ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.7.2020 | 15:24

Είμαι απογοητευμένη.

Κοντεύω τα 36 και είμαι χρόνια άνεργη. Το πως καλύπτω τα έξοδά μου, νομίζω το καταλαβαίνετε, μένω απλά στο πατρικό μου. Ψάχνω δουλειά, στέλνω βιογραφικά και τηλέφωνα και όλα στάσιμα. Ρώτησα σήμερα και στον ΟΑΕΔ και δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα επιδότησης εδώ που μένω. Κλαίω πολλές φορές και κουράζομαι ψυχολογικά. Είναι άσχημο να μην έχεις αυτονομία και ας υπάρχει κατανόηση από γονείς. Είναι δύσκολο να είσαι κλεισμένη στα ντουβάρια και να νιώθεις να είσαι σε ένα λαβύρινθο. Ανησυχώ και για τα αισθηματικά μου που δεν έχω βρει τον άνθρωπό μου να νιώσω αγάπη και ασφάλεια. Είμαι πληγωμένη από μια ανεκπλήρωτη αγάπη επίσης που δεν έχω μοιραστεί πουθενά τα συναισθήματά μου. Άλλα βάρη και αυτά και νιώθω τόσο μόνη. Γενικά δύσκολα, όσο και να δίνω κουράγιο στον εαυτό μου. Στο εξωτερικό μη μου προτείνετε να πάω, έτσι στα κουτουρού. Δεν έχω κάποιο πτυχίο, έχω βέβαια μόρφωση δεν είμαι αγράμματη, αλλά όχι μάστερ κτλ. Εξάλλου είμαι και άβγαλτη να πάω έξω και δεν θέλω κιόλας φοβάμαι στο άγνωστο τόσα γίνονται. Αν υπήρχαν πραγματικά συγγενείς να μου προτείνουν ή γνωστοί θα πήγαινα και ας είμαι άβγαλτη και μεγάλη ηλικιακά.
6
 
 
 
 
σχόλια
Δεν υπαρχει εκει που μενεις καποια δουλεια,να δουλευεις παρτ ταιμ,να φευγεις απο το σπιτι και λιγο λιγο να φευγεις απο αυτο το κλιμα που μας περιγραφεις?Τι θελω να πω.Περασα φασεις ανεργιας,και οχι μονο μια αλλα πολλες.Απλα οταν δεν μπορουσα να βρω πληρες ωραριο,ελεγα ας βρω και παρτ ταιμ,καταλαβες?Να πληρωνομαι ενταξει απλα δεν θα ημουν σε φαση σαν αυτη που μας περιγραφεις.Ψαξε καλη μου.Ψαξε και απο το ιντερνετ υπαρχουν καποιες εταιριες που ζητουν τηλεφωνητριες,ψαξε και οτι κατσει που λεμε.Τουλαχιστον θα φυγεις απο ολο αυτο που μας περιγραφεις.Δεν μπορει να μην υπαρχει τιποτα.
Προφανώς μένεις επαρχία, και αυτό δυσκολεύει την κατάστασή σου. Δεν ξέρω γιατί, αλλά νιώθω ότι όσο και να κλαίγεσαι, κατά βάθος έχεις βολευτεί σε αυτό που βιώνεις. Πρέπει να τολμήσεις, και να διευρύνεις τον επαγγελματικό σου ορίζοντα αφού σε ενοχλεί τόσο πολύ η ανεργία.
Δίνεις ελάχιστες πληροφορίες για να κάνουμε προτάσεις. Τι γνώσεις έχεις; Έχεις σπουδάσει; Τι; Έχεις σκεφτεί κάτι παραπλήσιο; Σε τι θα μπορούσες να εργαστείς πρόχειρα μέχρι να βρεις κάτι στο αντικείμενό σου; Έχεις εργαστεί στο παρελθόν; Σε τι; Τι θα ήθελες να κάνεις; Θα μάθαινες κάτι καινούργιο;
Πάρα πολλοί είναι σε αυτή την κατάσταση και έχουν ακόμα πτυχία και μάστερ. Δεν είσαι η μόνη. Στο κοινωφελές του ΟΑΕΔ που βγαίνει κάθε χρόνο κάνεις αιτήσεις λόγω μακροχρόνιας ανεργίας λογικά έχεις αρκετά μόρια. Σκέψου κάτι που ξέρεις καλά να κάνεις οτιδήποτε σε τι είσαι κάπως καλή και σε ευχαριστεί; Δες το και έτσι.
Έβγαλε ο ΟΑΕΔ ένα Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 30 ετών και άνω. Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 30 ετών και άνω διαθέτει 8.300 θέσεις με 75% επιδότηση (έως 800 € μηνιαία) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 9 μήνες 12 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους. Επιδότηση στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και ανώτατο ορίο στα 750 € μηνιαία.Βρες μία ιδιωτική επιχείρηση σε τομέα που ξέρεις 5 πράγματα (και γνωρίζεις προσωπικά τους ιδιοκτήτες ή μέσω κοινών γνωστών) συνεννοηθείτε για την πρόσληψη μέσω του προγράμματος. Διάβασε τα link και ρώτα στον τοπικό ΟΑΕΔ για λεπτομέρειες αν σου πουν και δεν αδιαφορήσουν ή σε αποθαρρύνουν με αοριστίες. http://www.oaed.gr/-/programma-apascholeses-anergon-30-eton-kai-ano
Αντιλαμβάνομαι ότι η ανεργία είναι μεγάλο πρόβλημα στις μέρες μας. Δε δέχομαι όμως από έναν άνθρωπο να δηλώνει άβγαλτος στα 36 του χρόνια. Είναι καιρός πια να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου με κάθε κόστος. Τι εννοώ; Να ρισκάρεις επαγγελματικά οπουδήποτε κι ας αποτύχεις. Δεν πειράζει καθόλο. Τουλάχιστον θα έχεις προσπαθήσει. Άντε καλή τύχη.