Όταν η Λαμπέτη και η Γώγου πήγαν στη συναυλία της Lene Lovich

Όταν η Λαμπέτη και η Γώγου πήγαν στη συναυλία της Lene Lovich Facebook Twitter
28

Ο Απόστολος Πούλιος είναι θεατρολόγος, φιλόλογος και ιντερνετικός φίλος. Σαν έμαθε ότι προτίθεμαι να φτιάξω ένα ντοκιμαντέρ για την Κατερίνα Γώγου πριν από δύο χρόνια, άρχισε να με τροφοδοτεί με σπάνιο υλικό αρχείου από τη θητεία της μακαρίτισσας στο θέατρο - μία σχετικά λιγότερο ''εξερευνημένη'' φάση της πορείας της συγκριτικά με την ενασχόληση της με τον κινηματογράφο και την ποίηση. Μόλις προχθές μού'στειλε την άνωθεν φωτογραφία μαζί με το μήνυμα ''Δυστυχώς τώρα η ταινία έγινε''. Πρόβλημα ουδέν! Αφορμή να τη μοιραστώ μαζί σας και να προσπαθήσω να περιγράψω όλο το background της.

Η φωτογραφία ή, σωστότερα, οι δύο φωτογραφίες προέρχονται από τον Ταχυδρόμο της 8ης Μαΐου του 1980. Η στήλη όπου δημοσιεύθηκαν, αλλά και τα σχόλια κατά 90% ανήκουν στον Άρη Δαβαράκη. Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη, αφού σε παλιότερη συνέντευξη του στη LIFO και στον mhulot, ο Δαβαράκης υποστηρίζει ότι ανέλαβε τη συγκεκριμένη στήλη μετά το ΄81 και το κλείσιμο του χατζιδακικού Τρίτου Προγράμματος. Ή, λοιπόν, δε θυμάται καλά ο Δαβαράκης ή άλλος έβαζε την υπογραφή του πριν απ' αυτόν στη στήλη του Ταχυδρόμου με τίτλο ''Σφήνες''.

Επί του παπλώματος, τώρα, σύμφωνα με το άρθρο που συνόδευσε τις φωτογραφίες, την περιβόητη και ιστορικής σημασίας συναυλία της Lene Lovich στο γήπεδο Σπόρτινγκ παρακολούθησαν οι ερμηνεύτριες Μαρία Φαραντούρη, Μαρία Δημητριάδη, η ηθοποιός Έλλη Λαμπέτη και οι νεότεροι-τότε- ηθοποιοί Κατερίνα Γώγου, Όλια Λαζαρίδου, Αντώνης Καφετζόπουλος και Τάκης Θεοφανίδης.

Είναι πολύ πιθανό η Λαμπέτη, η Γώγου, η Λαζαρίδου και ο Καφετζόπουλος να προσήλθαν μαζί στη συναυλία, εφόσον τη σαιζόν 1978 - 79 συμπρωταγωνιστούσαν όλοι μαζί στην παράσταση του έργου Φιλουμένα Μαρτουράνο, σε σκηνοθεσία Μάουρο Μπολονίνι. Εκεί η Γώγου υποδυόταν τη Λουκία, έναν ρόλο που κατάφερε να πάρει κατόπιν προτροπής της στενής φίλης της, Όλιας Λαζαρίδου.

Για τη Γώγου δεν προξενεί καμία απολύτως εντύπωση που πήγε να δει τη συναυλία της Αμερικανο-γιουγκοσλάβας (όπως ακριβώς αναφέρεται στο άρθρο του Ταχυδρόμου) Ιέρειας του New Wave. Ήταν το ίδιο ακριβώς διάστημα που η ηθοποιός και ποιήτρια παρακολουθούσε και τις συναυλίες του Παύλου Σιδηρόπουλου στο Ροντέο της πλατείας Βικτωρίας ή τα σουρεαλιστικά happenings του Νικόλα Άσιμου στα Εξάρχεια. Σίγουρα, όμως, προξενεί εντύπωση που σε ένα live της Lene Lovich πήγε η Έλλη Λαμπέτη, ούσα 54 ετών το 1980, και γαλουχημένη με μία τελείως διαφορετική μουσική κουλτούρα. Το δε σκουφί που φοράει, μαρτυράει πως η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός είχε ήδη ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες κατά του καρκίνου που τελικά θα την έστελνε στο θάνατο τρία χρόνια αργότερα.

Σε ότι αφορά τη συναυλία της Lene Lovich, επρόκειτο για μία εμφάνιση της, μυθική σχεδόν πια, στο πλαίσιο μετακλήσεων και άλλων rock stars της εποχής επί ελληνικού εδάφους. Εκείνη τη χρονιά είχαν εμφανιστεί επίσης στο Σπόρτινγκ η βασίλισσα των blues του Σικάγο, Koko Taylor, και ο Albert Collins, ενώ στον Λυκαβηττό αλησμόνητες θα μείνουν οι συναυλίες της Joan Baez και του Ray Charles. Υπάρχει μάλιστα και μία χιουμοριστική ιστορία που λέει πως όταν η Joan Baez βγήκε με την κιθάρα της, απευθύνθηκε στο ελληνικό κοινό με τα εξής λόγια: ''Λυπάμαι που έχετε χούντα''...Ευτυχώς οι διοργανωτές έσπευσαν να την ενημερώσουν πως η ελληνική χούντα είχε πέσει από το 1974!

Τι ωραία θα ήταν να είχα πάει κι εγώ στη συναυλία της Lene Lovich στο Σπόρτινγκ! Θα μπορούσα, αν ήμουν 16 και όχι 6 ετών! Και τότε ίσως θα έβλεπα την Κατερίνα να χτυπιέται υπό τους ήχους του Lucky Number, ενώ η Λαμπέτη θα έστεκε βουβή κι εντυπωσιασμένη με τον ήχο του μπάσου να χτυπάει το στομάχι της!

28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

13 σχόλια
Δε θα διαφωνήσω, skata stous fasistes, καθόλου όμως, απλά η κουβέντα οδηγήθηκε εκεί που οδηγήθηκε στο πλαίσιο ενός πολιτισμένου - υποτίθεται - διαλόγου. Ούτε μπορείς να κόψεις σε ένα blog όποιον θέλει να πει τη γνώμη του, ασχέτως αν αυτή η γνώμη υποβιβάζει την ίδια την ανάρτηση. Ο καθένας εκτίθεται με τα λόγια του και επ' αυτού κανείς δε μπορεί να βγάλει την ουρά του απ' έξω.
Το ότι ένας ψυχίατρος σπουδάζει 6 (έξι) χρόνια στην ιατρική συν το αγροτικό του προφανώς το κάνει για να μπορεί να μάθει να γράφει φάρμακα.Καλά,χαιρέτα μου τον πλάτανο.Εσείς βλέπετε εμπάθεια,εγώ βλέπω κομπλεξ που δεν γίνατε ψυχίατρος.Είναι γνωστό αυτό αισθημα κατωτερότητας των ψυχολόγων,δεν είναι κάτι καινούριο.
Πραγματικά εκτός του γεγονότος ότι είστε εκτός θέματος κ κάνετε προσωπική επίθεση σε έναν χρήστη που μάλλον δεν γνωρίζεται(πράγμα που το θεωρώ λίγο άκυρο) και σε έναν κλάδο που σίγουρα δεν γνωρίζεται, θα ήθελα να σας απαντήσω σαν άνθρωπος ότι δεν έχουμε όλοι το ψώνιο του γιατρού-δικηγόρου σ'αυτή τη ζωή.Πέρισυ το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ήταν να ματαφερθεί στην ιατρική σχολή και οι φοιτητές δεν το επέτρεψαν με κύριο επιχείρημα ότι είμαστε κοινωνικοί επιστήμονες και όχι γιατροί. Δεν ξέρω ποιο το επάγγελμά σας κ. Χανιώτη αλλά εγώ είμαι εγκληματολόγος κ απόφοιτη ψυχολογίας και χέστηκα που δεν μπορώ να γράψω φάρμακα γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά μου. έχω από κόμπλεξ αλλά γιατί δεν έιναι το αντικείμενο που ενδιαφέρει.
Δεν είμαι καθόλου εκτός θέματος όταν ένας ψυχολόγος που νομίζει ότι τα έχει δει όλα σε 13 μήνες δουλειάς με ναρκομανείς βγάζει το συμπέρασμα ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ναρκομανείς είναι απλά ψώνια που τρυπιούνται για να τους δώσουμε σημασία,να χαρώ εγώ επιστημονικό πόρισμα.Ούτε εσύ με ξέρεις αλλά γράφεις κάτι γι'αυτό που λέω,ποιός είναι άκυρος από τους δύο δεν ξέρω.Το ψώνιο του γιατρού το έχουν πάρα πολλοί ψυχολόγοι,το ότι δεν το έχεις εσύ δεν λέει κάτι.Είναι γνωστό επίσης ότι οι ψυχολόγοι έχουν μια μεταφυσική για το επαγγελμά τους και τα φάρμακα τα θεωρουν ταμπού.Το ότι δεν δέχθηκαν να μεταφερθούν στην ιατρική δεν έχει να κάνει με αυτό που λές,ψάξ'το το καλύτερα και θα με θυμηθείς.
@leighton Οι ψυχολόγοι δεν κάνουν ψυχανάλυση,κάνουν συνεδρίες,μην τα μπερδεύουμε,άλλο Ψυχίατρος άλλο ψυχολόγος άλλο γιουβέτσι άλλο κοκορέτσι.13 μήνες δεν είναι αρκετός καιρός για να νομίζεις ότι έχεις καταλάβει τι σημαίνει να είσαι ναρκομανής.Παρακαλώ,που τα διαβάζετε αυτά;Ο Γιάλομ τα λέει;
Από πότε οι ψυχολόγοι δεν κάνουν ψυχανάλυση? γνωρίζω προσωπικά κ 1 απόφοιτο φιλοσοφικής που κάνει ψυχανάλυση αφού είχει λάβει μεταπτυχιακή εκπαίδευση κ πρακτική πάνω σ'αυτό. Οι βασικές διαφορά ανάμεσα σε 1 ψυχολόγο κ σε 1 ψυχάτρο είναι ότι ο δεύτερος μπροεί να "γράψει" φάρμακα (αν και σε καποιες πολιτείες στις ΗΠΑ μπορεί κ ο ψυχολόγος), ασχολείται κυρίως με τις πιο βαριές περιπτώσεις (πχ σχιζοφρένεια) και τέλος το αντικείμενο του επικεντρώνεται καθαρά στην παθολογική συμπεριφορά. Οι ψυχολόγοι ασχολούνται και με την "τυπική" συμπεριφορά, τη μνήμη, την αντίληψη, τους τρόπους που δρούμε μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο, τις διαπολιτισμικές διαφορές στον τρόπο που αντιλαμβανόσαστε τον εαυτό μας κτλΕπίσης, 13 μήνες ίσως να μην είναι αρκετός καιρός για κάποιους αλλά δεν κατάλαβες ότι αναφέρομαι σε κάποιες περιπτώσεις ναρκωμανών και όχι στο σύνολό τους. Και θα ρωτήσω ξανά γιατί τόση εμπάθεια? Δεν μπορώ απλά να κάνω ένα σχόλιο κ να έχω έναν ήρεμο συνομιλητή που να θέλει απλώς να συζητήσει τις απόψεις του?
Καλημέρα, leightonΤην απάντηση σας τη δίνει παρακάτω η madame dodo, διότι όπως φαίνεται εμένα δεν θέλατε να μ' ακούσετε και βγήκα το στραβόξυλο της υπόθεσης.πριν ''κακεντρέχεια'', τώρα ''εμπάθεια''...τίποτα δεν παίζει απ' όλα αυτά, ήρεμοι είμαστε και απλώς διαφωνούμε.εννοείται πως το 99% της διαφωνίας έγκειται στο ότι πιάσατε ένα θέμα που δε γνωρίζατε και βιαστήκατε να του αποδώσετε και χαρακτηρισμούς ''χιπστεριάς''. Έλεος...
Είμαστε σοβαροί;Από ένα απόκομμα 2 εξαίρετων καλλιτεχνών πώς έφτασε να συζητιέται μόνο η "κατάντια" της Κατερίνας Γώγου;;;Και για ποια ακριβώς κατάντια μιλάτε;Για το αδιέξοδο στο οποίο ζούσε;Για τον προβληματισμό της απέναντι στον άνθρωπο και στην κοινωνία που τον κατακερματίζει;Ο τρόπος που επέλεξε να το αντιμετωπίσει πέρα της ποίησης είναι καθαρά προσωπικός.Ο καθένας μας παλεύει με τις δικές του "εξαρτήσεις" και αυτό που θα πρεπε να μας απασχολεί για την Κατερίνα Γώγου είναι κατά πόσο η ποίησή της απαντά στα δικά μας αδιέξοδα.Και επιτέλους,ας μην είμαστε τόσο μικροπρεπείς.
Μα έτσι όπως το λέτε, κύριε leighton, ούτε ο...Μένγκελε, με το συμπάθειο. Οι καλλιτέχνες είναι ανέκαθεν όντα ιδιόμορφα, αυτοκαταστροφικά ενίοτε, έξω απ'τα επίγεια-αν θέλετε. Τι θα τους κάνουμε, θα τους εξοντώσουμε; Κι αν τους μελετήσετε, όπως λέτε, ποιο θά'ναι το πόρισμα; Ότι καταστρέφονται οικειοθελώς και άρα δεν χρήζουν προσοχής, σημασίας; Τι ειν' αυτά που μας λέτε βραδιάτικα; Εσείς μπορεί νά'στε ψυχολόγος, εγώ όμως έχω φάει τους ψυχολόγους, τους ψυχιάτρους και τα ψυχοφάρμακα με το κουτάλι, συνεπώς τους θέλω πιο ανθρώπινους και λιγότερο ''πειραματιστές''.Αυτά!
Στο σχόλιο μου είδατε κάπου να λέω κάπου ότι πρέπει να κρύβουμε ή να εξοντώνουμε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας ή ακόμη περισσότερο να ότι σνομπάρω (προς θεού, εργαζόμουν 13 μήνες εθελοντικά με τέτοιους ανθρώπους).Πραγματικά θέλω να δω το απόσπασμα που λέω όλα αυτά. Αν τους μελετήσουμε και τους καταλάβουμε θα μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε καλύτερα όταν ζητήσουν βοήθεια.. όχι με το ζόρι, αν κ εφόσον ζητήσουν βοήθεια σε συμπεριφορές που θέλουν να αλλάξουν.Και γιατί τέτοια απότομη απάντηση κ κακεντρέχεια κ. Μποσκοιτη δεν μπορώ να εκφράσω την άποψή μου εσείς τη δική σας σαν πολιτισμένοι άνθρωποι?
απότομος το δέχομαι, κακεντρεχής όχι, και ήδη σας ζήτησα συγγνώμη σε παρακάτω σχόλιο.να με ξέρετε, έτσι ειμ' εγώ, απότομος και αναιδής όταν νευριάζω.και πάλι συγγνώμη και καλό ξημέρωμα
Κατά πρώτον, μιλάτε στον άνθρωπο που έκανε το πορτραίτο της και σας βεβαιώνω ότι ουδέποτε υπήρξα hipster.Κατά δεύτερον, αν, έστω απ' την εμπειρία σας στο κέντρο απεξάρτησης, καταλάβατε ότι η Γώγου ήταν απλά ένα ωραίο κορίτσι που καταστράφηκε για να προκαλέσει με τη συμπεριφορά της (το πιστεύετε στ' αλήθεια αυτό;), τότε θα σας παρέπεμπα στα ποιητικά βιβλία της και στον ίδιο της τον Λόγο.Ευχαριστώ.
Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω τίποτα συγκεκριμένο για την Κατερίνα Γώγου επειδή δεν έχω ασχοληθεί μαζί της, έχω διαβάσει μόνο κάποια ποστ για αυτήν και μερικά ποιήματα της. Από τα λίγα λοιπόν που διάβασα γι αυτήν κατάλαβα ότι μόνη της έφτασε στο γκρεμό χωρίς να την κατηγορώ για αυτό γιατί πολύ απλά δεν μου πέφτει λόγος.
ναι, κυρία Leighton, που μόλις ανακάλυψα ότι δεν είστε ''κύριος'', αλλά κυρία, συγχωρέστε μου και μένα τον τόνο, αλλά σε θέματα περί Γώγου και περί υπερευαίσθητων καλλιτεχνών, είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος. Καλό σας ξημέρωμα.
Ισως θα ήταν καλύτερα όταν δεν γνωρίζουμε για κάποιον πέρα του ονοματος του κ... οτι ποσταρεται στο fb, να μην κανουμε τον κοπο να σπιλωνουμε τη μνημη κ το εργο του με κουτσομπολιστικες κακεντρεχιες και φημες!!!Τριζουν τα κοκκαλα της ιδιας κ των συναγωνιστων της!Λιγο σεβασμο λοιπον απαιτηται γι αυτη τη σπουδαια συντροφο και ποιητρια!Οσο για τους λογους που επελεξε να "φυγει" ψυχικα ή σωματικα, δεν ειναι της παρουσης......
Εγώ από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω πως η Κατερίνα Γώγου έγινε ξαφνικά icon για την ψευτο-hipster φάση και ασχολούνται όλοι μαζί της.. Βλέπεις συνέχεια άρθρα για τη ζωή της και π.χ. δεν ασχολούνται με άλλους καλλιτέχνες όπως η Λαμπέτη που πάλεψε με αξιοπρέπεια τον καρκίνο και αποτελεί πρότυπο κατά κάποιο τρόπο για τον μέσο άνθρωπο. Γιατί έχω δουλέψει ένα χρόνο σε κέντρο απεξάρτησης έχω καταλάβει πόσο ναρκισσισμό διαθέτουν κάποια άτομα που από καλλιτέχνες- ωραίες κοπέλες κατέληξαν στα ναρκωτικά για να ξεχωρίσουν για ακόμη μία φορά με τη συμπεριφορά τους.. έστω και αν αυτό οδηγεί στην καταστροφή. Δεν χρειάζεται να εξιδανικεύουμε τα πάντα.
Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ. Έχουμε δύο γυναίκες. Και οι 2 όμορφες, ταλαντούχες και έφυγαν από τη ζωή με τραγικό τρόπο. Η μία ήταν θύμα του καρκίνου (που δεν επέλεξε) κ η άλλη θύμα του μυαλού-ατυχίας και ίσως ματαιοδοξίας και προέβη σε μία συμπεριφορά που ήξερε ότι την οδηγεί στο θάνατο .Η ματαιοδοξία και ο ναρκισσισμός στους καλλιτέχνες καθώς και σε χρήστες ουσιών, ανορεξικούς κτλ είναι παράγοντες που εμείς οι ψυχολόγοι προσπαθούμε να μελετήσουμε μέσα στο πλαίσιο των λεγόμενων cognitive bias. Τόσα χρόνια που αυτοί οι παράγοντες θεωρούνται ταμπού βλέπουμε πολλά άτομα να πεθαίνουν μόνο κ μόνο γιατί μένουμε κολλημένοι στη λέξη "θύμα" της κοινωνίας και δεν βλέπουμε τον ενεργό ρόλο αυτών των ατόμων στη μοίρα τους.
Η Γώγου είχε ιστορίες στη Θεσ/νίκη, όπου, μεταξύ άλλων, κατηγορήθηκε και ως υπαίτια για φόνο. Αυτό όμως που λέτε, ότι εκδιδόταν, πρώτη φορά τ' ακούω. Και, πιστέψτε με, οι άνθρωποι της που μου μίλησαν από κείνα τα χρόνια δεν είχαν κανένα λόγο να μου το αποκρύψουν. Συνεπώς, παίζει να σας την έδειξαν και να υπέθεσαν ότι εκδίδεται, βάσει της κακής της κατάστασης. Σημειωτέον, η Γώγου έμπλεξε με την ηρωίνη την τελευταία 3ετία της ζωής της.