Τρέχα Τσέλιο

Facebook Twitter
2

 

O Tσέλιος,πρώην μυστικός εισπράκτορας του Ο.Α.Σ.Θ. γυρίζει στους δρόμους και τις κουζίνες της Θεσσαλονίκης... Βλέπει, μυρίζει δοκιμάζει, μαγειρέυει κάνει πικνίκ στο πάρκο του Λευκού Πύργου με τους σκεϊτάδες, περνάει μια φάση δημιουργίας πριν ξαναγυρίσει στην παλιά του καριέρα...

 

 

Ο Τσελιος ξεκίνησε την καριέρα του ως μυστικός εισπράκτορας του ΟΑΣΘ.


Τρύπωνε δηλαδή κρυφά στα αστικά λεωφορεία και ρωτούσε τον κόσμο αν έχει βγάλει εισιτήριο ...γρήγορα βαρέθηκε να μαλώνει με τον κόσμο απαρνήθηκε τον υπερμισθό των 450 euro κάθε μήνα και μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών που έδινε τσάμπα στους μυστικούς εισπράκτορες ο ΟΑΣΘ και αποφάσισε να κάνει κάτι που πραγματικά του αρέσει να τρυπώνει στις κουζίνες.


Από τότε γυρίζει στην πολη,βλεπει μυρίζει δοκιμαζει,μαγειρεύει, μπαίνει σε κουζίνες κάνει πικνίκ στο πάρκο του Λευκού Πύργου με τους σκεϊτάδες, περνάει μια φάση δημιουργίας δηλαδή, πριν γυρίσει αναγκαστικά στην δίαιτα του φραπέ, λόγω εντοπιότητας.

Κυριακή απόγευμα βόλτα στο λιμάνι, τα καλυτέρα πράγματα είναι τσάμπα. Παιδιά που γελάνε και φιλιούνται και αράζουν στις προβλήτες με μπύρα στα χέρια. Πίσω οι γερανοί της μεγάλης ανάπτυξης χάσκουν στο πουθενά.


Κορίτσια με ομοιόμορφες μπλούζες πουλανε φιστίκια αιγίνης από την Αίγυπτο.


Δίπλα ο παππούς με το καρότσι με τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και στην έξοδο του λιμανιού οι καντίνες με τις παντσέτες και το μπούκοβο.


"Πώς θα μπορούσε να συνδυαστεί ο αστικός οργασμός κουλουριού/παντσετας σε μια συνταγη?" σκέφτηκε ο προβληματισμένος και από την ήττα του Παοκ Τσέλιος βγαίνοντας από το λιμανι.

Συνταγη από Δ. Κοπαράνη

Μία συνταγή που συνδυάζει το τραγανό κουλούρι Θεσσαλονίκης και τις χοντρές ζουμερές πανσέτες.
Μια συνταγή που θα συγκινήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς followers του Βαλλάτου.


Σερβίρεται στο #ΕstrellaThessaloniki# / Παύλου Μελά 48 /πίσω από την Αγία Σοφία

Για τη ζύμη /κουλούρι Θεσσαλονίκης

500 γρ αλεύρι σκληρό
350 ml χλιαρό νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
10 γρ μαγιά ξηρή
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
σουσάμι για το πασπάλισμα
για την πανσέτα
δύο πανσέτες πάχος ένα δάχτυλο μεγάλο
μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο, ξύδι, κύμινο, σκόρδο, καπνιστή πάπρικα

ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Κάνουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι, ρίχνουμε στην κορυφή τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κάνουμε μία λακουβίτσα στην κορυφή και ρίχνουμε τα υγρά σιγά σιγά, μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα. Στη συνέχεια την κόβουμε στα πέντε. Με κάθε κομμάτι ανοίγουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο, το οποίο πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 220 για 12 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα τραγανό ζυμάρι.

Ταυτόχρονα: σκουπίζουμε το κρέας καλά καλά από τα υγρά. Ακουμπάμε τις πανσέτες σε ένα καυτό τηγάνι να κάνουν φσσσσ και να πάρουν κρούστα. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, καπακώνουμε και αφήνουμε να καραμελώσουν. Αυτό θα γίνει χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη, είναι σχήμα λόγου. Μετά από 7 λεπτά γυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 7 λεπτά. Στο τέλος ανοίγουμε το καπάκι και περιμένουμε να φύγουν όλα τα υγρά.

Απλώνουμε τις φρέσκια ντομάτα στην ψημένη ζύμη, τις ψημένες πανσέτες και τη γραβιέρα. Βάζουμε στο grill για 3 λεπτά ίσα να λιώσει πριν το σερβίρουμε γαρνίρουμε την πίτσα πανσέτα με δυο κουταλιές σπιτική τυροκαφτερή.

Τρώμε με όρεξη και σκεφτόμαστε ότι
..θα νικησουμε!

Αρχείο
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια