ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.11.2023 | 17:35

just asking

Απορία προς αναγνωστριες: αν δεν σας την έπεφτε κανενας εκει έξω, θα μένατε μόνες για πάντα;; Εν ολιγοις, πού γνωρισατε άντρες. Βλεπω κατι γυναικες αντικειμενικα ασκημες ή με σωμα ευτραφές και ομως! Εχουν ερωτικο παρελθον...! Ή τουλαχιστον ετσι ισχυριζονται. Εγω δεν ειμαι άσχημη εμφανισιακά, και μυριζω και ωραία αλλά θα πεθάνω μόνη μου γιατι πλησιαζω τα 40 και δεν εχω καθολου πρώην. Ουτε θα έχω ποτέ. Ειναι τρομερό
17
 
 
 
 
σχόλια

Νομίζω ότι οι σχέσεις έχουν να κάνουμε σε μεγαλο βαθμό με τον χαρακτήρα... Οκ , ξεκινάνε συχνά από την εμφάνιση, η οποία συχνά δεν παίζει και σημαντικό ρόλο, καθώς είναι το στυλ και ο τρόπος του άλλου που μας ελκύει στην τελική.

Τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν φλερτάρει ουσιαστικά ,απλά "παραγγέλνει" από το ίντερνετ. Τίποτα όμως δεν γίνεται από μόνο του. Δεν πάνε κατά ανάγκη με την εμφάνιση αυτά τα θέματα. Είναι σίγουρα ένα συν, αλλά χρειάζεται να υπάρχει ενδιαφέρον και από τις δύο μεριές.

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στον έρωτα όπως κι αν είναι εμφανισιακά.
Σέξι, απίστευτα ερεθιστική είναι και η καλή συμπεριφορά. Το να μην βλέπεις τους άλλους ανθρώπους και να τους κρίνεις κακοπροαίρετα.
Όχι μόνο εσύ προσωπικά, γενικά μιλάω.
Άλλο το να στηλιτεύεις ανθρώπινες συμπεριφορές ή να ζηλεύεις επειδή δεν έχεις κάτι που έχουν οι άλλοι, δηλαδή έρωτα κι άλλο το να κατακρίνεις την εμφάνιση των άλλων.
Αν είναι κάποιος άνθρωπος να αφήνει να φυτρώνει κακία μέσα του και να λέει δες αυτή την έτσι κι έτσι κι έτσι (και σίγουρα μέσα σου δεν σκέφτεσαι τη φράση ''με σώμα ευτραφές'' που έγραψες εδώ αλλά κάτι πιο σκληρό, πιο άσχημους χαρακτηρισμούς) τότε είναι κρίμα. Και σίγουρα δε βοηθάει στην εύρεση ανθρώπων για σχέσεις.
Εύχομαι ολόψυχα να βρεις το ταίρι που ψάχνεις, να ταιριάξετε και να είστε μαζί πάντως για όσο επιθυμείς.
Έχει κάπως εφηβικό στυλ πάντως η εξομολόγησή σου. Κάτι ο ξένος τίτλος, κάτι αυτό με τη μυρωδιά και όλο το στυλ γραφής τέλος πάντων.
Επίσης το ότι δεν είναι άσχημοι εμφανισιακά το ισχυρίζονται όλοι οι άνθρωποι πάνω-κάτω το θέμα είναι αν όντως συμβαίνει.
Όσο για τη μυρωδιά δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς, παίρνεις ακριβό άρωμα; Καλύτερο από των άλλων;
Προσωπικά πάντως προτιμώ την άσχημη μυρωδιά αν η ωραία μυρωδιά συνοδεύεται από άσχημο κράξιμο στους άλλους για τα εμφανισιακά τους χαρακτηριστικά ή από ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις.
Χίλιες φορές η καλοσύνη και η φυσική μυρωδιά σώματος παρά το μουράτο άρωμα από πάνω μέχρι κάτω και η κακεντρέχεια στο βλέμμα και στα λόγια.
Πάντως καλή δύναμη και να βρεις ένα άτομο να ταιριάξετε εύχομαι και να είσαι καλά με υγεία.

γω δεν ειμαι άσχημη εμφανισιακά, και μυριζω και ωραία αλλά θα πεθάνω μόνη μου γιατι πλησιαζω τα 40 και δεν εχω καθολου πρώην. Ουτε θα έχω ποτέ. Ειναι τρομερό
==> μα πώς το ξέρεις αυτό; Προβλέπεις το μέλλον; αν ναι, επικεντρώσου στις αριθμούς του τζόκερ!

@20.11.2023 | 01:58
Σωστη σκεψη! Τελευταια το σκεφτομαι κι εγω αυτο να κάνω αλλα υπαρχει προβλημα: οι περισσοτεροι ειναι ΚΟΣΜΑΡΑ.
Δε νιωθουν λεμε.
Δυσκολο συνεπως να καταλαβουν καν οτι τους φλερταρεις.

Τι περιμένεις να νιώσουν δηλαδη; Σοκ και δεος; Και τι εννοεις οτι δεν καταλαβαίνουν ότι τους φλερτάρεις. Τους μιλάς αρχαια; Δεν είμαι και ειδική στο φλερτ για να βοηθήσω παραπάνω, μια φορά που το έκανα δεν μου βγήκε σε καλό οπότε το έκοψα το σπορ.

Να κάνετε μια αυτοκριτική όλοι και όλες που παραπονιέστε για έλλειψη ερωτικών εμπειριών εδώ μέσα. Δεν κουνάω το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά πραγματικά μου κάνει τρομερή εντύπωση να φτάνεις σε μια ηλικία 35 40 και να μην έχεις ερωτικές εμπειρίες. Κάτι κάνετε λάθος, ψάξτε να βρείτε τι είναι αυτό. Και η εμφάνιση είναι σίγουρα σημαντική αλλά δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Είναι ένα σύνολο πραγμάτων που κάνουν έναν άνθρωπο ελκυστικό. Ξέρω πολλούς και πολλές, μη αντικειμενικά ωραίους που μια χαρά ερωτική ζωή έχουν, κάνουν σχέσεις, παντρεύονται κλπ. Αλλά καλλιεργούν την προσωπικότητα τους, έχουν φιλοδοξίες, παρέες και χομπυ και δεν εστιάζουν την ζωη τους, μόνο στο να βρουν ένα σύντροφο Γιατί αν εστιάζεις μόνο εκεί, ασυναίσθητα η συμπεριφορά βγάζει μια απελπισία την οποία αντιλαμβάνεται ο άλλος και όπως και να το κάνουμε απωθεί. Πρέπει να μάθεις να περνάς και μονος σου καλά, να γεμίζεις τη ζωή και μονος σου, να έχεις στόχους να πας ένα βήμα παραπέρα σαν άνθρωπος. Δεν είναι μόνο έρωτες η ζωή, μπορείς να πάρεις χαρά και από άλλα πράγματα. Το να μπορείς ας πούμε να καλλιέργεις φιλίες, είναι κάτι εξίσου σημαντικό. Δύσκολο και αυτό βέβαια, αλλά πιστεύω πως αν καταφέρεις να περνάς και μονος σου καλά, να έχεις μια γεμάτη ζωή από μόνος σου και να νοιώθεις ικανοποίηση, γίνεσαι πόλος έλξης και για φίλους και για συντρόφους. Αυτό που λέω θέλει πολλή προσπάθεια και εσωτερική δουλειά αλλά γίνεται. .

Εσύ που έγραψες το σχόλιο το ανώνυμο των 11:50 καταλαβαίνεις φυσικά πόσο αντιφατικό είναι.
Ρητορική η παραπάνω πρόταση γιατί φυσικά και δεν καταλαβαίνεις. Από τη μία λες πως σου κάνει εντύπωση που φτάνουν άνθρωποι στα 35 40 και δεν έχουν ερωτικές εμπειρίες και να κάνουν αυτοκριτική κι από την άλλη γράφεις πως πρέπει να περνάμε και μόνοι μας καλά, να μην εστιάζουμε τη ζωή μας στο να βρούμε έναν σύντροφο γιατί η συμπεριφορά αυτή βγάζει απελπισία που την αντιλαμβάνεται ο άλλος και να έχουν φιλοδοξίες, παρέες και χόμπυ.
Λοιπόν προσωπικά όχι δεν έχω ερωτικές εμπειρίες και δεν φταίω εγώ. Φτάνει πια αυτό το παραμύθι. Έλεος. Δηλαδή από τη μία είναι προβληματικοί όσοι κι όσες φτάνουν σε μια ηλικία χωρίς ερωτικές εμπειρίες, δεν έχουν κοινωνικές δεξιότητες κι αντιμετωπίζονται ως ''καθυστερημένοι'' ή ελλιπείς προσωπικότητες κι από την άλλη ισχυρίζεσαι πως αν περνάς μόνος σου καλά κι έχεις γεμάτη ζωή από μόνος σου τότε γίνεσαι πόλος έλξης για φίλους και συντρόφους.
Πώς; Διά μαγείας; Έρχονται και σε βρίσκουν; Επειδή εσύ και οι όμοιές σου/ομοιοί σου έχετε άπειρες ευκαιρίες και σας ζητάνε συνέχεια, ακατάπαυστα ραντεβού είτε από κοντά είτε από σόσιαλ μίντια, σημαίνει πως όλοι έχουν αυτή την ευκαιρία;
Επειδή δηλαδή ένας άντρας είναι όμορφος κι ελκυστικός κι έχει παέι με πεντακόσιες γυναίκες στη ζωή του, σημαίνει πως όλοι οι άντρες λόγω φύλου έχουν το προνόμιο και την ανάλογη ευκαιρία, απλά και μόνο επειδή είναι άντρες;
Και τι άλμα λογικής είναι αυτό που κάνεις περί της ωραίας ζωής που πρέπει να έχει κάποιος μόνος του αλλά από την άλλη να θεωρείς προβληματικούς όσους δεν έχουν ερωτικές εμπειρίες κι ειδικά αν φτάνουν σε μια ηλικία. Ή το ένα ή το άλλο θα ισχύει, δεν γίνεται να ισχύουν και τα δύο, τελειώνετε πια με τη βολεμένη παράλογη λογική σας κάποιοι άνθρωποι.
Ξέρεις λες πολλούς μη αντικειμενικά ωραίους που μια χαρά σχέσεις έχουν, παντρεύονται, κτλ...
Έτσι δε γράφεις;
Λοιπόν σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στις στατιστικές μέτρησης των διαζυγίων σήμερα και στα προβλήματα των ανθρώπινων σχέσεων που βγαίνουν συνέχεια μέσα από έρευνες και θα δεις τι συμβαίνει.
Η ερωτική-σεξουαλική έλξη για να είναι αυθεντική πρέπει κατά βάση να προϋποθέτει ομορφιά.
Αν κάποιος δεν είναι όμορφος (αντικειμενικά, υποκειμενικά, διακειμενικά, πες το όπως θες) τότε ή έχει λεφτά ή μπορεί με κάποιο τρόπο να εξασφαλίσει μια ποιότητα ζωής. Γι' αυτό και προτιμάται.
Καθόλου κατακριτέο, κι εγώ θα παντρευόμουν κάποιον πλούσιο, στο λέω νέτα-σκέτα, όποιασδήποτε ηλικίας για να γλιτώσω από τη φτώχεια μου, να μην ξαναπατήσω στη δουλειά, να πάω επιτέλους ταξίδια που δεν έχω πάει πουθενά και για να έχω ένα τιγκαρισμένο ασφυκτικά ψυγείο με τρόφιμα και ντουλάπια κι ένα μεγ΄άλο όμορφο σπίτι.
Αν δεν μπορεί κάποιος να προσφέρει όλα αυτά τα υλικά αγαθά, τότε οι σχέσεις μεταξύ φτωχών γίνονται ή από προξενιό ή από γνωριμίες οικογενειακές-συγγενικές μέσω πίεσης επειδή η λογική είναι ''έφτασες σε μια ηλικία, πάρε αυτήν ή αυτόν για να μην σε πουν γεροντοκόρη ή γεροντοκόρο''. Ίδια λογική και με όσους γίνονται γονείς και μετά ταϊζουν ταπ αιδιά τους με επιδόματα-βοηθήματα ή με ελάχιστο μισθό ή με δωρεές κι αρχίζουν τα προβλήματα και οι γκρίνιες και η ενδοοικογενειακή βία μέσα στην οικογένεια.
Τώρα που μίλησα για ενδοοικογενειακή βία, θα σου πρότεινα να ψάξεις και να δεις σε πρόσφατες έρευνες τα ποσοστά εκτόξευσής τους.
ΟΧΙ, προβληματικοί άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι και οι μόνες που δεν έχουν κάποιον άνθρωπο ούτε είχαν ποτέ, προβληματικοί κι επικίνδυνοι ειδικά για τους άλλους είναι όσοι κάνουν τέτοιες σχέσεις σαν αυτές που περιέγραψα παραπάνω.
Επιτέλους να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Όσο για το να περνάς μόνος ή μόνη σου καλά που γράφεις και να έχεις μια χαρούμενη ζωή μέσα στη μοναξιά σου που λες, ναι, συμφωνώ. Προσωπικά δεν εστιάζω στο να βρω σύντροφο ούτε εστίασα ποτέ.
Δεν έγινα πόλος έλξης για κάποιο άτομο ποτέ.
Γράφεις να καλλιεργούμε την προσωπικότητά μας και να έχουμε φιλοδοξίες και χόμπυ και να μην κολλάμε στο να βρόυμε σύντροφο μόνο.
Εκατομμύρια κάφροι καθημερινά που ασχολούνται μόνο με το τι θα παραγγείλουν ντελίβερι και ποιά θα παρενοχλήσουν μέσω σόσιαλ μίντια και σε ποίό άτομο θα στείλουν ανορθόγραφα μηνύματα σαχλαμάρας και χυδαιότητας ή αγνής ηλιθιότητας, μια χαρά τα πάνε στα ερωτικά τους, εννοώ από την άποψη ερωτικών εμπειριών. Μαζεύουν ερωτικές εμπειρίες με το κιλό.
Προσωπικά μια ζωή λάτρευα το σινεμά, το θέατρο, τη μουσική.
Έχω γράψει πέντε χιλιάδες τετρακόσια (αριθμημένα) τραγούδια, είναι μόνο όσα κράτησα, ήταν περισσότερα και πέταξα κάποια από αυτά, και συνεχίζω. Διαβάζω λογοτεχνία. Από δεκαπέντε χρονών όταν ήμουν έπαιρνα το λεωφορείο και γύρναγα όλα τα θέατρα και τα σινεμά της Αθήνας. Έχω πάει παντού. Κανένας κάφρος (απ' αυτούς που έχουν ερωτικέςσχέσεις με το τσουβάλι) δεν ήθελε να πάμε μαζί όταν πρότεινα ακόμα και να βάλω με δικά μου έξοδα τα εισιτήρια του σινεμά ή του θεάτρου.
Μόνο δυο φορές πήγα με κάποιους συμφοιτητές μου καθώς και μια άλλη φορά που πήγα με κάτι κάφρους συμμαθητές που το μόνο που έκαναν ήταν που με ντρόπιασαν μέσα στο σινεμά όταν ΄σηκωσαν τα χέρια και χειροκρόταγαν σε μια γυμνόστηθη σκηνή της πρωταγωνίστριας.
Κάτι τέτοιοι έχουν ερωτικές-σεξουαλικές εμπειρίες ευ όρου ζωής, κατάλαβες τώρα;
Έχω πολλούς γνωστούς, αν βρεθώ σε μια κοινωνική εκδήλωση και ευνοούν οι συνθήκες την επικοινωνία κι έρθει κάποιος και μου μιλήσει με κάποια αφορμή, μια χαρά επικοινωνώ. Με όλες τις ηλικίες. Από είκοσι πέντε μέχρι οδοντάχρονες γιαγιάδες που πιάνουμε συζήτηση. Το ίδιο και με άντρες.
Διαβάζω λογοτεχνία μια ζωή. Γράφω διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά έργα, σπούδασα σε ανάλογο τομέα κι ετοιμάζω καινούρια ταινία μικρού μήκους.
Αυτοκίνητο, σόσιαλ μίντια και μουράτο i-phone δεν έχω και δεν μπορώ να καλύψω και οικονομικά τα έξοδα ενός δικού μου μέσου μεταφοράς ούτε και μουράτου κινητού. Και δεν με ενδιαφέρει κιόλας.
Κι αυτά παίζουν ρόλο στο γόητρο εκτός των άλλων.
Μια χαρά συναναστρέφομασι με άτομα. Πάω σε φεστιβάλ, σε παρουσιάσεις βιβλίων, σε θέατρα, σε σινεμά, την ίδια ώρα που πάμπολλοι και πάμπολλες ''σαπίζουν'' μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή βλέποντας συνδρομητικές πλατφόρμες ή τσατάρουν βλακωδώς στο ίντερνετ κι όμως μια χαρά τούς πηγαίνουν οι ερωτικές-σεξουαλικές εμπειρίες τους.
Κατάλαβες πώς πάει; Αν απ ' όταν ήσουν νεότερος κι εξέφραζες ερωτικό ενδιαφέρον δεν είχες ανταπόκριση για τον χ, ψ λόγο, τότε πώς στην ευχή μεγαλώνοντας δεν θα μπορούσες να φτάσεις σε μια ηλικία και να μην έχεις ερωτικές εμπειρίες;
Μπορείς να μου εξηγήσεις αυτόν το γρίφο;
Δεν θα μου τον εξηγήσεις το ξέρω, γιατί οι βολεμένοι-ευνοημένοι μπλοκάρουν μπροστά σε επιχειρήματα σοβαρά κι αδυνατούν να τα αντικρούσουν. Τόσο απλά.

Ωραία τοποθέτηση!! Δεν είμαι αυτός που έφραψε το ανωτέρω σχόλιο που απάντησες. Ένας ουδέρερος παρατηρητής. Αν είσαι η εξομολογούμενη να ξέρεις ότι ταυτίζομαι και συμπάσχω μαζί σου. Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος έκανες και μια προγενέστερη εξομολόγηση πριν από λίγο καιρό. Νιώθω και γω μια παρηγοριά ότι υπάρχουν κι άλλες μοναχικές ψυχές .

Έχω ευθύνη γι αυτά που γράφω και όχι γι αυτά που καταλαβαίνεις εσύ. Και ως συνήθως τσουβαλιαζεις και το κάθε σχόλιο το ερμηνεύεις κατά το δοκούν και όπως σε βολεύει.
Βάσει της λογικής σου, μόνο οι ομορφοι και οι πλούσιοι η έστω ευκαταστατοι έχουν ερωτικές σχέσεις πετυχημένες. Όλοι οι άλλοι, που είναι και η πλειοψηφία, στο πυρ το εξώτερον. Καταλαβαίνεις το παράλογο αυτής σου της άποψης. Και η κοπέλα που έκανε την εξομολόγηση, περιγράφει τον εαυτό της ως ωραίο εμφανισιακά και όμως αν κατάλαβα καλά, δεν είχε και δεν έχει ερωτική ζωή, σε αντίθεση με γνωστές της κατώτερες εμφανισιακά κατά την άποψή της. Άρα που καταλήγουμε; Εφ όσον η εμφάνιση είναι παράγοντας ελξης(και είναι μέχρι ενός σημείου, δεν το αρνείται κάνεις αυτό), γιατί η εξ δεν είχε και δεν έχει ερωτική ζωή; Για εξήγησε μου. Προφανώς κάτι έχει ο χαρακτήρας της, η η συμπεριφορά της που απωθεί. Τα πράγματα είναι απλά, μη κάνουμε το άσπρο μαύρο.
Τα λεφτά επίσης είναι παράγοντας έλξης, είτε μας αρέσει είτε όχι, αλλά πάλι τσουβαλιαζεις και θεωρείς πως οι πλούσιοι έχουν πετυχημένους γάμους και οι φτωχοί αποτυχημένους και κακοποιητικους. Κακοποιητες υπάρχουν, σε όλες τις κοινωνικές τάξεις,δεν είναι "προνόμιο" των φτωχών, λίγο να παρακολουθεί κανείς την επικαιρότητα το αντιλαμβάνεται αυτό. Επίσης δεν ξέρω που και πως έχεις μεγαλώσει, αλλά τα προξενια που αναφερεις αμφιβάλλω αν μου τα είχε αναφέρει και η γιαγιά μου για την εποχή της. Δεν γνωρίζω ούτε ένα ζευγάρι, είτε ευκαταστατο είτε όχι, που να παντρεύτηκε από προξενειο.και πίστεψε με ξέρω πολλά ζευγάρια.
Κάποιοι έχουν πιο πολλές ευκαιρίες στη ζωή, γιατί είναι γνωστό πως η ζωή είναι άδικη, εσύ όμως γιατί τους αποκαλείς κάφρους; Είδα αυτο τον χαρακτηρισμό, 3 η 4 φορές στο σχόλιο σου, αναφερόμενος σε άτομα που απλώς έχουν αυτά που θα ήθελες να έχεις και εσύ. Και βγάζεις ζήλια και θα μου επιτρέψεις και κακία. Επειδή εσύ δεν τα έχεις. Και θεωρείς πως εσύ είσαι ο σωστός, και αυτοί φάουλ. Λυπάμαι αλλά δεν είσαι. Και θα υποθέσω πως αυτή σου τη ζήλια, που βγάζεις στο σχόλιο σου, την βγάζεις και στην face to face επαφη, απλα μπορει να μη το καταλαβαίνεις. Αυτό εννοούσα με την αυτοκριτική στο αρχικό μου σχόλιο. Και θα επιμείνω πως κάποια πράγματα από μια ηλικία και μετά δεν είναι τυχαία. Τώρα θες να το καταλάβεις έχει καλώς, δεν θέλεις, που μάλλον δεν θέλεις, πάλι έχει καλώς. Προσωπικά, ούτε έχω να κερδίσω ούτε να χάσω κάτι. Ανώνυμα γράφουμε εδώ πέρα, μπας και βοηθηθεί κάνας άνθρωπος με τις προσωπικές απόψεις του καθενός. Η έστω να προβλημάτιστει.Αν θέλει φυσικά και δεν γράφει απλώς για να περνάει την ώρα του.

Προς ανώνυμο σχόλιο των 01:59: Κι εσύ επίσης καταλαβαίνεις ό,τι θες απ' ό,τι βλέπω. Δεν είναι μόνο δική μου ανοησία. Δεν έγραψα ότι είναι κάφροι όσοι έχουν σχέσεις, καυτηρίασα συγκεκριμένες συμπεριφορές κι έδωσα και παραδείγματα. Αν εσύ τα παρέλειψες απλώς για να με βγάλεις κακό άνθρωπο, δικαίωμά σου. Εγώ όμως εστίασα σε συγκεκριμένα παραδείγματα κάφρων με συγκεκριμένες συμπεριφορές που έχουν ερωτικές εμπειρίες.
Το γρίφο περί του πώς γίνεται όταν ήσουν νεότερος, αν δεν είχες ανταπόκριση όταν εξέφραζες ερωτικό ενδιαφέρον αλλά παρ όλα αυτά να μην φτάσεις σε μια ηλικία με έλλειψη ερωτικών εμπειριών, δεν κατάφερες να μου τον εξηγήσεις.
Κι ούτε θα το κάνεις.
Προσπερνάς ως συνήθως τα λογικότατα επιχειρήματά μου γιατί ξέρεις κατά βάθος κι εσύ και οι όμοιοί σου που έχετε το ίδιο σκεπτικό ότι καταρρέει η ανούσια επιχειρηματολογία σας σε δευτερόλεπτα.
Προσωπικά σου απαντάω πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα που αναφέρεις στα σχόλιά σου. Εσύ ποτέ δεν το κάνεις αυτό, δεν μπαινεις σε αυτή τη διαδικασία, ούτε εσύ ούτε οι όμοιοί σου στον τρόπο σκέψης.
Τι να πω... Αν μετά από τόσο αναλυτικά παραδείγματα που έγραψα για τη ζωή μου, εσύ κατάλαβες ότι βγάζω κακία και ζήλεια και μάλιστα και στην από κοντά επαφή, τι να πω... Υπέθεσε ό,τι θες όπως όλα τα βολεμένα κι ευνοημένα άτομα.
Όχι, καμία ζήλεια και καμία κακία δεν βγάζω σε καμία επαφή μου και σου έγραψα πως αν τύχει σε κάποια εκδήλωση και βρεθώ, μπορεί να μου πιάσουν κουβέντα όλες οι ηλικίες, από είκοσι πέντε ως και ηλικιωμένες, μέχρι και γιαγιάδες. Και γυναίκες και άντρες.
Αυτό δεν το διάβασες; Το διάβασες αλλά το προσπέρασες επειδή σε συμφέρει να υποστηρίξεις το αφήγημά σου της δήθεν κακίας μου.
Δεν είδα φυσικά να επιμένεις και να υποστηρίζεις κι αυτή την αρχική σου αντίφαση, περί της μοναχικής ευτυχισμένης ζωής που πρέπει να έχουμε, το να περνάμε καλά και μόνοι μας μαζί με το ανεκδιήγητο και ασταθές επιχείρημα, αυτό το απαράδεκτο, αυθαίρετο σχόλιο ότι θα γίνουμε αν ζούμε ευτυχισμένα μόνοι μας πόλος έλξης για φιλίες κι ερωτικούς συντρόφους.
Δεν μπορείς να αναλύσεις κάτι παραπάνω σε αυτό γιατί κατά βάθος ίσως ξέρεις πως αυτό που λες είναι μια αντίφαση που δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο.
Ναι δεν έχω ερωτικές εμπειρίες, είμαι στο κατώφλι των 40, ζω μόνος, έχω όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που σου ανέλυσα και στο προηγούμενο σχόλιό μου, ασχολούμαι με τα καλλιτεχνικά γιατί είναι η ζωή μου, κι όσο για την απελπισία που λες ότι δεν πρέπει να βγάζουμε στην εύρεση συντρόφου και να μην εστιάζουμε μόνο σε αυτό γιατί φαίνεται η απλελπισία μας, προσωπικά ποτέ δεν εστίασα στην εύρεση συντρόφου και δεν γνωρίζει κανένας απολύτως τα ερωτικά μου. Ποτέ. Ούτε τα έχω συζητήσει, ούτε απελπισία βγάζω.
Ως αποτέλεσμα δεν ζω απομονωμένος αλλά είμαι ολομόναχος.
Όταν ήμουν νεότερος κι εξέφραζα ερωτικό ενδιαφέρον, εισέπραττα ευγενικές απορρίψεις ή έμπαινα στο friendzone, δεν ενδιαφέρονταν ποτέ για κάτι ερωτικό μαζί μου, δεν επέμενα ποτέ κι όποτε βρίσκομαι σε έναν χώρο και κοιτάξω με θαυμασμό κάποια γυναίκα (όχι με έντονο σαχλό κολλημένο βλέμμα) ποτέ δεν με κοίταξαν με ανάλογο βλέμμα και δεν μου δόθηκε πράσινο φως για να εκφραστώ ερωτικά. Ουδέποτε. Επί χρόνια.
Κι πεειδή λες ότι πρέπει να ζούμε και μόνοι μας, να μάθουμε να ζούμε με τη μοναξιά μας, προσωπικά ζω δεκαοχτώ χρόνια μόνος μου.
Εδώ και δεκαπέντε χρόνια, από το 2008, όλες τις γιορτές τις περνάω μόνος μου.
Έχω απλά γνωστούς. Αλλά πάντα μόνος μου, καλεσμένος πουθενά.
Εσύ που λες να περνάμε καλά μόνοι μας και να χαιρόμαστε και με τη μοναχική ζωή μας, το έχεις ζήσει άραγε ποτέ αυτό; Όχι, εκατό τοις εκατό σίγουρος είμαι κι ούτε πρόκειται να το ζήσεις για να έχεις ιδέα πώς είναι. Ούτε εσύ ούτε οι ομοιοί σου στον τρόπο σκέψης το έχουν ζήσει. Δεκαπέντε συναπτά έτη μόνος στις γιορτές, σε ένα μήνα ετοιμάζομαι να ''γιορτάσω'' τα δέκατα πέμπτα μοναχικά μου Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.
Γιατί δεν είμαι ούτε κολλιτσίδα σε κανέναν, ούτε παρακαλάω κανέναν να πάω στο μέρος του, ούτε είμαι της προσκολλήσεως ούτε τίποτα. Νιώθεις; Σιγά μη νιώθεις.
Το ίδιο κι ερωτικά. καμία απελπισία δεν δείχνω, κανένας άνθρωπος πάνω στον πλανήτη Γη δεν γνωρίζει την ερωτική μου κατάσταση πέρα από τις κοπέλες που παλιότερα εξέφρασσα ερωτικό ενδιαφέρον γι' αυτές, δεν είχα ανταπόκριση, δεν επέμεινα ούτε σκέφτηκα με κακία, προσπάθησα να μην στενοχωρηθώ κι όλα καλά.
Όσο μεγαλώνεις όμως τα πράγματα είναι όλο και πιο δύσκολα. Ειδικά αν δεν υπάρχουν άτομα να σου γνωρίσουν καινούρια άτομα, να μπεις σε έναν κύκλο.
Προσωπικά είμαι καράφλας (έγινα παλιότερα, δεν το ήθελα, μέχρι και ο δερματολόγος μου που μου πρότεινε ειδικά φαρμακευτικά σαμπουάν να λούζομαι, στο τέλος παραιτήθηκε από την προσπάθεια, μου είπε ότι ίσως είναι και κληρονομικό ή απ' το άγχος και τέρμα), έχω κοντοκουρεμένα μαλλιά λίγα πίσω και στο πλάι κι είμαι κατά τ' άλλα ένας γλόμπος με γυαλιά. Καθόλου ερωτική εικόνα. Οπότε πώς μπορεί να μη φτάσω σε μια ηλικία χωρίς να έχω ερωτικές εμπειρίες, για εξήγησέ μου.
Δεν μ' ενδιαφέρει αν στο εξωτερικό ή σε κάποιο ελληνικό απομακρυσμένο χωριό υπάρχει κάποιο άτομο που μπορεί να με ερωτευτεί. Εδώ που ζω δεν υπάρχει. Επί χρόνια.
Και το σέβομαι αυτό και πορεύομαι έτσι. Κι ας με πληγώνει.
Κι έχω πάνω από δέκα χρόνια να φιληθώ. Κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά. Αποκλειστικά για φιλί μιλάω.
Τι μπορώ να κάνω ώστε να αποκτήσω ερωτικές εμπειρίες και να μη σου φαίνομαι εσένα αλλά και στους ομοίους σου σε σκεπτικό ως κάτι εξωτικό, προβληματικό κι αξιοπερίεργο; Ώστε να μην γράφεις ευθαρσώς πως σου κάνει εντύπωση που άνθρωποι φτάνουν σε μια ηλικία και δεν έχουν ερωτικές εμπειρίες;
Έχεις να προτείνεις κάτι; Όχι.
Ο έρωτας και το σεξ εξαρτώνται από την έλξη, δεν είναι ανάγκη όπως ο ύπνος ή το φαγητό, δεν μπορείς να τα ζητήσεις με το στυλ ''α, πείνασα, πάω να φάω'' ή ''α, νύσταξα, πάω να κοιμηθώ''.
Και χθες μια χαρά συνομίλησα στο φεστιβάλ με άτομο που μου έπιασε την κουβέντα κι ανταλλάξαμε καλλιτεχνικές απόψεις, μια χαρά ευγενικά υπήρξαν και άτομα που ρώτησαν αν περιμένω παρέα κι αν μπορούν να κάτσουν δίπλα μου, και μ' ευχαρίστησαν, και όλα ωραία.
Αλλά πώς να κάνω γνωριμίες γενικώς και μάλιστα στην ηλικία μου; Ο μοναδικός που δεν κοιτάει το κινητό στο δρόμο και σε δημόσιους χώρους συνήθως είμαι εγώ. Ή το κινητό τους θα κοιτούν ή τις παρέες τους.
Καμία κακία και καμία ζήλεια δεν βγάζω ούτε έβγαλαπ οτέ, ειδικά από κοντά. Ακόμα κι όταν βλέπω ζευγαράκια κοντά μου, ποτέ δεν είμαι της προσκολλήσεως, τους αφήνω χώρο διακριτικά και πάω κάπου αλλού να κάτσω όπου κι αν βρεθώ.
Οι ευνοημένοι αυτού του κόσμου να δείχνετε λίγο, ελάχιστο σεβασμό στον σωματικό και ψυχικό πόνο των ανθρώπων χωρίς έρωτα και χωρίς φίλους. Και να ευγνωμονείτε την τύχη σας. Ναι υπάρχει και σωματικός πόνος για την έλλειψη μαζί με τον ψυχικό.
Α, και μη μου πεις να πάω σε ψυχολόγο. Πήγα παλιά, μου έτρωγε τα ωραία μου χαρτονομίσματα και μου έλεγε πράγματα που ήδη γνώριζα. Στερούμουν τα χρήματά μου για να ακούω ότι πρέπει να ρισκάρω, να κάνω κατανοητές στους άλλους τις επιθυμίες μου, να εκφράζω ευγενικά το ενδιαφέρον μου το ερωτικό και να σέβομαι την απόφαση των άλλων όποια κι αν είναι και τέτοια. Λες και εξέφραζα ποτέ αγενώς το ερωτικό μου ενδιαφέρον κι ήθελα κάποιον ειδικό να μου μάθει τι να κάνω.
Αντί λοιπόν να προβληματιστώ εγώ και να κάνω αυτοκριτική, θα πρότεινα εσύ να κάνεις το ίδιο και οι όμοιόι σου σε σκεπτικό, όλοι εσείς να ευγνωμονείτε την τύχη σας κι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σας ζητούν τα λόγια, το χάδι, το φιλί , την αγκαλιά σας κι όλα τα υπόλοιπα. Γιατί σε κάποιους όπως εμένα, δεν τα ζητούν ποτέ, ούτε γινόμαστε ζήτουλες. Απλά υποφέρω σιωπηλά και δικαριτικά. Μη σου τύχει γιατί τότε θα αναθεωρήσεις την απολυτότητά σου που πηγάζει από την έύνοια και την τύχη σου.