ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.10.2023 | 18:14

Γιατί να το κάνει αυτό ;

Γιατί ορισμένοι σύντροφοι /σύζυγοι ανεξαρτήτως φύλου τείνουν να υποτιμούν με σχόλια το άλλο μέλος της σχέσης ; Στη δική μου περίπτωση , το ταίρι μου πχ μπορεί να μου προτείνει τελευταία στιγμή να βρεθούμε , δεν προλαβαίνω να περιποιηθώ τον εαυτό μου όσο θα ήθελα , και έπειτα μπορεί να σχολιάσει τα ρούχα μου ενώ της εξηγώ ότι μπορούσε να με ενημερώσει νωρίτερα ώστε να προσέξω πιο πολύ το ταίριασμα των ρούχων. Σε άλλη περίπτωση μπορεί να είμαι κουρασμένη από τη δουλειά , να μου ζητάει να με δει και να σχολιάσει το κουρασμένο πρόσωπο μου , η τη διαφορά ηλικίας μας η οποία φαίνεται πιο έντονα στο πρόσωπο στις ρυτιδες και μαύρους κύκλους όταν είμαι κουρασμένη ως εκ φύσεως. Κατανοώ τα σχόλια για τα ρούχα. Για το θέμα της ηλικίας (8χρονια διαφορα ) και της κούρασης όμως γιατί να υπάρχουν σχόλια; δεν θα έκανα ποτέ αντίστοιχο σχόλιο. Τι εξυπηρετεί ; και σε άλλα ζευγάρια έχω ακούσει υποτιμητικά σχόλια. Τι κερδίζουν αυτοί οι άνθρωποι ; που αποσκοπούν αυτά τα σχόλια ; Αν θα έκανα ένα σχόλιο είναι για κάτι θετικό , να τόνωσω το ταίρι μου .
8
 
 
 
 
σχόλια

Το έχω κάνει παλιότερα να υποτιμάω ασυνείδητα ένα παιδί που βγαίναμε ένα διάστημα και μετά όταν το συνειδητοποιούσα του ζητούσα συγγνώμη...κατάλαβα απλά ότι δεν μου άρεσε ο ίδιος αλλά το τι θα μπορούσε να είναι και το έκοψα μαζί του σύντομα..ο ίδιος το ανεχόταν...όριαααα παιδιά, οι σχέσεις είναι αμφίδρομες δηλαδή σίγουρα το φταίξιμο ήταν κατά βάση δικό μου στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά ο ίδιος ήταν διατεθειμένος να συνεχίσει το μεταξύ μας αν εγώ δεν αποφάσιζα να το λήξω...

Ρώτα την ευθέως σαν ύστατη προσπάθεια, αλλά προσωπικά πιστεύω πως δεν θα αλλάξει κάτι θα συνεχίσει να κάνει τα ίδια, ειδικά αν ήταν έτσι από την αρχή. Μη χάνεις άλλο χρόνο απ' τη ζωή σου με ανθρώπους που δεν σε εκτιμούν. Δεν έχει σημασία γιατί τα κάνει αυτά, προφανώς σε θεωρεί δεδομένη. Σημασία έχει ότι έχει επιλέξει να είναι χειριστικη που είναι άδικο για σένα.

Είναι προβληματική συμπεριφορά ανησυχητική. Προτείνω να μην ψάχνεις/σκέφτεσαι το γιατί, για ποιο λόγο αλλά να το πεις ξεκάθαρα οτι αυτό δεν είναι εντάξει συμπεριφορά και την επόμενη φορά που θα γίνει, να σηκωθείς να φύγεις και να την αφησεις εκεί.
Ούτε για τα ρούχα είναι οκ, ουτε για την εμφάνιση.
Χτυπάει καμπανάκι, κόκκινο σημαιάκι ανεμίζει!

Είναι απαράδεκτο εκτός και αν ζητήσεις τη γνώμη της για κάτι αλλά και πάλι ,υπάρχουν πιο κομψοί τρόποι να πεις κάτι χωρίς να προσβάλλεις τον άλλον. Μήπως έχει αρχίσει να της περνάει μαζί σου και σου βρίσκει ελαττώματα;

Αντί για το γιατί φέρεται έτσι, αναρωτήσου καλύτερα ύστερα από όλο αυτό, γιατί μένεις μαζί της;, και να υπομένεις τέτοιο εξευτελισμό.

Πρέπει να χωρίσει οπωσδήποτε. Οι περισσότεροι ανθρωποι δεν θέλουν να αλλάξουν κυρίως από εγωισμό. Ας την ρωτήσει ευθέως σαν ύστατη προσπάθεια, αλλά προσωπικά πιστεύω πως δεν θα αλλάξει κάτι θα συνεχίσει να κάνει τα ίδια. Εξομολογούμενος μη χάνεις άλλο χρόνο απ' τη ζωή σου με ανθρώπους που δεν σε εκτιμούν. Δεν έχει σημασία γιατί τα κάνει αυτά, προφανώς σε θεωρεί δεδομένο. Σημασία έχει ότι έχει επιλέξει να είναι χειριστικη που είναι άδικο για σένα.