Ο πρώτος Έλληνας βουλευτής που αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα από το βήμα της Βουλής

Facebook Twitter
70

Όταν κάποιοι ακροδεξιοί πηγαίνουν στο Νταχάου και στο Άουσβιτς, φωτογραφίζονται στους φούρνους κάνοντας κερατάκια και ανεβάζουν τις φωτο γράφοντας πράγματα όπως "Εδώ γινόταν τα γλέντια" και "Άντε να ξανανάψουμε τους φούρνους για να κάψουμε όσους Εβραίους γλίτωσαν. 

Επίσης, στις σελίδες τους, σε άπταιστα ΚΕΦΑΛΑΙΑ GREEKLISH, απογοητεύονται που ο Χίτλερ δεν έκανε σαπουνάκια κι άλλα παιδιά και μεγάλους, ενώ σε ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Εβραίων, σε όλο τον κόσμο, η απειλή για τη σαπωνοποίηση είναι συχνότατη. 

Βέβαια, κατά τα άλλα, όλοι τους αρνούνται το Ολοκαύτωμα.

(Σήμερα στη Βουλή, η πρώτη δημόσια, αν και έμμεση/δειλή άρνηση)

Μόνο που, σε αντίθεση με άλλα αμφισβητούμενα συμβάντα [γέννηση Χριστού, χορός του Ζαλόγγου κλπ] τα γεγονότα είναι σχετικά πρόσφατα και η δημοσιογραφία της περιοχής, όπως και τα μαγνητοσκοπημένα ντοκουμέντα μπορούν να μας αποδείξουν το τι έγινε τότε. 

Όταν οι συμμαχικές δυνάμεις μπήκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης -στα οποία θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι- οι στρατιώτες έμειναν έκπληκτοι απ' αυτό που είδαν (οι Γερμανοί είχαν φύγει, και οι επιζώντες τρέκλιζαν στα στρατόπεδα σαν φαντάσματα, χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν). 

Το μαγνητοσκόπησαν, το φωτογράφησαν, πήραν μαρτυρίες. Ήξεραν όμως πολύ καλά πως οι ναζιστικές θηριωδίες ήταν τόσο εξωφρενικές που κανένας δεν θα τους πίστευε, και πολύ περισσότερο οι Γερμανοί που θεωρούσαν άγιο τον Χίτλερ. 

Και τότε αποφάσισαν να κάνουν κάτι στα γρήγορα: άνοιξαν τις πόρτες των στρατοπέδων, και κάλεσαν όλους τους Γερμανούς πολίτες που ζούσαν στις γύρω περιοχές να τα επισκεφθούν. Οι "γείτονες" των στρατοπέδων συγκέντρωσης, που δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε τόσα χρόνια δίπλα τους είδαν τα σαπισμένα κουφάρια, είδαν τους φρεσκοχρησιμοποιημένους φούρνους και κατάλαβαν επιτέλους τι ήταν αυτός ο δύσοσμος καπνός που έβγαινε μέρα νύχτα από τις καμινάδες των κτιρίων. 

Κι ενώ πολλές χώρες θα τα αρνούνταν όλα αυτά (όλοι πάντα βρίσκουμε δικαιολογίες για όσα στραβά έκανε ποτέ η χώρα μας, ή συχνότερα δεν τα δεχόμαστε καν και θεωρούμε "προδότες" όσους τα επισημαίνουν), η Γερμανία αναγκάστηκε -και λόγω της κατακραυγής των πολιτών της- να αναγνωρίσει άμεσα τη θηριωδία. 

Δεν προσπάθησε να διαστρεβλώσει ή να κρύψει την κακή πλευρά του παρελθόντος της η Γερμανία. Κανένας πολιτικός ή βουλευτής της χώρας δεν αρνείται το Ολοκαύτωμα (κι αν κάποιος το κάνει, φυλακίζεται για πέντε χρόνια). 

Κι όμως, ενώ οι άμεσα εμπλεκόμενοι ποτέ δεν αρνήθηκαν το Ολοκαύτωμα, βρέθηκε να το αρνείται ο Έλληνας βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης!

  

Κι όταν ούτε καν ίδια η Γερμανία (ούτε τότε ούτε τώρα ούτε ποτέ) δεν προσπάθησε / προσπαθεί να υπερασπιστεί τις θηριωδίες του Χίτλερ, έρχονται οι Έλληνες ξερόλες του διαδικτύου και της Βουλής να υποστηρίξουν το Χίτλερ, και να "ξεσκεπάσουν" τις συνωμοσίες, βασισμένοι κυρίως στο ίντερνετ, στη διαίσθησή τους - και στα βιβλία των εκδόσεων Λιακόπουλος...

70

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

16 σχόλια
Πρέπει να είμαστε μία από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχουμε αναγνωρίσει το Ολοκαύτωμα των Εβραίων αλλά και καμία από τις προσωπικές μας γενοκτονίες. Όλα αυτά τα παρακρατικά φαινόμενα, οφείλονται στην ανικανότητα των πολιτικών μας. Μόλις το '6Ο άρχισε να γίνεται ξανά λόγος για την γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μ.Ασίας! Πριν θεωρούσαν πως δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με ''τουρκόσπορους'', όπως αποκαλούσαν οι Ελλαδίτες τους πρόσφυγες! Η εθνικιστική τάση της χώρας τείνει πια να γίνει παράδοση!
Διωγμένοι από τις πατρίδες που μεγάλωσαν οι παπούδες μας και ανεπιθύμητοι στις πατρίδες που τους στείλαν... Κι αν προσθέσεις πως σε κάποια χωριά (βλέπε τα περισσότερα στο νομό Εδέσσης απ'όσο γνωρίζω τουλάχιστον) ήταν μόνο αυτοί που λένε "ντόπιοι" τουτέστιν όχι απαραίτητα Έλληνες, ο εθνικισμός αυτός οδήγησε ακόμα και σε εμφύλιο...
Ελληνες βουλευτες που πιστευουν ακριβως το ιδιο με τον Αχμαντινετζάντ, τον προεδρο του θεοκρατικου Ιραν! Και ο κοσμος (που πειναει) τους πληρωνει με χιλιαδες ευρω το μηνα για να του πουλανε μπαρουφες! Εδω και δεκαετιες η Ελληνικη πολιτικη σκηνη ηταν για τα σκουπιδια, αλλα τωρα ειναι για το τρελλοκομειο!
Πέραν των άλλων πολύ σημαντικών παρατηρήσεων, βρίσκω εξαιρετικά πετυχημένο και παιγνιώδη τον υπότιτλο του άρθρου, Άρη!Χτύπησες το μοναδικό "ευαίσθητο σημείο" ενός αποδεδειγμένα αναίσθητου τύπου. Αυτός ο ίδιος δεν είχε αποκαλέσει τον Βενιζέλο "χοντρό και γελοίο" σε ένα ανάλογο ξέσπασμα παιδαριώδους επιχειρηματολογίας; Λοιπόν, πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου που η φράση αυτή θα του ταιριάζει γάντι. Ο,τι κοροϊδεύεις, το λούζεσαι...
Θα διαφωνήσω με το ότι οι Γερμανοί δεν είχαν ιδέα για το τι συνέβαινε. Ίσως να μην μπορούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος της θηριωδίας, είναι όμως απολύτως σίγουρο πως γνώριζαν.Το εξηγεί πολύ καλά ο Ιάκωβος Καμπανέλλης στο βιβλίο του "Μαουτχάουζεν¨,το περιβόητο στρατόπεδο εξόντωσης, στο οποίο έμεινε έγκλειστος για τρία χρόνια ως που να τον απελευθερώσουν οι Αμερικάνοι. Και περιγράφει όχι μόνο πως και γιατι οι Γερμανοί γνώριζαν αλλά και πως συμπεριφέρονταν στους έγκλειστους μετά την απελευθέρωση τους. Έχει πολύ ενδιαφέρον και νομίζω πως κυκλοφορεί και ελεύθερα στο διαδίκτυο.
Από το "στόμα" μου το πήρες Μαύρη γάτα (τι βιβλίο ε? ακόμα ακούω νοερά τα τριμμένα κόκκαλα που πετούσαν στα χώματα για να μη λασπώνουν οι δρόμοι)! Απλά ένα μικρούτσικο σχόλιο πως δεν ήταν μόνο Εβραίοι αυτοί που πεθάναν. Ήταν εκατομμύρια Αθίγγανοι, Ρώσοι, αντιφρονούντες Γερμανοί και και και τόσοι άλλοι που είναι άδικο να θυμόμαστε τις θηριωδίες και να βάζουμε ταμπέλα πως γίναν εναντίον των Εβραίων μόνο. Γίναν εναντίον αλλοδαπών και "κατώτερων" κατά τη γνώμη τους ανθρώπων. Ή όπως είπε κάποιος στρατιώτης της εποχής στο Δίστομο ... εναντίον υπανθρώπων.
Το έγκυρο λεξικό του Βουλαρινου γράφει κάτω από το "κασιδιάρης": 1. Αυτός που έχει πολλά νευρικά τικ: είναι τόσο κασιδιάρης, που κάθε φορά που τον κοιτάζω νομίζω πως κάνει σεισμό 2. λάτρης της στρατιωτικής θητείας και του στρατού γενικότερα: από την πρώτη μέρα που κοιμήθηκε στο θάλαμο και μύρισε την ποδαρίλα άλλων 30 φαντάρων έγινε κασιδιάρης 3. διαταραχή η οποία οδηγεί σε αδυναμία συγκράτησης του θυμού: ο Ηλίας έχει κασιδιάρη, καλύτερα να του λες ναι σε όλα.
Τι κάθεσαι και γράφεις, βρε Άρη. Αυτά είναι γνωστά σε όλους και τα γνωρίζουν και οι Χρυσαυγίτες. Απλώς, αυτός είναι ο λόγος τους, το ιδεολογικό τους προκάλυμμα(κι όχι ταυτότητα). Εμένα το ερώτημά μου είναι: γιατί νομιμοποιήθηκε ως κόμμα η Χρυσή Αυγή;Γιατί της αναγνωρίστηκε το δικαίωμα να πάρει μέρος στις εκλογές; Αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχουν πολλοί ανεγκέφαλοι /ανόητοι / κάφροι συν-Έλληνες, που τους προωθούν σε κάθε μορφή εκπροσώπησης. Και δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να τους σταματήσουμε πριν να είναι αργά.
Kαι στα βιβλία του κ. Κωτούλα να προσθέσω. Που είναι (ή ήταν ή φαιρόταν να ήταν) σύμβουλος της Κυβέρνησης στο θέμα της Ιθαγένειας. Για τον οποίο έθεσαν ερωτηματικά και από ΔΗΜΑΡ/ΠΑΣΟΚ. Τον οποίο κ. Κωτούλα τον έβγαλε στο τηλ. ο ποιητής Μπογδάνος την περασμένη βδομάδα στην εκπομπή του για να "ταπώσει" τον πρόεδρο του ελληνικού φόρουμ προσφύγων με τα επιχειρήματά του κατά της πολυπολιτισμικότητας.ΥΓ. Για το βιβλίο του κ. Κωτούλα έχει γίνει ήδη post εδώ στο Μικροπράγματαhttp://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/36785Το αναφέρω διότι αυτό το όνομα πετάγεται μπροστά μου συνεχώς και ο ρόλος του και η συνεργασία του με την κυβέρνηση (καθώς και η απομάκρυνση του) δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη.
Σωστος. Τα ακροδεξια σταγονιδια ειναι συνεχως γυρω απ τον Σαμαρα. Μη σας ξεγελαει το "ευρωπαικο" προφιλ που προσπαθει να χτισει....αυτη η δεξια ερχεται απ το παρελθον και ειναι πολυ βρωμικη.
Πολλές φορές λέω ότι δεν κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία αλλά η Πολιτική Άνοιξη. Αν το καλοσκεφτείς ποιοί τον στελεχώνουν. Και αν σκεφτείς πως κεντροδεξιοί σαν τη Γιαννάκου τον αδειάζουν συνεχώς και αποστρέφονται την ακροδεξιά εικόνα που αχνοφένεται...
Φιλε ποιητη ποτε δεν ειναι αργα αλλα σε προειδοποιω το γεγονος οτι θα φυγεις απο την Ελλαδα δεν σημαινει οτι θα γλιτωσεις και απο την Ελλαδα ...Μεταναστης και εγω αλλα ασχολιουμαι με το Κασι .....Ειναι για τα σκουπιδια αυτο που λεει ειναι και αυτος για τα σκουπιδια .. Γεμισαμε σκουπιδια και η βουλη εχει γινει πια χωματερη.
Αν φύγεις εσύ που διαφωνείς, και φύγουν όσοι διαφωνούν, τότε θα έχεις αφήσει την Ελλάδα έρμαιο στα χέρια του φασισμού.Αν απλά σε νοιάζει να είσαι εσύ καλά και δεν πάνε να καούν όλα τα υπόλοιπα, τότε ώρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρα στα πανιά σου φίλε ποιητή της σιωπής.
"Όταν θα υπάρχει εθνικό καθεστώς στην Ελλάδα"...πώς τον αφήνουν να τα λέει αυτά μέσα στη Βουλή;Ουστ αμόρφωτοι μπράβοι,γιατί περί αυτών πρόκειται.
ποια είναι η "έμμεση/δειλή άρνηση";[Σχόλιο Άρη: Έτσι όπως το είπε ο Κασιδιάρης ("υπάρχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος στην επιτροπή") καλύπτεται απολύτως: Αν υπάρξει νόμος που θα τον καταδίκαζε, θα μπορούσε να αρνηθεί ότι μιλούσε για τον εαυτό του και να γλιτώσει ισχυριζόμενος ότι μίλησε για "μέλη της επιτροπής" και όχι σε πρώτο πρόσωπο.]
Ευχαριστώ Άρη με κάλυψες.Όσο για το g0g0land: Πέρα από αυτούς που δεν θέλουν να δουν, υπάρχουν και αυτοί που άλλα βλέπουν και άλλα καταλαβαίνουν προκειμένου να πουν την εξυπνάδα τους(;).
"Αν υπάρξει νόμος που θα τον καταδίκαζε, θα μπορούσε να αρνηθεί ότι μιλούσε για τον εαυτό του και να γλιτώσει ισχυριζόμενος ότι μίλησε για "μέλη της επιτροπής" και όχι σε πρώτο πρόσωπο."Αυτο και μονο δε σου λεει οτι τετοιος νομος μονο ξεφτιλα θα ητανε;
Άρη μου, το άρθρο σου είναι βασική γνώση για όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει τα πάντα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο σκοταδισμός τον οποίο συντηρούν τα ακραία στοιχεία (πολλές φορές συνεπικουρούμενα από βολεμένους του συστήματος) μόνο κακό θα μας κάνει. Τα αγράμματα φασιστάρια τα οποία στο όνομα της Ελλάδας κάνουν τα πάντα για να απομονώσουν την Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σύντομα πριν να είναι αργά για όλους μας.
Δυστυχώς βασική γνώση στον υπόλοιπο κόσμο δεν είναι.Δυστυχώς αρνητές του ολοκαυτώματος υπάρχουν παντού.Δυστυχώς ακροδεξιοί υπάρχουν παντού.Δυστυχώς γενικά φασισμός υπάρχει παντού και ιδίως στην 'πολιτισμένη' δύση. Ιδίως εκεί. Περισσότερο ίσως κι από μας. Απλά εμείς έχουμε την 'πρωτιά' να τους βάλουμε στη Βουλή.Εύγε μας.Επίσης συμφωνώ απόλυτα στο ότι κάνουν τα πάντα για να απομονώσουν την Ελλάδα. Και ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν σύντομα, για το καλό όλων μας.Επίσης αγαπητέ Αρη το έχεις φάει το σκάλωμα με το Ζάλογγο ε; ;)