Πλούταρχος: "Με ενδιαφέρει η επίλυση του προβλήματος από όπου κι αν προέρχεται"

Πλούταρχος: "Με ενδιαφέρει η επίλυση του προβλήματος από όπου κι αν προέρχεται" Facebook Twitter
15

Η ανακοίνωση του Γιάννη Πλούταρχου μετά τις τελευταίες αντιδράσεις για την συνέντευξη του στο "Πρώτο Θέμα":

«Διαβάζοντας τις αναδημοσιεύσεις στα ηλεκτρονικά μέσα των δηλώσεών μου, στη συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα της 26ης Μαΐου, θα ήθελα να κάνω την εξής διευκρίνιση: H σκέψη μου και η έννοια μου, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η ελληνική κοινωνία, είναι η χώρα να βγει από το αδιέξοδο και να έχει ευημερία και πρόοδο. Το οφείλουμε στις γενιές που έρχονται. Δεν είχα φανταστεί πως θα δω το 2013 την Ελλάδα στα συσσίτια, να μην έχει δουλειά, και ένα μέλλον αβέβαιο για τα παιδιά της. Με ενδιαφέρει η επίλυση του προβλήματος στη πράξη από όπου και αν προέρχεται, και ουδέποτε τάχθηκα υπέρ κάποιου κόμματος. Σαν Έλληνες έχουμε μάθει να ζούμε με αξιοπρέπεια και δεν μπορεί να μας την στερήσει κανένας».

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

10 σχόλια
Παιδια, γιατι δεν δεχομαστε απλά οτι ο άνθρωπος ειναι κοινός βλάκας; Θελω να πω, εκανε την δήλωσει που έκανε, ουδέποτε αναλογιστηκε οτι η χρυση αυγή φέρει τον τιτλο της ακροδεξιας με αντικρυσμα μαζι (φιμωση της κοινης γνωμης, βιαιη ρατσιστικη συμπεριφορα κλπ κλπ), και εκανε απλα μια λογικοφανη επιφανειακη δηλωση.Αν υπαρχει αυτη η αντιδραση επειδη ο Πλουταρχος λεει μαλακίες, αν τις πει καποιος πραγματικα πνευματικος ανθρωπος με βαρυνουσα γνωμη, τι θα πρεπει να γινει; Δηλαδη τι περιμενατε απο τον Πλουταρχο;
Νομιχω οτι επιχειρει να μαζεψει τα αμαζευτα, αλλα δε νομιζω πως κανει καλα. Για τον απλουστατο λογο οτι δεν αλλαζει τιποτα απο την αρχικη δηλωση του. Οτι δειχνει να επιμενει στην χαζομαρα περι ακρας δεξιας και αριστερας, που "θελει να ρωτησει τι χειροτερο θα μπορουσε να κανει". Ρωτας γιατι δεν ξερεις φιλε αηδε. Δεν ξερεις γιατι δεν διαβασες ποτε τι εχουν κανει ηδη και μαλιστα πολλες φορες στην ιστορια της ανθρωποτητας, τετοια καθεστωτα.Δεν διαβασες γιατι δεν χρειατηκε. Ο θεος σου εδωσε ενα χαρισμα, αυτο της φωνης και το εκμεταλευεσαι με τον καλυτερο δυνατο τροπο, οταν "δινεις πονο" στα σκυλαδικα και οι αφελεις θαμωνες σου θαμπωνονται. Καλυτερα θα ηταν να μη το συνεχιζες. Ας το αφηνες να περασει ετσι, στο ντουκου! Δες και τον φιλο και συναγωνιστη σου τον "Notis"! Μια χαρα δεν κανει που δεν απανταει ποτε? Παντα Νο1 στο σκυλαδικο παρα τις παπαρολογιες που καθε τοσο ξεστομιζει!. Ειναι απλο: Γινε "Notis" και ασε τα πολλα τα λογια!
Όταν τερματίσετε το θέμα Πλούταρχος ρίξτε και μια ματιά εδώ π.χ. http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Katatethenta-Nomosxedia?law_id=3e27a483-4e75-4f5b-bf85-9a71008527c9Θα είχε ίσως ενδιαφέρον να μάθουμε τια απόψεις του εκ των εισηγητών Ευαγγέλου Διαμαντοπούλου για το όλο θέμα.
Ο Πλούταρχος είχε δηλώσει:> Παρότι δεν είμαι άνθρωπος των άκρων, θα ήθελα να σας ρωτήσω τι χειρότερο θα μπορούσε να κάνει ένα ακραίο δεξιό κόμμα ή̲ ̲έ̲ν̲α̲ ̲α̲κ̲ρ̲α̲ί̲ο̲ ̲α̲ρ̲ι̲σ̲τ̲ε̲ρ̲ό̲ ̲κ̲ό̲μ̲μ̲α̲ από αυτούς που μας κυβερνούν.Το δεύτερο σκέλος της διάζευξης παραδόξως αγνοήθηκε.
Ποιο "ακραίο αριστερό κόμμα" εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή στη βουλή; Μήπως είναι το ΚΚΕ, με το 4,5% και το μειωμένο του ρεύμα στην κοινωνία;Μήπως είναι το ΣΥΡΙΖΑ; Που είναι ...διάφορα πράγματα, αλλά σίγουρα όχι της ακροαριστεράς;Μήπως είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το 0,3%;
@Πενταγιώτισσα 28.5.2013 | 13:14> Ποιο "ακραίο αριστερό κόμμα" εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή στη βουλή;Τι σχέση έχει αυτό με την άποψη του Πλούταρχου;(Κάθε κόμμα που καλεί τους πολίτες σε ανυπακοή στους νόμους που έχει ψηφίσει η Βουλή, είναι ακραίο).
"Τι σχέση έχει αυτό με την άποψη του Πλούταρχου;"...ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, έχει σχέση με το να διατηρούμε:α. επαφή με την πραγματικότητα και β. επαφή με τις (τωρινές αλλά και μελλοντικές)τάσεις...εν αντιθέσει με τον κο Πλούταρχο (και τους λοιπούς κυρίους και κυρίες του είδους) δεν με ενδιαφέρουν οι γνωστοί "συμψηφισμοί", ειδικά όταν έχουμε την τάση να συμψηφίζουμε λόγια με ...στιλέτα.
Το ελάττωμά σας κύριε Πλούταρχε, αν τυχόν διαβάζετε, δεν είναι πως έχετε βίαιη και αιμοβόρα ιδιοσυγκρασία. Κάθε άλλο.Το ελάττωμά σας είναι πως δεν έχετε μάθει να χαϊδεύετε τα αυτιά των εργοδοτών σας, δηλ. του κοινού, δηλ. του λαού και του τα χώνετε άσχημα.Και ότι είσθε πάρα πολύ οξύνους βρε παιδάκι μου και παρατηρείτε ότι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Χ.Α. θα φέρουν στην Ελλάδα την πρόοδο.
Με ενδιαφέρει και η νέα γενιά να με λούζει με λέλουδα και να είναι όσο αγράμματη και κενή είναι η δικιά μου γενιά...αυτή η γενιά που έκανε τον κομμωτή, τραγουδιστή εχει βαθιές ρίζες στην Κωστοπουλιάδα...και Λυμπεριάδα...και το αποτέλεσμα αυτού μετά την δόξα και τα λεφτά να εξυμνούν και να αναφέρονται στη ΧΑ...μπούφοι και τιποτένιοι...δεν θα σας περάσει! Θα φάτε σφαλιάρες με δαχτυλίδι στα δόντια...