Επτά χρόνια φυλακή στον Πέτρο Μαντούβαλο

Επτά χρόνια φυλακή στον Πέτρο Μαντούβαλο Facebook Twitter
12

Σε κάθειρξη 7 ετών με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος.

Ο κ. Μαντούβαλος ο οποίος ήταν και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, καταδικάστηκε για άμεση συνέργια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για την εμπλοκή του στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα».

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα Έδρας, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον γνωστό δικηγόρο του Πειραιά. Κατά την κατηγορία, που στήριξε στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός, με εντολή του κατηγορούμενου κατατέθηκαν επτά εκατομμύρια δραχμές σε λογαριασμό τού πρώην ανακριτή Ευάγγελου Καλούση από δικηγόρο, συνεργάτη του κ. Μαντούβαλου.

Ο κ. Μαντούβαλος που είχε αθωωθεί πρωτόδικα το 2010, αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι την επίμαχη περίοδο απουσίαζε στη Ρουμανία.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
{{Ο κ. Μαντούβαλος ο οποίος ήταν και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για άμεση συνέργια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για την εμπλοκή του στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα»}} Α,πα,πα,πα,πα,πα,πα,πα!!!Φαρμάκι στάζει αυτή η Δικαιοσύνη!Τώρα,εγώ που είμαι και κακεντρεχής,θυμάμαι ένα παλιό δημοσίευμα του "Ποντικιού" (επί αειμνήστου Παπα'ι'ωάννου) με μαρτυρίες(Μανιάτικη μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού (καταγεγραμένες σε δικαστικό έγγραφο) που ενέπλεκε τον Π.Μαντούβαλο στην τοποθέτηση της βόμπας έξω από το σπίτι του Βασίλη Μιχαλολιάκου το 2001
ΟΚ, κατανοώ την λέξη "βόμβα" αλλά άντε να πούμε πως είναι οκ και το ευρέως αποδεκτό "μπόμπα". Ο αυθαίρετος συνδυασμός των λέξεων όμως είναι απίστευτος.. Μα..."βόμπα"!!!!???
ΑΡΗ, η αναστολή που χορηγήθηκε αφορά την εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και όχι καθαυτή την ποινή (θα την έχεις ακούσει ως "αναστολή επί τριετία"). Η τελευταία δεν χορηγείται σε ποινές φυλάκισης άνω των τριών ετών (πολλώ δε μάλλον σε επταετή κάθειρξη). Το κριτήριο χορήγησης της αναστολής στην έφεση (δεδομένου ότι μέχρι αμετακλητης καταδίκης ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας) ειναι ο κίνδυνος φυγοδικιας του καταδικασθέντος στο εφετείο και η τέλεση νέων αδικημάτων, ενώ παράλληλα ο νόμος προβλέπει και αλλα κριτήρια (μόνιμη κατοικία, σταθερή εργασια, οικογενειακό περιβάλλον κλπ). Στα πλημμέληματα η αναστολη στην έφεση χορηγείται εκ του νόμου, όπως λέμε. Στα κακουργήματα ειναι στην κρίση του δικαστηρίου σύμφωνα με όλα όσα προανέφερα. Φυσικά το δικαστήριο θα μπορούσε να χορηγήσει την αναστολη υπό όρους (εγγυοδοσία, εμφάνιση σε αστυνομικό τμημα, απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα κλπ). Ελπίζω να σε κάλυψα.
ξερω περιπτωση που καποιοι καταδικαστηκαν σε πρωτο βαθμο σε 11 χρονια φυλακιση για καταχρηση δημοσιου χρηματοs ΄η κατι τετοιο τελοs παντων!πηραν αναστολη μεχρι την εκδικαση σε δευτερο βαθμο.εδω νομιζω οτι πηρε αναστολη μεχρι την εκδικαση στον αρειο παγο,τον πλανητη κροτον,την σεληνη.την δευτερα παρουσια...ολα αυτα ειναι στην ...πολυ ...διακριτικη ευχερεια των δικαστηριων!
Γιατί, το "που είχε αθωωθεί πρωτόδικα το 2010". Γκρήκ τζάστις ρούλζ. Αλίμονο στους κακομοίρηδες που πηγαίνουν στα δικαστήρια και περιμένουν να βρουν το δίκιο τους.Πάντως τον τύπο τον θυμάμαι πολλά χρόνια πριν, που έδειχνε η τηλεόραση την κυριακάτικη λειτουργία και στεκόταν πρώτη σειρά όρθιος (βασικά τον ένοιαζε να είναι μπροστά στο τηλεοπτικό συνεργείο) και σταβροκοπιόταν και χαιρετούσε έναν γνωστό γνέφοντας αργά το κεφάλι με πραότητα και θρησκευτική ευλάβεια. Θεούλης ο Μαντούβαλος!
Τι πάει να πει επτά χρόνια με αναστολή;!"Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα Έδρας, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό".Να πεις πως ήταν έξι μήνες, άντε δύο χρόνια, εντάξει. Επτά χρόνια, χωρίς καν ελαφρυντικά, με αναστολή;! Κάποιος νομικός ας μας δώσει τα φώτα του εξηγώντας γιατί αυτή η προκλητική αναστολή;
Αφού είναι ξεκάθαρο. Έχει ισχυρό άλλοθι. Δεν έδωσε εντολή κατάθεσης των μυρίων στον Καλούση επειδή έλειπε στη Ρουμανία. Κατάλαβες; Και εκεί κάπου πρέπει να κώλωσαν οι δικαστές. Σου λέει θα μας φέρει κανένα σουβενίρ από τη Ρουμανία και μετά άντε να τον καταδικάσουμε. Είναι απλό.
επτά χρόνια με αναστολή ...δεν νομίζω.μέχρι πέντε κάτι γίνεται.μάλλον η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα απλά.δικαζόταν σε πρώτο βαθμό .είχε μεν αθωωθεί αλλά είχε γίνει αναίρεση .η αναίρεση έγινε δεκτή , οπότε ξανάγινε η δικη σε πρώτο βαθμο.