Πριν ακόμα φτάσεις στο 74 της Βεΐκου, οι μυρωδιές από τα φρεσκοψημένα κουλούρια σε βρίσκουν καθώς περπατάς στα στενά του Κουκακίου, από τις 6 κιόλας το πρωί. Εκείνη την ώρα ξεφουρνίζουν τις πρώτες λαμαρίνες στο Koulouri Bake House, φέρνοντας στο μυαλό αναμνήσεις από την κουζίνα της γιαγιάς που έκανε όλη τη γειτονιά να λιγουρεύεται τις δημιουργίες της.

 

Και η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να μη λιγουρευτείς αυτό το παραδοσιακό ελληνικό σνακ που μέσα στην απλότητά του σε κάνει να γευτείς τα ποιοτικά υλικά και τη σπιτική φροντίδα της συνταγής που έχει συνοδεύσει τα παιδικά μας χρόνια, συνδυασμένη με ό,τι υπήρχε διαθέσιμο το ψυγείο. Γι’ αυτό η ομάδα του Koulouri Bake House δημιουργεί μια σειρά από προτάσεις γλυκές ή αλμυρές αλλά και επιλογές σε ολικής και αργής ωρίμανσης που συμβαδίζουν με τις τάσεις της σύγχρονης διατροφής.

 

Koulouri Bake house

 

Στα best-seller το cinnamon roll που θα λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά, ενώ από τον κατάλογο δεν λείπουν τα ολόφρεσκα σπιτικά cakes που παρασκευάζονται καθημερινά, όπως πορτοκαλόπιτα, lemoncake, carrot cake, marble κέικ –το αγαπημένο γλύκισμα εδώ παρουσιάζεται σε μια sugar free εκδοχή–, και χειροποίητες, θρεπτικές μπάρες δημητριακών. Για εκείνες τις περιστάσεις που θέλεις να μασουλάς κάτι νόστιμο τα αλμυρά κριτσινοκούλουρα ή τα λαχταριστά βουτήματα είναι ό,τι πρέπει και καθώς βλέπεις να ετοιμάζονται στο ανοιχτό παρασκευαστήριο τα επιθυμείς ακόμα περισσότερο.

 

Όλα αυτά συνοδεύονται φυσικά από το αρωματικό καφεδάκι ή τα ροφήματα του Koulouri Bake House που μαζεύει καθημερινά στα τραπεζάκια του χαμογελαστές παρέες που έχουν κάνει στέκι τους αυτό το φιλόξενο σποτ. Η περιοχή του Κουκακίου, που συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν της πόλης, είναι το κατάλληλο σημείο για τον φούρνο που με τον δικό του τρόπο φέρνει την παράδοση μέσα στην καθημερινότητά μας, δείχνοντας ότι το μέλλον της γευστικής μας αναζήτησης κλείνει το μάτι στο παρελθόν.

 

Βεΐκου 74, Κουκάκι 210 9218343

Facebook: Koulouri Bake House 

Instagram: koulouribakehouse

TikTok: Koulouribakehouse

Οδηγός Γεύσης