ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.4.2021 | 23:57

Όταν

Έμαθες να είσαι άβουλη τα τραβάς μια ζωή .Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον με φασαρίες ανάμεσα στους γονείς μου ειδικά στην παιδική ηλικία θυμάμαι την μητέρα μου να σπάει πράγματα μέσα στο σπίτι στα νεύρα της κλπ .Δεν έφαγα ξύλο πέρα από μια δυο σφαλιάρες όμως ακριβώς επειδή έβλεπα τις φασαρίες άκουγα να λένε μεταξύ τους βουλωστο κ άλλα τέτοια εγώ φοβόμουν να πω την άποψη μου.Θυμαμαι όταν με μάλωναν μικρή να με πιάνει ταχυκαρδία να αναγκάζομαι να λέω ψέματα και φυσικά να αρχίσω νωρίς την ερωτική μου ζωή θέλοντας να ξεφύγω από το σπίτι .Είχαμε κ καλές στιγμές δεν λέω .Δύο φορές έφυγα από το σπίτι στην ενηλικίωση μου και εξαφανίστηκα για κάποιες ώρες και από τότε σταμάτησαν οι προσβολές ακόμη κ η μια δυο σφαλιάρες.Πλεον λέω τη γνώμη μου αλλά πάλι με πιάνει τρέμουλο την ώρα που μιλάω ένας φόβος ότι ακόμη κ τώρα δεν θα περάσει το δικό μου σε θέματα δικά μου .Ένα πράγμα με πληγώνει όμως .Ξέρω ότι αν έμενα έγκυος έφηβη θα με ανάγκαζαν να το ρίξω το μωρό παρόλο που το όνειρο μου ήταν να κάνω μικρή οικογένεια .και εγώ ως άβουλη φυσικά και φοβισμένη θα το έκανα .Όταν ακούω κοπέλες να είναι στην ηλικία μου στη δεκαετία των 20κατι δηλαδή κ να έχουν ένα παιδάκι ζηλεύω κ ξέρω πως αν είχε τυχει σε εμένα αυτό το παιδάκι δεν θα ζούσε κ εκεί λυγίζω με πιάνουν τα κλάματα .Έχουμε κάνει φασαρία τώρα τόσα χρόνια μετά κ ακόμη υποστηρίζουν ότι ακόμη κ αν ήμουν ενήλικη αλλά 18 19 κ σπούδαζα πάλι δεν θα με άφηναν να το κρατήσω θεωρουν σαν δεδομένο την έκτρωση και με αφορμή αυτό έγινε η φασαρία τους είπα ότι με πληγώνει τόσες φορές αλλά δεν καταλαβαίνουν .Σε λίγο καιρό τελειώνω τη σχολή κ σκέφτομαι να τα αφήσω όλα κ να φύγω.Δεν ξέρω αν είμαι κακια η άδικη και δεν με πιάνει πάντα ο θυμός όμως απορώ γιατί ειδικά σε αυτό το θέμα δεν θα ρωτούσαν ΕΜΕΝΑ τι θέλω να κάνω κ θα αποφάσιζαν απλά για το τι είναι σωστό;Πλέον βάζω όρια σε πράγματα σε κάποια το προσπαθώ αλλά αυτό το θέμα με το ενδεχόμενο να είχα μια εγκυμοσύνη παλιότερα με στοιχειώνει ακόμη .Ακόμη κ τώρα που δεν έχω ακόμη τελειώσει τη σχολή φοβάμαι όταν κάνω έρωτα με το αγόρι μου μην τυχόν κ τύχει κάτι(προσέχουμε ) όχι επειδή δεν θέλω μωράκι ίσα ίσα θα ήταν χαρά για μένα αλλά αν το μαθαινα θα έφευγα από το σπίτι την ίδια στιγμη θα πήγαινα στον δικό μου κ μετά θα το μάθαιναν γιατί θα φοβόμουν τους γονείς μου ότι επειδη ακόμη δεν τελείωσα τη σχολή το σωστό είναι μια έκτρωση ..και όλα αυτά γιατί παλεύω ακόμη να ξεπεράσω το γεγονός ότι έμαθα μικρή να σκύβω το κεφάλι κ να λέω ναι
11
 
 
 
 
σχόλια

Λόλα ν ένα μ(ωρό)ηλο η κατάσταση του νου σου Τα μωρά δεν είναι λούτρινα για ν λύσουν τ υπερπροβληματα σου που έχουν γίνει ένα κουβάρι μ ηθικολογιες του μηδενός

Καλημέρα.

Να ξεκινήσω λέγοντας πως συμφωνώ με την HiHi.
Εδικά στο ζήτημα της συγχώρεσης και του να φύγεις.

Αρχικά, θα έλεγα να μην δαπανάς χρόνο, δυναμικό και ενέργεια (κάθε είδους, ακόμη και ψυχική) στο πλάθεις με τον νου σου ιστορίεςε οι οποίες δεν έγιναν και δεν γνωρίζεις αν θα γίνουν ποτέ. Την χρειάζεσαι για σημαντικότερες ενέργειες.
Προφανώς - κατ' εμέ πάντοτε - θα ήταν χρήσιμη η βοήθεια ενός ειδικού. Άν θα γίνει άμεσα ή όχι είναι δική σου απόφαση - μόνο εσύ γνωρίζεις τις δυν΄μαεις και τους πορους σου. Θα βοηθούσε όμως, αρχικά, το να σταθείς στα πόδια σου.
Θα ξεκαθαρίσει πολλά ζητήματα σε εσένα για τον εαυτό σου.
Ακόμη και σε άλλη ώρα, αν μπορείς.
Έχω ζήσει τα τελευταία δέκα χρόνα σχεδόν στο εξωτερικό και δεν το μετάνιωσα. Αντίθετα, είδα δικούς μου ανθρώπους να βυθίζονται χειρότερα στο μολυσμαιτκό περιβάλλον από το οποίο οι ίδιοι δεν ΄θέλησαν να φύγουν. Με δραματικά αποτελέσματα για τον εαυτό τους και τους άλλους.

Το γεγονός πως κατανοούμε τους γονείς μας και τις ενέργειές, όμως, δεν μας απαλλάσσει από την ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και την οικογένεια που θέλουμε ή όχι να δημιουργήσουμε.
Για να μην μακρηγορώ και επειδή βίωσα και βιώνα παρόμοιες καταστάσεις με εσένα,
θα έλεγα να βάλεις ένα σχέδιο ώστε να μπορέσεις να μείνεις μόνη γιατί, ας μην γελιόμαστε, είναι προανές πως στους δικούς σου δεν αισθάνεσαι σπίτι σου (μεταφορικά προφανώς). Και θα ήταν καλό να βρεις το σπίτι σου, και για εσένα και για εκείνους.

Υγεία!
Β

Κορίτσι μου είσαι πολύ μικρούλα για να να αποκτήσεις μωράκι!!! Αν αποκρούσες στα 17-18 και πάλι πολύ - πολύ μικρή θα ήσουν . Τι μικρή ... Παιδί !!! Αυτό που μου έκανε εντύπωση σε εσένα είναι η απέχθειά σου στο θέμα της έκτρωσης... Τι να σου πω... ΜΠΡΑΒΟ 😊 Ακόμα και στην περίπτωση που σε υποχρέωναν να κάνεις έκτρωση στην εφηβεία οι γονείς σου , θα είχαν το αμάρτημα ΕΚΕΙΝΟΙ και όχι εσύ... Σε τιμά πολύ σαν άνθρωπο που στεναχωριέσαι αν είχε συμβεί... Όμως ότι και να έγινε πρέπει να το ξεχάσεις και να προχωρήσεις μπροστά... Να μην σε φθείρει ... Είσαι πολύ ευαίσθητη και όμορφη ψυχή κοπελίτσα μου... Να σε προσέχεις και να βάζεις όρια στους γονείς σου. Η ζωή είναι δική σου , όχι δική τους 🌈🌄🌞

Δεν θέλεις να γεννήσεις αλλά θέλεις να παράγεις. Θέλεις ή μάλλον θα ήθελες να είχες βγάλει κάτι από μέσα σου, προς τους γονείς σου που ήξερες, ότι δεν θα το έπαιρναν καλά, δεν θα σε υποστήριζαν. Προκειμένου να δικαιολογήσεις μέσα σου τον πόνο που σου προκάλεσαν οι γονείς σου σκαρφίστηκες (και έχεις κολλήσει) την ιστορία με το μωρό. Το οποίο δεν θα ήταν απλά δικό σου παιδί αλλά και εγγονάκι τους, δηλαδή αίμα τους, δεσμός τους. Κι επειδή αυτοί θα επέλεγαν την έκτρωση, δικαιολογήθηκε στο μυαλό σου ο πόνος και τα συναισθήματα που έχεις προς αυτούς. Η φωνή σου, οι σκέψεις σου, η αλήθεια σου, οι απόψεις σου ακόμη κι εσύ η ίδια ενωθήκατε μεταμορφωθήκατε και γίνατε μωρό που δεν σ άφησαν ποτέ να βγάλεις προς τα έξω. Εσύ είσαι το μωρό που θέλεις να γεννήσεις αγάπη. Γέννησε πρώτα τον εαυτό σου λοιπόν, με την βοήθεια ενός ψυχολόγου, και μετά το σκέφτεσαι για ένα παιδάκι, που δεν θα είσαι εσύ αλλά ένα τελείως διαφορετικό άτομο, με τα δικά του "προβλήματα" και δικιά του ζωή.

Μην ανοίγεις αυτου του είδους τις συζητήσεις με τους γονείς σου.
Σεβαστή και κατανοητή η ανάγκη σου να αποκτήσεις παιδί, αλλά πρέπει πρώτα να σκεφτείς αν μπορείς να το μεγαλώσεις σωστά. Αν δεν είσαι οικονομικά ανεξάρτητη και περιμένεις από τους άλλους θα υποφερετε και οι δυο κι αυτό σίγουρα δεν το θέλεις.

Τί σχέση έχει η λεκτική και σωματική κακοποίηση που υπέστης με το υποθετικό σενάριο μιάς εγκυμοσύνης στο παρελθόν ή το μέλλον;Νομίζω πως τα έχεις μπερδέψει λίγο.Πάντως καλό είναι πρίν πάρεις οποιαδήποτε σημαντική απόφαση,να πατάς γερά στα πόδια σου.

Μήπως ταλαιπωρείς αδίκως το μυαλό σου τόσο πολύ; Κάθεσαι και χολοσκας και κλαις, επειδή, αν έμενες έγκυος νεότερη, θα σε ανάγκαζαν να κάνεις έκτρωση, ενώ τελικά κάτι τέτοιο ποτέ δεν συνέβη. Κλαις δηλαδή στην ουσία λόγω ενός φανταστικού σεναρίου.

Εγώ να σου πω τι καταλαβαίνω. Δεν είναι το θέμα μήπως τύχει κάποια εγκυμοσύνη. Γιατί αν προσέξεις μάλλον δεν θα τύχει, και αν τύχει αφού εσύ το θέλεις, θα το αποδεχθούν και οι γονείς σου σιγά σιγά μέχρι να ξετρελλαθουν στο τέλος. Το πρόβλημα σου πιστεύω είναι ότι δεν είχες την δύναμη να επιβάλεις την γνώμη σου σε κάτι που βασικά είναι αποκλειστικά δικό σου θέμα και κανονικά δεν θα έπρεπε κανένας άλλος ούτε άποψη να εκφράζει αλλά να την κρατάει αποκλειστικά για τον εαυτό του. Που δεν έχεις πει: Δεν ήταν, δεν είναι και ούτε ποτέ θα είναι δική σας δουλειά τί θα κάνω εγώ. Αυτό νιώθω εγώ, ίσως γιατί κάτι τέτοια με τρώνε και μένα.

Κοπέλα μου ΜΗΝ κατηγορείς το εαυτό σου για ΤΙΠΟΤΑ. Ο,τι έγινε έγινε και δεν φταις σε τίποτα εσύ! Μόνο οι γονείς σου.
Αυτό που έχεις να κάνεις είναι δεις τι θες να κάνεις από εδώ και πέρα στην ζωή σου. Δύο πράγματα θα σου πρότεινα βέβαια τα οποία είναι απαραίτητα για να κάνεις μια αρχή!
Πρώτον, βρες όσο το δυνατόν γρηγορότερα δουλειά για να έχεις δικά σου χρήματα και να ΦΥΓΕΙΣ από το σπίτι!!!!
Δεύτερον, απευθυνσου σε κάποιον ψυχολόγο, σε κάποιον life coacher και διάβασε βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτιωσεις.
Το μόνο που πρέπει να κάνεις τώρα είναι να απεξαρτητοποιηθεις, να εξελιχθείς ως άτομο, να πάρεις ρίσκα για το καλύτερο σου μέλλον! Φυσικά μπορείς να ζητήσεις την βοήθεια κοντινών σου ανθρώπων όπως το αγόρι σου! Εναντιωσου στους γονείς σου, πάρε τη ζωή στα χέρια σου, ξεκαθαρισε τους ό,τι η ζωή είναι δική ΣΟΥ και έχεις ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κάνεις ο,τι θέλεις εφόσον δεν κάνεις τίποτα κακό και μην τους δίνεις αναφορά για το τι κάνεις και τι δεν κάνεις!
Και όταν λέω να φύγεις από το σπίτι σου καλά είναι να πας όσο πιο μακριά γίνεται. Όταν τελειώσεις με τις σπουδές σου ακόμα και πόλη θα σου πρότεινα να αλλάξεις, αλλά εντάξει, αυτό φυσικά δεν είναι απαραίτητο.
Επίσης κάτι τελευταίο πολύ σημαντικό.. μην κρατήσεις κακία στους γονείς σου! Συγχώρεσε τους για όλα αυτά και σκέψου ότι δεν ξέρεις γιατί φέρονται ετσι. Μπορεί και οι ίδιοι να έχουν πληγωθεί στο παρελθόν από τους δικούς τους, μπορεί να πήραν λάθος διαπεδαγωγηση, και άλλα πόσα πράγματα που μπορεί να μην ξέρεις. Να μην κρίνουμε κανέναν λοιπόν. Και γιατί στο λέω αυτό? Γιατί όταν μισούμε κάποιον δεν κάνουνε κακό σε εκείνον αλλά μόνο στον εαυτό μας.
Δες όλο αυτό σαν μια πρόκληση που είχες στην ζωή σου, ένα μεγάλο εμπόδιο με το οποίο μπορείς να αποδείξεις στον εαυτό σου το ποσο δυνατή είσαι και να αλλάξεις την ζωή σου μέχρι να γίνεις αυτό που θες! Το παρελθόν δεν σε καθορίζει. Οι τωρινές σου πράξεις και αποφάσεις θα καθορίσουν το μέλλον σου! Μην αφήσεις τον χρόνο ανεκμετάλλευτο

Πολύ σωστή απάντηση " Ηi Hi " ... Έχω ζήσει κι εγώ παρόμοιες καταστάσεις από γονείς και πατριό ... Μια ζωή αυτό το τρέμουλο είχα στην ζωή μου μέχρι που έπαθα σοβαρό αυτοάνοσο από στεναχώρια και από αισιόδοξη και με αυτοπεποίθηση έγινα ηττοπαθής και ένα φοβισμένο άτομο που έχασε αρκετά χρόνια από την ζωή του κλεισμένη στο σπίτι... Δεν μπορούσα να βάλω όρια και έλεγε σε όλους " Ναι , εντάξει " από φόβο μήπως γίνω δυσάρεστη στους άλλους ... Νόμιζα ότι με προστατεύω έτσι και δεν με αγαπούσα... Ελπίζω ότι συνήλθα και εύχομαι ο,τι καλύτερο στην κοπέλα που εξομολογήθηκε... Να μην φοβάται τίποτα και να πιστεύει στον εαυτό της και ο Θεός να της δίνει Δύναμη ώστε να ξεχάσει το παρελθόν και την πίεση από τους γονείς της... Αρκετοί γονείς δεν ξέρουνε πως να είναι καλοι γονείς και ωθούν το παιδί τους σε συμπεριφορές που ούτε εκείνο θα ήθελε, όπως να ξεκινήσεις παρά πολύ νωρίς τις ερωτικές σχέσεις για να ξεφύγεις από το σπίτι... Την τιμά που δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται για έκτρωση... Ακόμα και να είχε κάνει , η αμαρτία θα ήταν των γονιών της , όχι δική της!!! Της εύχομαι να είναι γερή και δυνατή και να προστατεύει τον εαυτό της ... Να μην φοβάται τίποτα!!! Ο Θεός μαζί σου μικρή μου κοπέλα 💐🌺💐🌺😊

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ