ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.4.2024 | 21:53

Παραδοσιακος ανθρωπος

Ειμαι σε σχεση με εναν..μισα μισα. Πραγματικα με χαλαει παρα πολυ ολο αυτο. Θελω να μου λεει "ασε το αναλαμβανω εγω" και οχι επειδη δεν θελω να ξοδεψω τα δικα μου, δεν ειναι οτι εχω αναγκη οικονομικα ειμαι καλα, το ιδιο και εκεινος. Με ελκυει πολυ οταν ενας αντρας δεν λογαριαζει ποσα θα ξοδεψει για σενα, το κανει απλοχερα και οταν βγαινετε δεν θελει να βαζεις το χερι σου στο πορτοφολι σου. Νιωθω σαν μικρο κοριτσακι, οτι με φροντιζει, οτι θα τα δινε ολα για εμενα και οτι δεν λυπαται να δωσει ο,τι εχει. Κι εγω απο την αλλη του δινω οσα μπορει να δωσει μια θηλυκή παρουσια..τη δικη της στοργη, φροντιδα με το δικο της τροπο οπως καναμε πριν πολλα χρονια τα ζευγαρια. Δεν θεωρω οτι ειμαι υποχρεωμενη να δουλεψω, θελω να ασχοληθω με τα χομπιου, τα παιδια μας(τα μελλοντικα.. με οποιον τα κανω..) , να εχω πασα τον αντρα μου..Εχω δυο πτυχια, δεν εχω καμια ορεξη να δουλεψω σαν το σκυλι και δεν μ αρεσει καθολου πως εχουν στρωσει τα πραγματα στη σημερινη κοινωνια. Δεν φανηκε εξαρχης μισα-μισακιας και τωρα μου ερχεται εμετος οποτε βρισκομαστε στη φαση αυτη μισα-μισα..θα τα πληρωσω ολα..τι γελοιοτητες ειναι αυτες..και το θεμα ειναι οτι θα μ αφησει να τα πληρωσω το ΑΡΣΕΝΙΚΟ , δεν ντρεπεται. Δεν λεω για τις περιπτωσεις που ο αλλος ειναι ανεργος κλπ ας μην πιασουμε τη περιπτωση αυτη..αλλη ιστορια, αλλα ειδικα οταν εισαι κομπλε οικονομικα ειναι δυνατον να σου βγαινει το μισα-μισα?! Ισως φταιει και το προτυπο που ειχα, τον πατερα μου ο οποιος πληρωνε τα παντα παρ ολο που η μητερα μου εβγαζε τα ιδια.
8
 
 
 
 
σχόλια

Εγώ συμφωνώ με την εξομολόγηση ,εν μέρει όμως. .Το μισά μισά είναι τελείως ξενερωτικο .Υπάρχουν τρόποι να ανταποδώσεις,με τα να κερνάς μια στο τόσο,να του μαγειρεύεις ωραία δείπνα με δικά σου έξοδα,να του παίρνεις δώρα συχνά πυκνά .Αλλά το μισά μισά ,πιστεύω πως κατά βάθος ούτε στην πιο σκληροπυρηνικη φεμινίστρια δεν αρέσει,ασχέτως του τι λέει.
Εκεί όμως που δεν συμφωνώ φίλη εξ .είναι με την άρνηση σου να εργαστείς.Δεν λυπάσαι τον κόπο σου,για τα δύο πτυχία;Ωραία η οικογένεια και τα παιδάκια,όμως όσες γνωρίζω που άφησαν τη δουλειά τους για να αφοσιωθούν στην οικογένεια στην πορεία έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ .Είναι που οι άντρες τους τις θεώρησαν δεδομένες ,και άρχισαν να τους φέρονται ανάλογα .Είναι που τα παιδιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα από όσο νομίζεις και μια ωραία πρωία ,το σπίτι αδειάζει και εσύ ξαφνικά βρίσκεσαι χωρίς αντικείμενο απασχόλησης .Γιατί ωραία τα χόμπι,αλλά από μόνα τους δεν σε ολοκληρώνουν ως άνθρωπο .Η γνώμη μου είναι αυτή βέβαια .Ξανά σκέψου το πάντως .

Ανέβασε αγγελία "ΓΥΝΑΙΚΑ με 2 πτυχία αλλά με αλλεργία στην εργασία, ψάχνω ΑΡΣΕΝΙΚΟ που να μου τα πληρώνει όλα ώστε να ασχοληθώ με το χούλαχουπ και τις νερομπογιες μου και εννοείται να τον φροντίζω (όταν είναι σπίτι ο χαμάλης) Υ.Σ μου προκαλείται εμετός με τους μισαμισάκιες". Καλή επιτυχία εξ. Κάνε τον κόπο όμως να ενημερώσεις την σχέση σου για τις αντιληψεις σου περί ζωής, εργασίας, φυλετικών και λογιστικών.

Ας τα πιάσουμε ένα-ένα τα πράγματα: Σε περίπτωση που ήταν άνεργος ή υποαμειβόμενος δεν θα έμπαινες καν (όχι μόνο εσύ) στη διαδικασία σύναψης σχέσης.
Ίσως κάτι περιστασιακό να γινόταν αν πληρούσε κάποιες άλλες προϋποθέσεις και τέρμα.
Οπότε όντως όπως τα λες, συμφωνώ, ας μην πιάσουμε τη περίπτωση αυτή.
Δεύτερον: Αν σε ξενερώνει κάτι, στην προκειμένη περίπτωση το ότι μοιράζεστε τα έξοδα καλό είναι να το συζητήσεις μαζί του.
Ειδικά αν είναι καλοπληρωμένος τσιγγούνης, όντως είναι κάπως άκομψο να περιμένει από την σύντροφό του να πληρώσει έστω τα μισά.
Πραγματικά το λέω. Εγώ θα ντρεπόμουν να το κάνω ας πούμε. Δηλαδή το να είμαι ένα καλοπληρωμένο άτομο με λογαριασμό δυνατό στην τράπεζα και να πηγαίνω κάπου με τη σύντροφό μου και να κάνουμε λογαριασμό και να περιμένω και τα δικά της χαρτονομίσματα για να τακτοποιήσω το λογαριασμό στο μαγαζί που πήγαμε, είναι όντως ξενερωτικό. Και πάνω απ' όλα άκομψο για μένα.
Άλλο το να κεράσει η σύντροφος μια φορά, δυο φορές, να πει ''σήμερα κερνάω εγώ'' κι άλλο το να της λες ''αγάπη μου, είναι 25 ευρώ ή 50 ευρώ ή οτιδήποτε το μερίδιό σου'', να βγάζει να στα δίνει, να τα συμπληρώνεις στα δικά σου και να πηγαίνεις να πληρώσεις έτσι το λογαριασμό στο μαγαζί που πήγατε.
Η λύση στο πρόβλημά σου είναι η συζήτηση μαζί του. Αν δεν καταλάβει ότι σε ενοχλεί ή αν κάνει τον αδιάφορο απέναντι στην ενόχλησή σου, πρέπει να του το δώσεις να το καταλάβει ότι σε ενοχλεί αυτό που κάνει.
Τρίτον έχεις κάποια υπερβολική απέχθεια για τη δουλειά. Δεν σε γνωρίζω προσωπικά, σου λέω απλά τι μου βγάζει η εξομολόγησή σου, συγνώμη αν κάνω λάθος ή αν σε παρεξήγησα.
Ούτε εγώ έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τη δουλειά κι αν δε μ' έσπρωχνε η ανάγκη δεν θα δούλευα ποτέ.
Εντάξει δηλαδή να γράφεις ότι δεν θεωρείς πως είσαι υποχρεωμένη να δουλέψεις, αναφαίρετο δικαίωμά σου, κι ειδικά αν έχεις χόμπυ όπως λες, εννοείται πως οι ώρες που σπαταλά κάποιος στη δουλειά του τον απομακρύνουν σιγά-σιγά από τα χόμπυ του συνήθως γιατί γυρίζει σπίτι και βαριέται να κουνηθεί ή να δημιουργήσει.
Αλλά μετά θεωρώ λίγο υπερβολική τη φράση σου ''δεν εχω καμια ορεξη να δουλεψω σαν το σκυλι και δεν μ αρεσει καθολου πως εχουν στρωσει τα πραγματα στη σημερινη κοινωνια. ''
Αυτή η παρομοίωση δείχνει μια έντονη απέχθεια για τη δουλειά κι όσους αναγκάζονται να δουλεύουν σαν το σκυλί.
Όσο για το πώς έχουν στρώσει τα πράγματα στη σημερινή κοινωνία όπως λες, πίστεψέ με, αυτό είναι κάτι τελείως υποκειμενικό για τον κάθε άνθρωπο.
Ό,τι δεν αρέσει στη ζωή του κάθε ανθρώπου το ρίχνει στο πώς έχουν στρώσει τα πράγματα στη σημερινή κοινωνία.
Κάποιος ας πούμε που είναι θαυμαστής της πληρωμής ''μισά-μισά'' ή έχει άλλες απόψεις από τις δικές σου μπορεί να πει το ίδιο με σένα, ότι δεν του αρέσουν τα πράγματα όπως έχουν στρώσει στη σημερινή κοινωνία και να εννοεί ότι δεν του αρέσουν οι άνθρωποι που δεν πληρώνουν μισά-μισά τους λογαριασμούς στις εξόδους τους.
Και να ρίξει το φταίξιμο στο στρώσιμο των πραγμάτων στη σημερινή κοινωνία για οποιαδήποτε αντίθετη άποψη έχει.
Επίσης αρκετά υπερβολική βρήκα τη φράση σου ότι σου έρχεται εμετός επειδή πληρώνετε μισά-μισά.
Αν όντως νιώθεις έτσι τότε πρέπει να το συζητήσετε άμεσα και να του το δώσεις να το καταλάβει ότι δεν θες να συμβαίνει αυτό για να μη σου γυρίσει σε έντονη αντιπάθεια και αηδία προς το πρόσωπό του στη συνέχεια. Αν ενδιαφέρεσαι να διατηρήσετε τη σχέση σας.
Πάντως δεν είναι όλη η κοινωνία έτσι, και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι, όπως σου έγραψα στην αρχή κι εγώ διαφωνώ.
Υπάρχουν άνθρωποι υποαμειβόμενοι ή άνεργοι ή σε οποιαδήποτε κατάσταση που διαφωνούν με το μισά-μισά, που δεν αφήνουν την σύντροφό τους να πληρώσει, που το βρίσκουν άκομψο και που θεωρούν πως αν δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μιας σχέσης και μιας μελλοντικής οικογένειας το καλύτερο είναι να μείνουν μόνοι τους και να πεθάνουν ολομόναχοι στα βαθιά γεράματα κι αφήνουν τα χρόνια να περνούν έτσι μέσα στην ερωτική ερημιά.
Για να βρεθούν μετά κάποιοι εξυπνάκηδες να τους πουν πως αυτή η ζωή τούς ταιριάζει ή ότι φταίνε οι ίδιοι που δεν κάνουν ερωτικές προσεγγίσεις σε όποιο άτομο τούς ενδιαφέρει ερωτικά, ότι η μοναξιά είναι επιλογή τους, ότι φταίνε οι μόνοι για τη μοναξιά τους κι ένα σωρό ανυπόστατες μπούρδες βολεμένων.
Αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.
Εξέθεσε το πρόβλημά σου μαζί του με καθαρότητα στον ίδιο κι ελπίζω να τα βρείτε πάνω σε αυτό το θέμα. Καλή συνέχεια.

απ αυτά π γράφεις: σωστός ο τύπος Μισά Μισά μέχρι ν σβήσει ο ήλιος καθώς ψάχνεις γ χαμαλι Που σ βρήκαν σ κουτί γ γαριδάκια ή στις αποσυρσεις των ληγμενων ? Ε ρε γλέντια Τεμπελοσκυλο

Τα χομπιου σου! Κλαιω. Χώρισε τον να πάει στο καλό. Απορώ πως αντέχεις έστω να κάνεις την κίνηση να αγγιξεις το πορτοφολι σου. Πρέπει να είναι τρομερά επώδυνο. Απλά ελπίζω το αρσενικό παλαιάς κοπής που θα πετύχεις, μετά τον γάμο και τα παιδιά να σου φέρεται με σεβασμό γιατί παραδοσιακα οι γυναίκες ήταν υποδουλωμενες στον εκαστοτε συζυγο-δυναστη ακριβως επειδη δεν ήταν οικονομικά ανεξάρτητες. Γενικότερα να προσέχεις τι εύχεσαι στην ζωή σου.

Έχεις το σκεπτικό σου βέβαια, αλλά δε συμφωνώ καθόλου με αυτό. Πριν πολλά χρόνια επίσης, τα ζευγάρια συζητούσαν λιγότερο και οι ρόλοι ήταν προκαθορισμένοι. Χρειάζεται συζήτηση και διαφάνεια στο ζευγάρι για να κατανοήσει ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Το "κομπλέ οικονομικά" που γράφεις και αυτό σχετικό, γιατί είναι πώς το βλέπει ο καθένας · εκείνος ίσως να μη νοιώθει κομπλέ. Να έχει στην άκρη κάποια μακροπρόθεσμα σχέδια, που χρειάζονται να ρίξει ρευστό και να μη στο έχει ανακοινώσει. Φυσικά και δεν είσαι υποχρεωμένη να δουλέψεις εάν βρεις κάποιον να στα βάζει. Ένα "πραγματικό αρσενικό". Τότε, ψάξε μήπως βρεις άλλον. Αν πάλι νομίζεις πραγματικά ότι "φταίει" το πρότυπο του πατέρα σου που είχες, προσπάθησε να αλλάξεις πρότυπο. Οι εποχές πάντως έχουν αλλάξει. Και έχε στο νου σου αυτό που είχε γράψει ο Δαρβίνος πολλά χρόνια πριν γεννηθείς : Δεν επιβιώνουν ούτε τα πιο έξυπνα είδη, ούτε τα πιο δυνατά, αλλά τα πιο προσαρμόσιμα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ