Δύο συντάξεις παίρνει στη φυλακή ο Άκης

Δύο συντάξεις παίρνει στη φυλακή ο Άκης Facebook Twitter
7

Δύο συντάξεις συνεχίζει να καταβάλλει το κράτος στον Άκη Τσοχατζόπουλο καθώς λαμβάνει ακόμη τη βουλευτική του σύνταξη ύψους 1.730 ευρώ, αλλά και σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ, ως μηχανικός. Σύνταξη καταβάλλεται και από ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας, καθώς έχει επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό από το 1959 έως το 1975.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα ο κ. Τσοχατζόπουλος λαμβάνει στις φυλακή περί τα 4 χιλιάδες ευρώ, καθώς καμία απόφαση δεν έχει τελεσιδικίσει ενώ για την καταδίκη του σε 8 χρόνια κάθειρξη για το πόθεν έσχες έχει ασκήσει έφεση. 

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Και ερωτώ: είναι παράνομο; Προκλητικό σίγουρα, αλλά παράνομο; Δεν είναι ρητορική η ερώτηση. Πραγματικά δεν γνωρίζω αν θα έπρεπε να διακοπεί η λήψη των συντάξεων. Οποίος γνωρίζει, ας το μοιραστεί μαζι μας.
Δεν νομίζω να υπάρχει νόμος η ποινή που να λέει ότι αν καταδικαστεί κάποιος δεν πρέπει παίρνει σύνταξη. Αφού έχει πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί να μην παίρνει σύνταξη; Αφού ήταν βουλευτής τόσα χρόνια γιατί να μην παίρνει σύνταξη; Αν ήταν κακός βουλευτής και συνέχιζαν να τον ψηφίζουν οι ψηφοφόροι, ποιος φταίει; Ακόμα και αν καταδικαστεί δεν αναιρέιται το ότι ήταν βουλευτής. Αν πλούτισε παράνομε και το προβλέπει ο νόμος μπορεί να κατασχεθεί η υπόλοιπη περιουσία αλλά γιατί να μην παίρνει σύνταξη. Τοέρθρο μάλλον θέλει να προκαλέσει αντιδράσεις του στυλ "ενώ κόβουν συντάξεις ο Άκης παίρνει 4.000 € σύνταξη". Αλλά δεν είναι είδηση κάποιος συνταξιούχος να παίρνει σύνταξη, ακόμα και αν έχει καταδικαστεί.Είναι ενοχλητικό αλλά δυστυχώς έτσι είναι
Δεν είναι παράνομο, από την στιγμή που η απόφαση του πρώτου δικαστηρίου δεν έχει τελεσιδικίσει (κάτι που μάλλον θα πάρει χρόνια) αλλά ζούμε στην χώρα που το νόμιμο και το ηθικό έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα.
Όπως αναφέρει και το άρθρο, καμία απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει. Συνεπώς, θεωρείται προφυλακισμένος και όχι καταδικασμένος. Όταν (και αν) καταδικαστεί, θα πρέπει να κοπούν.