ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.9.2023 | 23:53

Χωρισμός

Ας σας πω και εγώ την ιστορία μου. Είμαι 21 χρονών (αυτός 26). Η πρώτη μου σχέση διήρκησε περίπου τρία χρόνια και χωρίσαμε πρόσφατα, πριν τρεις μήνες. Αυτός ο άνθρωπος αν και δεν αμφιβάλλω ότι με αγάπησε, δεν εκτίμησε και δεν σεβάστηκε ποτέ την προσωπικότητα μου, από την μουσική που ακούω, μέχρι τις επιθυμίες, τις απόψεις μου. Συνοπτικά ήταν μια πάρα πολύ τοξική σχέση , με απίστευτη ζήλεια στις αρχές και καταπίεση από μεριάς του και μετά το άλλο άκρο, αρκετή αδιαφορία, έλλειψη χρόνου για εμένα, ψέματα και κατά την εκτίμηση μου συνεχές gashlighting. Από ένα σημείο και μετά, προς το τέλος της σχέσης μας, μετά από ορισμένα ψέματα, δυστυχώς είχα γίνει και εγώ τοξική, ζήλευα, κοίταγα συνέχεια ποιες ακολουθούσε στο instagram και δεν μπορούσα να βασιστώ στα λόγια του και να τον εμπιστευτώ με τίποτα. Εννοείται υπήρχαν και υπέροχες στιγμές αλλά τα αρνητικά ήταν έντονα και ανυπέρβλητα και το προσπαθήσαμε πάρα πολύ και για αυτό και θεωρώ πως ο χωρισμός μας ήταν για το καλύτερο, είχε σταματήσει να μαρέσει ο εαυτός μου μαζί του, δεν είχα ούτε μια φίλη, η ζωή μου ήταν αυτός ο άνθρωπος και μόνο και ένιωθα μια παράξενη φρικτή παγωμάρα προς το τέλος στα μάτια του. Από τότε που χωρίσαμε δεν έχω ξαναεπικοινωνήσει μαζί του, όπως ούτε εκείνος μαζί μου. Αυτός ήδη έχει προχωρήσει στην ζωή του, από ό,τι μου έχουν πει φίλοι που τον έχουν στα σοσιαλ. Εγώ όμως νιώθω μια τρύπα στην καρδιά μου. Μπορεί να χωρίσαμε γιατι δεν μπορούσαμε μαζί, όμως τον αγάπησα τόσο τόσο πολύ, από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αγαπούσα τον τρόπο που με κοίταγε, το χαμόγελο του, το κατσούφιασμα του, τις αγκαλιές μας, το σώμα του, τα μαλλιά του, την φωνή του, τα πάντα. Δεν έπαψα να είμαι ερωτευμένη μαζί του στιγμή αυτά τα τρία χρόνια και έδωσα την ψυχή μου απλόχερα. Ήθελα να κάνω οικογένεια με αυτό τον άνθρωπο, να τον κάνω χαρούμενο, είχα ονειρευτεί μια ζωή μαζί του και ας μαλώναμε συνέχεια, απλά τον αγαπούσα τόσο πολύ, χωρίς κανέναν όρο. Αυτούς του τρεις μήνες έχω ξαναβρεί παρέες και άτομα. Βγαίνω διαρκώς από εκεί που ήμουν κλεισμένη και αρκετοί έχουν δείξει ενδιαφέρον για εμένα όμως εγώ δεν μπορώ να νιώσω τίποτα. Κατεβάζω ρολά, νιώθω ένα απερίγραπτο κενό. Νιώθω ότι δεν θα ξεπεράσω ποτέ αυτά τα συναισθήματα ότι όσο ανόητο και αν ακούγεται πάντα ένα κομμάτι μου θα αγαπάει χωρίς λογική αυτό τον άνθρωπο. Και πραγματικά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να νιώσω πάλι έτσι για κάποιον άλλον και να αφεθώ. Είμαι τόσο απογοητευμένη που αγάπησα τόσο και πήρα απλά την καρδιά μου σπασμένη εντελώς. Νομίζω ότι παραείμαι συναισθηματική γι αυτό τον κόσμο. Τρώω σφαλιάρες από παντού. Θέλω να εξελιχθώ να γίνω πιο δυναμική και τώρα αυτό κάνω, έχω πάει μάλιστα και Εράσμους. Σε αυτό τον δρόμο όμως η μοναξιά είναι έντονη και συχνά με χτυπάνε κύματα θλίψης.
7
 
 
 
 
σχόλια

Ό χρόνος όλα τα αλλάζει, τα ξεθωριάζει. Για σχέση 3 χρονών θες ένα με ενάμιση χρόνο ωστε να τον εχεις ξεπεράσεις 100%. Να κάνεις τον εσωτερικό σου διάλογο να δεις τι έμαθες , τι θες απο εδω και πέρα. Και χωρίς να κάνεις κάτι με κάποιον άλλον, Εαν πηδας απο σχέση σε σχέση για να τον ξεπεράσεις θα χάσεις τον εαυτό σου

Όταν σταματήσεις να εθελοτυφλείς όλα θα μπουν στην θέση τους. Έτσι κι εγώ παρεβλεπα τις δηλώσεις του και σκεφτόμουν τα δικα μου. Εκείνος δηλωνε ερωτευμένος με αλλ@ κι εγώ με εκείνον. Οπότε θα βάλω μια τελεία και θα τον αφήσω με την επιλογή του που τον κάνει ευτυχισμένο όπως δηλώνει. Έτσι λοιπόν κι εσύ να προχωρήσεις παρακάτω. Δεν έχει νόημα να προσπαθείς για κάποιον που δεν σε θέλει απλά χάνεις τον χρονο σου.

Ξέρεις πόσοι διάβασαν το κείμενο που έγραψες και είπαν " καλα σαν να το έγραψα εγώ είναι" Δεν είσαι η μόνη εκεί έξω αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Είσαι παρά πολύ μικρή και αν θέλεις πίστεψε με αλλά δεν έχεις καταλάβει απολύτως τίποτα. Ούτε στα ερωτικά αλλά ούτε γενικά στη ζωή. Δεν το λεω υποτιμητικά, όλα έρχονται με τον χρόνο δεν φταις εσύ σε κάτι. Θα νιώθεις για πολύ καιρό έτσι (το πολύ ο καθένας το εννοεί διαφορετικά) κάποιοι δεν ξεπερνάνε χωρισμούς ποτέ με αποτέλεσμα να δημιουργούν εφιάλτες στους επόμενους. Μην γίνεις αυτός ο άνθρωπος! Εγώ θα σου πω ότι τα ερωτικά είναι τζόγος και ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναπληγωθεις αλλά αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις ποτέ. Στη τελική μπορεί να σου κάτσει εσένα η "ζάρια" .

3 χρόνια τα είχατε και όλα τελείωσαν πριν 3 μήνες. Λογικό να νιώθεις έτσι. Σε άλλους 3 μήνες ούτε που υα θυμάσαι το πως νιώθεις τώρα, πίστεψέ με. Επίσης, το να σου τα ζητάνε (που έγραψες ότι έδειξαν και άλλοι το ενδιαφέρον τους για σένα) δε σημαίνει πως πρέπεινα κατεβάζεις ρολά όπως λες. Μπορείς να βγεις με κάποιον που ενδιαφέρεται για σένα, να περάσεις όμορφα να τα πείτε και αν κάνει κάποια κίνηση να σε φιλήσει ή κάτι τέτοιο, ξεκαθάρισε το πως νιώθεις στη παρούσα φάση ώστε να κάνει υπομονή μέχρι να σου περάσει σιγά σιγά και είναι καλή δοκιμασία για να δεις αν θα μείνει ή αν θα φύγει. Μην αποκλείεις τίποτα. Μπορείς να έχεις κάτι σε στυλ casual (βόλτες, καφέ, σινεμά, κανένα ποτό κτλπ) και σιγά σιγά να το "χτίσετε". Μη βιαστείς να μπεις σε σχέση όντας πληγωμένη αλλά ούτε και να τα βάψεις μαύρα 21χρονο κοριτσάκι καλά καλά δεν άρχισε η ζωή σου. Καλή τύχη!

Να σε ρωτησω κατι, χωρις καμια επικριτικη διαθεση, πως οριζεις την αγαπη? Γιατι μας λες οτι αυτος ο ανθρωπος σε αγαπουσε κ μετα αραδιαζεις ενα σωρο συμπεριφορες (τοξικοτητα, ελλειψη σεβασμου, αδιαφορια κλπ) που μονο αγαπη δεν δειχνουν. Ναι, καταλαβαινω οτι η εννοια της αγαπης στις μερες μας εχει ευτελιστει πολυ, γνωριζω ανθρωπους που μεσα στα 5 λεπτα γνωριμιας μας μου λενε "αγαπη μου" οποτε καταλαβαινω οτι ο καθενας την εννοει με αλλη εννοια. Σιγουρα επειδη περασατε καιρο μαζι εχεις καποια θετικα συναισθηματα απεναντι του κ μαλλον κ αυτος το ιδιο αλλα η αγαπη ειναι μεγαλη κουβεντα κ προυποθετει την αποδοχη του αλλου πραγμα που απ ο,τι μας λες δεν συνεβαινε απο την πλευρα του.
Απο κει κ περα αυτο που θα σου πω κ που με βοηθαει εμενα να διαχειριζομαι τα συναισθηματα μου σε περιπτωσεις χωρισμου ειναι να προσπαθησεις να διαχωριζεις τη λογικη απο το συναισθημα. Δηλαδη ναι μεν μπορει να σου λειπει η αγκαλια του, το χαμογελο του κλπ ομως το οτι σου λειπει δεν αναιρει το οτι ο χωρισμος σας ηταν σωστη αποφαση κ οτι η απουσια του απο τη ζωη σου σε βοηθαει να γινεις καλυτερη. Οποτε ναι, ειναι κατανοητο οτι σου λειπει αλλα ταυτοχρονα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να γυρισεις σ αυτον. Εδω αλλαζουμε γειτονια κ μας λειπει ο περιπτερας της προηγουμενης γειτονιας γιατι τον ειχαμε συνηθισει, εννοω οτι το να σου λειψει καποιος ειναι ευκολο, ειδικα οταν μιλαμε για καποιον με τον οποιο περνουσατε τοσο χρονο μαζι. Επισης, μπορει να σου λειπει το να αγκαλιασεις καποιον γενικα κ οχι η αγκαλια του συγκεκριμενου απαραιτητα, δηλαδη ισως απλα σου λειπει το πως σε εκανε να νιωσεις αυτος ο ανθρωπος αλλα αυτο μπορεις να το βρεις κ με αλλους ανθρωπους. Απλα επειδη εισαι μικρη κ φανταζομαι δεν ειχες αλλη σχεση περα απο αυτον τον εχεις εξιδανικευσει λιγο. Εισαι μικρη, εχεις πολλα ακομα να δεις και να μαθεις, δεν ηταν αυτος ο μοναδικος σου ερωτας, θα ερθουν κ αλλοι.
Οσο για τα "δεν θα βρω ποτε καποιον αλλο" τα εχουμε πει ολοι αυτα μετα απο χωρισμους αλλα να που βρηκαμε αλλους. Δεν σημαινει οτι θα βρεις καποιον αυριο, δωσε χρονο και ολα καλα θα πανε.

Και ποιος δεν τα έχει περάσει αυτά στην ηλικία σου, έρωτες, χωρισμούς και απογοητεύσεις... Νομίζω ότι τον έχεις εξιδανικεύσει, όπως γράφεις η σχέση σας ήταν τοξική οπότε έτσι και αλλιώς δεν θα προχωρούσε πολύ. Να είσαι χαρούμενη που ξεμπερδεψες, σίγουρα θα βρεις κάποιον άλλο που θα ταιριάζετε και θα επικοινωνείτε καλύτερα. Ο χρόνος όλα τα γιατρεύει. Ελπίζω η επόμενη σχέση σου να είναι αυτή που θες όπως την θες!