ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.8.2021 | 23:26

Τι να κάνω

Ο έφηβος αδελφός μου λεει το n word, δεν καταλαβαίνει ότι ειναι εξαιρετικά προσβλητικό και δεν με ακούει όταν προσπαθώ να του το εξηγήσω. Λέει "ό,τι θέλω θα κάνω άσε με".. Πως μπορώ να τον σταματήσω. Ντρέπομαι ώρες ώρες γιαυτόν όσο και να τον αγαπάω
12
 
 
 
 
σχόλια

Αν προσπαθείς να συνετίσεις τον αδερφό σου ως αντίδραση θα σου πάει κόντρα. Θα πρότεινα μια περισσότερο έμμεση και δημιουργική προσέγγισή του, βλέποντας μαζί ταινίες για παράδειγμα, οι οποίες θα πρόσφεραν μια εκ των έσω ματιά στο θέμα και θα μπορούσαν να τον ευαισθητοποιήσουν στο ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων.
Ορισμένες προτάσεις μου, οι οποίες είτε αντλούν τη θεματολογία τους από το θέμα είτε συνδέονται έμμεσα: American History X (1998), 12 Years a Slave (2013), Boys n the Hood (1991), Colors (1988), Finding Forrester (2000), BlacKkKlansman (2018), The Green Mile (1999), The Intouchables (2011), Green Book (2018), Fruitvale Station (2013), Queen and Slim (2019), Detroit (2017), Mudbound (2017).
Καλή τύχη :)

Σε ευχαριστώ πολύ! Η 7η τέχνη είναι ένα από τα πάθη μου xD
Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες ταινίες που μπορούν να προστεθούν στη σχετική λίστα. Για παράδειγμα, παρέλειψα τα Get Out και Moonlight, επειδή, το πρώτο μεν αποτελεί θρίλερ, δηλαδή εμπνέεται από τη θεματική αλλά χτίζοντας ένα στόρυ με στόχο να "καθηλώσει" το θεατή καλλιεργώντας αγωνία και φόβο, το δεύτερο δε πραγματεύεται συν τοις άλλοις και θέματα ταυτότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού (αν θυμάμαι ορθά την ταινία) και ίσως θα ήταν too much για έναν έφηβο που μόλις θα ξεκινήσει να ευαισθητοποιείται πάνω σε τέτοια θέματα. Κρατάω τα Do The Right Thing και The Help για μελλοντικές "νύχτες προβολής" :)
Κλείνοντας, για το Green Mile μπορώ να πω πως μου 'ρχοταν να δακρύσω μόνο και μόνο από το τρέιλερ που έπαιζε το Star για να διαφημίσει την προβολή της ταινίας...

Έχεις δίκιο για αυτά τα δύο που μου είπες αλλά επειδή έχουν σαν θεματική αυτό που ζητάει η κοπέλα είπα να τα γράψω γιατί ποτέ δεν ξέρεις :P
Βλέπω πως είσαι cinephile, οπότε περιμένω να μου προτείνεις τις αγαπημένες σου ταινίες για τις μελλοντικές μου "νύχτες προβολής" :)
Αν δεν ήταν το Star δεν ξέρω αν θα την είχα δει τόσο νωρίς αυτή την ταινία (σίγουρα όχι) οπότε νιώθω πως θέλω να ευχαριστήσω το Star για αυτό χαχα..

Και καλά έκανες!
Θα ήθελα πολύ να σου προτείνω τις αγαπημένες μου ταινίες αλλά δυστυχώς είναι αρκετές και δε θα ήθελα να καταχραστώ το χώρο της εκάστοτε εξομολόγησης. Είναι ένα θέμα που χρήζει μάλλον κανονικής συζήτησης :P
Πιστεύω πως όλοι μας οφείλουμε ένα ευχαριστώ στο Star για την ταινιοθήκη του, χαχαχα...
Κλείνοντας, δε θα ήθελα να εκλάβεις ως αγένεια το ότι δεν απάντησα στο καλωσόρισμά σου σε μένα κατά την επάνοδό μου στη στήλη. Οφείλεται σε ένα τεχνικό πρόβλημα, το οποίο αντελήφθην εσχάτως και το οποίο δε μου επιτρέπει να ανατρέξω στα σχόλιά μου, εκτός αν θυμάμαι ακριβώς σε ποια εξομολόγηση σχολίασα. Σε ευχαριστώ πολύ λοιπόν!
Και για να σου λύσω και την απορία, το ψευδώνυμό μου το εμπνεύστηκα από τις ακαδημαϊκές και παρα-ακαδημαϊκές μου δραστηριότητες.

Καταλαβαίνω, δεν πειράζει :)
Θα περιμένω μήπως κάποτε έρθει η στιγμή να μου τις πεις :P
Όχι, μην ανηχυσείς δεν ένιωσα έτσι, βασικά δεν σκέφτηκα τίποτα πάνω σε αυτό.. δεν υπάρχει λόγος να το θεωρήσω αγένεια.
Όσο για τις ακαδημαϊκες και τις παρα-ακαδημαϊκες σου δραστηριότητς συγχαρητήρια Μr. Professor :)

Μπορεί να μην το ξέρεις αλλά αν πατήσεις πάνω στο όνομα σου θα σου βγάλει τα σχόλια που έχεις κάνει στην στήλη.. το ίδιο μπορείς να κάνεις και στους άλλους. Αν ενδιαφέρεσαι να δεις τι σχόλια έχει κάνει ένα άτομο εδώ μπορείς να πατήσεις πάνω στο όνομα του και να σου τα βγάλει :)
(Thank me later :P)