ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.2.2022 | 00:05

Ενοχή

Πριν από λίγες βδομάδες σκοτώθηκε η θεία μου. Είμασταν πολύ κοντά, την αγαπούσα πολύ και σκέφτομαι ότι ποτέ δεν της το απέδειξα, πως πέθανε χωρίς να το μάθει. Πάντα σκεφτόμουν πως θα της έλεγα πόσο την αγαπούσα, πως θα την έβλεπα συχνότερα και πάντα πίστευα πως θα υπήρχε χρόνος. Έκανα λάθος. Και τώρα έχω μείνει με ένα σορό λόγια που δεν είπα, τόσα πράγματα που δεν έκανα, τόσα λάθη για τα οποία δεν επανόρθωσα. Δεν θα έχω τελικά την ευκαιρία να κάνω τίποτα από όλα αυτά, με έφαγαν οι ντροπές τις στιγμής, η αναβλητικότητα και η βεβαιότητα για το μέλλον. Όσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο περισσότερο η συμπεριφορά μου μου φαίνεται σαν έγκλημα. Ίσως να γιγαντώνονται όλα στο κεφάλι μου, ίσως να μην αμφέβαλε στιγμή για το πόσο κοντά ήταν στην καρδιά μου, ίσως να μην μου κράτησε κακία για τα πολυάριθμα ψεγάδια μου, ίσως πάλι όχι και δεν νιώθω πως μπορώ να μου συγχωρέσω το ότι άφησα περιθώρια γι'αυτή την πιθανότητα. Μην ακολουθήσετε το παράδειγμα μου.
5
 
 
 
 
σχόλια

Έτσι είναι οι άνθρωποι όμως. Δεν αφηνόμαστε να εκφράσουμε όλη μας την αγάπη για διάφορους λόγους. Δεν χρειάζεται να έχεις ενοχές για τίποτε. Σε χάρηκε που σε είχε κοντά της και αρκεί. Ίσως μπροστά στο θάνατο βλέπεις και πόσο δεν αφέθηκες να νιώσεις πιο βαθιά τη ζωή. Αυτό που μπορείς να αλλάξεις λοιπόν είναι να αγαπάς πιο άφοβα τους γύρω σου . Να εκτιμήσεις περισσότερο το ότι ζεις. Ως τώρα έκανες ότι μπορούσες με όσα ήξερες. Τώρα φεύγει απτή ζωή ένας κοντινός σου και το μυαλό σου ανοίγει σε ακόμα περισσότερες συνειδητοποιήσεις. Κοίτα να είναι για το καλό σου ,όχι για αυτοτιμωρια.

Λυπάμαι για την απώλεια σου, ειλικρινά. Νιώθεις ενοχές που δεν πρόλαβες να εκδηλώσεις την αγάπη σου, την εκτίμηση σου και αυτό είναι κατανοητό. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη βοήθεια έρχεται απο τους κοντινούς μας ανθρώπους, φίλους ή και συγγενικά πρόσωπα. Θα σου πρότεινα να ζητήσεις την βοήθεια εκείνου που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Εξέφρασε τους ακόμα και τον τρόπο που θέλεις να σε βοηθήσουν. Θα σε λυτρώσει θα δεις..