ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.4.2024 | 12:40

Δεν θυμαται πραγματα που του λεω

Βγαινουμε εδω και λιγο καιρο. Παρατηρω συχνα οτι ξεχναει (σημαντικα) πραγματα που του εχω πει και η δικαιολογία του ειναι παντα "εχω πολυ κακη μνήμη". Εγω δεν πιστεύω σ αυτο που λεμε καλη ή κακη μνημη, θεωρω οτι ολοι μας κραταμε τα σημαντικά για μας πραγματα στη μνημη μας κ τα υπολοιπα τα πεταμε. Πχ αν τωρα σας ελεγα "πηγαιντε στην ταδε οδο γιατι μοιραζουν 500αρικα" λογικα θα προσπαθουσατε να συγκρατήσετε το ονομα της οδου οσο δυσκολο κ αν ηταν, γιατι θα θελατε να κερδισετε λεφτα (ωραιο παραδειγμα βρηκα, χαχα). Προχθες λοιπον μιλουσαμε με μηνυματα και με ρωτησε τι πλανα εχω για το σαββατο γιατι θα ειναι στην περιοχη μου κ αν ειμαι φρι μπορει να ερθει να με δει. Του απαντησα χθες το πρωι με ηχητικο οτι το Σάββατο θα επισκεφτω μια φιλη μου σε αλλη πολη. Κ σημερα το πρωί με ξαναρωταει "τι θα κανεις σημερα?". Αρνουμαι να πιστεψω οτι ενω ο ιδιος μου έκανε την ερωτηση (αρα λογικα τον ενδιεφερε η απαντηση) ξεχασε τι του απαντησα κ με ξαναρωτησε το ιδιο πραγμα. Εν τω μεταξυ του ειπα οτι θα παω με αεροπλανο οποτε δεν ειναι να πεις οτι θα μπορουσα να αλλαξω πλανα ξαφνικα, γιατι εχω πληρωσει το εισιτήριο. Τις προαλλες ειχα ψιλοπαρεξηγηθει παλι μαζι του για παρομοιο λογο γιατι ειχε ξεχασει το ονομα μου (ναι γελαστε ελευθερα - οκ, εχω πολυ ιδιαιτερο ονομα και αυτος ειναι απο αλλη χωρα -μενουμε εξωτερικο- κ δεν ειναι συνηθισμενο στη χωρα του αυτο το ονομα αλλα και παλι, ειναι το ονομα μου!) και του ειπα εν ολιγοις οτι το θεωρώ αγενες οτι δεν θυμαται κατι τοσο βασικο. Οποτε δεν ξερω, σκεφτηκα οτι ισως να με ξαναρωτησε "τι κανεις το σαββατο" επιτηδες απλα για να με πικαρει μετα απο αυτη τη συζητηση που ειχαμε για το ονομα? Που βεβαια δεν το θεωρω καθολου αστειο αν όντως το εκανε γι αυτο το λογο αλλα τελοσπαντων. Δηλαδη και εντελως αδιαφορη να του περναω ρε παιδί μου και να μην του καιγεται καρφι για μενα δεν νοειται να ξεχασε κατι που του ειπα ΧΘΕΣ. Σκεφτομαι να του απαντησω αλλα να του δωσω διαφορετικη απάντηση απο αυτη που του εδωσα χθες, οποτε αν οντως το κανει ολο αυτο για να με πικάρει ισως μπει στον πειρασμό να μου πει "μα αλλα μου ειχες πει χθες". Σκεφτομαι επισης κ να μην απαντησω καθόλου. Κ αν ξαναστειλει θα του πω πηγαινε ακου το ηχητικο που σου εστειλα κ θα βρεις την απάντηση. Γενικα νταξει, μαλλον μεσω αυτης της συμπεριφοράς καταλαβαινω οτι δεν καιγεται κ πολυ για μένα, αλλα ρωταω κ εσάς ρε παιδια, σας τυχαινει ποτε να ξεχνατε κατι πολυ σημαντικο για καποιον ανθρωπο που σας ενδιαφερει πραγματικά πολυ, ειτε μιλαμε για σχεση, ειτε φιλο/η, συγγενη? Εχω ακουσει πχ για ανθρωπους που δεν εχουν ιδεα ποτε έχει γενεθλια η μητερα τους κ ο πάτερας τους κ ας τους λατρεύουν ας πουμε, οποτε δεν ξερω, εχω μια μικρηηηη ελπιδα οτι μπορει να πεθαίνει για μενα απλα να ειναι ξεχασιαρης (ναι ξερω, βλακειες λεω, μαλλον απλα του είμαι αδιαφορη).
7
 
 
 
 
σχόλια

εισαι υπερβολική. υπάρχουν άνθρωποι με όντως κακή μνήμη. υπάρχουν άνθρωποι που ξεχνάνε ότι δεν είναι στο πλαίσιο των εμμονων τους, υπάρχουν άνθρωποι στο φάσμα με προβλήματα στο να θυμούνται κλπ. κλπ. υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις και εσύ καταφέρνεις και το γυρνας όλο σε σενα. Αν αυτό είναι το μόνο σου πρόβλημα στη σχέση σου, χαλαρωσε.

Κι εμένα μου φαινεται παράξενο να μην θυμάται κάτι που του είπες εχθές εάν υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεται για σένα. Όταν ενδιαφέρεσαι για κάποιον όντως δίνεις περισσότερη σημασία στα λεγόμενα του από οποιονδήποτε άλλο. Εγώ βασικά θα σκεφτόμουν ότι μιλάει και με άλλες και τα ξεχνάει. Σου κάνω την καρδιά περιβόλι ξέρω.

χμμμ νομιζω πως απλα σε θέλει γ κρεββατι καναπέ πάσο κουζίνας κλπ κλπ παρά γ οτιδήποτε άλλο οπότε όλα τ data απ τ μια μπαίνουν κ απ την άλλη βγαίνουν συν οτι μιλάει μ πλήθος κ ο θόρυβος των infos είναι μεγάλος Τ σουταρισμα είναι μια κλασσική επιλογή εξόδου

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αδιάφοροι.
Τους αρέσει να χαζοσυζητούν και να θυμούνται μόνο ό,τι προσωπικά τους ενδιαφέρει.
Η απάντηση που έχω λάβει απ' αυτούς είναι ότι το κάνουν για να μη γεμίζουν το κεφάλι τους με λεπτομέρειες, για να μην βαραίνουν οι σκέψεις τους.
Έχουν εξασφαλισμένη την παρουσία και το ενδιαφέρον του άλλου ανθρώπου ό,τι κι αν κάνουν και δεν τους ενδιαφέρει.
Την επιλεκτική τους μνήμη (που για μένα λέγεται σταρχιδισμός) την βαφτίζουν ως κακή μνήμη.
Ξέρουν πως ό,τι κι αν γίνει ο άλλος θα είναι εκεί οπότε τι τους νοιάζει να θυμηθούν;

Γράφεις : "Βγαίνουμε εδώ και λίγο καιρό". Πόσον καιρό είναι που βγαίνετε και πόσο συχνά έχετε βγει ; Θα σε βοηθούσε αυτό να καταλάβεις περισσότερο το χαρακτήρα του και αν σου λέει αλήθεια, επειδή θα τον είχες γνωρίσει καλύτερα.
Έχει κάνει άλλα σημαντικά πράγματα για σένα που σου δείχνουν ότι ενδιαφέρεται ; Είναι η επόμενη ερώτηση. Κάποιοι άνθρωποι δε δίνουν μεγάλη σημασία στα λεγόμενα και εμφανίζουν αδυναμία συγκέντρωσης την ώρα που ακούν, δίνουν όμως μεγάλη βαρύτητα στις πράξεις.
Ίσως πάλι και να σου λέει ψέματα περί κακής μνήμης, επειδή το όνομα κάποιου με τον οποίο σχετιζόμαστε είναι πολύ σημαντικό για κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται, ιδίως όταν είναι ασυνήθιστο.
Κάποιο σημαντικό πράγμα για τον άλλο, ίσως να το ξεχάσω και ας ενδιαφέρομαι εάν δεν έχω καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για αυτόν. Ακόμα και να τον γνωρίζω πολύ καλά, δε σημαίνει ότι είμαι σε θέση πάντα να διακρίνω πόσο σημαντικά θεωρεί ο ίδιος ΌΛΑ τα πράγματα που θα μου πει. Όχι από έλλειψη ενδιαφέροντος για αυτόν, αλλά από έλλειψη γνώσης πάνω σε αυτόν ή παρατηρητικότητας τη συγκεκριμένη στιγμή που θα μου το πει.
Και προσωπικά για μένα, να σου πω ότι είχα για χρόνια στενό φίλο που αποδεδειγμένα ενδιαφερόταν · είχε όμως τόσο κακή μνήμη που μέχρι και κάποιες φορές που είχαμε κλείσει ραντεβού ξέχναγε να εμφανιστεί ή μπέρδευε την ώρα.
Ορισμένοι βέβαια, έχουν τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και εγωκεντρικότητα ώστε νομίζουν ότι κάθε τους κουβέντα που λένε βαραίνει τόσο που ανοίγει και από μία τρύπα στο έδαφος... αυτοί, θα σε παρεξηγήσουν οτιδήποτε και να ξεχάσεις.
Ναι, ισχύει ότι κάποιοι δεν θυμούνται τα γενέθλια των δικών τους, μάλλον επειδή και οι ίδιοι οι δικοί τους έδειχναν σε αυτούς από παλιά ότι τα γενέθλια δεν έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τους ίδιους.
Σε κάθε περίπτωση, κρίνω ότι τον ξέρεις λίγο και όταν τον γνωρίσεις περισσότερο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο του τί από τα δύο είναι, ξεχασιάρης ή αδιάφορος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ