Στην αλέγκρα γωνιά βεΐκου και ζαν μωρέας, στο Κουκάκι, βρίσκεται η αγαπημένη μας Νeratzia με αυτό το όνομα που από μόνο του μυρίζει άνοιξη. Το all-day στέκι, που έχει φτιάξει ένα ολοδικό του σκηνικό στο αναπαλαιωμένο αρχοντικό του ’30, άνοιξε τις τζαμαρίες του και μας υποδέχεται στο νέο του μπαλκόνι πάνω στο πεζοδρόμιο με hype διάθεση και πιάτα που δημιουργεί η σεφ Ελπίδα Μορφούλη για όλες τις ώρες και όλα τα γούστα.

 

Η απόλαυση ξεκινά από το πρωί με ένα από τα καλύτερα brunch του κέντρου που περιλαμβάνει αλμυρές και γλυκές προτάσεις αλλά και vegan ή healthy εκδοχές πρωινού. Aφράτα pancakes, λαχταριστά σάντουιτς, πιάτα με βάση το αυγό και άλλες ακόμη νοστιμιές συνοδεύουν το premium blend καφέ της Νeratzia ή ένα πρωινό κοκτέιλ. 

 

Ο κατάλογος φαγητού εκπλήσσει κάθε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, αφού η βραδινή βόλτα σε αυτήν τη γωνιά του Κουκακίου είναι μια ανοιξιάτικη απόλαυση με μυρωδιές της εποχής και μια ατμόσφαιρα που δεν θέλεις να αποχωριστείς μέχρι αργά.

 

Neratzia
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Στα new entries των γεύσεων δοκιμάσαμε το φιλέτο κοτόπουλο Supreme με σιτάρι, ψητά λαχανικά και σάλτσα βουτύρου με αρωματικά, αλλά και το άκρως καλοκαιρινό φιλέτο λαβράκι με χυλοπιτάκι ολικής άλεσης, κρέμα κουνουπίδι και λάδι καπνιστής πάπρικα.

 

To απολυτό pairing ολοκληρώνει η οινική λίστα με κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και, φυσικά, τα all time classic ή signature cocktails που είναι must όσο ζεσταίνει ο καιρός.

 

Το vintage design, τα φιλικά vibes και οι άνθρωποι που τελικά μοιάζουν μια μεγάλη παρέα μάς οδηγούν ξανά και ξανά σε αυτό το στέκι που σε κάνει να απολαμβάνεις κάθε στιγμή όσο περισσότερο μπορείς. 

 

Neratzia
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Ζαν Μωρέας 6 & Βεΐκου, Κουκάκι 210 9243025

Facebook: Neratzia

Instagram: neratzia.gr

Οδηγός Γεύσης