεαο τον Μανώλη για όλους από 18 μέχρι 80 χρονών. Παραδεχτείτε ότι μιλάτε για την πάρτη σας οι περισσότεροι, εκτός από ορισμένους που έχουν λίγο μυαλό παραπάνω και δεν ξεχνάνε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δεν προβάλλουν αυθαίρετα τις δικές τους ανάγκες σε όποιον ξεκάρφωτο βρούνε μπροστά τους και όποιον πάρει ο χάρος.
5
 
 
 
 
σχόλια
Το πρόβλημα το έχει εκείνη που της είπε ότι δε θέλει να γίνει πατέρας: είτε εννοούσε ότι δε θέλει με εκείνη, είτε εννοούσε ότι δε θέλει με καμία, θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι προκοπή μαζί του δε θα κάνει για να δημιουργήσει οικογένεια. Κατά τα λοιπά, να είχαμε να λέμε.
Ναι, καλά τα λές φίλε, αλλά με μία σημαντική σημείωση: Αν δεν θες να γίνεις πατέρας, το λες από την αρχή και σέβεσαι τον άλλο/ή που είναι σχέση σου και μπορεί να θέλει, ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ. Δεν παραμυθιάζεις, ούτε σπαταλάς τον χρόνο του/της. Αντε να δω, πόσοι από εσας το κάνετε αυτό; Το θυμάστε μόνο όταν η άλλη έχει φτάσει 35+ και ακόμα περιμένει τις "κατάλληλες συνθήκες" που συνήθως πετάει σαν δικαιολογία ο λεγάμενος.
Μάλλον όχι εγωισμός τότε, αλλά εγωμονισμός (solipsism), όταν ο άνθρωπος πιστεύει πως όλοι σκέφτονται όπως ο ίδιος και παρακινούνται από το ίδιο σύστημα αξιών που έχει εκείνος. Σαφώς και αν ένας άνδρας δεν θέλει παιδιά, δεν θα τα θελήσει όποια γυναίκα και να έχει δίπλα του και ό,τι και να λέει η κοινωνία. Και ωστόσο, έχουμε δει και εκείνους που δεν ήθελαν με τίποτα, μα τελικά και πατεράδες έγιναν πάνω από μία φορά και δεν παραπονέθηκαν ποτέ στο στυλ ότι "τους παγίδευσαν," και ξεκίνησαν να σχεδιάζουν τη ζωή τους γύρω από την οικογένεια και όχι μόνο γύρω από τον εαυτό τους. Κάτι τέτοιο, όμως, έγινε μετά από αναθεώρηση της ζωής από τους ίδιους. Δεν βρήκαν πρώτα "την ιδανική" και έπειτα αποφάσισαν να γίνουν πατεράδες, δεν άλλαξαν για χάρη κάποιας. Μα τότε και η γυναίκα που θα ήθελε να γίνει μητέρα, γιατί να ξοδεύει περισσότερο χρόνο με κάποιον που δηλώνει ξεκάθαρα την αντίθετη επιθυμία; Απλώς φτάνει να αναλογιστεί κανείς πόσο μεγάλη χάρη στον εαυτό τους θα έκαναν πολλές γυναίκες φεύγοντας από μία σχέση που ξέρουν ότι δεν τους καλύπτει παρά να ρωτούν δεξιά και αριστερά (ειδήμονες και μη) το γιατί δεν τους καλύπτει, αλλά παραμένοντας εντός της καταδικασμένης σχέσης. Αντί να ρωτούν "μου ταιριάζει αυτό ή καλύτερα να μείνω μόνη;" έχουν μάθει να ρωτούν "μα γιατί δεν είναι έτσι όπως τον θέλω, μήπως φταίω εγώ, μπορώ να αλλάξω κάτι;" Έχουν μάθει να νιώθουν ανεπαρκείς και να επωμίζονται εγγενή ελαττώματα της σχέσης και των συντρόφων τους, δυστυχώς.