Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια

Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια Facebook Twitter
2
Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια Facebook Twitter
Με τη νέα του μορφή το Mezzaluna είναι ένα all day εστιατόριο που καλύπτει εύκολα πολλές περιστάσεις...


Η αλλαγή που έκανε φέτος το ιταλικό εστιατόριο Mezzaluna, μετακομίζοντας από το Golden Hall στο Κεφαλάρι, του έδωσε έναν κομψό και φωτεινό χώρο, μια άνετη σάλα με αναπαυτικούς καναπέδες, μεγάλες ροτόντες αλλά και σεπαρέ. Με τη νέα του μορφή το Mezzaluna είναι ένα all day εστιατόριο που καλύπτει εύκολα πολλές περιστάσεις.

Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια Facebook Twitter
Η πίτσα είναι το δυνατό χαρτί του Mezzaluna, με τη λεπτή αέρινη ζύμη και τα φρέσκα υλικά σε ισορροπία, την οποία διαπιστώνεις αμέσως μόλις δαγκώσεις μια Μαργαρίτα...

 

Στην κουζίνα ο σεφ Βαγγέλης Κατσέλης τιμάει τις φρέσκες πρώτες ύλες και φτιάχνει νόστιμα πιάτα με τα χειροποίητα ζυμαρικά που ετοιμάζονται στο εργαστήριο του Mezzaluna. Οι κλασικές μπρουσκέτες με ψιλοκομμένη μαριναρισμένη ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και προσούτο σού ανοίγουν την όρεξη. Ευχάριστα τρώγεται το καρπάτσιο μοσχαριού, ενισχυμένο με τραγανή ρόκα και φλοίδες παρμεζάνας (€14). Με πλούσια θρεπτική αξία είναι η σαλάτα με κινόα, μαριναρισμένο σολομό, αγγούρι, ραπανάκι, αβοκάντο και περιχυμένη με βινεγκρέτ από λεμόνι (€18), εκτός κι αν επιλέξεις πιο κλασικά μονοπάτια π.χ. με μια Caprese, στην οποία σε κερδίζει η πλούσια φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα που συνδυάζεται με ντομάτα και ευωδιαστή σπιτική πέστο (€13). Θα «βουτήξεις» στη νοστιμιά των φρέσκων χωριάτικων ζυμαρικών με ραγού από μοσχαρίσιο κρέας, σάλτσα ντομάτας και ραντισμένα με χοντροκομμένο τυρί πεκορίνο (€15). Η πίτσα είναι το δυνατό χαρτί του Mezzaluna, με τη λεπτή αέρινη ζύμη και τα φρέσκα υλικά σε ισορροπία, την οποία διαπιστώνεις αμέσως μόλις δαγκώσεις μια Μαργαρίτα (€9). Χορταστική είναι η Bistecca Tagliata (€16) που έρχεται ιδανικά ψημένη, κομμένη σε λεπτές φέτες και συνοδεύεται από baby πατάτες φούρνου, άγρια ρόκα, παρμεζάνα και κουκουνάρι. Για δυνατούς παίκτες είναι η γλυκιά σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Πρόκειται για λεπτή ζύμη καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια (€12).

☛ Mezzaluna, Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι, Κηφισιά, 210 6836828

Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια Facebook Twitter
Για δυνατούς παίκτες είναι η γλυκιά σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Λεπτή ζύμη καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια...

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωμέικο Orange de Noir, η ανάμνηση από τα Χανιά

Γεύση / Ρωμέικο Orange de Noir: Ένα κρασί - εμπειρία από τα Χανιά

Δεν είναι ένα κλασικό, τυπικό κρασί, φτιάχνεται χωρίς βιασύνη και άγχος. Είναι όμως προσιτό, και έκανε έναν τριάστερο σεφ να κλείσει τα μάτια και να πει πως έχει φανταστεί το πιάτο που θα του ταίριαζε.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Ασημάκης Χανιώτης

Γεύση / Ασημάκης Χανιώτης: Ο νεότερος σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin στο Λονδίνο έχει σχέδια

Αφήνει την κουζίνα του Pied à Terre για μια νέα προσπάθεια, για να στήσει το δικό του εστιατόριο με το όνομα «Myrtos», και μια και τον συναντήσαμε στο Terre στην Κεφαλονιά, μοιράστηκε μαζί μας τρεις συνταγές που αναδίδουν άρωμα από το νησί.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ

σχόλια

2 σχόλια