Αδυναμία συγκέντρωσης στο σημερινό ‘Α, μπα’

Αδυναμία συγκέντρωσης στο σημερινό ‘Α, μπα’ Facebook Twitter
22

________________
1.


"Καλημέρα Α μπα,
Καταρχάς να σου πω ότι εδώ και ένα εξάμηνο σε διαβάζω ανελλιπώς και σε γουστάρω τρελά και σήμερα πήρα την απόφαση να σου στείλω μια ερώτηση μετά από πολύ καιρό γιατί με έπεισε ο τρόπος γραφής σου και οι ευφυείς απαντήσεις σου! Να σε προειδοποιήσω η ερώτηση είναι μεγάλη!
Λοιπόν, το σκηνικό έχει ως εξής:
Εγώ 17χρονη, ομοφυλόφιλη (επιτέλους το παραδέχτηκα, στον εαυτό μου βέβαια) γνωρίζω μέσω κοινής παρέας μια 25χρονη καλλονή (μοντέλο φάση) αλλά και πολύ ώριμη στο μυαλό της. Βγαίνουμε αρκετές φορές με την κοινή παρέα και την κοπέλα αυτή χαλαρά και γενικότερα αυτή αφήνει υπονοούμενα ότι είναι και αυτή δικιά μας: να μη στα πολυλογώ, τα λεγόμενά της, οι κινήσεις της κλπ δείχνουν σε αντίστοιχη κατεύθυνση ενώ σε κατ'ιδίαν συναντήσεις όλη η κοινή παρέα φτάνει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι και πολύ στρέιτ (εγώ δηλαδή είμαι πολύ πιο θηλυπρεπής και δε αφήνω τέτοια υπονοούμενα).Κάποια στιγμή σε ένα πάρτυ βρισκόμαστε οι δυο μας μόνες μας και συζητάμε πιο ανοικτά και (χάρη και στο αλκοόλ!) της λέω ότι είμαι ομοφυλόφιλη χαλαρά (χωρίς να της την πέσω) και ενώ μου εκμυστηρεύεται και αυτή κάποια δικά της μυστικά, αρνείται εμμέσως ότι είναι λεσβία (του τύπου, έχω φίλες λεσβίες και ξέρω τι περνάτε). Οπότε φτάνουμε στο ερώτημα: Γιατί δεν είπε και αυτή ότι είναι bi ή λεσβία; Και για να σε βοηθήσω στην απάντησή σου θα σου πω 3 εναλλακτικές απαντήσεις που σκέφτηκα μόνη μου (όπως βλέπεις, αντί να κοιτάω τις πανελλαδικές ασχολούμαι με τον έρωτα..)
1.Δεν είναι λεσβία η ίδια, απλώς πιο friendly και όλοι μας έχουμε κάνει λάθος.(χλωμό το κόβω)
2.Είναι λεσβία απλά κώλωσε να το παραδεχτεί ή δε με εμπιστεύοταν (χλωμό επίσης γιατί όπως σου είπα, ανταλλάξαμε αρκετές προσωπικές εμπειρίες/ιστορίες το ίδιο βράδυ) και
3.Είναι λεσβία, δεν έχει πρόβλημα να το παραδεχτεί αλλά σκέφτηκε ότι της την πέφτω και είπε να μη μου δώσει ελπίδες (για μένα το πιο πιθανό).
Και για να ανακεφαλαιώσω με πιο πιασάρικο τρόπο: Α μπα, περπατάει σα gay, μιλάει σαν gay, γιατί δε το παραδέχεται;;
Σε φιλώ στο μάγουλο, μιας και είσαι στρέιτ"-Lesvos

Γκέι ή στρέιτ ή bi, πάπιες ή χήνες, 17χρονες ή 80χρονοι, μοντέλα ή Κουασιμόδοι, ένα κοινό μπορούν να έχουν: ότι δεν ξέρουν τι θέλουν.


Είναι το 4ο ενδεχόμενο, και για να σε προετοιμάσω για τα επόμενα 50 χρόνια, αυτό είναι μονίμως το πιο πιθανό.


Και αν μου επιτρέπεις και μια συμβουλή, επειδή είμαι μεγαλύτερη: οι περισσότεροι νέοι ξέρουν τι θέλουν, αλλά μαθαίνουν να μην ξέρουν, επειδή ο περίγυρός τους πιέζει με την ψευδαίσθηση της άπειρης ποικιλίας. Επειδή φαίνεται να ξέρεις τι θέλεις, προσπάθησε να μην το ξεχάσεις, όσο αντικούλ κι αν φαίνεται. Τα επόμενα χρόνια θα φας μερικές χυλόπιτες, αλλά μακροπρόθεσμα θα βγεις κερδισμένη.


________________
2.


"Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σε συγχαρώ για τη στήλη σου!
Είμαι 29 ετών, εργάζομαι εδώ και 7 χρόνια (τα 2,5 τελευταία στο εξωτερικό) και μέχρι πρότινος θεωρούσα τον εαυτό μου νέα κοπέλα. Μέχρις ότου, λόγω μετακίνησής μου στο εξωτερικό, άρχισα να διαβάζω πολλά μπλογκ ενημέρωσης (οι επίσημες εφημερίδες με εκνευρίζουν αφάνταστα αφού τα κομματικά συμφέροντα στις απόψεις των αρθρογράφων βγάζουν μάτι). Αλλά και μπλογκ ψυχαγωγίας όπως το δικό σου!
Πολλές φορές αναρωτιόμουν πως γίνεται οι άνθρωποι να χάνονται τόσο πολύ μέσα στο συναίσθημα και να μην βλέπουν την πραγματικότητα( «αφού με κοίταξε για 1,2 δευτερόλεπτα, αυτό δεν σημαίνει ότι με θέλει; Όχι πες! Το γεγονός ότι έχει το τηλέφωνό μου, το ε-μαιλ μου, τη διεύθυνση του σπιτιού και της δουλειάς και είμαστε και φίλοι στο facebook και δεν έχει κάνει καμία απόπειρα επικοινωνίας, δεν σημαίνει ότι απλά είναι ντροπαλός; 'Έλα πες κι εσύ!»). Θεωρώ ότι θέλει ωριμότητα χωρίς απαραίτητα και εμπειρία και εκτιμώ αφάνταστα το ρεαλισμό σου!
Αλλά νοιώθω ρε Α,μπά γριά! Ανά 2 προτάσεις αναφωνώ «άσε μας κουκλίτσα μου!». Οι περισσότερες απόψεις μου φαίνονται παιδαριώδεις! Υπεραπλουστευμένες προτάσεις για υπερ-πολύπλοκα θέματα και υπερβολικές αναλύσεις για μαλακίες!
Και ρωτώ : Α,μπά μήπως έχω γεράσει; Και το χειρότερο, Α,μπά μήπως έχω σκατογεράσει;"- Μικρή Ολλανδέζα

Καλά. Πρώτα πες εκατό φορές δυνατά «Θεέ μου, έχω τεράστια κενά γνώσης και πολύ λίγο χρόνο». Μετά ξεκίνα συνδρομή στο New Yorker, στους New York Times και στη Guardian. Μετά διάβασέ τα με προσοχή, για να διαπιστώσεις πόσοι έξυπνοι και μορφωμένοι άνθρωποι υπάρχουν στον κόσμο. Μετά λυπήσου τον παλιό σου εαυτό που νόμιζε ότι είναι πολύ έξυπνος.


Από την άλλη, μπορείς να διαβάζεις εις τον αιώνα τον άπαντα μπλογκ και όχι εφημερίδες (επειδή οι εφημερίδες είναι κατευθυνόμενες, ενώ τα μπλογκ όχι;) για να μείνεις εις των αιώνα τον άπαντα με την εντύπωση ότι είσαι πολύ έξυπνη. Όλοι αυτό κάνουν.

________________
3.


Α μπα ποια η γνώμη σου για το project runway all star? Είμαι fan του project runway, και καθώς το έβλεπα μου γεννήθηκε η ιδέα να γίνει ένα reality με τους καλύτερους παίχτες, και ότι θα ταν πολύ ωραίο. Τελικά τώρα που έγινε απογοητεύτηκα. Δεν μου αρέσουν οι κριτές, μερικές φορές είναι τόσο καλοί που δεν καταλαβαίνω ποιοι είναι οι τρεις χειρότεροι .Η παρουσιάστρια είναι βαρετή , ούτε το "you are out" δε λέει με προφορά. Γενικά δε μου άρεσε!- blah blah

Τεράστιο φιάσκο, συμφωνώ. Και το "you're out" μου λείπει, και ο Tim Gunn. Και αν αυτοί ήταν οι καλύτεροι παίκτες, γιατί δεν τους θυμόμαστε;

 

 

______________
4.


Αμπάρα..ζητάω βοήθεια από εσένα και τους αναγνώστες σου...ψάχνω το βιβλίο 'Μικρή ιστορία περί των πάντων (σχεδόν)' του Bill Bryson με ISBN 960-435-128-1, αλλά δεν μπορώ να το βρω! μήπως το έχει κανένας διαβάσει και μπορεί να μου το στείλει να το διαβάσω και να του το επιστρέψω ή υπάρχει κάπου ηλεκτρονικά; είσαι θεά το ξέρεις και το ξέρουμε, αλλά αν το βρεις θα είσαι η θεά των θεών!! ;) :)))- not so best

Φαίνεται να έχει εξαντληθεί στην Ελλάδα. Ελπίζω να ξέρεις αγγλικά.

 

________________
5.


θα υπάρξει Α, μπα-πάρτι με Abba μουσική;- trinity

Μεγάλο στρες η διοργάνωση πάρτι! Αν κάνεις όμως, να με καλέσεις.

________________
6.


"Αγαπητή Α,μπα ποιά είναι η γνώμη σου για τον Φοίβο Δεληβοριά;"- εκείνη


Πολύ μου αρέσει. Έχει χιούμορ, έχει ταλέντο, και στις συνεντεύξεις φαίνεται πολύ έξυπνος. Τον λυπάμαι όμως για όλες τις φορές που θα έχει ακούσει «για μένα οι καλύτερές σας συνεργασίες ήταν με την Έλλη Κοκκίνου».

________________
7.


"hola α,μπα!
ενώ θέλω πάρα πολύ να διαβάσω βιβλία, κλασσική λογοτεχνία συγκεκριμένα, μου είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να συγκεντρωθώ και να διαβάσω πάνω από 2-3 σελίδες συνεχόμενα, κ καταλήγω να κάνω να τελειώσω ένα βιβλίο σ ένα εξάμηνο.
το ίδιο μου συμβαίνει και με τις ταινίες, δεν μπορώ να τις παρακολουθήσω συνεχόμενα και τις βλέπω σε 20λεπτα πατάω pause και συνεχίζω άλλη μέρα . τα θυμάμαι όμως όλα και από τα βιβλία και από τις ταινίες.
μήπως είναι αυτό που λένε ''διάσπαση προσοχής'' η απλά έχω τους δικούς μου ρυθμούς. η παίζει να είμαι κ τεμπέλα και απλά να χρυσώνω το χάπι ψάχνοντας να δώσω μια πιο fancy ονομασία στην βαρεμάρα μου; cheers!"- chica guapa

Μπορεί να είναι απλώς ο ρυθμός σου, αλλά νομίζω ότι δεν σου πολυαρέσουν αυτά που διαβάζεις και βλέπεις. Μπορεί τελικά να μην σου αρέσει η κλασική λογοτεχνία. Μην πιέζεσαι να δεις και να διαβάσεις αυτά που λένε ότι πρέπει, γιατί έτσι θα τα παρατήσεις όλα. Ο μόνος τρόπος για να απολαύσεις την τέχνη είναι να σου αρέσει κάτι τη στιγμή που εσύ διάλεξες για να ασχοληθείς. Κάθε βιβλίο και κάθε ταινία έχουν τη θέση τους στη ζωή του καθενός. Βιβλίο που άφησες στη μέση, πέντε χρόνια μετά μπορεί να το ανακηρύξεις ως το καλύτερο βιβλίο που έχει γραφτεί ποτέ. Ταινία που σου φάνηκε απλή, δέκα χρόνια μετά μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είχες καταλάβει τίποτα. Παραδείγματα, άπειρα.

________________
8.


Αγαπητή μου Α, μπά, τώρα που κλέβω ίντερνετ από τον γείτονα του κάνω κακό; δεν κατεβάζω ταινίες, μόνο μειλ, facebοok, και κανα ιντερνετικό περιοδικό. και επίσης μπορεί να είναι τζιμάνι να δει τις σελίδες που επισκέπτομαι; και να καταλάβει ποιά είμαι; να διαβάσει τα μειλ μου; να με δει το πρωί στον δρόμο και να μου κουνήσει επικριτικά το δάχτυλο;- α α α

Δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά ίσως μπορεί να μπει μέσα στον υπολογιστή σου. Καλού κακού κρύψε τις γυμνές φωτογραφίες.

________________
9.


Μόλις είπαν στη Μελέτη (ξέρω, ντροπή!) ότι ξαναξεκινούν ''τα φιλαράκια'', εσύ τι ακούς εκ των έσω; Θα παίζουν οι ίδιοι; Προβλέπω ψιλοπατάτα, εσύ τι πιστεύεις;- Σούζυ τσούζει

Αυτό το έχω ακούσει όσες φορές έχω ακούσει και για το άφθονο πετρέλαιο της Ελλάδας. Όσο έχουμε δει το ένα, θα δούμε και το άλλο.

________________
10.


Εκεί στο LA, κάνεις μπάνιο στη θάλασσα;- Περίεργη

Τον φοβάμαι τον Ειρηνικό. Πηγαίνω όμως στην πισίνα του συγκροτήματος που μένουμε.

________________
11.


αγαπητη α μπα, πες μας την καθημερινοτητα σου...!- doradiri

Ξυπνάω στις 5:30, πίνω τσάι και τρώω μισό γκρέιπφρουτ και βουτυρωμένο τοστ. Κάνω κρύο ντους, πλέκω τα μαλλιά μου γαλλική κοτσίδα και φοράω τις μπότες ιππασίας. Λέω στον οδηγό να με πάει στους στάβλους και κάνω ιππασία για τέσσερις ώρες, καλπασμό και άλματα. Στις 12 πηγαίνω στο κλαμπ και τρώω ελαφρύ λαντς (σασίμι, σαλάτα με αστακό, τέτοια) μαζί με τις φίλες μου. Μετά πηγαίνω σπίτι και γράφω το Α, μπα. Στις 5 πίνω τζιν τόνικ, κάνω ντους και φοράω τα βραδινά ρούχα. Μπορεί να πάω για ψώνια, μπορεί φάω βραδινό με φίλους, μπορεί να πάω στο θέατρο, στην όπερα, διάφορα. Βγαίνω σπάνια σε μπαρ και ακόμη πιο σπάνια σε κλαμπ.

________________
12.


"Αγαπητή Λένα,

είμαστε 5 χρόνια μαζί, αγαπημένα θεωρώ. Μένουμε μαζί γιατί θέλαμε και γιατί οι γονείς μου είναι επαρχία. Οι γονείς μου έχουν αρχίσει να ρωτάνε τι γίνεται, οι γονείς του το ίδιο (ρωτάνε εμένα κυρίως, όχι μόνο εκείνον). Εμένα με έπιασε μια ψιλοκρίση λόγω εισόδου στα 30 ( αν και δε μου φαίνεται! χαχα) και έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι που πάει όλο αυτό. Το πρόβλημα ποιο είναι? Είχα πάντα μια προκατάληψη για το γάμο και τα λουλούδια και θεωρώ ότι αν θέσω κάποιο θέμα, θα γίνω μια κατίνα που προσπαθεί να τον τυλίξει, ενώ αυτό που θέλω είναι μια επιβεβαίωση ότι θα ήθελε να περάσουμε την υπόλοιπη μας ζωή μαζί, άσχετα από γάμους. Απλά να το εκφράσει κάπως. Χτυπά το κουδουνάκι της ανασφάλειας και το πότε θα γίνω μάνα και όλα τα στερεότυπα που μας κατακλύζουν από όταν γεννιόμαστε τα κοριτσάκια? Δεν ξέρω..."- Το στραγάλι

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, δεν το εμπεδώνετε. Έστω. Άλλη μια φορά.

Αυτό που σε κάνει Κατίνα είναι το ότι ταυτίζεις το γάμο με νυφικό και λουλούδια.

Ο γάμος είναι ένα μια νομική δέσμευση μεταξύ δυο ανθρώπων, οι οποίοι δηλώνουν στο κράτος ότι από δω και πέρα ο ένας διαλέγει να είναι υπεύθυνος για τον άλλον. Δεν ορίζει το πόσο θα κρατήσει, αν η αγάπη θα είναι αληθινή, ή σε ποιά πεθερικά θα περνάτε το Πάσχα. Τα πολύ σοβαρά θέματα που ορίζει είναι τι θα γίνει αν τα πράγματα πάνε στραβά. Τι θα γίνει αν χωρίσετε; Πώς θα μοιράσετε μετά τα παιδιά και την περιουσία; Ποιός έχει τη μεγαλύτερη οικονομική ευθύνη; Και ακόμα πιο σημαντικό, τι θα γίνει αν ο ένας από τους δύο αρρωστήσει, μείνει άνεργος, ή πεθάνει; Ποιος θα πάρει τις αποφάσεις στο νοσοκομείο; Τι θα κάνει ο άλλος που δεν δούλευε;

Κατάλαβες, εσύ, γλυκό μου παιδί, και όλοι αυτοί που λέτε ότι ο γάμος είναι απλώς ένα χαρτί; Είναι ένα δίκτυο εξασφάλισης για τα αδύναμα μέλη, μικρά μου κουτορνίθια. Τα στερεότυπα ότι ο γάμος σημαίνει σεμέν και μπάκες είναι δικά σας μικροαστικά κολλήματα. Ο κάθε γάμος είναι διαφορετικός και ορίζεται μόνο από τα δύο μέλη. Το κράτος αδιαφορεί παντελώς για το πώς τα τον ζήσετε. Αυτό που το νοιάζει είναι ποιός δηλώνει ότι είναι δικά του τα παιδιά.

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Σήμερα έχω ψοφήσει στο γέλιο με τις απαντήσεις. Την γαλλική πλεξούδα πως την πετυχένεις με την τσίμπλα στο μάτι; μουχαχαχαχαχαΠριν χρόνια όταν κάπνιζα προσπαθούσα να κλέψω πέντα λεπτά για εξισορρόπηση (το σταμάτησα γιατί φέρνει ρυτίδες), τώρα το κάνω για να διαβάσω Α, μπα !
#4 To βιβλίο αυτό μπορείτε και να το παραγγείλετε από το Public εδώ http://www.public.gr/product/books/greek-books/natural-science/popular-science/mikri-istoria-peri-ton-panton-shedon/prod303414/ (δεν ξέρω τι γίνεται αν είστε εκτός Αθήνας)
Αχ, Αμπά ευχαριστώ για το λινκ στο #4! Έχω μισό ράφι βιβλία του Bryson αλλά το Short History δεν το είχα διαβάσει. Για το #12, είχα βρεθεί κι εγώ πριν λίγα χρόνια στην ίδια θέση. Λίγο πριν τα 30 και ενώ είχαμε ήδη σχέση χρόνων, του είπα ότι με απασχολούσε το θέμα των παιδιών, αφού δεν είχα πια απεριόριστο χρόνο μπροστά μου. Απλώς του ζήτησα να σκεφτεί αν θέλει να κάνει οικογένεια μαζί μου, που θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να γίνει στα 30 something. Αν πάλι όχι, δικαίωμά του, αλλά να μην περιμένει να μου το ξεφουρνίσει στα 35, γιατί θα το θεωρούσα ανέντιμο.Δεν έθεσα θέμα γάμου, γιατί δεν με ενδιέφερε παρά σαν κάτι τυπικο. Αλλά αφού οι άντρες μπορούν να αναβάλλουν την τεκνοποίηση για πολύ περισσότερο ενώ εμείς όχι, νομίζω ότι πριν αρχίσει να χτυπάει το βιολογικό ρολόι, πρέπει να δώσει πρώτα απαντήσεις στον εαυτό του και μετά σ' εσένα. Είναι θεμιτό να μη θέλει, να μη νιώθει έτοιμος, αλλά όχι το να βολευτεί σε μία σχέση και να σε αφήσει στα κρύα του λουτρού όταν θα κοντεύεις να χάσεις το τρένο για να κάνεις οικογένεια. Το "πότε θα γίνω μάνα" το λέμε πολύ σαν αστειάκι και στερεότυπο, αλλά έχει να κάνει με τον χρονικό περιορισμό που μας επιβάλλει η φύση.ΥΓ τον δικό μου τον έκοψε κρύος ιδρώτας όταν του έκανα την κουβέντα, αλλά δεν έφυγε. Τώρα είμαστε τέσσερις. :)
Ακριβώς αυτό ήθελα να πω!! Ο τρόπος που το χειρίστηκες, είναι θεωρώ ένας πολύ ωραίος τρόπος ώστε να καταλάβει ο άλλος ότι το θέμα των παιδιών είναι κάτι που με αγχώνει, ακριβώς επειδή δεν μπορώ να το κάνω στα 50 ή στα 80 μου! ούτε κι εγώ θέλω να κάνω παιδιά τώρα, αλλά κάποια στιγμή στα επόμενα 10 χρόνια θέλω. Ουφ!ΥΓ. ειλικρινά χάρηκα πολύ που τώρα είστε 4 :) -το στραγάλι.
Αυτο ακριβως, ανεντιμο. Καλυτερα να σε πει ενας ανεπροκοπος Κατινα και να τελειωνεις μια ωρα αρχητερα με δαυτον παρα να μετανοιωνεις μια ζωη μετα. Μη τους δινετε αερα, κοριτσια.
Συγχαρητήρια, κορίτσι μου! Σπανίζει αυτή η ευθύτητα και η ειλικρίνεια. Πολλές κοπέλες ντρέπονται να παραδεχτούν αυτά τα "αυτονόητα" και κρύβονται πίσω από στερεότυπα απελευθέρωσης, που τις καταπιέζουν, όπως καταπίεζε τις παλιότερες γυναίκες η συντηρητική κοινωνία.
#12Να σημειώσω μόνο παρεμπιπτόντως Λένα ότι αυτά ακριβώς που περιγράφεις είναι το απόλυτο και ατράνταχτο, θεωρώ, επιχείρημα υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ζητήματα πρακτικά, καθημερινότητας αλλά και απλά ανθρώπινα που μπαίνουν σε μια σειρά, διασφαλίζονται και τακτοποιούνται χάρη σ' αυτό το θεσμό.
#4 Μου αρέσει πολύ ο Bill Bryson! Προτείνω επίσης τα "Mother tongue" & "Made in America", τα όποια -όμως- δεν έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά (απ'ότι βλέπω στο biblionet.gr).#6 Η φωτό είναι απλώς τέλεια!