Λουκέτο και σε 5 νοσοκομεία

Λουκέτο και σε 5 νοσοκομεία Facebook Twitter
11

Πέντε νοσοκομεία, 4 στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη κλείνει σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας, ως τα μέσα του καλοκαιριού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι καθώς το κλείσιμο των νοσοκομείων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει, το λουκέτο στα νοσοκομεία αυτά θα μπει με διαδικασίες-εξπρές μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Τα νοσοκομεία που επιλέχθηκαν για να βάλουν λουκέτο με κριτήριο τη χαμηλή πληρότητα και το ότι είναι κοντά σε άλλα νοσοκομεία είναι στην Αθήνα, το Αγία Βαρβάρα, η Πολυκλινική της Ομόνοιας, το Νοσοκομείο Πατησίων, το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η Αγία Ελένη» και στη Θεσσαλονίκη το νοσοκομείο «Παναγία»

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Η Αγία Βαρβάρα είναι κοντά στο Αττικό. Το Αττικό πέρυσι είχε πληρότητα 150% ενώ στις παθολογικές κλινικές η πληρότητα έφτανε το 220%. Αυτό σημαίνει ότι το ράντζο φτάνει μέχρι το κυλικείο κι ότι διασωληνώνονται ασθενείς στο διάδρομο. Συχνά πεθαίνουν κιόλας στο διάδρομο. Υπάρχει ένας νοσηλευτής και ένας βοηθός νοσηλευτή ανά 50 ασθενείς και 11 τραυματιοφορείς για να καλύψουν ένα νοσοκομειο 650 κρεβατιών συν 100 ραντζων και 1.000 επιπλέον ασθενών που πάνε σε κάθε εφημερία στα επείγοντα (ο οργανισμός του νοσοκομείου προβλέπει 70 θέσεις, αλλά δεν προκηρύσσονται, σε μια χώρα με ανεργία 30%). Αυτό μπορεί να σημαίνει και 3 μερες για να κάνεις μια ακτινογραφία ως νοσηλευόμενος. Οι ειδικευόμενοι γιατροί κάνουν 7-8 εφημερίες τον μήνα, απο 35 ώρες η καθεμιά κι οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί απο τον Γενάρη.Οι 150 ασθενείς που νοσηλεύονταν μέχρι τώρα καθε βδομαδα στην Αγ. Βαρβάρα, την οποία οι κυβερνήσεις των τελευταίων 15 χρόνων φρόντισαν να υποβαθμίσουν, θα προστεθούν στο χάος του Αττικού - με ο,τι συνεπάγεται αυτό για τη νοσηλεία των ασθενών και την εξόντωση του προσωπικού.Πού θέλω να καταλήξω;1. Μην τυχόν πει κανείς τώρα που κλείνουν τα νοσοκομεία επιχειρήματα τύπου ΕΡΤ για ''κοπροσκυλα δημόσιους υπαλλήλους που κάθονται ενώ εμείς οι ιδιωτικοί δουλευουμε" - άρα καλά κάνει η κυβέρνηση και τους ζορίζει, κλπ κλπ. Ο κοινωνικός αυτοματισμός δείχνει απλώς οικτρή κοινωνική άγνοια. Δημόσιοι - ιδιωτικοί - άνεργοι, όλοι κάνουμε μπάνιο στα ίδια βρωμερά νερά (η παραλία λέγεται "καπιταλισμός") σε διαφορετικό βάθος ο καθένας...2. Οσο υπάρχει ιδιωτικός τομέας υγείας, ο οποίος βγάζει τρελά κέρδη πατώντας πάνω στην ανάγκη των ανθρώπων, τόσο ο δημόσιος τομέας υγείας θα υποβαθμίζεται συνειδητά απο τις κυβερνήσεις των καπιταλιστών. Τόσο θα κλείνουν νοσοκομεία κι αυτά που μένουν θα υπολειτουργούν. Οχι, δε μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά οι δυο τομείς. Αν έχεις καλό δημόσιο δωρεάν νοσοκομειο, δε θα πας να πουλησεις το σπίτι σου για να πας στο ιδιωτικό. Τα κερδη του ιδιωτικού προϋποθέτουν τη δυσλειτουργία του δημοσίου. Αρα δεν πρέπει απλά να διεκδικήσουμε να μην κλείσουν τα νοσοκομεία αυτά και τα υπόλοιπα 45 που σκοπεύουν να κλείσουν στην επαρχία. Αλλά να διεκδικήσουμε να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, που σημαινει όλα να τα νοσοκομεία να γίνουν πραγματικά λαϊκή περιουσία - να είναι δωρεάν, να καλύπτουν τις ανάγκες, να εχουν προσωπικό με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς.
το πρόβλημα είναι ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει αξιολόγηση νοσοκομείων για να ξέρουν ποιος προσφερει και ποιος όχι. Δεν είναι δυνατον χειρουργοί να μην χειρουργούν (συμβαίνει σε κάποιο απο τα ανωτερω απο προσωπικη εμπειρια) και να πληρωνονται για να κάθονται. Σε μεγάλο νοσοκομειο του Πειραιά κυκλοφορεί κάποια με καρτελάκι 'Συνοδος ασανσερ'!. Αν οι εργαζόμενοι τοποθετηθουν σε αλλα νοσοκομεια οπου υπαρχουν ελλειψεις, τοτε ναι να κλεισουν καποια. Με αυτη την πολιτικη ηγεσια πάντως δεν μπορεις να εισαι αισιοδοξος για οποιαδηποτε οργανωμενη πολιτικη υγειας. Άλλωστε πώς θα επιβιωσουν στην κριση τα ιδιωτικα θεραπευτηρια των χορηγων?
ρε φίλε, σκέφτηκες ότι η "συνοδός ασανσερ" μπορεί να είναι τραυματιοφορέας ή να συνοδεύει ανθρώπους άρρωστους που δεν μπορούν μόνοι να πάνε από την μια κλινική στην άλλη για να κάνουν τις εξετάσεις τους;!!! Και τι θα πει ο χειρουργός δεν χειρουργεί και πληρώνεται για να κάθεται;! Μήπως να τον πληρώνουμε με το κομμάτι;! Ή μήπως πρέπει να πιάνει πλαφόν χειρουργείων για να πάρει το μισθό του;! Εδώ υπάρχει ένα νοσοκομείο για ολόκληρη δυτική Αθήνα, ΕΝΑ νοσοκομείο (Αττικό) για 2 εκατομμύρια ανθρώπους και εσύ μου λες ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ νοσοκομεία;!!! και πού θα πάνε οι 150 ασθενείς που εξυπηρετεί η Αγία Βαρβάρα;! Στο Αττικό και αυτοί, με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό;!!Πού θα κοιμηθούν, ποιος θα τους εξετάσει και μετά από πόση ώρα;!!!Πάτε καλά ρε;!!!!!
Ωραία τα λες να μην κλείσουν νοσοκομεία, και εγώ συμφωνώ απόλυτα. Τα νοσοκομεία πρέπει να υπάρχουν ανεξάρτητα με το πώς συμπεριφέρονται οι εργαζόμενοι σε αυτά, και να καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού, μετά από σχεδιασμό. Σου λέω επίσης ότι είμαι υπέρ του να είχαμε ένα δημόσιο αποκλειστικά σύστημα υγείας, όπως φαντάζομαι και εσύ. Αλλά η αξιολόγηση των γιατρών και όλων των εργαζομένων, είναι απαραίτητη έτσι κι αλλιώς, δηλαδή εσύ δεν έχεις δει κάποιον να μην προσφέρει, γιατί είτε τεμπελιάζει είτε δεν είναι ικανός να προσφέρει; Δε θα έπρεπε με κάποιο τρόπο ο μισθός να συνδέεται με την παραγωγικότητα;
Λυπάμαι πάρα πολύ, στην Αγία Ελένη παρέδωσε την ψυχή της η θειά μου και είχα σκεφτεί τότε ότι εκεί τουλάχιστον, αισθανόμασταν λίγο σαν το σπίτι μας...
τι;!!! ακόμα ξοδεύουμε τα λεφτά του 'φορολογούμενου' σε νοσοκομεία;!Πώς θα έρθει η ανάπτυξη με τόσα περιττά έξοδα;!Πώς θα δούμε το φως στο τούνελ, αν δεν γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις;!
τι τα θελουμε τα νοσοκομεια?κλεφτεs να γινουν τα ιδιωτικα νοσοκομεια?τι χρειαζονται την μορφωση τα παιδια?για να περνειs 300 ευρω μισθο χρειαζεται να ξερειs γραμματα?ΛΑΓΟΣ ηταν η ΕΡΤ!