ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.2.2021 | 17:28

Ζήλεια στη σχέση

Με την κοπέλα μου έχουμε σχέση ένα χρόνο.Έχουν υπάρξει φορές και συνεχίζουν να υπάρχουν,που έχω ζηλέψει,σε λογικά πλαίσια πάντα,όχι κάτι υπερβολικό.Σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός ότι είναι εμφανίσιμη και πολύ κοινωνική.Να ξεκαθαρίσω εδώ,ότι δέν μου έχει δώσει ποτέ κάποιο δικαίωμα.Το πρόβλημα είναι ότι βλέπουμε διαφορετικά το συγκεκριμένο θέμα.Για εμένα δεν νοείται να είσαι ερωτευμένος και να μήν ζηλεύεις έστω και λίγο.Εκείνη πάλι,είναι πολύ χαλαρή σ'αυτό,και θεωρεί ότι η ζήλεια μόνο κακό κάνει σε μιά σχέση.Έχω φτάσει στο σημείο να αναρωτιέμαι μήπως τελικά αυτά που νιώθει για μένα δέν είναι τόσο δυνατά όσο αυτά που νιώθω εγώ για εκείνη.Νομίζω ότι η ζήλεια,εννοείται όταν έχει ένα όριο,τροφοδοτεί τη σχέση.Δέν είναι ότι εισπράττω αδιαφορία,απλά θα ήθελα να νιώσω κάτι πιό έντονο από μέρους της.Είναι λάθος έτσι όπως το βλέπω;Θα ήθελα τη γνώμη σας.
9
 
 
 
 
σχόλια
Σχεδόν όλα τα σχόλια με βρίσκουν σύμφωνο. Η ζήλεια δε σημαίνει ενδιαφέρον, ούτε τη νιώθουν όλο οι άνθρωποι σώνει και καλά, μην τα μπλέκεις. Αντίστοιχα και η έλλειψή της δε σημαίνει αδιαφορία. Η ζήλεια είναι προϊόν ανασφάλειας και αργά η γρήγορα θα φέρει προβλήματα. Θεωρώ πως αν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και έχουμε συνείδηση του τι χρειαζόμαστε και τι μπορούμε να προσφέρουμε, ίσως είναι πιο εύκολο να εμπιστευτούμε και άλλους ανθρώπους. Η αυτογνωσία φέρνει την ειλικρίνεια, η ειλικρίνεια φέρνει την επικοινωνία, η επικοινωνία φέρνει την αποδοχή, η αποδοχή φέρνει την εμπιστοσύνη, η εμπιστοσύνη φέρνει βαθύτερο συναισθηματικό δέσιμο. Ψιλοτυχαία η αλυσίδα, αλλά πιστεύω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Και μην ξεχνάς ότι αυτή τη στιγμή είναι μαζί σου! Εμφανίσιμη και κοινωνική λες, αλλά δεν είναι με κάποιον άλλο. Προτιμάει να είναι μαζί σου. Απολαύστε το (λέω ‘γω) και μην έχετε κολλήματα.
Φίλτατε, θα ακουστεί σκληρό και ίσως κάποιοι σοκαριστούν: εσύ φοβάσαι μην τη χάσεις γιατί τη θεωρείς κελεπούρι, εκείνη δε φοβάται μη σε χάσει γιατί σε θεωρεί έναν από τους πολλούς δυνητικούς όμοιούς σου. Δε σε νοιάζει που δε ζηλεύει, αλλά επειδή μάλλον αυτό εκλαμβάνεται (και ίσως είναι) αδιαφορία.
Είναι χαρακτηριστικό του ζηλιαρη να αιτιολογεί το κουσούρι του. Διοτι κουσούρι ειναι που μπορει να φτασει και σε σημειο ψυχικής αρρωστειας αν γίνεται σε παράλογο βαθμο (δε λεω για σενα). Οχι, η ζήλεια δεν ειναι φυσιολογικό πραγμα, οσο και να θες να το εκλογικευσεις.

Ανάλογα τώρα τι θεωρεί ο καθένας ζήλεια. Μερικοι βαπτίζουν ως ζήλεια και καταστάσεις που δεν είναι, ας πούμε εγώ όταν δεν μπορούσα να βγω με τον δικό μου λόγω καραντίνας ''ζήλευα'' τους φίλους του που μπορούσαν να τον δουν. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήθελα ο άνθρωπος να βγει έξω με την παρέα του, ούτε του έκανα σκηνή.
Ίσως αυτό εννοούν κάποιοι ελάχιστοι όταν αναφέρονται σε φυσιολογική ζήλεια.

Η ζήλεια είναι αρρώστια και μάλιστα καθαρά εγωιστική και προσωπική. Πολλοί συμφωνούν μαζί σας, ότι δηλ δίνει "γεύση" στη σχέση. Προσωπικά, θεωρώ ότι φέρνει μόνο μπελάδες κι επειδή τείνει να ξεφεύγει, καταλήγει στο χωρισμό.Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να δώσει κανείς ένταση στη σχέση. Γιατί να επιλέγει κάτι αρνητικό όπως η ζήλεια;
Λάθος λάθος λάθος!!!Η ζήλια τροφοδοτεί την σχέση; ζήλια σε λογικά πλαίσια; όποιος δεν ζηλεύει αδιαφορεί;Προσπαθείς να το δικαιολογήσεις μέσα σου και φτιάχνεις διαφορές θεωρίες για να το υποστηρίξεις.Εγώ διαφωνώ! μακάρι να βρεις έναν τρόπο να παραμείνεις σε αυτή την σχέση αλλά να είσαι χαρούμενος και ικανοποιημένος χωρίς ανασφάλειες