Έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ και να ξανανοίξει με άλλη μορφή;

Facebook Twitter
60

Ταυτόχρονα βλέπετε και τα αποτελέσματα (ανανεώνονται συνεχώς, σε πραγματικό χρόνο)

60

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

19 σχόλια
Σε μία περίοδο κρίσης σαν τη τωρινή, είναι τραγικό να χάνουν τις δουλειές τους 2600 άνθρωποι.Από την άλλη σε μία περίοδο κρίσης σαν τη τωρινή, είναι τραγικό να πληρώνουμε 2600 παραπάνω μισθούς από ότι χρειάζεται.Σαφώς η ΕΡΤ δεν είναι η μοναδική δημόσια υπηρεσία που γίνονται αίσχη, αλλά είναι μία αρχή. Αν πάντα λέμε: "Α! Και ο τάδε και ο δείνα οργανισμός είναι σάπιος, γιατί ξεκινάτε από εμάς;" δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα.Άλλωστε τί αγχωνόσαστε; Πάλι δημόσια θα είναι η ΝΕΡΙΤ, πάλι κομματόσκυλα θα μπούνε, πάλι σε 10 χρόνια με υπεράριθμο προσωπικό θα είναι. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου..
Το ερώτημα είναι αν έπρεπε να κλείσει ή όχι η ΕΡΤ .Αν είχα δει στον μικρόκοσμό μου μετά τις τελευταίες εκλογές: 1.Να ανεβαίνουν οι άξιοι2.Να μην υπάρχουν λαμόγια3.Να μην έχουν οι Διοικητές των ΔΕΚΟ και λοιπών οργανισμών τα βρακιά κατεβασμένα ώστε να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των αφεντικών 4.Δεν με απειλούσαν τα κομματόσκυλα καθημερινά γιατί είμαι με τους «άλλους» 5.Ότι υπάρχει ένας αέρας ανανέωσης και ελπίδας 6.Ότι ο νεποτισμός τελείωσε 7.Ότι ο “Καλαματιανός” ήξερε τι γίνετε πίσω από την πλάτη του στο Δημόσιο και δεν κοιμόταν τον ύπνο του δικαίουΠαρόλο που θα έκλειναν όλα τα παράθυρα της τηλεοπτικής μου πολιτιστικής ζωής και δεν θα ήξερα τι εστί Χατζιδάκις , Ζατέλη , Πατρίκιος ,Δημουλά , Ελύτης ,Καβάφης κλπ Θα ψήφιζα ΝΑI
Aυτά τα καλλίπυγα γκομενέτα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους ερίφηδες του ΠΑΜΕ, δεν τουςπαρατήρησα την ημέρα που έβαλα τέλος στην επιχειρησή μου προ μηνός, ξον κάτι περίοικους που συγκαταβατικά μου χτυπούσαν τον ώμο.Αριστερά ουτιδανά όντα, σε μόνιμη εγκεφαλική θανή, εναποθέστε τα λάβαρα εις τον πάτον σας και μείνετε πιστοί στις ατταβιστικές θεωρήσεις του Κουτσούμπα και των κομμάτων σας.Που θέλατε (και θέλετε;;) 1500 ευρω κατώτατο μισθό στον εργαζόμενο...Από τα άδεια ταμεία εδώ και 190 χρόνια? Από το μονίμως εξαρτώμενο, πτωχευμένο ελληνικό κράτος;; Γελοίες υποκριτικές ορντινάτνσες, ταγαροφορούσες με τα i phone ανά χείρας, σεβντοκατίνες θαυμάστριες του Λουδοβίκου των Ανωγείων....Νέα παιδιά, επαγγελματίες διαδηλωτές...Πόσο κρίμα...0% ανεργία στο δημόσιο, 30% στον ιδιωτικό...
μην μας το παίζεις κ θύμα της κρίσης... αν έχεις για συναυλίες σε γαλλία κ αγγλία μάλλον δεν κακοπερνάς... οπότε άσε τους επαγγελματίες διαδηλωτές να κάνουν τη δουλειά τους κ κάτσε στα αυγά σου....
Τουλάχιστον καταλάβαμε τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά για αντιδημοκρατική κατευθυνόμενη ενημέρωση τόσο καιρό.Κατέλαβε το κανάλι της ΕΡΤ και με τον τον μουλά της ΕΣΗΕΑ φίμωσε όλους τους υπόλοιπους σταθμούς για να μας χορτάσουν οι κομμουνιστές δημοκρατική ενημέρωση.
Απαγόρευσαν σε δημοσιογράφους μάλιστα να δώσουν λόγο σε κάποιον βουλευτή της ΝΔ (νομίζω τον Γεωργιάδη) που ήταν να βγει στο Βήμα fm (τον λόγο τον πήραν κάποιοι άλλοι βουλευτές που ήταν κατά του κλεισίματος)!!! Τον έκοψαν σχεδόν στον αέρα. Δημοκρατία!
Είναι απλό. Οι μεγαλοθεσίτες και οι "γενικοί " είχαν θεσμοθετήσει τις θέσεις τους με τέτοιον τρόπο που δεν μπορούσαν ούτε να τους απολύσουν ούτε να τους κόψουν μισθό. Ο μόνος νομικά σωστός τρόπος ήταν να σταματήσει η ΕΡΤ να υπάρχει ως νομικό πρόσωπο. Οτι δεν λύνεται, κόβεται. Ο Μ. Αλέξανδρος δεν το είπε;
ασφαλως και μπορουσαν να τους παυσουν, αφου η κυβερνηση τους διοριζει καθε φορα δεν μπορει να τους αλλαξει?...βλεπεις οτι δεν ιδρωσε και κανενας απο αυτους, αφου εχουν παλι τις θεσεις τους ετοιμες να τους περιμενουν...ειδες κανενα μεγαλοδιευθυντη να μπαινει στον κοπο να υπερασπιστει την ερτ?αφου παλι θα τον βολεψουν καπου. το οτι δε λυνεται κοβεται εκτος απο το μ.αλεξανδρο το ειπε και ο αδωνις γεωργιαδης σημερα το πρωι σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχε με την εκπομπη της νετ.
Και ένα παράξενο πράγμα βρε παιδί μου... Πάντα μόνο κάποιοι συγκεκριμένοι έχουν τα μαχαίρια κόβοντας μόνο συγκεκριμένους κόμπους... Για τους κόμπους των θηλιών που έχουμε στους λαιμούς μας ούτε λόγος να γίνεται...
Ποιος εγγυάται σε εμάς όμως ότι αυτή η νέα μορφή δεν θα είναι καθαρά φιλοκυβερνητική και ακόμη χειρότερη από την προηγούμενη; Εννοείται πως δεν έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ! Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά ΄θα μου πεις, σε αυτή την περίπτωση όμως τα χλωρά είναι πολλά περισσότερα από τα ξερά και αυτά τα τελευταία δεν καίγονται με τίποτα όμως! Οπότε ποιά θα είναι η νέα της μορφή; Να βλέπουμε την Στάη, την Τρέμη και τον Πρετεντέρη να τα λένε παρέα;
Με συγχωρείται, αλλά θεωρώ ότι η ερώτηση δεν είναι σωστή(δε θέλω να σκεφτώ ότι σκόπιμα τέθηκε με αυτόν τον τρόπο!). Πρόκειται για δύο διαφορετικά θέμα. Άλλο θέμα είναι το να κλείσει -η όποια- ΕΡΤ και άλλο το αν θεωρούμε απαραίτητη την αναδιοργάνωση/ αναδιαμόρφωση αυτής.
και τωρα οπως δηλωσε ο Σαμαρας,θα δωσει την ερτ στους φιλους του τους επιχειρηματιες, αυτος που μιλησε για την αδιαφάνεια της ερτ, και θα την κανουν οπως τα ιδιωτικα κανάλια για να εχει τηλεθέαση. Άλλο η εξυγίανση ενος φορεα και άλλο η φασιστική εξόντωση!Και δυστυχώς ή ευτυχώς όπου υπάρχει δίκτυο εργαζομένων υπάρχει και μέσο, παντού και όχι μόνο στην Ελλάδα.Τελος τα εικαστικά, τα πολιτιστικά, τα μουσικά, τέλος το μικροφιλμ, το ντοκιμαντερ, το 1,5% που χρηματοδοτει μεγαλου μηκους ταινιες. Αποχαυνωθηκαμε παντελώς!
Εδώ και σχεδόν 40 χρόνια κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ με διαλείμματα της ΝΔ. Ποιος τα ρίμαξε όλα; Ποιος δημιούργησε κοπρίτες; Που οι μέρες τους είναι μετρημένες λες και μας κυβερνάνε άλλοι τώρα. Δεν μπορεί να περιμένουμε να μας σώσουν αυτοί που μας έφεραν ως εδώ! Δηλαδή ξεπερνάει κάθε λογική πια αυτό το πράγμα!
ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ τότε παλιές Ελληνικές ταινίες όπως το "ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ" , η "ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ", η "ΟΔΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 388" και άλλες δεν θα υπήρχαν ... Πριν το ΠΑΣΟΚ η Δεξιά κυβερνούσε ολοκληρωτικά και με τον τρόπο που επιθυμεί να επαναφέρει ο Σαμαράς ... !ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ Η ΣΗΜΙΤΟΠΑΡΕΑ (ΣΗΜΙΤΗΣ , ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ , ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΛΠ) , Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ο Β' ,ΦΥΣΙΚΑ Ο ΓΑΠ (ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΞΑΝΑ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ (ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΞΑΝΑ) ! ΙΔΙΑ ΠΑΡΕΑ , ΜΙΑ ΡΑΤΣΑ ΜΙΑ ΦΑΤΣΑ "ΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ"!
Όσοι ισχυρίζονται οτι η αναδιάρθρωση ήταν εφικτή μπορούν να δώσουν ένα παράδειγμα πετυχημένης αναδιάρθρωσης ζημιογόνου κρατικού μηχανισμού; Διότι απ'ότι ξέρω ούτε ο οργανισμός αποξήρανσης της Κωπαΐδας δεν έχει αναδιαρθρωθεί. Η κοινή λογική λέει οτι όποιος 40 μέρες κοσκινίζει...Δυναμική λύση εδώ και τώρα. Να δοθεί ένα μήνυμα στους απανταχού κοπρίτες εντός και εκτός ΕΡΤ οτι οι μέρες τους είναι μετρημένες.
Η πλάκα είναι οτι μέχρι το 2015 πρέπει να έχουν φύγει 150.000 ΔΥ. Αυτό το ξέρει όποιος έχει διαβάσει το πρώτο μνημόνιο εδώ και χρόνια (Δηλαδή σχεδόν κανένας αντι-μνημονιακός). Αυτό που έγινε με την ΕΡΤ σημαίνει ένα μόνο πράγμα: Ότι αυτό θα γίνει!Αν αυτό που έγινε με την ΕΡΤ ήταν "απότομο" και "άκομψο", φταίνε όσοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην απολυθεί κανείς. Έφτασε το παρα-πέντε και όταν φτάνεις εκεί μόνο τέτοιες αποφάσεις μπορείς να πάρεις. Αυτό ας το σκεφτούνε όσοι είναι κατά των απολύσεων. Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν φύγει 150.000, τελεία και παύλα. Αν θέλουν φτάνουμε στο σημείο να κληρωθούν την τελευταία μέρα, αν θέλουν πάμε οργανωμένα και αρχίζουμε από τον οργανισμό αποξήρανσης της Κωπαΐδα κτλ.Όχι ότι η ΕΡΤ δεν έπρεπε να κλείσει ή να αναδιαρθρωθεί (παίζουμε με τις λέξεις), φυσικά και έπρεπε.Και όσοι ψήφισαν όχι μέχρι προχθές ΟΛΟΙ θα έλεγαν για την κρατική παραπληροφόρηση και θα ήταν και του κινήματος ΔΕΝ ΜΠΛΕΡΩΝΩ σε ότι αφορά το χαράτσι της ΕΡΤ. Παράνοια.
Δεν ήταν απότομο και άκομψο, ήταν φασιστικό, τελεία. Αυτοί που προσπαθούν με νύχια και με δόντια?Δηλαδή για να καταλάβω. Η κυβέρνηση γνωρίζει από την πρώτη μέρα, ότι θα κλείσει την ΕΡΤ (μεταξύ άλλων), διορίζει όμως ΦΕΤΟΣ συνολικού κόστους 80.000€ τον μήνα. Μετά δεν κάνει καμία κίνηση, "το αφήνει να φτάσει εκεί που δεν πάει άλλο" και μετά σε μια νύχτα σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε, το κλείνει όλο. Δηλαδή όταν ανακαλύψουμε, πως συνεχίσανε τα δικά τους και στα νοσοκομεία και δεν αντέχουν να συνεχίσουν άλλο, τι θα κάνουμε? Θα τα κλείσουμε και αυτά? Ότι έχει μείνει από αυτά δηλαδή..Με μια δήλωση τύπου "οι ιερές αγελάδες με τα φακελάκια να πάνε σπίτι τους" ?Αν αρχίσουμε να κόβουμε όσα κεφάλια πονάνε στην Ελλάφα αγαπητέ, δεν θα μείνει κεφάλι να βγάλει κιχ.Βλέπεις, όσο εσύ τσαντίζεσαι με όσους δεν θέλουν τυφλες μαζικές απολύσεις, εγώ απορώ πως γίνεται κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, να είναι κοινός αποδεκτό πως έχει βάλει τους δικούς του φέτος στην ΕΡΤ, να έχει δηλώσει πριν 2 χρόνια κατηγοριματικά πως δεν πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ και μετά να έχει το θράσσος να βγαίνει και να καταγγέλει με επισημότητα το τι γίνεται στην ΕΡΤ. Σαν να λέει: "Λοιπόν, το παραχέσαμε. Τόσα χρόνια σας ΕΧΟΥΜΕ φάει τόσα λεφτά και ΕΧΟΥΜΕ κακοδιαχειριστεί τόσο πολύ την ΕΡΤ που τώρα πρέπει να την κλείσουμε. Πριν 2 χρόνια όταν τέθηκε το θέμα, δεν μας συνέφερε πολιτικά (παρόλο που πιστεύαμε και τότε ότι ήταν το σωστό) και βγήκαμε και βρίζαμε για την απόφαση (ούτε καν κλεισίματος τότε). Φέτος πάλι, παρόλο που γνωρίζαμε επιβαρύναμε με 960.000€. Αλλά οι συντεχνίες εκεί μέσα είναι απίστευτες και μας προκαλούν. Πρέπει να κλείσει."Και ρίχνει το μπαλάκι στους διορισμένους τους να φάνε το ξύλο από μας τους υπόλοιπους. Αλλά εντάξει αφού μας το είπε πως θα ανοίξει καινούργια ΕΡΤ με λιγότερους και σωστά διορισμένους, ο λόγος του συμβόλαιο. Όπως άλλωστε ήταν ως σήμερα και όπως θα είναι σε όλα τα μεγάλα θέματα που θα ανοίξουν τώρα. "Αυτό ας το σκεφτούνε όσοι είναι κατά των απολύσεων".Δηλαδή εσύ αυνανίζεσαι κρυφά τα βράδυα σκεπτόμενος τις απολύσεις?Όχι γιατί πάντα είχα την εντύπωση, ότι είτε είμαι υπέρ είτε κατά η κυβέρνηση, αν αυτό έχει αποφασίσει θα το πράξει, ακόμα και αν δεν έχω αλλάξει γνώμη εγώ. Δηλαδή, τι μου είπες τώρα? Ότι επειδή εγώ δεν γουστράρω τις τυφλές μαζικές απολύσεις χωρίς κανένα πλάνο αξιολόγησης, ο Αντωνάκης άργησε να κάνει αυτο που έπρεπε και αναγκάστηκε ο καψερός να το κάνει σαν σε χούντα. Γιατί αν έχει τα @@ να την κλείσει την ΕΡΤ τα είχε για να κάνει τις αλλαγές που χρειαζόταν. Αν ήθελε. Αλλά δεν ήθελε. Το είπε άλλωστε. Ήταν συμβολική κίνηση. Συμβολισμός που εμένα με θυμώνει, εσένα σε ανακουφίζει.Αλλά, για σένα (που έχεις την βεβαιότητα πως αυτό είναι το σωστό), δεν παίζει ρόλο. ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους να απολυθούν χιλιάδες άνθρωποι, (ανεξαρτήτως πλάνου), ακόμα και από ανίκανους να το κάνουν, για να σωθούμε. Με άλλους 150.000 απολυμένους + την επιβάρυνση της κατάστασης στον ιδιωτικό τομέα να δω πως θα σωθούμε από το κοινωνικό κραχ και τα Χρυσά Αυγά.Δεν έχει σημασία όμως, τα νούμερα θα βγαίνουν ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. Αν δεν κάνανε λάθος. Υγ: Είτε είσαι υπέρ αυτής της πολιτικής είτε κατά της, δεν μπορεί να μην αναγνωρίζεις πως αυτοί που έχουν αναλάβει να την εφαρμόσουν, είναι οι πλέον ακατάληλοι και επικίνδυνοι. Δεν μπορεί? :)
Θεωρείς ότι τα αποτελέσματα και ο απλοϊκός τρόπος αυτού του Ερωτήματος που θέτεις στον Έλληνα Λαό είναι αντάξιος της ποιότητας και του Χαρακτήρα σου! ? Και Θα βγει κάποιο συμπέρασμα που θα έχει κάποιο νόημα ?Είμαι ένας απλός πολίτης που χθες το βράδυ ξενύχτησα στην ΕΡΤ ..γιατί ήταν το απλούστερο που μπορούσα να κάνω ! Γιατί εχθές καταλύθηκε μπροστά στα μάτια μας η Έννοια της Δημοκρατίας κ  των Διαδικασιών που την υποστηρίζουν. Συμβαίνει εδώ και Καιρό..σταδιακά κάθε μέρα. Αλλά όχι και έτσι! Δεν μπορούν να Κλείνουν ένα Δημόσιο Φορέα Πολιτισμού Χρόνων όσο και η ηλικία της Ελλάδας σε μια νύχτα με το τζαμπουκά! Χωρίς να ψηφιστεί απτην Ελληνική Βουλή! Ότι κ αν έχει συμβεί μέσα σε αυτό τον Οργανισμό, όσα δημόσια καθίκια και αν αναδείχθηκαν Δεν με αφορά τώρα. Το σύστημα τους έθρεψε, αυτό τους εκπαιδεύεσαι , Αυτούς μόνο να Ξηλώσει . Δεν καταστρέφουμε με το στανιό όλο το θεσμό!Και Εσυ LIFO Ρωτάς απλοϊκά Αν να Θα πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ ή Όχι !! Λες και εκεί είναι το θέμα !
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό όσο, δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα Ναι ή Όχι…Η ΕΡΤ όπως και πολλοί άλλοι δημόσιοι οργανισμοί είναι άνδρα ακολασίας. Όντως υπεράριθμο προσωπικό, λανθασμένη διοίκηση, υπερβολικοί μισθοί (σε ορισμένους) και γενικά κακοδιαχείριση… Πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές και εκσυγχρονισμός. Η ΕΡΤ ανεξάρτητα από το σε τι έχει μετατραπεί συμβολίζει κάτι… την ελευθερία του λόγου, την ποιότητα στην τηλεόραση και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος. Δεν μπορείς να την κλείσεις έτσι αυταρχικά και χωρίς να αφήσεις πίσω κάτι που να την αντιπροσωπεύει… έστω μία ΕΡΤ που να υπολειτουργεί και να καλύπτει ανάγκες όπως η δημόσια ενημέρωση κλπ. μέχρι να γίνει η αναδιάρθρωση.Για μένα προσωπικά έπρεπε το θέμα να συζητηθεί στη βουλή και να υπάρξουν προτάσεις και λύσεις που να βλάπτουν όσο το δυνατόν λιγότερο τη δημοκρατία και αυτούς τους περίπου 3.000 ανθρώπους που δουλεύουν εκεί… Δεν μπορείς να πετάς έτσι στο δρόμο 3.000 άτομα… Το θέμα δεν είναι τόσο απλό… είναι άδικο να απολύονται έτσι άνθρωποι είτε δουλεύουν στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Κάνε μεταρρυθμίσεις αλλά βρες λύσεις για τους ανθρώπους… πως θα ζήσουν… τα έχετε κάνει σκατά τόσα χρόνια και τώρα δεν μπορείτε να βρείτε λύση…. Λογικό… και θα την πληρώσει ο απλός πολίτης των 700 και 1000 ευρώ… Θα θυσιαστούν πολλοί άνθρωποι στο βωμό της συνολικής αναδιάρθρωσης στη χώρα… όλα αυτά να τα βλέπουμε για να μη κάνουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον…
"είναι άδικο να απολύονται έτσι άνθρωποι είτε δουλεύουν στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα..."Το αν είναι άδικο ή όχι εξαρτάται από το πως ακριβώς προσλήφθηκαν και από το πόσο αντίστοιχη ήταν η δουλειά τους του κόστους λειτουργίας του οργανισμού. Οι απολύσεις είναι δίκαιες για εκείνους που μπήκαν από το παράθυρο και/ή έκαναν αργομισθίες ... μιλάμε ενδεχομένως για την συντριπτική πλειοψηφία!
"Οι απολύσεις είναι δίκαιες για εκείνους που μπήκαν από το παράθυρο και/ή έκαναν αργομισθίες"ΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ περιλαμβάνεις και τη λίστα με τις προσλήψεις του Σαμαρά και του Κεδίκογλου που περιλαμβάνει Λιάτσους και Σαλαγκούδες τότε μέχρι και εγώ συμφωνώ...!
Οταν κατι ειναι καταστροφικο κ ζημειογονο για την οικονομια δεν το καταστρεφεις, κανεις αναδιαρθωση. Δηλαδη, ειναι 50 100 μ**λα**ς που εχουν μισθο 10,000 ευρω; Τους πας στα 2,000 ή οσο πρεπει να πληρωνονται, ειναι τυποι φαντασματα; Που εργαζονται μια φορα την βδομαδα; Τους διωχνεις ή τους υποχρεωνεις να δουλευουν κανονικα. Τοσοι τεχνικοι, καθαριστες κλπ κλπ Τι φταινε;;; Λες κ ειμαστε χαζοι, δεν ξερουμε οτι στη "νεα ΕΡΤ" θα βαλουν τα φιλαρακια τους ο κυρ-Αντωνης κ η παρεα του...Δεν εθελοτυφλω, ξερω πολυ καλα οτι υπηρχαν απειρες ρεμουλες κλπ Αλλα δεν ειναι δυνατον μαζι μετα ξερα να καουν κ τα χλωρα, οπως ακουγεται απο πολλους... 5,656 !!!ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! δεν ειναι απλα ενας αριθμος, ισως ειναι πολυ δυσκολο να τα αντιληφθουμε ακριβως τι σημαινει 5,656 ανθρωποι να χασουν τη δουλεια τους αλλα δεν ειναι δικαιολογια αυτο...
Ναι φίλε μου, αλλά αντί να συζητάμε με ποιους τρόπους θα πετύχουμε: να επαναπροσληφθούν στη νέα ΕΡΤ οι καλοί. Συζητάμε αν έπρεπε παραμείνει ή όχι όλο αυτό το άντρο των αρπάγων· το 2013, που με το ίντερνετ το κοινό της τηλεόρασης έχει υποπολλαπλασιαστεί.
Πόσοι;;;; 5,656 άνθρωποι;;;50% περισσότερους εργαζόμενους από το CNN, 350% περισσότερους εργαζόμενους από το Fox και 1000% περισσότερους εργαζόμενους από το MSNBC!! Κλάμα και οδυρμοί! Μπορούμε να καλύτερα! Χώστε και άλλους στην ΕΡΤ - όλοι χωράνε - Πληρώνουν τα κορόιδα! "In terms of both staffing and bureaus, CNN has a larger overall operation than either Fox or MSNBC. Staffing numbers are hard to come by. CNN reports that it has approximately 4,000 employees, yet this does not fully reveal smaller changes in staffing, such as the 50 layoffs that occurred in November of 2011, or the staff cuts at Jakarta, Bangkok and Jerusalem bureaus that were revealed in February of 2012. .. Fox told PEJ in February of 2011 that it had 1,272 employees. And MSNBC told PEJ in 2007 that it had 600 staff members at the time."http://stateofthemedia.org/2012/cable-cnn-ends-its-ratings-slide-fox-falls-again/cable-by-the-numbers/
@Γιωργακης&ΑτακινομητοςΕπειδη δεν ετυχε να εισαι εσυ αυτος που χανει την δουλεια του, ο απλος μοντερ, ο απλος καμεραμαν κλπ δεν σημαινει οτι πρεπει να αντιδρας ετσι.. κ εκανα λαθος δεν ειναι 5656 αλλα 2656 (ο γνωστος δαιμων...) Παλι μεγαλο ειναι το νουμερο αλλα αναλογισου οτι η ερτ ειχε 5 καναλια στη TV και αλλους τοσους ραδιοφωνικους σταθμους, ειπα κ πιο πανω οτι δεν εθελοτυφλο αλλα απ οτι φαινετε εσυ το κανεις. Νομιζει οτι ο Σιμος δεν θα βαλει τα παιδια του; Τοσο καιρο το καθε κομμα εξουσιας "εχωνε" τα φιλαρακια του, νομιζει οτι τωρα στη νεα ερτ θα προσληφθει καποιος που να μην ειναι ΝΔ;;;; Για να μην μιλησω για τον τροπο που αποφασισε να την κλεισει ο κυρ-Αντωνης.. Με τον πιο αντισυνταγματικο τροπο και με το ετσι θελω κατεργησε την ΔΗΜΟΣΙΑ τηλεοραση. Αντε ξυπνατε σιγα σιγα... Θα ερθουν κ για εσας κ τοτε να σας δω....
Τσεκαρετε κιολας τις προσληψεις που εκανε ο μιστερ γλιτσα εεεε αντωνης σαμαρας, δεν ειναι απλα υποκρισια; Να βγαινει αυτος ο ανθρωπος και να λεει "εεεε η κρατικη τιβι ειναι τιγκα στις ρεμμουλες να ουμ οποτε την κλεινω, γκε γκε;;;" http://www.exitnews.gr/ert-aftes-einai-oi-proslipseis-samara-analitika-ta-posa/
@apolitistos Ωστόσο - Ναι η ΕΡΤ είχε 5 κανάλια και άλλους τόσους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Έπρεπε όμως να τα έχει;; Ή μήπως θα ήταν καλύτερα να είναι περισσότερο συμμαζεμένη και συγκεντρωμένη αποκλειστικά σε πράγματα που δεν εξυπηρετούν οι ιδιωτικοί σταθμοί; - Πάρα ταύτα φαντάζομαι πως συνειδητοποιείτε πως το CNN διαθέτει δημοσιογράφους σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η εικόνα του προβάλλεται σε όλον τον πλανήτη και διαθέτει εκατοντάδες εκατομμύρια (ενδεχομένως πάνω από 1δις) τηλεθεατές. Την ΕΡΤ από την άλλη την παρακολουθούν μερικές μόλις χιλιάδες Έλληνες (μιλάμε για ένα μόλις 3-4% της Ελληνικής πίτας)!- Δεν τρέφω καμία απολύτως ελπίδα πως η ΕΡΤ θα εξυγιανθεί από την ΝΔ. Ωστόσο χειρότερα πολύ δύσκολο να γίνουν τα πράγματα. Ελπίζω πως τουλάχιστον το μέγεθος της συγκεκριμένης κρατικής ΑΕ θα μειωθεί έτσι ώστε λιγότερα από τα χρήματα μας να καταλήγουν σε αργομισθίες!
Ελάχιστες ελπίδες έχουμε για αυτό, αλλά ακόμα και αν δεν διοριστούν αξιοκρατικά, θα είναι οι μισοί και θα πληρώνουμε τα μισά. Κάτι είναι και αυτό απο το τίποτα.
@VHS Glitch Συγκινητικό τέτοια να ακούω να χαίρομαι οτι τα πράγματα αλλάζουν...Δηλαδή το αποδεχόμαστε;Δηλαδή επικροτούμε τα παλικάρια που θα το κλείσουν και θα το ανοίξουν με λιγότερους αλλά δικούς τους;;;;; Δηλαδή δε μας πειράζει να πληρώνουμε χαραμοφάηδες αρκεί να είναι νέα μοντέλα!!!P.S. Παρακαλώ να πληρώσετε τις αποζημειώσεις μόνοι σας και τους μισθούς των νέων "δικών μας", εγώ δεν έχω φράγκο,γρόσι,δρχ...(για ευρό ούτε λόγος)
@VHS GlitchΕγώ δεν το παίζω ψευτοεπαναστάτης!!!!Δεν έχω φράγκο για κανέναν κ αρνούμαι να με δουλεύουν μερικοί με χαμένο ύφος (βλέπε Αντωνάκης) Εαν θέλεις να συνεχίσεις το δούλεμα δικό σου πρόβλημα, κάτσε πλήρωνε και ευχήσου οτι θα σε διορίσουν( εαν δεν το έχουν κάνει ήδη) αλλά κανένα μνημόνιο δε θα μας σώσει όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν κ εσένα, αυτοί που ξέρουν το λάθος και το αποδέχονται.Αυτοί που τα παρατάνε ή ακόμα χειρότερα το αγκαλιάζουν. Οι αλλαγές δε γίνονται σιγά σιγά, γίνονται μια και έξω. Η αλλαγή θα ήταν κανένας με μέσο, να αποκτήσετε τη μαγκιά να τα καταφέρετε μόνοι σας και να μην εξαρτάστε....Αυτή είναι η αλλαγή. Συλλυπητήρια.
Ειναι δυνατον να ειρωνικα οτι "τα πραγματα αλλαζουν ετσι..." ??? Δηλαδη για σενα τι ειναι η αλλαγη γαμωτο? Να μηνουν τα πραγματα ΩΣ ΕΧΟΥΝ? Να μηνει το γ***μενο δημοσιο οπως εχει, να το πληρωνουν οι υπολληποι ιδιωτικοι που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ κανονικα??Οκ δηλαδη η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο! Ξερεις κατι? ΑΛΛΑΓΗ δεν σημαινει ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ, αλλα σημαινει ΑΛΛΑΓΗ! ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ!
ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ!ΕΛΕΟΣ!ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΕΛΟΣ. ΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΣΩΣΤΑ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΑΝ ΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΛΕΝΕ "ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΥΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙΑ"ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.
Η ΕΡΤ έπρεπε να κλείσει και να ΜΗΝ Ξανανοίξει ποτε!!Ας υπάρχει ένα δημόσιο κανάλι αυτό της Βουλής που να μεταδίδει ειδήσεις και να δίνει λόγο στα κόμματα και δύο τρία ραδιόφωνα πανελλαδικά.Έχουν αλλάξει οι καιροί και στους καιρούς μας τα 300 εκκ ευρώ τον χρόνο είναι πολλά για αυτό που πέρναμε σαν πολίτες.Τα λεφτά ΔΕΝ φυτρώνουν στα δενδρα!!
Μόλις έπεσα σε stream τις ΕΡΤ στο protagon. To ΣΥΡΙΖΑ - ΕΠΑΜ έχει πληρώσει 5 νοματαίους να κουνάνε τις σημαίες του κόμματος μπροστά από τις κάμερες που μεταδίδουν την συναυλία. Γελιότατο θέαμα! Όσοι είστε online μην το χάσετε!
Δεν μπορω να ψηψισω με ενα ναι η με ενα οχι! Δηλαδη για εμας που πιστευουμε οτι επρεπε να αλλαξει μορφη η ερτ αλλα διαφωνουμε στο να κλεισει για να αλλαξει μορφη, και ακομα αν ηταν απαραιτητο να κλεισει, διαφωνουμε με τον τροπο τον οποιο εκλεισε, τι ψηφιζουμε;; [ΑΠ. LIFO: Το ερώτημά μας δεν έχει σχέση με υποθετικά σενάρια. Έκλεισε για να ανοίξει μικρότερη. Συμφωνείτε με αυτό ναι ή όχι; Έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε, ή όχι; Αυτό είναι το ερώτημα που θέσαμε, και ήταν το μόνο ερώτημα που μπορούσε να μπει αυτή τη στιγμή. Αν δεν είστε σίγουρος/η ή δεν έχετε απόλυτη γνώμη δεν ψηφίζετε ούτε ναι ούτε όχι.]]
Κρίνοντας απο τα σχόλια δύο πράγματα απασχολούν τους περισσότερους1) Οτι έπεσε μαύρο2) Οτι οι καινούργιοι που θα προσληφθούν θα είναι βύσματακαι τα 2 δεν είναι η ουσία.1) Στο ελλαδιστάν οι απολύσεις ΔΥ είναι συνταγματικές μόνο αν υπάρχει ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του φορέα και κλείσιμό του, οπότε απλά δεν γίνεται αλλιώς. Άλλες 2 επιλογές υπάρχουν: Να αλλάξει το σύνταγμα ή αντί για ψηφιακό μαύρο να πέσουν αναλογικά χιόνια. Οκ, και εγώ προτιμάω αισθητικά τα αναλογικά χιόνια, φαίνεται και απο το nickname!2) Και οι παλιοί υπάλληλοι βύσματα είναι. Αλλά είναι τα διπλάσια βύσματα. Αν τα 50ε που πληρώνουμε χαράτσι στην ΕΡΤ καταργηθούν και ζούνε όπως όλοι από τις διαφημίσεις, είναι ελεύθεροι, και δε μας πέφτει λόγος, να προσλάβουν από βύσματα μέχρι καγκουρό και μαϊμούδες. Το μόνο θέμα ουσίας είναι αν πρέπει να μειωθούν τα εξωφρενικά ποσά που πληρώνουμε για την ΕΡΤ.ΥΓ: Διαβάστε το 1ο μνημόνιο που γράφει συγκεκριμένα για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΕΡΤ. Υπογεγραμμένο απο Βενιζέλο που τώρα κάνει τον ανήξερο μαζί με τον Κουβέλη μπας και κάποιοι *χαζοί* τους ψηφίσουν.