Διαδήλωση κατά της ανέγερσης τζαμιού στο Βοτανικό

Διαδήλωση κατά της ανέγερσης τζαμιού στο Βοτανικό Facebook Twitter
15

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό, πραγματοποιήθηκε στο σταθμό του μετρό Ελαιώνας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην κίνηση πολιτών «Ενάντια στο τζαμί», σε κατοίκους της περιοχής και στο ακροδεξιό κόμμα «Εθνικό Μέτωπο».

Πρόκειται για το πρώτο τέμενος που θα χτιστεί στην Αθήνα με χρηματοδότηση από το κράτος.

Μέχρι στιγμής στην Αθήνα βρίσκονται περισσότερα από 100 αυτοσχέδια τζαμιά, σε υπόγεια κτιρίων.

Η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία δεν υπάρχει τέμενος και μουσουλμανικό νεκροταφείο. Το μοναδικό τζαμί στην Ελλάδα βρίσκεται στη Θράκη.

Πηγή: Euronews

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Πολιτισμός / Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Εκφράζονται οι έντονες ανησυχίες της Ελλάδας για τις επιπτώσεις της μετατροπής σε τζαμί όσον αφορά στη φθορά και στην αλλοίωση του μνημείου αλλά και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς
NEWSROOM
Σεισμός στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Ελλάδα / Σεισμός 4,1R στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Δύο ισχυροί σεισμοί 3,9 και 4,1 Ρίχτερ σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά - «Να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανησυχία» επισημαίνει στη LiFO ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Αθανάσιος Γκανάς
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

5 σχόλια
@14:17 Σύμφωνα με το αρθ. 29 § 1Σ. «πολιτικά κόμματα είναι οι διαρκείς,ελεύθερες, μη αυτοτελείς ενώσεις ενεργών πολιτών,με πλήρη και δημοκρατική οργάνωση, που επιδιώκουν μέσα στο συνταγματικό πλαίσιο και κατά την χρονική περίοδο διενέργειας κοινοβουλευτικών εκλογών (!), ως φορείς της λαϊκής θέλησης συμμετοχή στη διακυβέρνηση του κράτους, με σκοπό την εξυπηρέτηση του γενικού συμφέροντος,όπως προσδιορίζεται από την πολιτική τους τοποθέτηση» Δηλ. με επίσημη αναγγελία υποψηφιότητας κατά την έ ν α ρ ξ η διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας.Ψάχνω να δω, αν υπάρχει εφαρμογή ώστε να το ζωγραφίσω αν χρειαστεί..
Τα κινηματα της κρισης εχουν Νεολαιες; http://bit.ly/10wNtWiΓια την ιστορια, η ανακοινωση της διαδηλωσης απο το Εθνικο Μετωπο ειχε αναρτηθει και στον πινακα ανακοινωσεων εκκλησιας της περιοχης. Τι δεν καταλαβαινεις;
Ναι, φαίνεται πως έχουν. Με κίνδυνο να το διαφημίσουμε, παραθέτω το λινκ με το καταστατικό ενώ δεν καταλαβαίνω πως σου περισσεύει ο εξυπνακισμός παράλληλα με την δυσκολία σου στην στοιχειώδη ανάγνωση! Κίνημα, οργάνωση, συμμορία ΔΕΝ είναι απαραίτητα Κόμμα. Γκε γκε?http://www.ethnikometopo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1039%3A2012-12-21-13-31-35&catid=62%3A2011-07-02-03-47-32&Itemid=107
Το προβλημα στη "στοιχειωδη αναγνωση" δε νομιζω να το'χει κανεις μας. Εσυ μαλλον εχεις προβλημα στη στοιχειωδη κατανοηση, Το καταστατικο του Εθνικου Μετωπου δεν εχει διαφορες απο ενος κομματος - σου θυμιζω οτι και το ΠΑΣΟΚ κινημα ειναι.Επισης το ΕΜ εχει σκοπο να κατεβει στις εκλογες (http://bit.ly/11vP2W3), οποτε δεν ξαναρωτω τι δεν καταλαβαινεις, γιατι τη φανταζομαι την απαντηση.
Θέλεις να ιδρυθεί η κίνηση πολιτών "Ενάντια στη Λυρική" και να κατέβουν με το Εθνικό Μέτωπο στο Φάληρο να διαδηλώσουν ενάντια στη δημιουργία της νέας όπερας από το ίδρυμα Νιάρχου;
Φανούλη μου έχουμε όπερα, το κοτέτσι Ολύμπια όπου έχει την έδρα της μέχρι και σήμερα η Εθνική Λυρική Λυρική, την Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας (χωρητικότητας 1.750 θεατών παρακαλώ και με αρκετά καλή ακουστική) και πολύ σύντομα το νέο θέατρο που θα φιλοξενήσει τον οργανισμό αξιοπρεπώς, ώστε να ξεφύγουμε από την οθωμανική επαρχίλα.Αντιθέτως δεν έχουμε κάποιο ναό αφιερωμένο στο Δωδεκάθεο διότι τα αρχαία τα έχουμε μετατρέψει σε μουσεία, άρα δεν μπορείτε τα ναζιστάκια να τα χρησιμοποιήσετε. Όσο για το τέμενος, θα γίνει και θα χτιστεί διότι υπάρχουν και Έλληνες μουσουλμάνοι, αλλά και πολλοί ξένοι συμπολίτες μας που ζουν στην Αθήνα, όσο και να χτυπιέστε στα πατώματα. Αυτά.
Δε γεμίζουν ούτε λεωφορείο αυτοί οι γελοίοι που μαζεύτηκαν!Κι επειδή,όπως λέγεται και στο παραπάνω βίντεο,το τζαμί θα κατασκευαστεί με χρήματα του κράτους,μήπως πρέπει επιτέλους το κράτος ν'αρχίσει να μη δίνει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεκάρα τσακιστή για την οποιαδήποτε θρησκεία;;;Αλλά όχι,αν λες τέτοια πράγματα είσαι ανθελληνικό τσιράκι του εβραιομασόνου Σόρος,συν καμιά δεκαριά ακόμη έτοιμες εθνικιστικές μπούρδες.
ξερεις αν δεν το χρηματοδοτησει το ελληνικο κρατος θα βρεθουν προθυμοι χρηματοδοτες, σαουδικη αραβια δηλ, με αυτη την απιστευτα στεονομυαλη εκδοση του ισλαμ που προωθει.
Συγγνώμη,σ'όλο τον πολιτισμένο κόσμο χτίζονται τζαμιά (όπως και χώροι λατρείας άλλων θρησκειών) χωρίς κρατικά χρήματα και κυρίως από εθελοντικές εισφορές των πιστών της κι όχι άλλων κρατών (όχι ότι δε συμβαίνει αλλά είναι λίγες οι περιπτώσεις αναλογικά με το σύνολο).Πουθενά δεν εμφανίστηκε έξαρση του ριζοσπαστικού ισλάμ ή γενικώς της ριζοσπαστικής/φανατικής εκδοχής κάποιας θρησκείας.Εγώ προσωπικά είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος αλλά δε δέχομαι τα χρήματά μου να χρηματοδοτούν θρησκείες,είτε την δικιά μου είτε οποιαδήποτε άλλη.Το κράτος πρέπει να είναι απολύτως ουδέτερο όσον αφορά τις θρησκείες,αν και στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολύ δρόμο μέχρι να συμβεί αυτό.
Είμαι υπέρ της ανέγερσης οποιουδήποτε χώρου λατρείας αλλοθρήσκων, αλλά είναι απαράδεκτο και προκλητικό να γίνει με χρήματα του κράτους. Είμαι στην Αγγλία 5 χρόνια κι έχω ζήσει στο Βέλγιο 2 χρόνια. Οι εκκλησίες μας είναι ή από μετατροπή υπαρχουσών εκκλησιών ή από οικονομική ενίσχυση Ελλήνων και ουχί του ελληνικού ή αγγλικού/βελγικού κράτους.