ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.4.2024 | 00:29

Μια απόφαση

Έχω χωρίσει με τον άντρα μου εδώ και λίγους μήνες αλλά εγώ συνεχίζω να μένω στο σπίτι που νοικιάζαμε μαζί. Τα έξοδα είναι παρά πολλά για ένα άτομο. Μπορώ με βάση τον μισθό μου να το κρατήσω αλλά έτσι δεν θα αποταμιεύσω χρήματα για να μπορώ ίσως αργότερα να αγοράσω κάτι δικό μου…σκέφτομαι να επιστρέψω πίσω στο πατρικό μου.Δεν ξέρω τι να κάνω… Ποσό δύσκολο είναι να επιστρέφεις στους δικούς σου μετά από χρόνια ανεξαρτησίας μετά τα 30+; Ότι απόφαση κ αν πάρω μου μοιάζει λανθασμένη
14
 
 
 
 
σχόλια

Οσοι λετε ή παρατρυνετε τους αλλους να το κανουν , "καντε αποταμιευση , μαζεψτε λεφτα να αγορασετε δικο σας σπιτι '. το λετε σοβαρα? Ποιος μπορει με τις τιμες που εχουν σημερα τ ακινητα και με τους μισθους που εχουν τα νεα παιδια να αποταμιευουν κιολας?!

Η εξομολογουμενη το αναφέρει ότι θέλει να αγοράσει δικό της σπίτι. Προφανώς εκείνη μπορεί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αμείβονται αρκετά καλά και μπορούν να αποταμίευσουν.

Δύσκολα τα πράγματα με τα ενοίκια και τις αγορές ακινήτων στην Ελλάδα. Θα μπορούσες να γυρίσεις προσωρινά στο πατρικό σου ενω παράλληλα ψάχνεις ένα σπίτι με πιο οικονομικό ενοίκιο για να εγκατασταθείς. Ή αν έχεις το περιθώριο να κάνεις αυτή την έρευνα χωρίς να γυρίσεις στο πατρικό σου και ας ελπίσουμε να βρεις σύντομα κάτι. Γενικά, έχω παρατηρήσει πως για ένα άτομο (στούντιο, γκαρσονιέρες) ανάλογα και την περιοχή που αναζητάς, έχει κάποιες οικονομικότερες λύσεις, αρκεί να είσαι εντάξει με μικρότερους χώρους (έως ότου αποταμιεύσεις). Καλή τύχη!

Φίλους δεν έχεις να σε φιλοξενήσουν έστω σε έναν καναπέ;
Ευτυχώς τουλάχιστον έχεις δικούς. Δηλαδή γονείς.
Αν σε αγαπάνε κιόλας ακόμα καλύτερα.
Μην το αναλύεις πολύ, σκέψου ότι θα είναι κάτι προσωρινό αν επιστρέψεις στο πατρικό σου.
Αλλά θα περιοριστεί αρκετά η προσωπική ελευθερία που έχει κάποιο άτομο που μένει μόνο του. Κι αυτή είναι αξία ανεκτίμητη.
Από την άλλη θες όντως αποταμίευση που να σου χρησιμεύσει στο μέλλον;
Δουλεύεις προς αυτή την κατεύθυνση;
Εννοώ κάνεις σχέσεις με σκοπό τη δημιουργία οικογένειας ή την αγορά σπιτιού ή όλο αυτό σχετικά με την αποταμίευση είναι ένα σχέδιο που απλά έχεις στο μυαλό σου ώστε να σε καθησυχάζει ότι θα βρεθείς κάποτε με δικό σου σπίτι;
Είναι εφικτό εννοώ ή είναι απλά μια σκέψη safe space για σένα;
Αν θες να ζεις το τώρα χωρίς περιορισμούς όσο γίνεται καλύτερα να έμενες μόνη σου αφού λες ότι με βάση τον μισθό σου μπορείς να το κρατήσεις και να βάζεις στο σπίτι σου όποιον θες εσύ.
Εκτός αν οι γονείς σου έχουν μεζονέτα ξέρω γω.
Σκέψου τα όλα αυτά, ζύγιασέ τα κι εσύ ξέρεις καλύτερα.
Καλή δύναμη.

Αυτό που ξέρω, είναι ότι όποιος μένει σε ενοίκιο, γρήγορα ή αργότερα μετακομίζει κάποτε (σε άλλο ενοίκιο). Καταλαβαίνω ότι εσύ θα ήθελες να αγοράσεις κάτι δικό σου από το οποίο δεν θα ξαναφύγεις. Νομίζω λοιπόν πως το καλύτερο είναι να θυσιάσεις για λίγο ή όσο χρειαστεί την ανεξαρτησία σου και να επιστρέψεις στο πατρικό σου. Συζήτησε όσο μπορείς για όλα αυτά μαζί τους, αν είναι άνθρωποι με κατανόηση. Ίσως καταφέρουν να σε στηρίξουν με κάποιον τρόπο ώστε να υλοποιήσεις το όνειρό σου. Επίσης, θα μπορέσεις να συνεχίσεις να αποταμιεύεις ή ακόμα, δεν ξέρω κατά πόσο έχεις τη δυνατότητα ίσως και να εργαστείς παραπάνω προκειμένου να το πετύχεις.

Αυτο που παντρευεστε, χωριζετε με παιδιά και μετά κατσικώνεστε πάλι πίσω στο"πατρικό" σας με ξεπερνά.
Για μενα, ΟΧΙ δαγκωτό. Θα πρεπει να αναλαβεις την ευθυνη σου. Βρες δουλεια οπουδηποτε γιατι οχι και σε αλλη χώρα. Δεν γινεται οι γονεις να φορτωνονται τις αποτυχιες των παιδιων τους.
Μια φορά φευγουν απο το πατρικό.
Ναι, οι συνθηκες εξω ειναι ασχημες και δεν βγαινεις οικονομικα οπως ολοι μας, αλλα προτεραιοτητα σου θα επρεπε να ειναι να μεινεις κάπου και οχι να αποκτησεις δικό σου σπιτι. Σπιτι εχουν αυτοι που μπορουν να το πληρωσουν βασιζομενοι στις δικες τους πλάτες και οχι μένοντας με γονεις μεχρι τα 60 προκειμενου να πάρουν δικο τους.

Θα τη φορτωθούνε οι γονείς επειδή θα έχουν το παιδί τους ξανά κοντά τους ; Πρώτη φορά το ακούω αυτό.
Ίσα ίσα που θα τους βοηθά και στα του σπιτιού εκεί. Οικονομικά στηρίζεται στον εαυτό της και εργάζεται. Μόνο ενοίκιο δεν θα πληρώνει.
Αλλά καλύτερα λες να πάει σε άλλη χώρα να φυτοζωεί και να τους φορτώσει εκτός από στεναχώρια λόγω διαζυγίου και με ένα άγχος παραπάνω. Και είναι μεγάλη ανεξαρτησία να σκέφτεσαι αν πρέπει να καρφώσεις και καρφί στον τοίχο γιατί δεν ξέρεις πώς θα το πάρει ο ιδιοκτήτης.
Να περιμένεις μέχρι τα 60 που θα πεθάνουν οι γονείς να κληρονομήσεις το δικό τους σπίτι ενώ στο μεταξύ θα τρέμεις στην ιδέα μήπως χρειαστεί να φύγεις την ώρα που τα ενοίκια ανεβαίνουν στο θεό.
Και αν γνωρίζεις εσύ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν σπίτι βασιζόμενοι στις δικές τους πλάτες σηκώνω τα χέρια ψηλά

Εχω να σου πω οτι πιο εύκολα θα καρφωσεις ενα καρφι στον τοιχο του ιδιοκτήτη αν πας να μεινεις μόνη σου, παρά να σου καρφώσει άντρας το δικό του το καρφί οσο μένεις με γονείς.
Αν εσυ εισαι ενταξει με τοση καταπιεση, εγω πάω πάσο.
Μαλλον δεν εχεις μεινει με γονείς ως ενηλικη και γι ´αυτο δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο δυσκολο ειναι. Θα χάσεις πολλά. Θα πρέπει να τους δινεις λογαριασμό ολοκληρη γυναικα για τις εξόδους σου.Ειναι εφιαλτικό. Αν καταφέρεις ετσι να βρεις αντρα χωρίς να χωνουν την μυτη τους οι γονείς σου και να σε στηνουν στον τοιχο με ερωτήσεις
"πού πας; Βρηκες γκόμενο;"
θα ηθελα να ερθεις στις εξομολογήσεις να μας γράψεις για το success story σου.
Το εννοώ.

Δεν συμπεριφερονται όλοι το ιδιο. Σε μια προηγούμενη εξομολόγηση μια γυναίκα με το ιδιο διλημμα είχε γραψει ότι εαν εμενε με τους γονείς της θα ειχε 100% ψυχική υγεία απ ότι εάν έμενε μόνη της. Οπότε όλα αυτά που αναφέρεις δεν συμβαίνουν σε κάθε σπίτι.

30+ είναι και όχι 20. Εργάζεται, κάνει τη ζωή της, βγαίνει όποτε θέλει μόνη της ή με παρέα και σιγά μην τους δώσει και λογαριασμό για τις εξόδους. Που στο μεταξύ έμενε για χρόνια μακριά τους και με άντρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ