Στο σημερινό ‘Α, μπα’, ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας

Στο σημερινό ‘Α, μπα’, ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας Facebook Twitter
16

________________
1.


"Αν έχεις δει αυτό το link "-LillaFia

Ναι, και να το δείτε όλοι όσοι διαβάζετε και αναρωτιέστε «τι να διαβάσω τώρα».

________________
2.


Αγαπητή Α, μπα χθες βράδυ με δάγκωσε ένα σκυλί, έτσι στο άκυρο. Περπατούσα στο δρόμο για το σπίτι μου όταν το είδα να έρχεται τρέχοντας προς το μέρος μου. Στην αρχή το αγνόησα, νόμιζα ότι ήθελε να παίξει (μου είχε ήδη αρπάξει το χέρι) αλλά μετά που ένιωσα πόνο άλλαξα γνώμη. Το έσπρωχνα για να με αφήσει και στο τέλος αναγκάστηκα να του δώσω κλωτσιά για να φύγω. Η ειρωνεία είναι ότι λίγες ώρες πριν να γίνει αυτό προσπαθούσα να πείσω δυο σκυλοφοβικές φίλες μου ότι το συγκεκριμένο σκυλάκι είναι άκακο. Εσύ για ποιο λόγο λες να μου επιτέθηκε? Το βλέπουμε συνέχεια στο δρόμο (είναι αδέσποτο) και πρώτη φορά κάνει κάτι τέτοιο.- WTF???

Μήπως κρατούσες μια σειρά λουκάνικα; Δεν ξέρω, ίσως και να προσπαθούσε να παίξει με άγαρμπο τρόπο, όταν είναι μικρά δεν καταλαβαίνουν πότε πονάνε τον άλλον.

________________
3.


"Το ήξερες αγαπητή ότι το gin tonic στέλνει τη libido στα τάρταρα;- warm beer

Όσο το σπανάκι σε κάνει Ποπάι.

 

______________
4.


γιατί πάντα όλοι μπορούν να ''διαβάσουν'' εύκολα το χαρακτήρα μου, να πουν ότι είμαι καλός ή κλειστός ή έξυπνος άνθρωπος εύκολα και να σκεφτώ ότι προφανώς για να το λένε έτσι είναι. Αντιθέτως όταν εγώ ''διαβάσω'' σε κάποιον κάτι σπεύδει να μου πει ότι βγάζω βιαστικά συμπεράσματα κι είμαι προκατειλημμένη. Στο τέλος δυστυχώς όμως μετά από αρκετή επαφή με το συγκεκριμένο άτομο, αποδεικνύεται ότι όχι απλώς είχε το συγκεκριμένο ελάττωμα, αλλά επί δέκα από αυτό που είχα υποψιαστεί. Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται;- από πάνω

Μας είναι εντελώς αδύνατον να δεχτούμε ότι δεν είμαστε κάτι άπιαστο και μυστηριώδες. Τρέμουμε στην ιδέα ότι είμαστε ίδιοι με τους υπόλοιπους αλλά όταν ανακαλύπτουμε διαφορές με την πλειοψηφία υποφέρουμε ακόμη περισσότερο. Γενικά, περνούμε τη ζωή μας παλεύοντας να δεχτούμε τους εαυτούς μας.

______________
5.


εδώ και μήνες το έχω ρίξει στο γυμναστήριο, λόγω πολύ ελεύθερου χρόνου κι έλλειψης χρημάτων για κάτι πιο ενδιαφέρον. Παρακολουθώ λοιπόν το πρόγραμμα ενός τύπου γύρω στα 40, που έχει κάτι το ελκυστικό αλλά είναι πολύ αλλοπρόσαλλος για εμένα χαρακτήρας. Οι γυναίκες όλων των ηλικιών τον λατρεύουν από κάθε άποψη, πιστεύω ότι θα μπορούσαν να πνιγούν εκουσίως στον ιδρώτα του και να κάνουν εκατομμύρια κοιλιακούς-μετάνοιες εκπνέοντας το όνομά του. Συνήθως έχει μια τάση κουτσομπολίστικη να σχολιάζει τις γυναίκες (ντύσιμο, μακιγιάζ, συμπεριφορά) η οποία όταν γίνεται με χιούμορ έχει πλάκα, όταν όμως ξεπερνάει τα όρια λέει κακίες πιο προσωπικές που μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά δείχνει ότι δεν τον νοιάζει καθόλου. Εγώ από την πλευρά μου έχω κρατήσει μια απόσταση, για να μη με αγγίζει όλο αυτό, σε σχέση με άλλες κοπέλες που τον περιτριγυρίζουν διαρκώς με χαρούμενα τιτιβίσματα και ερωτικές βλέψεις. Όσες φορές με έχει πλησιάσει να μου μιλήσει, πέρα από τις πρώτες φορές που μου έλεγε πόσο πολύ του αρέσει ο σωματότυπός μου με λεπτομέρειες ,και στο οποίο δεν του απαντούσα τίποτε, προσπαθώ να κάνω συζήτηση για διάφορα θέματα, αλλά κάτι θα πει πάντα για τον εαυτό του, μπορεί κι εγώ να το κάνω, αλλά από αυτόν μου χτυπάει πιο άσχημα γιατί πλησιάζει κάποια που δεν την ξέρει για να τον γνωρίσει αυτή κι όχι να τη γνωρίσει αυτός. Εκτός αυτού φοβάμαι πως ότι του πω θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μου ως τροφή για τα σχόλιά του περί γυναικών. Απλώς δε ξέρω πως να φερθώ πλέον. Γιατί από τη μία κινδυνεύω να φανώ σνομπ που μάλλον έτσι φαίνομαι ήδη κι από την άλλη δε θέλω να δώσω την αίσθηση ότι μου αρέσει ο τρόπος του πάντα. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το δείξω αυτό; Σχετικά επείγον-από πάνω

 

Κορίτσια, γκέι είναι ο άνθρωπος.

________________
6.


Ανδρεας Λαζανης, Ευρυδικη Καραμανη ή Φώντας Λαδοπρακόπουλος;- Μούχλας


Βαριέμαι την πρόβλεψη καιρού λίγο λιγότερο από τα ζώδια και αρκετά λιγότερο από τους ανθρώπους που λένε τα όνειρά τους.

________________
7.


"Γειά σου λατρεία και καθημερινή συνήθειά μου!!!!
Να σε ρωτήσω, στην Αμερική ή έστω εκεί που μένεις υπάρχουν θερινά σινεμά;;;;;
Φιλάκια πολλά πολλά!!!!"- ισως_καποια_μερα_σου_πω

Ο θεσμός που αργοπεθαίνει είναι τα drive in σινεμά. Θα τα έλεγες θερινά;

________________
8.


"Είμαι 1 χρόνο σε μία εταιρία στο παρίσι ως μάνατζερ κ πρίν 6 μήνες πείρα προαγωγή, ανεπίσημα ακόμα, αν και έχω οικονομικά οφέλη. Ενώ η τωρινή μου προϊσταμένη είναι αυτή που φαινομενικά με υποστήριξε για την προαγωγή κατα τα άλλα μου συμπεριφέρεται πολύ άσχημα. Δεδομένου ότι ήμουν πολύ νέος στην εταιρία όπως και ηλικιακά, για 6μήνες παραμένω μαζί της"" δοκιμαστικά"". Τώρα περιμένω την προαγωγή άλλα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να είναι πάλι το αφεντικό μου. Να την αναφέρω στο αφεντικό μας με την οποία έχει καλές σχέσεις ή να περιμένω; Μου προσάπτει ότι πρέπει να γίνω πιο σκληρός με τους εργαζόμενους με τους οποίους τα πάω πολύ καλά και εξακολουθεί να μου μιλάει άσχημα φωνάζοντας και κατηγορώντας με και μπροστά τους.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων"-The Big Sleep

Περίμενε πρώτα να δεις αν θα εξακολουθήσει να είναι αφεντικό σου. Αν ναι, θα δεις, αλλά το να την αναφέρεις σε ακόμη ανώτερο μου φαίνεται το εντελώς τελευταίο καταφύγιο, γιατί εννοείται πως αυτός δε θα θέλει να τα χαλάσει με κανέναν από τους δύο. Αν έχεις την υποστήριξη των κατωτέρων σου, δεν έχεις να φοβάσαι πολλά, αλλά πρόσεχε μήπως αυτή έχει το δίκιο.

________________
9.


Αγαπητή Α,μπα, ποια είναι η γνώμη σου για τα Wikileaks;

Ότι είναι λιγότερο σημαντική υπόθεση από όσο συζητιέται. Είναι σαν σοβαροφανής ταινία που λατρεύουν όλοι και δεν τολμάς να αμφισβητήσεις.

 

________________
10.

"Αγαπητή Α,μπα.
Είσαι με τον τζίτζικα ή με το μέρμηγκα; Με το λαγό ή με τη χελώνα;"- Λο

Ο μέρμηγκας είναι εξασφαλισμένος, αλλά έχει ψόφια ερωτική ζωή.

________________
11.


α Μπα, γειά σου και να 'σαι καλά. Η στήλη σου μου έχει γίνει μια από τις μικρές (μεγάλες) καθημερινές απολαύσεις. Δεν είναι ενα θέμα άμεσο να το αντιμετωπίσω αλλά είναι κάτι στο οποίο δεν έχω ίδεα πως να το διαχειριστώ όταν έρθει η ώρα, γι' αυτό θα ήθελα να ακούσω και την δική σου άποψη. Αρκετά χρόνια πρίν έκανα χρήση ναρκωτικών. Σχεδόν σε καθημερινή βάση με τα λεγόμενα ως ''μαλακά'' και για κάποιο ταυτόχρονο διάστημα με χάπια της μοδός. Κάποια στιγμή το όλο θέμα σαν να πάλιωσε, να ξέφτισε... και κάτι το ένστικτο και να σου πω και πολύ η τύχη που δεν την έψαξα πιο βαθιά, απλά σταμάτησα. Και όλα καλά. Με αγαπημένους φίλους που έχω απο πριν, κατά την διάρκεια και μετά, καμιά φορά τα θυμόμαστε και λέμε για τα μυαλά που κουβαλούσαμε και γελάμε αλλά χωρίς να θέλουμε να κάνουμε τώρα κάτι αντίστοιχο. Γιάτι αυτό είναι. Κάναμε ότι θέλαμε να κάνουμε, περάσαμε καλά, και τέλος. Στην δική μου σχέση με το θέμα περισσότερο καλό μου έκαναν παρά κακό, σε όλα τα πράγματα δίνεις και παίρνεις, πήρα λοιπόν πράγματα που με βοήθησαν πιο γρήγορα να φτάσω σε εκείνο το σημείο ώστε να δω που ήμουν λάθος. Απο κει και πέρα με αυτή την γνώση αρχίζεις και ψάχνεσαι και πως και γιατί και κανένα ναρκωτικό δεν μπορεί να σου δώσει την απάντηση. Αυτό πιστεύω λοιπόν, και κάποιος εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως θετική την άποψη μου. Έχω ένα μικρό παιδάκι, και δεν μπορώ να δεχτώ να μην είμαι ειληκρινής μαζί του. Όλο εννοείται στο πλαίσιο της ηλικίας, και από την άλλη να το εισάγουμε στην ιδέα του κινδύνου. ''να ρώτας ποιος είναι όταν ακούς το χτύπημα στην πόρτα'' κ.α Ότα φτάσει στη ηλικία που θα αναρωτιέται για τα ναρκωτικά τι λέω; ''είναι κακό, πεθαίνει κόσμος'' '' καλά είναι μωρέ, πρόσεξε μην ξεφύγεις''. Με τον σύντροφο μου μοιραζόμαστε κοινη πορεία αλλά ο ίδιος είναι της άποψης - και λόγω ''βαριάς'' περιπέτειας κοντινού συγγενικου προσώπου - ότι αυτά πράγματα δεν μπορεί να τα χειρίστει ώριμα το μυαλό ένος παιδιού, κάτι σαν ''go for it'' αν δεν κρατήσουμε μια καθαρά αρνητική στάση. Σόρυ για το σεντόνι, προσπάθησα να το μαζέψω.- φακές με σκόρδο

Τα παιδιά περιμένουν σαφήνεια στα όρια, απεχθάνονται τις γκρίζες ζώνες. Τις αποχρώσεις τις μαθαίνεις μεγαλώνοντας, αν θέλεις και αν σου κόβει βέβαια. Οι γονείς πρέπει να δείχνουν το σωστό και το λάθος όσο πιο καλά και όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, με το ζευγάρι σε συμφωνία και χωρίς διπλά και τριπλά μηνύματα, χωρίς γελάκια και χωρίς υπονοούμενα.

Το θέμα των ναρκωτικών δεν παρουσιάζει δίλημμα. Είναι βλαβερά, τελεία και παύλα. Το ότι εσύ και άντρας σου δεν πάθατε τίποτα –τελικά- δεν είναι πληροφορία που χρειάζεται να δώσετε τώρα στο παιδί, θα το καταμπερδέψετε και θα το τρομάξετε. Συμφωνώ με τον άντρα σου, πρέπει να κρατήσετε μια καθαρά αρνητική στάση. Αφού ξέρετε, μπορείτε να προειδοποιήσετε και με πιο ρεαλιστικό και αποτελεσματικό τρόπο. Δε χρειάζεται να μεγαλώσει άλλη μια γενιά με το παραμύθι του αγνώστου που ρίχνει κρυφά ναρκωτικά σε ποτά.

________________
12.


Αγαπητή Α, μπα γιατί όταν μέλη της χρυσής αυγής βαράνε, κλέβουν, βιάζουν, βάζουν φωτιά κλπ κλπ τα μμε πάντα αναφέρουν ότι ήταν χρυσαυγίτες? Δεν εννοώ τις επιθέσεις που γίνονται στο όνομα της χα με τη συμμετοχή βουλευτών αλλά κάτι τύπους που συλλαμβάνονται και στη συνέχεια ανακαλύπτουμε ότι είναι χρυσαυγίτες. Δεν έχω ακούσει ποτέ να λένε μέλος του πασοκ ή της νδ ήταν ο τάδε ληστής και επειδη πιστεύω ότι σημασία δεν έχει το πολιτικό κόμμα αλλά ο κάλος στον εγκέφαλο γενικά, μου φαίνεται περίεργο.- 57490

Τώρα στ' αλήθεια δε μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ της παράβασης του νόμου και του τραμπουκισμού της Χρυσής Αυγής;

Δε με νοιάζει τι ψηφίζει ένας ληστής που μπήκε σε σπίτι και έκλεψε τα χρυσαφικά. Με απασχολεί όμως πάρα πολύ η βία που ασκούν τα ανεγκέφαλα Ορκ. Δεν πρόκειται απλώς για παρανομία, αλλά για βία που απευθύνεται σε μια ομάδα του πληθυσμού την οποία θεωρούν κατώτερη με ρατσιστικούς όρους. Τα Ορκ αυτά δεν κρύβουν τις προθέσεις τους, δέρνουν γιατί είναι σίγουροι για την ανωτερότητά τους και ζητούν την ψήφο σου για να κάνουν όλη την Ελλάδα σαν τα μούτρα τους.

Αν δε βλέπεις τη διαφορά, έχουμε τεράστιο πρόβλημα.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Σχετικά με το Νο 12.Οι χρυσαυγίτες είναι όλοι λούμπεν στοιχεία ενώ οι Πασοκονεοδημοκράτες έχουνε καταφέρει να γίνουνε μεσοαστική τάξη [συνήθως λόγω της διαπλοκής τους με το Δημόσιο - είτε εργαζόμενοι σε αυτό είτε εκμεταλλεύομενοι αυτό (μίζες)]
"Δεν πρόκειται απλώς για παρανομία, αλλά για βία που απευθύνεται σε μια ομάδα του πληθυσμού την οποία θεωρούν κατώτερη με ρατσιστικούς όρους."Για μενα δεν εχει τοσο σημασια πως το μυαλο τους φτανει μεχρι εκει, σημασια εχει οτι αυτη η βια εχει σκοπο να τρομοκρατησει τους αλλους, εχει πολιτικο χαρακτηρα.
Καλημέρα! πόσο γέλασα με την αμεσότητα του #5! Τζάμπα χτυπιεστε!Δεν έχω λόγια για την #4. Από τις πιο ουσιαστικές απαντήσεις που έχουν γραφτεί στη στήλη.
11: Η ειλικρίνεια με τα παιδιά μας είναι πολύ υπερτιμημένη. Δεν χρειάζεται να πεις ψέματα. Απλά μην λες τίποτε σχετικά με το συγκεκριμένο παρελθόν σου. Η αλήθεια είναι ότι τα ναρκωτικά έχουν την δυνατότητα να είναι πολύ επικίνδυνα, αλλά το χειρότερο είναι, επειδή είναι παράνομα, πως μπορούν να παρασύρουν το παιδί σε λάθος παρέες και ανθρώπους.Οπότε όσο είναι μικρό, να είσαι απόλυτη ότι είναι βλαβερά και επικίνδυνα και πρέπει να μείνει μακρυά. Όταν μεγαλώσει, και εφόσον έχει νέα ερωτήματα, υπάρχουν σοβαρά βιβλία που μπορούν να του δώσουν τις σωστές απαντήσεις, αλλά ακόμη και τότε δεν χρειάζεται να μάθει για το δικό σου παρελθόν.