ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.8.2020 | 04:19

Απαράδεκτο

Ρε παιδια ποσο άσχημο να λες σε κοπέλα "το σώμα σου θα ήταν καλυτερο αν είχες 3-4 κιλά παραπανω".αρχικά γιατί να σου πει ο άλλος πως πρεπει να είναι το σώμα σου και γιατί να πρεπει να γίνεις όπως θέλει αυτός αν νιώθεις οκ έτσι όπως είσαι και σου αρέσει και είσαι υγιής;τι απαράδεκτα σχόλια είναι αυτά εν έτει 2020 να σου λένε πως θα είσαι κιόλας για να ικανοποιεις τα γουστα τους.. Αν δεν σας αρέσει ο δρόμος είναι από κει, δεν θα αλλάξουμε για πάρτη σας;)
5
 
 
 
 
σχόλια
Μη κρινεις το μηνυμα που σου λενε αλλα αν το κινητρο ειναι καλο ή κακο. Τετοιες συμβουλες εχουν συνηθως καλο κινητρο. Ο αλλος νοιαζεται επαρκως για να σου πει να βελτιωθεις. Αν δε τον ενοιαζες καθολου δε θα λεγε τιποτα. Επιπροσθετα αυτων εμεις δεν ειμαστε αντικειμενικοι με τον εαυτο μας. Ποσο αρεσει η φωνη σου, η μουρη σου, το σωμα σου; Εμεις ειμαστε κακοι κριτες του εαυτου μας. Περιμενουμε να μαθουμε ποσο μετραμε απο τριτους... καποιες φορες νομιζουμε πχ οτι αν παμε μειον πεντε κιλα θα ειναι καλυτερα αλλα για τους αλλους φαινεται χειροτερα και δεν ισχυει η σκεψη μας. Εκει πρεπει να μαστε ευγνομωνες που μας το λενε... γιατι εμεις εχουμε στρεβλη εικονα του εαυτου μας...
Για να φτάσει να σου πει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι του έδωσες τον χώρο (ή το θάρρος).Εκτός αν στο είπε ξεκάρφωτα. Οπότε, εκεί γελάς, γιατί ένα τέτοιο σχόλιο λέει πολλά γι' αυτόν και όχι για σένα. Παίρνεις την πληροφορία και τον γράφεις εκεί που πρέπει (εσύ θα κρίνεις που είναι αυτό).Μπορείς να ακολουθήσεις και το φεμινιστικό τρόπο. Να τον βάλεις στη θέση του, λέγοντας κάτι του στυλ "δε σου πέφτει λόγος". Αν δε σε νοιάζει τι επιρροή μπορεί να έχει στη ζωή σου ο άνθρωπος αυτός.Αυτό που πρέπει να κατανοήσεις είναι ότι δε θ' αλλάξουν οι άλλοι, επειδή εσύ δυσαρεστείσαι. Μπορεί να περιορίσουν την έκφραση της συμπεριφοράς τους σε εσένα, αλλά μην ελπίζεις στη θεία φώτιση για να σκέφτονται όπως εσύ.
Γενικα ειναι ακομψο να λες στον αλλον οχι μονο κοπελα, και αγορι να ειναι πως πρεπει να ειναι το σωμα του.Αν νιωθεις οκ με το σωμα σου δεν θα σε πειραξει οτι και να ακουσεις.. Ωστοσο δεν θεωρω καθολου κακο αν ερωτηθεις να απαντησεις.Αν εγω σε ρωτησω πως με βρισκεις δεν θεωρω καθολου κακο να μου πεις την γνωμη σου, αφου τη ζητησα ομως.
Πραγματικά, ενώ το παρουσιάζεις ως έγκλημα όλο αυτό, προσωπικά δε μου φαίνεται τραγικό αν η άποψη είναι καλοπροαίρετη και διατυπώνεται προς το σκοπό της δικής σου βελτίωσης. Αν τώρα εσύ θεωρείς ότι πρέπει να σε αποθεώνουν όπως και να είσαι και να σε βρίσκουν τέλεια, πάω πάσο.