Στέφανος Τσιτσιπάς: Το ποσό με το οποίο φεύγει από το Αυστραλιανό Όπεν

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το ποσό με το οποίο φεύγει από το Αυστραλιανό Όπεν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

«Περισσότερες είναι οι οδυνηρές και δύσκολες στιγμές, παρά εκείνες της δόξας». Με αυτή τη φράση σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον αποκλεισμό του στους «16» του Αυστραλιανού Όπεν. 

Πέρυσι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε έως τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν. Φέτος, ο Τέιλορ Φριτζ σταμάτησε την πορεία του στους «16», καθώς νίκησε με 3-1 σετ τον 25χρονο Έλληνα και πήρε εκείνος το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά. 

Έπειτα από αυτή την πορεία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρετά το Αυστραλιανό Όπεν με περίπου 227.300 ευρώ, που είναι το πριμ για τη συμμετοχή στη φάση των «16». Αν έκανε το επόμενο βήμα, θα εισέπραττε περίπου 364.000 ευρώ.   

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι του παίρνει «μερικές ημέρες, σίγουρα λιγότερο από μία εβδομάδα» για να συνέλθει έπειτα από μια τέτοια ήττα.

«Δεν είναι αρνητικό συναίσθημα, είναι ένα αίσθημα εξέλιξης, αλλαγής, που είναι συνεχής. Τη μία είσαι στο Top 10, την άλλη δεν είσαι και πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ανθίσει μέσα από αυτές τις εμπειρίες. Να του επιτρέψεις να βρει τις εμπειρίες που είχαν αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, για να προσπαθήσεις ξανά», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που δήλωσε ακόμη ότι το μόνο που μπορεί να κάνει μετά την ήττα είναι να αντιμετωπίσει αυτό το αποτέλεσμα ως κάτι που «θα με αφυπνίσει και θα τροφοδοτήσει τον εγωισμό μου». 

Εξάλλου, τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, οι στιγμές της δόξας δεν είναι πολλές. «Οι οδυνηρές στιγμές και αυτές που είναι δύσκολο να διαχειριστείς είναι περισσότερες από εκείνες της δόξας και της επιτυχίας, τις στιγμές που ανοίγεις σαμπάνιες. Αυτές αποτελούν ένα μικρό ποσοστό των όσων ζει ένας τενίστας κάθε χρόνο», υπογράμμισε. 

Τέλος, όταν ρωτήθηκε τι του έλεγε ο πατέρας του, στο τέλος του τρίτου σετ, περιέγραψε ότι του έδινε θάρρος, «μου έλεγε να μην σταματώ να πιστεύω σε αυτό που προσπαθούσα να κάνω στο γήπεδο. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι είπε, γιατί ήμουν εν μέσω πολλών συναισθημάτων, πολλά πέρασαν από το μυαλό μου σε όλο το σετ. Ήθελε να με ξαναβάλει στο ματς, ήθελε να μου δείξει ότι δεν είμαι μόνος». 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ