Ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε την ανάπλαση σε Αγ. Παντελεήμονα και πλ. Αττικής

Ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε την ανάπλαση σε Αγ. Παντελεήμονα και πλ. Αττικής Facebook Twitter
3

Στην ανάπλαση των πλατειών Αγ. Παντελεήμονα και Αττικής προχωρά ο Δήμος Αθηναίων, χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια του δήμου, μετά την προ ημερών απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού να απεντάξει τα έργα ανάπλασης των δυο πλατειών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, η απένταξη από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής των έργων στις δύο πλατείες ήταν «προδιαγεγραμμένη, λόγω της υπερβολικής κοστολόγησης και της δυσαρμονίας τους με τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες της περιοχής. Απτό αποτέλεσμα του τι συμβαίνει όταν τα υπουργεία σχεδιάζουν, ερήμην του φυσικού υπεύθυνου για τα έργα στην πόλη, που είναι ο δήμος». Και η ανακοίνωση καταλήγει:

"Ωστόσο, μετά την τελευταία εξέλιξη, ο Δήμος Αθηναίων εξετάζει κάθε δυνατότητα, ώστε να εντάξει την αναβάθμιση των δύο πλατειών και της ευρύτερης περιοχής, στο δικό του χρηματοδοτικό σχεδιασμό, σε ένα πλαίσιο κόστους, περισσότερο ρεαλιστικό και βιώσιμο".

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η απένταξη της ανάπλασης από τον προγραμματισμό της Περιφέρειας δημιούργησε αντιδράσεις στην αντιπολίτευση του Δήμου με την "Ανοιχτή Πόλη" να  κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για "αυθαίρετη παρέμβαση Σγουρού" ενώ  αναφέρει ότι οι λόγοι της απένταξης είναι προφανείς. Αυτοί -όπως υποστηρίζεται- είναι πρώτον η μεταφορά των χρημάτων του ΕΣΠΑ "στο ακριβό και αχρείαστο έργο της Πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου (150 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση) και όχι σε έργα κοινωνικών υποδομών στις γειτονιές της πόλης" και δεύτερον η απροθυμία των φορέων να παρέμβουν σε ό,τι πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, "οι δυο πλατείες είναι κατειλημμένες από τη Χρυσή Αυγή και κανείς αρμόδιος θεσμικός φορέας δεν έχει παρέμβει για να ελευθερώσει το χώρο και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του για τους κατοίκους των περιοχών".

Και καταλήγει η "Ανοικτή Πόλη": "Καλούμε το Δήμο Αθηναίων και τους πολίτες της Αθήνας να διεκδικήσουν έργα που ανακουφίζουν την πόλη και την καθημερινή ζωή και όχι φαραωνικές παρεμβάσεις βιτρίνας που ενισχύουν το real estate επ' ωφελεία των ολίγων και των εκλεκτών".

Από την πλευρά της η παράταξη Κακλαμάνη ρίχνει την ευθύνη για την απένταξη στον Γιώργο Καμίνη, καλώντας το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή να ελέγξει «τι και ποιους εννοεί ο κ. Καμίνης με τη φράση υπερβολική κοστολόγηση».

Για την απένταξη του έργου από τον προγραμματισμό της Περιφέρειας, ο κ. Σγουρός υποστηρίζει ότι δεν είχε υπάρξει κανένα σημάδι προόδου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αναπάντητο παραμένει γιατί δεν είχε υπάρξει καμία πρόοδος στα έργα, δεδομένου ότι οι μελέτες για τις πλατείες ήταν έτοιμες από το 2010. Πάντως, ο κ. Σγουρός ανακοίνωσε ότι τα χρήματα από την απένταξη θα απορροφηθούν σε έργα «που συνδυάζουν κοινωνική αναγκαιότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα, ώστε να διασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή απορρόφηση κοινοτικών πόρων».

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
"ανάπλαση" = α) κόβω τα υπάρχοντα δέντρα και φυτεύω καινούρια για να χρειαστούν 30 χρόνια να φτάσουν στο μέγεθος των προηγούμενων, β) βγάζω τα υπάρχοντα βρώμικα πλακάκια (που έγιναν βρώμικα επειδή οι υπάλληλοι του Δήμου που εγώ τους βρήκα τη θέση προς αντάλλαγμα ψήφου, αντί να κάνουν τη δουλειά τους πίνουν φραπέδες) και βάζω καινούρια καθαρά που σε 3 μήνες θα είναι και αυτά βρώμικα γιατί κανείς δεν θα τα καθαρίζει, γ) φέρνω τα κανάλια και βγαίνω σε όλες τις ειδήσεις για να δει ο έλληνας ψηφοφόρος (που δεν ζει στον Άγιο Παντελεήμονα) τί καλός πολιτικός είμαι, και δ) φροντίζω όλες οι μίζες και υπερχρεώσεις να πάνε στα κατάλληλα άτομα για να με στηρίξουν στο μέλλον!
"Καλούμε το Δήμο Αθηναίων και τους πολίτες της Αθήνας να διεκδικήσουν έργα που ανακουφίζουν την πόλη και την καθημερινή ζωή και όχι φαραωνικές παρεμβάσεις βιτρίνας που ενισχύουν το real estate επ' ωφελεία των ολίγων και των εκλεκτών". E, NAI!