Πού θα φας τις πιο εξωτικές σούπες στην Αθήνα;

Πού θα φας τις πιο εξωτικές σούπες στην Αθήνα; Facebook Twitter
Φανταστικές σούπες που μας ταξιδεύουν μακρυά
0

Ένα πιάτο ζεστή σούπα είναι ίσως ο ορισμός του comfort food. Πρόκειται για ένα φαγητό που κρύβει στοργή, μας ζεσταίνει και δεν είναι καθόλου παράξενο που στο μυαλό μας το έχουμε συνδέσει με κάτι που μας δίνει δύναμη και μας κάνει καλό.

Εκτός, λοιπόν, από τις δικές μας φανταστικές παραδοσιακές σούπες ‒την κοτόσουπα αυγολέμονο, την κρεατόσουπα, τη φασολάδα ή τη σούπα με φακές‒, τελευταίως ο ουρανίσκος μας φαίνεται να ψάχνει και για πιο κοσμοπολίτικες γεύσεις που μας ταξιδεύουν μακριά. Συχνά και σε άλλες ηπείρους.

Latin American Food

Ανάμεσα στα tacos και στα burritos, στο νεοαφιχθέν Latin American Food ξεχωρίζει και η σούπα Canja. Κάπως καυτερή, αρκετά υγιεινή, σου αφήνει την αίσθηση της πληρότητας. Με απλά λόγια, σε χορταίνει.
Κολοκοτρώνη 14, 211 4116666

 

Πού θα φας τις πιο εξωτικές σούπες στην Αθήνα; Facebook Twitter
Η σούπα του Rouan Thai.

Rouan Thai

Ακόμα κι αν δεν πεθαίνεις για σούπες, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την πιο παραδοσιακή ταϊλανδέζικη, την tom yam, στο Rouan Thai του Πειραιά. Είναι καυτερή, ξινή και αρωματική μαζί, κάτι που κάνει τον εγκέφαλο να τρελαίνεται. Στην ουσία πρόκειται για ζωμό και κομματάκια κοτόπουλου που αρωματίζονται με χυμό από λάιμ, φύλλα καφίρ και λεμονόχορτο, ενώ η γεύση ενισχύεται με τις φρέσκες καυτερές πιπεριές.
Νοταρά 131, Πειραιάς, 210 4294494

Los Loroς

Στο Los Loroς η σούπα ονομάζεται ajiaco και είναι μια παραδοσιακή κολομβιανή σούπα με κοτόπουλο, πατάτα, guascas (φύλλα ενός λουλουδιού που θυμίζει χαμομήλι), sour cream, αβοκάντο και φυλλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο. Έχει ένα πολύ ξεχωριστό άρωμα και γεύση που δεν θυμίζει καμία από τις γεύσεις που έχουμε συνηθίσει.
Ξενοφώντος 14 & Νίκης, Αθήνα, 210 3243232.

 

Πού θα φας τις πιο εξωτικές σούπες στην Αθήνα; Facebook Twitter

Feyrouz

Στη Feyrouz ζητάς μια ανατολίτικη μαχλούτα. Στην ουσία πρόκειται για μια βελουτέ σούπα από ζωμό κοτόπουλου, κόκκινη φακή, κολοκύθα και καρότο που συνδυάζεται ωραία με μάραθο και κύμινο. Τη σερβίρουν σε χάρτινο ποτηράκι και μπορείς να την πιεις στο ποτήρι, που λένε.
Καρόρη 23 & Αγάθωνος,213 0318060

Ρώτα τον Υπεύθυνο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ