Στο σημερινό ‘Α, μπα’: οι λίγοι που ξεχωρίζουν

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: οι λίγοι που ξεχωρίζουν Facebook Twitter
24

________________
1.


Να ξέρεις, σ'αγαπώ! Συγχώρεσε με που δεν σε ρωτώ κάτι.- κατερίνα

 

________________
2.


Στο Λύκειο είχα μια συμμαθήτρια που πέρασε στην ίδια πανεπιστημιακή σχολή με εμένα κι έτσι την έβλεπα και συχνά και όταν μετακομίσαμε στην πρωτεύουσα για σπουδές. Δεν ήμασταν ποτέ φίλες αλλά υπήρχε συμπάθεια και πάντα μιλάγαμε όταν βλεπόμασταν στη σχολή. Εκείνη τα είχε με τον ίδιο κάγκουρα (περί ορέξεως...) από το Γυμνάσιο (αυτός γύρω στα 5 χρόνια μεγαλύτερός της). Ενώ σπουδάζαμε έμαθα ότι αυτός δεν την περίμενε σαν πιστός Πηνελόπος. Βέβαια, από τις συζητήσεις που είχα με την κοπέλα, δεν φάνηκε να έχει ιδέα, μάλιστα είναι ένα άτομο ιδιαίτερα αθώο και τον θεωρούσε τον high school sweethart της, για να καταλάβεις, πολύ ρομαντική.. Δεν της είπα τίποτα γιατί ούτε ήμασταν πολύ κοντά ούτε μπορώ να το εγγυηθώ(αν και το άκουσα διάφορες φορές από διαφορετικά άτομα κα δεν υπάρχει και καπνός χωρίς φωτιά..) και φαντάστηκα ότι για να φτάσει στα αυτιά μου όλο και καποιος φίλος της θα το ξέρει-δεν θα έπρεπε να της το πουν;-. Τώρα που τελειώσαμε τη σχολή κι εκείνη επέστρεψε στην πόλη μας, άκουσα πως ετοιμάζεται να τον παντρευτεί. Μήπως πρέπει να την ειδοποιήσω αφού φαίνεται πως κανείς άλλος δεν το κάνει; Να στείλω ένα ανώνυμο γράμμα; Δεν είναι κρίμα να την κοροϊδεύει και να έχει περάσει όλη της τη ζωή με ΕΝΑΝ μόνο άντρα που είναι και μουρντάρης;

Τι λες παιδί μου, κάτσε στα αβγά σου.
Φυσικά και το ξέρει.
Ακόμα κι αν δεν το ξέρει, το ξέρει.

________________
3.


"Κάθε φορά που διαβάζω τη στήλη σου μου έρχεται στο μυαλό αυτό

Μα είναι τέλειο!

______________
4.


Αν δεν υπάρχει το απόλυτα σωστό και το απόλυτα λάθος, πως μπορούμε να μιλάμε για αντικειμενικότητα;- Τσοκάρω

Άλλο και τούτο. Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει το απόλυτα σωστό και το απόλυτα λάθος; Εννοείται ότι και τα δύο υπάρχουν. Η γη είναι σφαιρική. Η γη είναι επίπεδη. Οι μαύροι έχουν περισσότεροι μελανίνη στο δέρμα τους. Οι μαύροι είναι κατώτεροι από τους λευκούς. Οι γκέι είναι αυτοί που έλκονται από άτομα του ίδιου φύλου. Οι γκέι είναι ανώμαλοι. Η σελήνη είναι δορυφόρος. Η σελήνη είναι διαστημόπλοιο.

Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν γιατί κάτι είναι απόλυτα σωστό ή απόλυτα λάθος και νομίζουν ότι η δική τους αμφισβήτηση είναι όσο σημαντική είναι κάποιου που καταλαβαίνει. Αυτοί οι κάποιοι είναι που πιστεύουν ας πούμε ότι ο άνθρωπος δεν πάτησε στη Σελήνη.

______________
5.


Τι γίνεται με τις φωτιές στην California?- Iggy

Ή κάτι συμβαίνει με τους ανέμους που έρχονται από την έρημο, ή τις βάζουν σκοτεινές δυνάμεις για να υπηρετήσουν τα σκοτεινά τους συμφέροντα. Επειδή το πρώτο δεν το πολυκαταλαβαίνω, σημαίνει ότι το δεύτερο είναι πιο πιθανό.


(Δεν ξέρω, είναι η απάντηση.)

________________
6.


Υπάρχει περίπτωση μια σχέση καθαρά για σεξ να συνεχίζεται επ'αορίστου χωρίς τουλάχιστον ένας από τους 2 να νιώσει κάτι παραπάνω; Και αν νιώσει, μιλάει ή το βουλώνει (γνωρίζοντας ότι ο άλλος μάλλον δεν θέλει κάτι περισσότερο);- Thekla

Στην πρώτη ερώτηση: όχι. Όμως να ξεκαθαρίσουμε το «κάτι παραπάνω». Συνήθως πρόκειται περί της σκέψης «καλά, με έχει γνωρίσει *έτσι* και ακόμα δε με ερωτεύτηκε;» Αυτό το ξύσιμο μέσα στο μυαλό μεταμορφώνεται σε «κάτι παραπάνω».


Στη δεύτερη ερώτηση: ό,τι και να κάνει, χαμένος θα είναι. Κερδισμένος θα βγει μόνο αν καταλάβει ότι το «κάτι παραπάνω» δεν είναι κάτι παραπάνω.

________________
7.


"Αγαπημένη,
Ενώ δεν ήπια πολύ (ήμασταν 10 άτομα και είχαμε 6 καραφάκια ρακή και οι άλλοι ήπιαν πιο πολύ)έπαθα blackout και έχασα 3 ώρες από τη ζωή μου. Το θέμα είναι ότι στο διάστημα αυτό έκανα μια συζήτηση με κάποιον. Την οποία πρέπει να θυμηθώ. Υπάρχει τρόπος;"- memento

Κατά πάσα πιθανότητα ούτε ο άλλος θυμάται. Eπίσης: μην ξαναπάτε εκεί.

________________
8.


Αγαπητή Α,Μπα τι πιστεύεις ότι κάνει μερικούς ανθρώπους πραγματικά να ξεχωρίζουν στη ζωή; Όχι να είναι καλοί φοιτητές απλά ή καλά παιδιά, αλλά να κάνουν κάτι πάρα πολύ ξεχωριστό, να γίνονται καταπληκτικοί ηθοποιοί και να τους βλέπουμε σε ταινίες, ή να γίνονται καταπληκτικοί συγγραφείς και να τους διαβάζει το σύμπαν ή καταπληκτικοί επιστήμονες και να τους ξέρει το σύμπαν. Εμείς οι κοινοί θνητοί ιδρώνουμε να τα βγάλουμε πέρα με την καθημερινότητα και τίποτα σπουδές παραπάνω και καταλήγουμε να έχουμε μια συμπαθητική δουλειά και μια συμπαθητική ζωή, αυτοί οι άνθρωποι τι στην ευχή κάνουν και ξεχωρίζουν και ζουν συναρπαστικές ζωές;- T.L.


Ξέρω ότι δεν είναι δημοφιλής η άποψη γιατί η μετριότητα είναι η πλειοψηφία και την κατάκτηση της δεν την παραδίδει με τίποτα, αλλά τι να κάνουμε: μερικοί άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους, και μερικοί, πάρα πολύ λίγοι, έχουν σπάνια εξυπνάδα.


Πριν από λίγο κάποιος έβαλε κάπου ένα λινκ που οδηγούσε σε «άρθρο» με τίτλο «το IQ είναι μύθος!» Τι μανία είναι αυτή με την εξίσωση προς τα κάτω; Άλλοι είναι πιο όμορφοι, άλλοι είναι πιο έξυπνοι. Όμως όλοι θα πεθάνουμε. Αυτή είναι η ζωή.

________________
9.


"Συνέχεια της ερώτησης 12 της 02.05.2013 - Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο θεώρησες προσβλητική την ερώτησή μου και τη γενίκευσες μιλώντας για αιματοβαμμένη αρένα του ίντερνετ όσον αφορά κακομαθημένα δαιμόνια, πικρόχολα σχόλια κτλ. Μία από τις πιο συχνές μορφές αγένειας είναι να χαρακτηρίζεις το όλον από το μερικόν. Κι εγώ πρόσεξα πολύ να μη το κάνω αυτό για να μη σε θίξω και να μη σε προβάλλω. Μίλησα για "αρκετές περιπτώσεις" και "κάποιες φορές" χαρακτηρίζοντας αυτές και μόνο αυτές!! ίσα-ίσα δήλωσα οτι σε θεωρώ ""γενικά έξυπνη και λογική""!! Και συμφωνώ οτι η σχέση μας οφείλει να είναι ισότιμη' αυτό όμως δεν της αφαιρεί το δικαίωμα να είναι καλύτερη, δε συμφωνείς? Κι εκεί στόχευε η ερώτησή μου, να σε κάνει να σκεφτείς πως ίσως θα ήταν προτιμότερος ένας άλλος τρόπος αντίδρασης κι απάντησης σε κάποιες περιπτώσεις κι όχι αυτός που τουλάχιστον στα δικά μου μάτια φαντάζει εξυπνακίστικος και δε σου ταιριάζει. Το "κανείς δεν είναι τέλειος" επίσης, πώς στο καλό μπορεί να σε προσβάλλει εφόσον από μόνη σου λες πως το γνωρίζεις (όπως και τα δισεκατομμύρια των εν ζωή ανθρώπων με θετικό IQ)? Δεν είχα το ακατανόητο κι αδικαιολόγητο θάρρος να σου πω πχ "δεν είσαι όμορφη", "δεν είσαι ικανή", "δεν είσαι ταλαντούχα" χωρίς να σε γνωρίζω προσωπικά' μια ρητορεία παρέθεσα, περισσότερο δε για να pick-άρω τον ίδιο μου τον εαυτό και να μη θεωρήσεις ότι η ερώτησή μου είναι δηκτική και προέρχεται από τον κ. Τέλειο.

Αυτά. Ο τρόπος που απάντησες κι ερμήνευσες την ερώτηση μου δε νομίζεις οτι δικαιώνει εν μέρει το περιεχόμενό της?

 

P.S. σε απάντηση σχολίου. Μια στήλη σαν κι αυτή δεν διαβάζεται μονάχα για τις απαντήσεις αλλά και για τις ίδιες τις ερωτήσεις' ως μια κοινωνική μελέτη του μέσου όρου των αναγνωστών και των ανησυχιών τους. Οπότε ακόμα και να μη συμπαθεί κάποιος εκείνον που απαντά, μπορεί να συνεχίσει να διαβάζει τη στήλη επικεντρωμένος σε αυτή τη μελέτη. "-μυστήριοςΖ

Εσύ πιστεύεις ότι απαντάω εξυπνακίστικα. Εγώ πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνεις το ύφος μου. Αν θέλεις άλλο τρόπο αντιμετώπισης, ξεκίνα να διαβάζεις άλλον άνθρωπο.

 

________________
10.

"Αγαπητή Α, μπα,
τι είναι η γκρίνια; Πού βρίσκονται τα όρια μεταξύ γκρίνιας και μη γκρίνιας;"- Μπέρτα

Γκρίνια είναι οι φράσεις που ξεκινούν με τη λέξη «γιατί» και συνεχίζουν με πολλά «εγώ», «μου», «εμένα».

________________
11.


Καθε φορα που διαβαζω τα σχολια και μου φαινεται οτι κανεις δε συμπαθει αυτη τη Maria. Γιατι ρε παιδια;- arena

Εγώ νομίζω ότι τώρα που έχει γίνει πιο προσεκτική στις διατυπώσεις της, γίνεται πιο κατανοητή.

________________
12.


Είμαι 25 και τα έχω κάνει όλα στην ώρα τους. Πτυχίο στα 22, μάστερ στα 23, διδακτορικό (θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος) μέχρι τα 27. Θέλω πολύ να επιστρέψω Ελλάδα και υπάρχουν 1-2 ευκαιρίες για δουλειά στο αντικείμενό μου, πολύ ανταγωνιστικές, αλλά το αξίζουν, ειδικά αφού θέλω να επιστρέψω. Σκέφτομαι, λοιπόν, πως αξίζει να αφιερώσω ένα χρόνο απ τη ζωή μου μετά το διδακτορικό για να παλέψω γι αυτό που θέλω, έτσι δεν είναι; Εναλλακτικά, θα μπορούσα αμέσως μετά το διδακτορικό να κάνω αιτήσεις για post doc στο εξωτερικό. Give me a break! Είμαι σίγουρη ότι θέλω να διεκδικήσω αυτές τις θέσεις στην Ελλάδα, απλά όταν μπαίνει το πλαίσιο της κρίσης και της ανεργίας, νιώθω τύψεις, ότι δηλαδή ίσως "χάσω" ένα χρόνο που θα μπορούσα να έχω δουλειά.- Doctor Where

Εκτός από το "μπράβο" που εκβιάζεις, η ερώτηση είναι..;

 

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
12. Κανε ενα καλο post doc στο εξωταρικο, και αν και τοτε θελεις δουλεια στην ελλαδα θα εισαι σε θεση να διεκδικησεις καποια καλη. Συνοπτικα... χωρις εξασφαλισμενη καλη δουλεια στην ελλαδα να ερχεσαι μονο για διακοπες.
#7: με 6 καραφάκαι για 10 άτομα (ακόμη κι αν έπινες ΑΚΡΙΒΩΣ όσο οι άλλοι - πόσο μάλλον που λες ότι ηπιες λιγότερο), αντιστοιχεί λιγότερο από μισό καραφάκι/άτομο! Όντως, μην ξαναπάς εκεί (και με τίποτε, στην Κρήτη)
#11. Χαχα! Πολλή αξία μου δίνετε νομίζω! Έχω γίνει υπότιτλος, τώρα και ερώτηση!Μην ανησυχείς για μένα. Αισθάνομαι πολύ συμπαθής στην καθημερινότητά μου:-). Επίσης, δε σχολιάζω για να συμφωνειτε μαζι μου. Το βρίσκω βαρετό αυτό. Λέω τη γνώμη μου & τπτ παραπάνω/ λιγότερο. Ίσως άγαρμπα, οκ, αλλά, και η κριτική δεκτή.υ.γ. enjoy τα "όχι" δεξιά
#8 Φαντασου καποιον/α που κανει κατι που δεν μπορεις να φανταστεις τον εαυτο σου να το κανει. Φαντασου την ελαχιστη διαφορα σε κατι τετοιο. Πες το αυτο εναν "οροφο". Ε, ειμαι ανω του μετριου και σου λεω οτι δουλευω με ανθρωπους εναν οροφο παρα πανω, εχω γνωρισει ανθρωπους δυο οροφους παρα πανω και ξερω οτι υπαρχουν ανθρωποι τρεις οροφους πιο πανω.
#4 not so fast Sherlock!http://planetearth.nerc.ac.uk/images/uploaded/custom/geoid-c2.jpghttp://www.redfotos.com/blog_fotos/110810_yellowman/IMG_9605_yellowman.jpghttp://www.queerattitude.com/forums/posts.php?t=15460http://curious.astro.cornell.edu/question.php?number=440
#6 Δεν καταλαβαίνω την απάντηση της α-μπα. Δηλαδή σε μια φιλία μετά προνομίων,ακόμα και αν υπάρχει διάθεση,για το ''παραπάνω'' και από τις δύο πλευρές,είναι καταδικασμένη,λόγω του τρόπου με τον οποίο ξεκίνησε;
Εμπειρικά και μόνο σου λέω ότι αν αναζητήσεις το κάτι παραπάνω στο τέλος θα απογοητευτείς -μόνο σε ταινίες έχω δει happy ending σε τέτοια ζευγάρια-.Βέβαια εφόσον υπάρχει και από τις δύο πλευρές η διάθεση γιατί να το συζητάς τότε; Απλά enjoy it! Πάντα υπάρχει η εξαίρεση.. :)
Αν προσέξεις την ερώτηση, μέσα στην παρένθεση γράφει: (γνωρίζοντας ότι ο άλλος μάλλον δεν θέλει κάτι περισσότερο). Φαντάζομαι ότι με αυτό δεδομένο δόθηκε και η ανάλογη απάντηση. Αν θέλουν και οι 2 πάντως, όλα γίνονται!
#4 Μα δεν είναι όλες οι εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας μετρήσιμες με τα επιστημονικά εργαλεία. Για δοκιμάστε να βάλετε σε τέτοιες ζυγαριές θέματα πιο πολυσύνθετα, κοινωνικά, φιλοσοφικά, ηθικά, αισθηματικά, και ούτω καθεξής, να δούμε κατά πόσο υπάρχει "η απόλυτη αλήθεια". Άλλωστε και κάτα Νίτσε, η δική μου σκοπιά και η δική σου συνιστούν δύο διαφορετικές "αλήθειες", καταλύοντας την απόλυτη πραγματικότητα. Φυσικά, αν το δούμε πιο ουσιαστικά, υπάρχει και η ΜΙΑ απόλυτη αλήθεια και είναι αυτή που συνοψίζεται στις τελευταίες γραμμές της απάντησης #8..
#4. Άλλο παράδειγμα, Η ΕΡΤ ήταν κρατική. Η ΕΡΤ δεν έκλεισε.#7. Για δοκίμασε υπνωτισμό...#10. Γκρίνια, ο άσχημος τρόπος εξωτερίκευσης αρνητικών συναισθημάτων στον αλλον οπως το συναίσθημα της βαρεμάρας,άχγους,αγωνίας,φόβου,και βέβαια θημού.Συμβαίνει συχνοτερα στα θηλυκα όντα που ψάχνουν τον γρηγορότερο τρόπο αποφώρτησης των συναισθημάτων τους στον άλλον με σκοπό την εκδίκηση.
#9 Α,μπα, έχεις καταφέρει να αποκτήσεις διαδικτυακούς stalker-bullies (αυτό μου ήρθε, αυτό έγραψα, μη αρχίσετε το κράξιμο). Αλήθεια, πως θα μπορούσε να ονομαστεί η ομάδα ανθρώπων που σου τη λέει για τη στήλη, αλλά εξακολουθούν να σε διαβάζουν μανιωδώς; Αντιαμπαδιστές;
11: Ερώτηση + Απάντηση + gif = χαχαχαΒάζοντας στην άκρη τα αστεία όμως. Δεν νομίζω ότι κανένας αντιπαθεί την Μαρία, από αυτά που γράφει. Άλλες φορές συμφωνούνε, άλλες διαφωνούνε μαζί της - όπως με όλους. Όλοι μια χαρά παιδιά είμαστε εδώ! :-)
Χαχα! Τώρα είδα το σχόλιο σας. Μερσί guys. Το καταλαβα κι εγω. Το εκανα λιγο νιανια (το υφος) & παει καλυτερα.Λέτε να το ξαναγυρισω;υ.γ.οκ. μαλλον πρεπει. αστειο ήταν.κρυο.