Μια μικρή υπεράσπιση του ΚΚΕ τώρα που όλοι το βρίζουν

Μια μικρή υπεράσπιση του ΚΚΕ τώρα που όλοι το βρίζουν Facebook Twitter
65

Γελοιογραφία απ' τον New Yorker

Η σημερινή είδηση λέει:

Πωλήθηκε ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός 902 σε επιχειρηματία

Χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό θα είναι πλέον το ΚΚΕ, καθώς μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ. Ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρο να του παραδοθεί η εταιρία «καθαρή», ( χωρίς εργαζομένους). Ετσι λοιπόν, όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), περίπου 48 άτομα, θα απολυθούν.
Επειδή όμως τόσες απολύσεις μαζί είναι παράνομες, και επιπλέον αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί χωρίς να κλείσει, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε εργασττεί η πλειονότητα των υπαλλήλων σε άλλες θέσεις, για το ΚΚΕ, ενώ 4 μόνο εργαζόμενοι θα παραμείνουν στο site του 902.gr. Προηγουμένως όμως θα πρέπει να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και να επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ.
Η ίδια μέθοδος θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα παραμείνουν στον «Ριζοσπάστη».
Ήδη η διεύθυνση του 902 ζητά από τους εργαζομένους που θα απολυθούν κούρεμα των οφειλομένων τουλάχιστον κατά 40%.
Όπως έγινε γνωστό, οι παραπάνω διαδικασίες είναι εντελώς τυπικές και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Στο διάστημα αυτό, ο 902 θα παίζει μόνο μουσική κι ενδεχομένως και κάποιο σύντομο δελτίο ειδήσεων.

UPDATE: Το ΚΚΕ εξέδωσε αυτήν την επίσημη ανακοίνωση. Μεταξύ άλλων λέει:

Η σημερινή οικονομική κατάσταση της "Ραδιοτηλεοπτικής" δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Υπήρξε τελικά δυνατότητα πώλησης και καταλήξαμε να δοθεί αυτή η λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού. Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρείας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα, λεκτικά και ηχητικά, παραμένουν στο Κόμμα.

Έγινε αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο, γιατί δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

====

insta#lifo

Όπως είναι φυσικό υπήρξε μια άλφα χαιρεκακία, όχι εναντίον των εργαζομένων φυσικά, αλλά του Κόμματος, που έστελνε το Π.Α.Μ.Ε. να εκφοβίσει όποιον τολμούσε να κάνει κάποια απόλυση. Η απορία "Πού είναι τώρα το Π.Α.Μ.Ε.;" είναι φυσιολογική. 

Μην ξεχνάμε όμως κάτι, και σ' αυτό θα υπερασπιστώ ελαφρώς το ΚΚΕ. Το ότι έλεγε "βασικός μισθός 1400 ευρώ το μήνα" και τέτοια, δεν σημαίνει ότι μπορούσε το ίδιο να το εφαρμόσει στους εργαζόμενούς του. Ήταν κάτι το οποίο υποστήριζε, κάτι το οποίο απαιτούσε, κάτι το οποίο υποσχόταν για την περίπτωση που θα κυβερνούσε. 

Από τη στιγμή που ο λαός δεν έκανε το ΚΚΕ κυβέρνηση ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, και από τη στιγμή που αναγκαστικά πρέπει να κινηθεί μέσα στο οικονομικό πλαίσιο του σήμερα (Κρίση και Αφραγκιές) δεν νομίζω ότι υπήρχαν πολλά που μπορούσε να κάνει. 

Πολλοί φυσικά το κορόιδεψαν για υποκρισία -απαιτεί όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι να έχουν καλοπληρωμένες δουλειές, και όχι μόνο δεν φροντίζει τους δικούς του, αλλά κάνει και τερτίπια για να τους απολύσει ή να τους μειώσει τους μισθούς.


"<<Νομος ειναι το...δικιο του εργατη>>!...χαχαχαχαχαχαχα", σχολίασε στο σχετικό άρθρο του LIFO.GR o/η Oberon.

 

Ο VHS Glitch έγραψε: "Μα ο ελάχιστος μισθός πρέπει να είναι 1.400 ευρώ σύμφωνα με το ίδιο το κκε. Και 1.700 ευρώ αν υπάρχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση! Τι, εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε κομμουνιστικές εφημερίδες στα ψιλά γράμματα; Kαλή φάση!"

 

"Οι αγωνιστες του ΠΑΜΕ που να ειναι αραγε, απεναντι σε αυτη την καθαρα αντεργατικη πολιτικη?", σχολίασε ο asmilon, ενώ ο VHS Glitch επανήλθε σταχυολογώντας πράγματα που έλεγε κατά καιρούς το ΚΚΕ: 

"Επιβεβαιώνεται με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους, αλλά οι εργοδότες, όταν το απαιτούν τα συμφέροντά τους, όταν δε βγάζουν τα κέρδη που προσδοκούν, όταν πέφτουν έξω στον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις" - kke.gr

"Απαγόρευση των απολύσεων, ιδιαίτερα στην τελευταία πριν τη συνταξιοδότηση 5ετία." - kke.gr

"Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ." - kke.gr

Δηλαδή αυτά ήταν μπουρδολογίες για αφελείς; Ποιος το περίμενε

Ο ein steppenwolf έγραψε πως το ΚΚΕ πράγματι δεν χρωστά στο κράτος: "Αλλά είναι αυτό αρκετή δικαιολογία για να κάνει με τις επιχειρήσεις του τ' αντίθετα απ' αυτά που ζητά για τις επιχειρήσεις των άλλων; Δεν θα ήτανε σωστότερο αντί ν' απολύει εργαζομένους, να τους κρατήσει όλους και να τους δώσει και αύξηση από πάνω;

Με αυτόν τον τρόπο θ' αποδείκνυε πως οι προτάσεις του για €1400 ελάχιστο μισθό κλπ. είναι απολύτως ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες.

Αλλ' αντί γι' αυτό, παίζει το παιχνίδι των καπιταλιστών και των ντόπιων λακέδων της ΕΕ και του ΔΝΤ, απολύοντας, μειώνοντας μισθούς, ζητώντας κούρεμα των οφειλών του κλπ."

 

"ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!", γέλασε ηχηρά ο Ανηθικος αυτουργος, εξηγώντας: "Γελάω και με τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ εργαζόμενους που τόσα χρόνια πίστευαν, αναπαρήγαγαν και δηλητηρίαζαν την κοινωνία με τις ηλίθιες ιδεοληψίες του ΚΚΕ! Karma is a bitch!"

Τέλος, ο Νοών... νοείτω σχολίασε: "Εγώ ήξερα πως «καθαρή» επιχείρηση είναι η επιχείρηση που δεν χρωστάει και όχι η επιχείρηση χωρίς εργατικό δυναμικό...

Ρε σεις του ΚΚΕ με αυτά που κάνετε είσαστε για πολλά γιαούρτια...

Και όταν σας λένε ουτοπικούς στραβώνετε κιόλας. Μα εντελώς άλλα λέτε και τα εντελώς αντίθετα πράττετε."

==================== 

Όσα υπόσχεται το ΚΚΕ μοιάζουν (και πιθανότατα είναι) Ουτοπικά. Μπορεί όμως, αν εφάρμοζε μια κυβέρνηση το πρόγραμμα του Κόμματος, όντως να περίσσευαν τόσα λεφτά που όλοι θα έπαιρναν μίνιμουμ 1.400 ευρώ το μήνα. Πολύ αμφιβάλλω, αλλά δεν θα το μάθουμε αν δεν εφαρμοστεί στη χώρα μας, στο εδώ και το τώρα. 

Το ΚΚΕ θέλει να γίνει κάτι ώστε να μπορούν να παίρνουν οι εργαζόμενοι υψηλούς μισθούς. Όσο αυτό δεν γίνεται, αλλά εφαρμόζονται πολιτικές τελείως αντίθετες με τις δικές του, δεν ξέρω αν έχει άλλες επιλογές.

Τα ΜΜΕ του χρεοκοπούν όπως οποιαδήποτε άλλη εταιρία και οι εργαζόμενοί τους απολύονται όπως οποιασδήποτε άλλης εταιρίας. Το αν επιτρέπεται να ηθικολογεί και να ψέγει τους υπόλοιπους εργοδότες που κάνουν απολύσεις είναι άλλο θέμα...

Αυτό είναι μάλλον ο άγιος που ανάβουν κερί όλοι οι εργοδότες! (Φωτο του Βαγγέλη Μακρή, στο Σταθμό Λαρίσης)

65

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

18 σχόλια
το ''1400 βασικός μισθός'' ήταν μια θέση, και είναι φντάζομαι, που πατούσε και πατάει στις σύγχρονες ανάγκες του μέσου ανθρώπου και της μέσης οικογένειας. Αν σας φαίνεται το 1400 ανέφικτο και μπουρδολογίες, τότε ζήστε με το 400 σκέτο που είναι η πραγματικότητα. Και λεφτά υπάρχουν, δεν είναι αστείο. Το θέμα είναι ποιός θα τολμήσει νηξα τα πάρει από αυτούς που τα έχουν εις βάρος άλλων. όσο για τις απολύσεις, από τη στιγμή που το ΚΚΕ επέλεξε τη προηγούμενη δεκαετία να διαχειρίζεται επιχειρήσεις, έστω και χωρίς τη προοπτική του κέρδους, όπως πχ Μπόμπολες και Κοντομηνάδες κτλ κτλ κτλ, επηρεάστηκε από τη κρίση. Το ότι κλείνει μια επιχείρηση δεν είναι καταδικαστέο προφανώς, όταν αυτή χρεωκοπεί ουσιαστικά στα πλαίσια του κάθε είδους ανταγωνισμό (θεμιτός, αθέμιτος). Καταδικαστέο είναι, οι απολύσεις προκειμένου τη μεγιστοποίηση του κέρδους της επιχείρησης, το κλείσιμο επιχειρήσεων με παράλληλη μεταφορά σε χώρες (βλ. Βουλγαρία) με φτηνότερα μεροκάματα κοκ. Οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων, αποζημιώθηκαν βάσει του νόμου? αν ναι τότε κατ εμέ δεν υπάρχει ηθικό η νομικό παράπτωμα σ αυτό. Υπάρχει μόνο το λάθος της λειτουργίας τέτοιου είδους επιχειρήσεων πέραν των πλαισίων κάλυψης προπαγανδιστικών αναγκών του κκε. Αντίστοιχα το ''κόκκινο'' του συριζα, η αυγή, κτλ δεν λειτουργούν βάσει κερδοφορίας αλλά στα πλαίσια κομματικής προπαγάνδας και αν κλείσουν θα είναι λόγω της αδυναμίας συνέχισης και όχι λόγω μεγιστοποίησης του κέρδους τους. Υ.Γ. Σπουδαία ''υπεράσπιση''.
Δε μου λέτε ρε καλόπαιδα του ΚΚΕ...Ok είστε κομμουωιστικό κόμμα σε έναν καπιταλιστικό κόσμο. Έχετε, επομένως και μια καπιταλιστική επιχείρηση..Αφού λοιπόν, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι αυτά που λέτε είναι αδύνατον να εφαρμοστούν, γιατί το ΠΑΜΕ αντιδρά όποτε γίνονται απολύσεις, μειώσεις μισθών κλπ σε μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση; Αφού ξέρετε εκ των πραγμάτων ότι δε γίνεται αλλιώς;Επιπλέον, επειδή κάποιοι λένε ότι αυτά περί κατώτατων μισθών 1400 Ευρώ κλπ θα εφαρμοστούν, όταν εφαρμοσατεί το πρόγραμμα του ΚΚΕ, δε μου λέτε, τόσος είναι ο μισθός στην Κούβα και στην Κίνα που έχουν κομμουνισμό; Αντίστοιχος ήταν και στις πρώην ανατολικές χώρες; Από την πολλή καλοπέραση, φαντάζομαι, επαναστάτησαν όλοι αυτή στην Ανατολική Ευρώπη εε;;;
Το να πέσει έξω ένα τηλεοπτικό κανάλι και μάλιστα του είδους και της απήχησης του 902, μόνο κατάπληξη δεν προκαλεί. Τα σχετικά με το κλείσιμό του είναι πολύ βολικά για μικροπολιτική.Το ζήτημα είναι αλλού.Το ΚΚΕ ποτέ δεν αποπειράθηκε να στήσει ένα supermarket.Ένα supermarket κερδοφόρο μεν, προφανώς όχι υπερκερδοφόρο, με ανταγωνιστικότατες τιμές, χωρίς μεσάζοντες ανάμεσα σ’ αυτό και τους παραγωγούς (κομμουνιστές ή όχι) μεμονωμένους ή συνεταιρισμένους κι ας μην είχε ούτε δείγμα από προϊόν πολυεθνικής.Αν αυτό πετύχαινε παρά το λυσσαλέο πόλεμο που σίγουρα θα αντιμετώπιζε, θα ήταν μια ατράνταχτη απόδειξη πως το κόμμα μπορεί να υλοποιήσει όσα ευαγγελίζεται, υπό πραγματικές συνθήκες.
Υπό πραγματικές συνθήκες, σου υπενθυμίζω ότι δεν έχουμε κομμουνισμό. Και πάμε πάλι από την αρχή να το εξηγήσουμε...ουφ...Η διαφορά του 902 με τις άλλες επιχειρήσεις που το ΠΑΜΕ καταγγέλει- όσο μη συμπαθές και να μου είναι- είναι ότι δεν χρωστάει μία πουθενά, ούτε στους εργαζόμενους του, με φουλ αποζημιώσεις, ασφαλισμένους(μη χέσω) ενώ μερίμνησε και στο να τους απορροφήσει αλλού.Τί δεν καταλαβαίνετε πιά!Καταπιείτε το ντε να μην βασανίζεστε άλλο. Υποδείξτε μου ένα κόμμα της Βουλής, ή έναν ιδιωτικό σταθμό που να μην λειτουργεί υπό καθεστώς διαφθοράς, ανομίας, χρέους και ξεπουλημένης δεοντολογίας. Ένα μόνο ζητάω να μου δείξετε!Τόσο θύματα πια; Τόση προβατίλα; Και αναρωτιέμαι το γιατί. Τί σας θρέφει άραγε αυτή η τακτική.Φαντάζομαι μικρούς εγωιστούληδες έτοιμους να στάξουν χολή για αυτούς που δεν κυβέρνησαν ποτέ. Και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί! Τόσο πιστά! Τόσο μικρόνοα! Τόσο ...πουλημένα! Παρτε παράδειγμα αυτό το άρθρο και τα σχόλια που το συνοδεύουν.Είναι δυνατόν να αρχίζει τέτοια ρητορική απαξίωσης για μια πράξη παράδειγμα;Ούτε βαλτοί να ήσασταν πιά! Αναρωτιέμαι ώρες ώρες μήπως και είναι εντεταλμένοι μερικοί εδώ μέσα. Φαντάζομαι πλοκάμια της Ομάδας Αλήθειας και αναρωτιέμαι πόσα να πληρώνουν... Ή της Bild, ή ότι δουλεύουν για καμιά DeutcheWelle. Τί άλλο να πω πια.Ένας ορθό επιχείρημα δεν μπορεί να σταθεί εδω μέσα. Τον χαβά σας.Μόνο αδωνισμοί και εξυπνακισμός. Και σαν να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε!Και αναρωτιέμαι τί διάολο κάνω εδώ μέσα ώρες ώρες.Κινδυνεύει να χάσει κανείς την ανθρωπιά του εδώ μέσα.Προσπαθούμε να κάνουμε μια συζήτηση απ το μηδέν και αρχίζουν παπαγαλάκια να παπαγαλίζουν ότι κλισέ μπορεί να ξεθάψει κανείς από το 50 και μετά, και για τί; Για τα γαμημένα τα κόμματα. Για τους ίδιους που τους πουλήσαν και τους αγοράσανε. Καμία ελπίδα πια. Τίποτα. Αξιοθρήνητες γενιές αναμασούν αυτά που τους έμαθαν οι χουντοδιδάσκαλοί τους το Holywοod kai o Πρετεντέρης. Εκτός και αν τί να πω. Είστε τίποτα διευθυντάδες και το ξύνεται, ή με τις πλάτες του μπαμπά ζείτε τώρα με μετοχές και το παίζεται γραφιάδες. Καλοκαιριάτικα.Πείτε ρε, άνεργοι δεν είστε; Και δεν ντρέπεστε καθόλου; WLGFQ, μην το παίρνεις προσωπικά, δεν πηγαίνει σε σένα, πρώτη φορά άλλωστε νομίζω σε διαβάζω.
@ΤΝΚΣ: Αν και επιμένω στο σχόλιό μου, σε διαβεβαιώνω πως όχι μόνο δεν σε παρεξηγώ ούτε στο ελάχιστο, αλλά συμφωνούμε όσο δεν φαντάζεσαι.Απλώς το ΚΚΕ έκανε, κάνει και όλα δείχνουν πως θα εξακολουθήσει να κάνει, τόσα πολλά φάουλ σε τόσα πολλά πράγματα (και δεν εννοώ τον 902) που είναι πλέον αδύνατο να το πάρει οποιοσδήποτε σε οτιδήποτε στα σοβαρά και μάλιστα την ώρα που κάθε σοβαρά αντιπολιτευόμενος μπορεί να πάρει φαλάγγι τους κυβερνόντες στεγνός. Κι αυτό αφορά τους πάντες, οπαδούς και μη.Τι κι αν διαφέρει θετικά σε πολλά από όλα τα λοιπά κόμματα; Αν δεν έχει να προσφέρει κάτι στην κοινωνία πέρα από ανεφάρμοστες ιδεοληψίες και ουτοπικά οράματα που στην τελική στηρίζουν το σύστημα, για μένα δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Και γω WLGFQ, δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ το ΚΚΕ, εν γένει, τα λάθη του και το γαιδουρινό του κοντόφθαλμο πείσμα θα το βρει κανείς μπροστά του μόλις κιόλας αρχίσει να ψαχουλεύει την ιστορία του. Έχει και αυτό τα κακά του.Διαβάζω λοιπόν το παραπάνω άρθρο, και λέω εντάξει, όντως, δεν μπορούσε να πράξει καλυτερα, είναι ευθυγραμμισμένο τουλάχιστον με όσα πιστεύει, αφού προσπάθησε να προστατεύσει τους εργαζομένους του αντί να προσκυνήσει, όπως θάλεγε το ίδιο, το κεφάλαιο και να χρεωθεί.Και μετά αρχίζω και διαβάζω τα σχόλια, και λέω ότι δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό. Παρενέβην με σχόλιο και οι άλλοι μιλάνε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ όμως, για Β. Κορέες και Κούβες με ασύστολες δόσεις κλισέ, τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να συντηρούν την παρεξηγησιμότητα της ιστορίας, και το χειρότερο τον ίδιο τον διπολισμό στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να ψάξει αλλού στο κεφάλι του, παρά να συνεχίσει να λέει, ΚΚΕ-δεξιά, ένα από τα δύο.Συμφωνώ και γω λοιπόν με την άποψή σου για το ΚΚΕ σχετικά με τα λάθη, να επισημάνω μόνο ότι όταν κάποιος διάκειται φιλικά προς τον κομμουνισμό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι ΚΚΕς. Αυτό και μόνο αναιρεί την όποια καταδίκη του κομμουνισμού εν γένει, εξ αιτίας του ΚΚΕ, και του κάθε ΚΚΕ. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Αλλά όχι και τέτοια αντιπροπαγάνδα για μια πράξη που θα πρεπε να την έχει ακολουθήσει ο καθένας στην Ελλάδα κατόπιν τόσων αλλεπάληλων χρεοκοπιών. Αυτό το μικρό κόμμα, έπραξε ότι δεν έπραξε όλη η Ελλάδα. Κατά την ιδεολογία του, χωρίς να βλάψει κανένα. Και μετά πιάνουμεκαι τα 1400 ευρώ και καθόμαστε και συζητάμε πως μας φαίνονται σαν ποσό, και αρχίζουν να ξεπετιούνται από παντού διάφορα κουφά, χωρίς καν να σκεφτούν πιο ειδικά για τί μιλάνε...Anyway...
Αρη θυμάμαι να σε κρίνω πολύ σκληρά (και δε μετανιωνω) για κάτι παλιότερα "ελαφρά" άρθρα σου για Β.Κορέα (που αναπαρήγαγαν τα περί κομμουνιστικού εφιάλτη επί γης). Δεν είμαι του ΚΚΕ, ούτε της Β.Κορέας, είμαι της κοινής λογικής και γι αυτό σήμερα ανέβηκες πολύ στην εκτίμησή μου.
Το λέω και θα το ξαναπώ, κι από τη στιγμή που δεν μπορείς να αποδείξεις το αντίστροφο, (και ναι, δε μπορεις) συνεχίζεις να μην εχεις επιχειρημα. Ταυτόχρονα, φαίνεται πως δεν ξέρεις καν σε τι αναφέρομαι=κανένα νόημα στην κουβέντα με κάποιον που είναι και ημιμαθής, και κακόβουλος.
λυσιμάχεια πόσο χρονών είσαι?Γιατί γράφεις και αντιδράς σαν 12χρονο που οι γονείς του δε του παίρνουν το τελευταίο ΦΙΦΑ....Ή δεν τον αφήνουν να δει Μπολεκ και Λολεκ όπως ενδεχομένως να να θέλεις εσυ....
εσύ δεν έχεις καταλάβει τίποτα, ΑΚΟΜΑ: μαθε να διαβαζεις και βρες μου την τοποθετηση μου ΥΠΕΡ του υπαρκτου ή της β.κορεας στις 5 παραπανω γραμμες. δεν κοιτας το γεγονός πως παίρνεις θέση σα σκυλι του παβλοφ όταν ακούς συγκεκριμένες φράσεις και κατατάσσεις τον συνομιλητή καταπως βολεύει, και μιλας και για ωριμοτητα? τι να πω μαζι σου?
Άχαρη η θέση του να πρέπει να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα!Σε εμένα είναι ξεκάθαρο, ότι σαν ΚΚΕ μπορεί να έχεις τόνους από τυπωμένους λόγους και τσιτάτα και προγράμματα, αλλά τελικά δεν μπορείς/θες να είσαι ξηγημένος ούτε στους δικούς σου 100 εργαζόμενους. Οπότε όλες οι θεωρίες πάνε περίπατο.
Νομίζω ότι η προσέγγιση του θέματος είναι λανθασμένη:Όταν το ΚΚΕ έλεγε για 1400 ευρώ μισθό, έπρεπε να διευκρινίσει ότι όπως είναι τώρα τα πράγματα το σωστό και δίκαιο είναι 600. Να πει δηλαδή όλη την αλήθεια και όχι τη μισή.Άρα, μέχρι να γίνει το ίδιο κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να λέει σε κανέναν άλλο να βάζει μισθούς πάνω από 600 ευρώ, θα έπρεπε να λέει ΚΑΛΑ κάνετε ιδιωτικές επιχειρήσεις και απολύετε κα βάζετε μισθούς 600 ευρώ γιατί αυτή τη στιγμή δεν ΓΙΝΑΙΤΕ αλλιώς να επιβιώσετε και όχι να κατηγορεί τις επιχειρήσεις ότι εκμεταλλεύονται το κόσμο.Όταν αλλάξουν τα πράγματα τότε θα μπορείτε και οι επιχειρήσεις και το κράτος και το ΚΚΕ να δίνουμε 1400, αλλά αυτή τη στιγμή κανένας από εμάς δεν μπορεί.Άρα με βάση την απλή λογική μας λένε ότι δίκαια κάνει ότι κάνει (απολύσεις, μειώσεις μισθών) κάθε επίχριση αυτή τη στιγμή, αυτό πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις και έτσι πρέπει να γίνει μέχρι να γίνει το ΚΚΕ κυβέρνηση.
παντως εξακολουθειτε να χανετε την ουσια. και 1400 ευρω και παραπανω θα εδινε η ραδιοτηλεοπτικη ΕΑΝ εκανε το αυτονοητο. εναν τηλεοπτικο σταθμο ΕΠΙΠΕΔΟΥ και οχι με κινουμενα σχεδια 50 ετων και ταινιες που το μονο ποιοτικο προσον τους ηταν η ανατολικη καταγωγη τους.σοβαρες εκπομπες να ειχε και ο σταθμος και θα επιβιωνε και κερδη θα ειχε σε συνθηκες καπιταλιστικου ανταγωνισμου.ειλικρινα βαλατε ποτε 902 να παρακολουθησετε συγκεκριμενη εκπομπη?
"Όσα υπόσχεται το ΚΚΕ μοιάζουν (και πιθανότατα είναι) Ουτοπικά. Μπορεί όμως, αν εφάρμοζε μια κυβέρνηση το πρόγραμμα του Κόμματος, όντως να περίσσευαν τόσα λεφτά που όλοι θα έπαιρναν μίνιμουμ 1.400 ευρώ το μήνα. Πολύ αμφιβάλλω, αλλά δεν θα το μάθουμε αν δεν εφαρμοστεί στη χώρα μας, στο εδώ και το τώρα."Αρη ΔΕΝ χρειάζεται να το εφαρμόσουμε και στην χώρα μας. Το εφάρμοσαν κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα πολλές χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Το δοκιμάσαν με διάφορες παραλλαγές.Το εφαρμόζουν σήμερα μόνο η Βόρειος Κορέα και για λίγο καιρό ακόμα η Κούβα.Σε όλες, μα σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις πρόσφερε μονάχα ανείπωτη δυστυχία, οικονομική καταστροφή και πλήρη ανελευθερία με στυγνή αντιμετώπιση κάθε φωνής που έλεγε κάτι διαφορετικό από το κομματικό θέσφατο μεχρι εξοντώσεως της.Δεν χρειάζεται λοιπόν Αρη να ζήσουμε στο πετσί μας αυτό που έζησαν τόσοι άλλοι λαοί.Το κοινωνικό/πολιτικό/οικονομικό αυτό σύστημα χρεοκόπησε ηθικά από την δεκαετία του 30, οικονομικά από τα τέλη 60 με αρχές 70 και ολοκληρωτικά το 1989.Όχι άλλο κάρβουνο λοιπόν.Επίσης δεν νομίζω να πίστευε ακόμα και ο πιο αφιονισμένος ιδεολογικά οπαδός του πως ένα ΚΚΕ που θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά Ευρωζώνης θα πλήρωνε 1400 ευρώ το μήνα. Θα πλήρωνε αλλά θα ήταν σε χαρτοπόλεμο που δεν θα έκανε ούτε για να σκουπίσουμε τα οπίσθια μας...
Γενικότερα νομίζω ότι οι περισσότεροι εδώ πέρα ξεχνάτε κάποια βασικά πράγματα.Για να μην αρχίσουμε μακροσκελή ιστορική συζήτηση, σας παροτρύνω να θυμηθείτε τί σήμαινε Ψυχρός Πόλεμος, και άρα τί εξαρτήσεις δημιουργούνταν μεταξύ των κομμουνιστικών καθεστώτων αλλά και σε τί έπρεπε να προβεί το καθένα για την ασφάλειά του από τα καπιταλιστικά. Να υπενθυμίσω ότι υπήρξαν και κομμουνιστικά καθεστώτα που δεν επεδίωκαν αυτές τις εξαρτήσεις και έκαναν πολύ αγώνα για να εφαρμόσουν έναν λιγότερο φοβικό και άρα πιο ανεξάρτητο πολιτικά και ιδεολογικά, στην θεωρία και στην πράξη, καθεστώς. Να υπενθυμίσω και τον τρόπο που κατέρρευσε η ΕΣΣΔ.Η συζήτηση περί συγκρίσεως καθεστώτων είναι άκυρη γιατί σκοτεινά και φωτεινά καθεστώτα υπάρχουν αμφίπλευρα. (Ο Πούτιν δεν διαφέρει από έναν τυπικό Γεν. Γραμματέα της ΕΣΣΔ).Ο λόγος που κάποιος επιθυμεί έναν κομμουνισμό, είναι ουσιαστικά η αποφυγή του να επιδιώκει να γίνει αφεντικό έναντι του να γίνει ισόνομα δικαιούχος της παραγωγής. Αυτό από μόνο του δυστυχώς δεν προκαταλαμβάνει και τον τρόπο που θα γίνει αυτό, τίποτα όμως δεν το καθιστά a priori αδύνατο. Όπως από ανθρωπιστική άποψη δεν υπάρχει τέλειος καπιταλισμός αλλά είναι κάτι εν εξελίξει, φανταστείτε το ίδιο και για τον κομμουνισμό.Η επιλογή ανάμεσα στα δύο έχει να κάνει με την ταξική ή ηθικη θέση του καθενός έναντι της κοινωνίας. Έχει κάνει μεταξύ του τί θέλω για μένα μέσα στην κοινωνία και του τί θέλω για την κοινωνία με μένα μέσα.Τώρα, ξεχνάτε ότι το κομμουνιστικό κόμμα είναι ένα κόμμα ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ. Πιστεύει ότι θα εφαρμόσει κάποτε έναν κομμουνισμό κατόπιν μαζικής λαικής θέλησης. Όπως ακριβώς δεν μπορεί από μόνο του να έρθει στην εξουσία, έτσι ακριβώς δεν μπορεί να δίνει ελάχιστο μισθό 1400, ΤΩΡΑ, και να μην κλείνει τις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις του. Καλό θα ταν να σκεφτούμε ότι το έπραξε για να μην μπει σε καθεστώς χρέους και άρα να μην μπορεί να αποζημιώσει τους εργαζόμενούς του. Σχετικά τώρα με τα 1400Ευρώ που τάζει το ΚΚΕ.Ξεχνάτε όλοι ότι το ΚΚΕ, σε συνδυασμό με το ότι είναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ κόμμα, τάσσεται και υπέρ τις εξόδου από το Ευρώ.Τα 1400 Ευρώ είναι ένα αντίκρισμα του πλούτου για τον καθένα σε κομμουνισμό, κατόπιν "απαλοτρίωσης" του κεφαλαίου, που θεωρητικά αντιστοιχεί σε σημερινά τόσα λεφτά. Τα 1400 Ευρώτα τα τάζει σε άλλο νόμισμα, με άλλα πολιτικά και εργασιακά πλαίσια. Τώρα, το πως το υπολογίζει αυτό και τί θα σήμαιναν τα σημερινά 1400 Ευρώ σε άλλα πλαίσια και άλλο νόμισμα, είναι μια δεύτερη συζήτηση, που θέλει να ξέρει κανείς το πρόγραμμα του κκε και να έχει οικονομολογικές γνώσεις όπως και υπολογιστικές ικανότητες.Αυτά.
Ο Αϊνστάιν όρισε την τρέλα ως το να κάνεις ξανά και ξανά το ίδιο πείραμά περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα!Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι πεθάναν και εκατοντάδες υπέφεραν για να κάνετε το πείραμα αυτό και να προσπαθήσετε τον άνθρωπο να απαρνηθεί την φύση του και υιοθετήσει αυτήν του μερμηγκιού και του προβάτου.ΔΕΝ γίνεται. Για το κάλο της ψυχικής υγείας σας και κυρίως για το κάλο το δικό μας σταματήστε να προσπαθείτε!
Οκ, τώρα που μάθαμε ότι ο ελάχιστος μισθός 1.400 ευρώ θα γίνει εφικτός μετά από έξοδο από το ευρώ και "κατόπιν απαλλοτρίωσης του κεφαλαίου, που θεωρητικά αντιστοιχεί σε σημερινά τόσα λεφτά" σιγουρευτήκαμε ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά και ότι ο μισθός δε θα φτάσει ποτέ τα 1.400 ευρώ ακόμη και αν το ΚΚΕ είναι σε θέση να εφαρμόζει αυτές τις ασυναρτησίες.
Θα θελα να απαντήσω καταρχάς προς όλους όσους μου απάντησαν πίσω ότι ούτε στρατιώτης του ΚΚΕ είμαι, ούτε θαυμαστής του Στάλιν. Εγώ τα αντανακλαστικά αυτά, τα διπολικά, έχω προσπαθήσει να μην τα υιοθετήσω για χάρη μιας ψύχραιμης ανάγνωσης της ιστορίας και της επικαιρότητας. Το θέμα του άρθρου είναι το αν έπραξε ηθικά κατά το ίδιο, το ΚΚΕ, ή όχι. Το αν ο χειρισμός του 902 αναιρεί την ιδεολογία του. Με βάση αυτό το γεγονός, βγήκαν μπρος για άλλη μια φορά τα αντανακλαστικά κλισέ που αναμασιούνται σε αυτήν την χώρα από το 1932. Ένα άρθρο επικαιρότητας πυροδοτεί μια αντιπαραγωγική ρητορική απέχθειας για κάτι που ούτως ή άλλως πανεπιστημιακοί, πολιτικό σύστημα και εκπαιδευση θεωρούν 50 χρόνια τώρα καυτή πατάτα και ουδέποτε έβαλαν τα πράγματα και τα γεγονότα σε μια λογική αλυσίδα ώστε ο κόσμος να μάθει τουλάχιστον το πλαίσιο στο οποίο έλαβε χώρα η μαυρότερη σελίδα της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους, από όπου και κρατάει αυτός ο άλυτος διπολισμός μέχρι και σήμερα, με αισθητά περισσότερο από ποτέ τα αποτελέσματά του. Σε αυτό, αθελά τους ή ηθελημένα συμβάλεται και σεις. Δεν είναι σκοπός να δικαιώσουμε κάποιον, αλλά να απεγκλωβιστούμε από τα κλισέ με τα οποία μας έμαθαν ιστορία και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.Δεν με θεωρώ τον καλύτερο γνώστη της ιστορίας, ούτε γνωστικότερο από εσάς, αλλά τουλάχιστον ας στρέψουμε την συζήτηση προς έναν παραγωγικό στόχο με νέα εργαλεία και όχι τα ελλειπή που μας κληροδότησαν.Τώρα εδώ, όσο μπόρεσα έκανα κάποιες νύξεις γι αυτό που θεωρούμε κομμουνισμό, καπιταλισμό, την μορφή που μπορούν να πάρουν και το αν και κατά πόσο ουσιαστικά μπορούμε να τα συγκρίνουμε με ανθρωπιστικά κριτήρια. Και καταλήγω ότι και τα δύο μπορούν να παρουν πολλές μορφές και ότι και τα δύο πρέπει να τα εκλάβουμε ως εν εξελίξει μοντέλα, και άρα όχι ως ουτοπίες.Τώρα, ως προς το ποιο από τα δύο είναι σύμφυτα με την βαρβαρότητα: Επί Ψυχρού Πολέμου, όσο και να ψέγουμε την ΕΣΣΔ για τα εγκλήματά της, ας θυμηθούμε και τις βαρβαρότητες των ΗΠΑ κατά άλλων κρατών. Ας σκεφτούμε κατ αρχάς πως φέρθηκαν οι ίδιες οι ΗΠΑ επί Μακαρθισμού και πως επίσης ο Βενιζέλος με το Ιδιώνυμο και οι μεταπολεμικές φιλοαμερικάνικες ελληνικές κυβερνήσεις και το παρακράτος τους(σπόροι των φιλοναζιστών) κατά των αντιφρονούντων. Ήταν οκ, αυτό; Να το υιοθετήσουμε Ανήθικε Αυτουργέ και σήμερα, αφού είναι μια επικίνδυνη τρέλα για τους υπόλοιπους; Αν μου πεις για καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, τότε και γω λέω, κομμουνισμός με ανθρώπινο πρόσωπο. Τί σε χαλάει; Ας ερμηνεύσουμε τα κακά της Κούβας, αλλά μην ξεχνάμε επίσης την κατάσταση σήμερα στην Κούβα λαμβάνοντας υπ όψιν καί το αθέμιτο και διακρισιακό εμπάργκο από το μπλοκ των ΗΠΑ.Ας δούμε επίσης πόση πίεση ασκήθηκε προς το κεφάλαιο όσο υπήρχε η ΕΣΣΔ και λειτουργώντας ανταγωνιστικά διεκδικήθηκαν και κερδήθηκαν εργατικά και άρα ανθρώπινα δικαιώματα στις καπιταλιστικές χώρες, που μόλις μόνο με την πτώση της ΕΣΣΔ άρχισαν σιγά σιγά και πάλι να ξηλώνονται φτάνοντας στο τραγικό σήμερα. Η ίδια η κρίση του καπιταλισμού σήμερα, έλαβε χώρα επί ανταγωνιστικού υπαρκτού Σοσιαλισμού; Όχι. Αυτό που βιώνουμε σήμερα στην Ελλάδα, είναι καλοδεχούμενο; Όχι. Ο Πούτιν και ο Ερντογάν, είναι σοσιαλιστές; Όχι. Είναι νεοφιλελεύθεροι; Ναι. Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ, είναι παράδειγμα που αντικρούει την βαναυσότητα του Στάλιν; Όχι. Αγνοείτε μήπως από την άλλη ότι υπάρχουν αντισταλινικές Αριστερές ανά τον κόσμο; Όχι μόνο το αγνοείται, αλλά έχετε φάει και την ψαρόσουπα Κομμουνισμός=φύσει Στάλιν. Εκτός αν κάνετε ότι το αγνοείτε. Αγνοείτε επίσης ότι ο κομμουνισμός επιδιώχθηκε ως απάντηση στον καπιταλισμό, και ο καπιταλισμός ξανά ως απάντηση στον κομμουνισμό. Ο καπιταλισμός ενέχει μέσα του το αίτημα προς την κοινωνικοποίηση, ακριβώς όπως άνθρωποι που υποστήριξαν την έξοδο από τον κομμουνισμό, τώρα είναι και πάλι νοσταλγοί του. Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι άσπρο μαύρο.Αταξινόμητε,Το ερώτημα δεν είναι αν εγώ πιστεύω σε αυτά τα παραμύθια, όπως λες, αλλά σε ποια πιστεύεις τώρα εσύ. Τουλάχιστον εγώ δέχομαι απλούστατα και μόνο να κάτσω σε στρογγυλό τραπέζι.Ανήθικε ΑυτουργέΕρμηνεύεις τον κομμουνισμό αξιωματικά ως ένα παρά φύσιν τρελό πείραμα, βασανιστήριο πιθανώς, και τον καπιταλισμό ως ένα φυσιολογικό βάσανο απέναντι στο οποίο δεν χρειάζεται καν να προσπαθείς γιατί είναι μια αυταπόδεικτη, δοσμένη από την φύση στον άνθρωπο, πανάκεια.Ξεχνάς, ή κάνεις ότι ξεχνάς πόσους ανθρώπους βασανίζει τότε η ίδια η φύση.(Εννοείται δεν αποδέχομαι καμία φυσική ερμηνεία περισσότερο για οποιοδήποτε εκ των δυο). Αυτό που κάνεις λέγεται ισόποσα ιδεοληψία και θέσφατο, μόνο που δυστυχώς ευθυγραμίζεται "φυσικά" με τον ναζιστικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων και των ανθρώπων. Λυπάμαι.VHS GlitchΔεν υπερασπίζομαι το σκεπτικό του ΚΚΕ, επισημαίνω απλώς την βλακεία όσων ερμηνεύουν μονοσήμαντα αυτά τα 1400 Ευρώ για να θίξουν το κλείσιμο του 902, ενώ ξεχνούν το κυριότερο, ότι το ΚΚΕ θα έβγαζε την Ελλάδα από το Ευρώ, και ότι όντας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ κόμμα, θα κοινωνικοποιούσε τον πλούτο. Αυτό, όπως και να το κάνουμε, κάνει περισσότερο πιθανό, θεωρητικά, το να αντιστοιχεί σε σημερινό νόμισμα, ο σημερινός πλούτος της χώρας, σε ένα μέσο 1400 ευρώ για τον καθένα. Δεν μπορώ, ξαναλέω, να εξετάσω ρεαλιστικά την ακρίβεια αυτής της εξαγγελίας. Απλά υπενθυμίζω την ιδεολογική και θεωρητική υποδομή της.Γενικά, φτάνει με τις ολοστρόγγυλες δογματικές αντιλήψεις. Εχουμε να μάθουμε και να εξερευνήσουμε πολλά ακόμα.
Να υπενθυμίσω δε, ότι ένα καλό δείγμα της πρακτικής του ΚΚΕ με αφορμή τον 902, είναι ότι δεν δέχεται να μπει σε καθεστώς χρέους, το οποίο θα ήταν σύμφυτο με τον καπιταλισμό που πολεμά.Τουλάχιστον δεν κάνει τις μαλακίες των υπολοίπων εύκαιρων, που οδήγησαν εκεί που μας οδήγησαν.Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.Σωστό, ή όχι;
σιγά μην γράψω και paper στο φορουμ της λαιφο. Αγαπητοι, το ίντερνετ είναι γεμάτο στοιχεία, και για κάθε τσαρτ που νομίζετε πως μου τρίβετε στη μούρη, υπάρχουν άλλα 10 που κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Διαβάστε κανα βιβλίο κι αφήστε τα λινκ για τις Ν-Β.Κορέες. Επίσης, να ομιλείτε περι θεμάτων τα οποία γνωρίζετε, κι οχι να αναπαράγετε τα τετριμμένα. γινεστε κι εσεις τετριμμενοι.
"σιγά μην γράψω και paper στο φορουμ της λαιφο."Αν χρειάζεται να γράψεις paper για να υποστηρίξεις τις απόψεις σου υπάρχει πρόβλημα!" Αγαπητοι, το ίντερνετ είναι γεμάτο στοιχεία, και για κάθε τσαρτ που νομίζετε πως μου τρίβετε στη μούρη, υπάρχουν άλλα 10 που κάνουν το ακριβώς αντίθετο."Και γιατί δεν μας τα τρίβεις στη μούρη; " Διαβάστε κανα βιβλίο κι αφήστε τα λινκ για τις Ν-Β.Κορέες. Επίσης, να ομιλείτε περι θεμάτων τα οποία γνωρίζετε,..."Να φανταστώ πως τα βιβλία που διαβάζεις εσύ είναι γιομάτα αριστερίστικες κοινοτοπίες και τσιτάτα; Και μιας που μας το παίζεις ειδική στα θέματα οικονομικής ανάπτυξης ποια ακριβώς βιβλία υποστηρίζουν αυτά που έχεις στο μυαλό σου;;; Τα 3 κορυφαία βιβλία οικονομικής ανάπτυξης που έχω στην βιβλιοθήκη μου (Barro, Acemoglu, Aghnion) που μάλλον δεν έχεις ανοίξει ποτέ στην ζωή σου άλλα πράγματα λένε!
δεν μπαινω στη διαδικασια γιατι απλά δε με ενδιαφέρει το γνωστο γαϊτανακι της γηπεδικης ημιμαθειας διανθισμένο με κατά καιρούς ψαγμενα λινκ ή ονοματα, που περναει με θαυμαστη ταχυτητα απο τον 902 στη Βαρκιζα, στον Στάλιν, για να ξαναγυρίσει στην...Β.Κορέα = η απόλυτη νεοελληνική πνευματική τρικυμία. Το χεις μαθει αυτό το ποιημα αλλά δε μ ενδιαφερει να το ξανακουσω ή να σε κερδίσω. Η αρχική μου τοποθέτηση εστιάζει στην έλλειψη σεβασμού απέναντι σε έναν σχολιαστή που βγήκε να παραθέσει κάτι συγκροτημένα και μετρημένα, και πεσανε οι ελληνάρες να τον ειρωνευτούνε. Αν δεν θες να ακούσεις τι λέει ο άλλος και να σχολιάσεις κάτι επ αυτού, καλύτερα μην πεις τίποτα.
Μην μπαίνεις στην διαδικασία. Δεν χρειάζεται. Αν σου φαίνονται ψαγμένα ονόματα αυτά που ανέφερα (είναι σαν να μιλάει κάποιος ως ειδικός στην Ελληνικής λογοτεχνία και να χαρακτηρίζει το όνομα Καζαντζάκης "ψαγμένο") τότε έλεος. Τέλος άλλο το "εμπεριστατωμένα" (ισχυρισμοί στηριγμένοι σε *evidence*) και άλλο το αράδιασμα των παραμυθιών.
σου απάντησε αρκετά ξεκάθαρα και φιλότιμα ο ΤΝΚΣ κι εσύ το χαβά σου. Δεν ξέρεις να διαβάζεις, δε θες να διαβάσεις, δε θες να κάνεις διάλογο, δε σ ενδιαφερει η Ιστορία ή η πολιτική οικονομία, έχεις βάλει το κασετόφωνο και μας λες για τα εκατομμύρια των νεκρών. Ασε μας ρε φίλε, τα χουμε ακούσει αυτά τα καφενειακά πολλές φορές.
Αν δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς γίνε κομμωτής.Επειδή η πραγματικότητα διαψεύδει και η ιστορία ξεβρακώνει την ιδεοληψία σας δεν σημαίνει πως τις αγνοούμε και χώνουμε στην άμμο το κεφάλι μας.Επανεξέταση των ιδεολογικών σας θεσφάτων χρειάζεται, όχι τυφλή εμμονή σε αυτά.
"...δε σ ενδιαφερει η Ιστορία ή η πολιτική οικονομία..."Τα δεδομένα σε ενδιαφέρουν ή είσαι από τους αριθμοφοβικούς που βάζουν πάνω από τα νούμερα τον άνθρωπα; Δείτε τι ωραίες πείνες και γουργουρητά στα στομάχια δημιούργησε ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τρόπου εφαρμογής και χώρας ο κομμουνισμός και αφήστε λίγο τα παραμυθάκια στην άκρηhttp://www.ers.usda.gov/datafiles/International_Macroeconomic_Data/Historical_Data_Files/HistoricalRealGDPValues.xls
@ΑταξινόμητοςΑυτό το γράφημα θα αρέσει περισσότερο στο κοινό γιατί ξεγυμνώνει πλήρως τον κακό καπιταλισμό με τις οικονομικές του κρίσεις!http://goo.gl/tI6nF2
Ειναι ενα γραφημα, το οποιο εαν δεν ειναι σατυρικο, δειχνει τη σταθερη αυξηση του μεσου εισοδηματος στη Ν. Κορεα και τη σταθερη μη αυξητικη πορεια αντιστοιχως στη Βορεια. Δε θελω σε καμια περιπτωση να συγκρινω τις δυο χωρες, γιατι δεν υπαρχει μετρο συγκρισης. Το μονο που θελω πω ειναι να ειμαστε πιο προσεκτικοι στις αναγνωσεις και τις πηγες μας. Που βρεθηκαν στοιχεια για τη Β. Κορεα; Ειναι δυνατο το εισοδημα να ειναι το ιδιο ακριβως για δεκαετιες χωρις καμια αυξομειωση; Πως ακριβως μετραμε το μεσο εισοδημα; (απλη μεση τιμη ή ανηγμενη συμφωνα με το ποσοστο των μισολογικων ομαδων;)Η συζητηση σχετικα με το καλυτερο οικονομικο συστημα ειναι μεγαλη - δεν ξερω αν ο αταξινομητος σαρκαζει - παντως ο καπιταλισμος ειναι σιγουρα ενα συστημα ανθρωπιστικα αποτυχημενο. (παρακαλω μην συγκρινετε με τον κομμουνισμο, επισης αποτυχημενο με τη μορφη που εφαρμοστηκε, μιλησα για τον καπιταλσμο)
"Που βρεθηκαν στοιχεια για τη Β. Κορεα; "Για εκτιμήσεις μιλάμε οι οποίες δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνουν. Τα μέσα π.χ. που διαθέτουμε μας δίνουν την δυνατότητα να γνωρίζουμε πως την ΒΚ το ηλεκτρικό ρεύμα είναι προϊόν πολυτελείας (http://www.newscientist.com/blogs/shortsharpscience/2011/12/satellite-image-shows-kim-jong.html) για να μην μιλήσω για τεχνικές remote sensing για την εκτίμηση της γεωργικής παραγωγής κτλ κτλ "παντως ο καπιταλισμος ειναι σιγουρα ενα συστημα ανθρωπιστικα αποτυχημενο ..."Σίγουρα. Έχει μειώσει τα ποσοστά της απόλυτης φτώχειας σε τέτοια επίπεδα έτσι ώστε ο μέσος Ευρωπαίος εργάτης να απολαμβάνει βιοτικό επίπεδο από τους μονάρχες του μεσαίωνα (πηγές διαθέσιμες).Πριν να εκστομίζουμε τα τσιτάτα μας έχουμε ρίξει καμιά ματιά στα δεδομένα λέω εγώ;
@ αταξινομητος 7.8.2013 | 00:42συγνωμη που επανερχομαι, αλλα φιλε μου δε νομιζω οτι μιλησα με τσιτατα, ισως παρεξηγησες καθως προσπαθησα με δυο γραμμες να μεταφερω μια αποψη, να δευτερολογησω με τρεις γραμμες αυτη τη φορα. Ενα συστημα δεν κρινεται επαρκως ανθρωπιστικο εαν απλως φροντιζει να εχουν αξιοπρεπη διαβιωση μερικοι ή ακομα και οι περισσοτεροι ανθρωποι. Θα μπορουσε για να χαρακτηριστει ετσι πχ να εχει (ενδεχομενως) χαμηλοτερο μεσο βιοτικο επιπεδο αλλα υψηλοτερο οριο αποκοπης φτωχιας. Αυτο δε συμβαινει στον καπιταλισμο και επ' αυτου και μονο ηταν η κριση μου. Μη συγχεουμε την οικονομικη με την κοινωνιολογικη διασταση των πραγματων.Το γεγονος δε οτι συγκρινεις τα στοιχεια της Ν. Κορεας με τις (αυθαιρετες) εκτιμησεις της Β. Κορεας ειναι μαθηματικα ατοπο. Το γεγονος οτι απο μια παραδοχη οδηγουμαστε σε ενα (κατα πως φαινεται) λογικο συμπερασμα δεν κανει σωστη και την παραδοχη.Τελος, συγκρινεις το σημερινο βιοτικο επιπεδο (σε οποιοδηποτε οικονομικο συστημα) με του μεσαιωνα; Πιστευω οτι και εσυ ο ιδιος καταλαβαινεις το λογικο αλμα. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι επισης χρησιμο να αναφερω οτι ο καθε ευρωπαιος ζει και απολαμβανει σημερα αυτα που επι χρονια λεηλατουσαν απο υποαναπτυκτες και υπο αναπτυξη χωρες οι προγονοι ή οι γειτονες του.Ελπιζω να μην κουρασα.
"Το γεγονος δε οτι συγκρινεις τα στοιχεια της Ν. Κορεας με τις (αυθαιρετες) εκτιμησεις της Β. Κορεας "Εκτιμήσεις με εκτιμήσεις συγκρίνω. Οι δε έχουν πολύ μεγαλύτερη διακύμανση αλλά η εκτιμώμενη προσδοκώμενη τιμή είναι πολύ χαμηλότερη (γιατί αυθαίρετες;;; - το ότι δεν έχουν ρεύμα δεν είναι ένδειξη του βιοτικού τους επιπέδου;). "Θα μπορουσε για να χαρακτηριστει ετσι πχ να εχει (ενδεχομενως) χαμηλοτερο μεσο βιοτικο επιπεδο αλλα υψηλοτερο οριο αποκοπης φτωχιας "Μα η απόλυτη φτώχεια διαρκώς πέφτει! Για αυτό και μιλάμε πλέον για σχετική φτώχεια που έχει να κάνει καθαρά με την κατανομή του εισοδήματος. "Τελος, συγκρινεις το σημερινο βιοτικο επιπεδο (σε οποιοδηποτε οικονομικο συστημα) με του μεσαιωνα; "Έγραψα κάτι το συγκεκριμένο που αποτελεί ένδειξη των αλλαγών στο βιοτικό επίπεδο εξαιτίας της αλλαγή του οικονομικού συστήματος. "Δεν ξερω κατα ποσο ειναι επισης χρησιμο να αναφερω οτι ο καθε ευρωπαιος ζει και απολαμβανει σημερα αυτα που επι χρονια λεηλατουσαν απο υποαναπτυκτες και υπο αναπτυξη χωρες οι προγονοι ή οι γειτονες του."Πολύ κοινότυπη και λανθασμένη άποψη. Κατ' αρχάς σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν αμοιβαία οφέλη, σε άλλες αμοιβαίες ζημίες. Περί αυτού προτείνω το Why Nations Fail (http://whynationsfail.com/buy/)
Καλά,τώρα εγώ να αναρωτηθω πως είναι δυνατόν να πουλάς μια συχνότητα απ την οποια εκπέμπεις χωρίς άδεια,όπως και όλα τα ιδιωτικά κανάλια,εν έτη 2013; (αν κανω λαθος δεκτη διορθωση)
Υποθέτω ότι πουλούν και τη συχνότητα. Τι να κάνουν τον εξοπλισμό χωρίς την συχνότητα; Πριν από περίπου 7,5 χρόνια ο 902 έψαχνε προσωπικό και πήγα για συνέντευξη (πέρασα και από άλλα κανάλια..). Ο εξοπλισμός δυστυχώς ήταν ερασιτεχνικός, το οποίο και το εξέφρασα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και δεν άρεσε καθόλου...! Αυτό όμως που τονίστηκε ήταν ότι παρότι ήταν σε θέση να πληρώσουν μόνο το βασικό μισθό ήταν ότι οι εργαζόμενοι ήταν όλοι ασφαλισμένοι.
Μια παρατήρηση μόνο, δεν το βρίζουν τώρα, το βρίζουν εδώ και δεκαετίες :-)Με την ευκαιρία νομίζω ότι η αποχώρηση της Αλέκας, που είχε μια ποιότητα και καλλιέργεια σαν άνθρωπος εν πάση περιπτώσει, ήταν και η οριστική ταφόπλακα του ΚΚΕ.
Είναι σαν να σου κάνει μια καλοπληρωμένη πόρνη διάλεξη για το ιδεώδες της αγαμίας θα έλεγα και να δικαιολογεί το σεξ που συνοδεύει το επάγγελμα που κάνει στην κακούργα την ανδροκρατούμενη την κοινωνία που αναγκάζει τις γυναίκες που θέλουν να βγάλουν κανένα φράγκο παραπάνω στην glamour πορνεία.
Είμαστε όλοι αναγκασμένοι να βγάζουμε λεφτά.Αλλιώς δεν θα μιλούσαμε για άνθρωπο, κοινωνία και ελευθερία. Δεν θα μιλούσαμε καν και για φιλελεύθερους.Ούτε λοιπόν και για νεοφιλελεύθερους.Κατάλαβες;Γι αυτό και η καλοπληρωμένη πόρνη που λες, δεν υπάρχει.
Χαιρεκακία δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει.Δικαίωση όμως εκείνων που μίλαγαν για μαξιμαλισμό στα συνθήματα τού ΚΚΕ δεν πρέπει να υπάρχει; Και βέβαια ισχύει το "τι λέει το ΠΑΜΕ τώρα;".Κάτι παρόμοιο υποθέτω θα συμβεί και με τον Σύριζα,αν βγει.Εις βάρος μας,βέβαια.Και κάτι άλλο.Από τότε που έπεσε η Σ.Ένωση κόπηκαν και οι "ενισχύσεις" προς τα κομμουνιστικά κόμματα.Δεν είναι ασφαλές συμπέρασμα αυτό; Κι όμως,το αρνούνταν!Ψευδώς...
Ναι αλλά πέρσι στις εκλογές δεν έλεγαν ξανά και ξανά ότι δεν θα θέλουν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και για κανένα λόγο; Ότι αυτό που τους ενδιαφέρει μονάχα είναι οι εργατικές κινητοποιήσεις και οι λαϊκοί αγώνες;Με αυτό το πλαίσιο δεν μου φαίνεται ότι έχει βάση το επιχείρημα ότι αν είχαν την ευκαιρία για να κυβερνήσουν τότε θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε αν ήταν εφαρμόσιμα αυτά που κήρυτταν...
Άρη, το "βασικός μισθός 1400 ευρώ το μήνα" δεν ήταν κάτι το οποίο υποστήριζε, κάτι το οποίο απαιτούσε, και υποσχόταν για την περίπτωση που θα κυβερνούσε. Ζητάει επί χρόνια να νομοθετηθεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το θέμα είναι βέβαια ότι ο κατώτατος μισθός που ισχύει δεν είναι πλαφόν, δεν είναι υποχρεωτικός προς τα κάτω, όποιος εργοδότης θέλει μπορεί να δώσει παραπάνω, απορώ γιατί δεν το έκανε το ΚΚΕ (ή μάλλον δεν απορώ...). Όσο για το ότι πολύ αμφιβάλλεις αν τελικά το ΚΚΕ θα εφάρμοζε τον κατώτατο μισθό των 1.400 ευρώ, "αλλά δεν θα το μάθουμε αν δεν εφαρμοστεί στη χώρα μας, στο εδώ και το τώρα",έχει εφαρμοστεί κατά γράμμα αλλού, για πολλά χρόνια και εφαρμόζεται ακόμα (Κούβα, Β. Κορέα), με τα γνωστά αποτελέσματα.
> Το ότι [το ΚΚΕ] έλεγε "βασικός μισθός 1400 ευρώ το μήνα" και τέτοια, δεν σημαίνει ότι μπορούσε το ίδιο να το εφαρμόσει στους εργαζόμενούς του. Ήταν κάτι το οποίο […] υποσχόταν για την περίπτωση που θα κυβερνούσε.> Από τη στιγμή που ο λαός δεν έκανε το ΚΚΕ κυβέρνηση ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, και από τη στιγμή που αναγκαστικά πρέπει να κινηθεί μέσα στο οικονομικό πλαίσιο του σήμερα (Κρίση και Αφραγκιές) δεν νομίζω ότι υπήρχαν πολλά που μπορούσε να κάνει.Ωραία αυτά, αλλά αφού το ΚΚΕ καλώς ή κακώς δεν είναι κυβέρνηση και δεν μπορεί να εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα, γιατί απαιτεί από τους άλλους π.χ. να μην κάνουν απολύσεις, και τους στέλνει το ΠΑΜε; Αφού αυτή τη στιγμή το σωτήριο πρόγραμμα του ΚΚΕ όπως και να το κάνουμε δεν εφαρμόζεται, τι να κάνουν κι οι άλλοι, τους παίρνει κάτω από τις παρούσες συνθήκες να μην κάνουν απολύσεις; Ο 902 κινείται μέσα στο «οικονομικό πλαίσιο του σήμερα». Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις μέσα σε ποιο οικονομικό πλαίσιο κινούνται; Στου σήμερα ή σ’ αυτό που επαγγέλλεται το ΚΚΕ όταν γίνει κυβέρνηση;
+1.Επίσης, το "βασικός μισθός 1400 ευρώ το μήνα" και το "απαγόρευση των απολύσεων" δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου λογικού οικονομικού προγράμματος, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Οπότε δεν τους εμποδίζει τίποτα να το εφαρμόσουν στην πράξη!Γιατί αν υπάρχουν κάποια μέτρα που έχουν οικονομική λογική και αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν στο μέλλον σε τέτοιους μισθούς, τότε το επιχείρημα ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα του έχει βάση, και εγώ υπόσχομαι να ψηφίσω ΚΚΕ.Αλλά αν οι κούφιες υποσχέσεις είναι το πρόγραμμα γιατί να μην υποσχεθώ 2400 ευρώ και γιατί να μη με προτιμήσετε; Στα πόσα πρέπει να φτάσουμε για να υποψιαστεί ο μέσος ψηφοφόρος ότι τον δουλεύουν; Δεν αρκεί η διαφορά μεταξύ θεωρίας και πράξης που βλέπουμε;Για να μη ρωτήσω τώρα σε ποια χώρα που εφαρμόστηκε στην πράξη το πρόγραμμα του ΚΚΕ, οι πολίτες έπαιρναν το αντίστοιχο με 1.400 ευρώ μισθό και όλοι οι άλλοι από τις γειτονικές χώρες έκαναν ουρά για να πηδήξουν τα σύνορα και να ζήσουν σε αυτό τον παράδεισο.
Και αντε και εδωσες 1400, 1700, 15000 κατωτατο μισθο. Τι θα συμβει; Μηπως ολη η αγορα θα αναπροσαρμοστει σε αυτα τα επιπεδα και η αγοραστικη αξια των μισθων αυτων τον επιπεδων θα μειωθει αντιστοιχα; Τα ακινητα παλι θα φτασουν στα 3500-4000 το τετραγωνικο για μια τρυπα σε μια κακοχτισμενη πολυκατοικια, οι πωλησεις αυτοκινητων θα εκτοξευτουν μαζι με τις τιμες τους και γενικως θα κυνηγαμε τις ουρες μας.
Κάποιοι άνθρωποι (όπως καλή ώρα ο Τζήμερος εδώ) σε γλυτώνουν από τον κόπο να γράφεις τα αυταπόδεικτα.http://marketnews.gr/article/5018/oi_omorfoi_kommounistes_omorfa_apolyounΠράγματι είναι απορίας άξιο: γιατί δεν απαίτησε να πουληθεί με τον κόσμο του, με τους εργαζόμενους του πακέτο "υποχρεωτικά" αλλά τους σκούπισε πρώτα σαν την χειρότερη ανάλγητη (sic) πολυεθνική?"ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ» ΣΤΟ ΠΑΡΕ ΠΟΥΛΑ!Εκτός από τον κατά φαντασίαν ασθενή υπάρχει και ο κατά φαντασίαν απειλούμενος. Ο Ριζοσπάστης, αντί να απαντήσει στα απλά ερωτήματα που έθεσα με το άρθρο μου «Οι όμορφοι κομμουνιστές όμορφα απολύουν» και απολύει και εξαπολύει λάσπη: «Μια γροθιά τα κοράκια, μια γροθιά κι εμείς!» http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7566316&publDate Πάντα μια γροθιά ήταν αυτοί οι Σταλινικοί. Σφιχτή, γιατί μέσα είχαν χουφτωμένα μερικά εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση από τους «αστούς» και άλλα τόσα δολλάρια από τους Σοβιετικούς, και δεν έπρεπε να φαίνονται. Σφιχτή, επίσης, γιατί αν την ανοίξουν, εκτός από το χρήμα θα φανούν και τα δάχτυλα που λείπουν, αν έχει μείνει και κανένα: οι «σύντροφοι» που θυσιάστηκαν ομαδικά από την Τυποεκδοτική κι από τον Ριζοσπάστη πριν λίγο καιρό και τώρα από τον 902, για να μοσχοπουληθεί «καθαρός» στο αστικό κεφάλαιο. Κι επειδή το ΚΚΕ τον 902 τον παρουσιάζε όχι ως μία ακόμα μπίζνα αλλά ως το όπλο για την διάδοση των κομμουνιστικών ιδεών στις «πλατιές μάζες», η πώληση έχει και έναν συμβολισμό που τσούζει: το ΚΚΕ πούλησε τα όπλα του στον ταξικό εχθρό. Τύφλα νάχει η Βάρκιζα! Παρά πόδα ο Ζαχαριάδης, πάρε πούλα ο Κουτσούμπας. Κάθε εποχή με τους ηγέτες της. Αλλά, αν νόμισε το ΚΚΕ πως θα ξεμπλέξει εύκολα με μερικά τσιτάτα, γελάστηκε. Εμείς θα επιμείνουμε και δεν θα μείνουμε μόνο στα άρθρα. Γιατί ολόκληρη η μεταπολιτευτική λειτουργία του ΚΚΕ είναι ο ορισμός της ανομίας, του ηθικού ξεπεσμού και της εξαπάτησης. Η συνέχεια θα είναι πλούσια και πολύ ενδιαφέρουσα..."
Άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους κι αυτό είναι τραγωδία.Έφτανε αυτή η είδηση για να δούμε τον πλούτο της ψυχής αυτών που δήθεν θρηνούν στα σόσιαλ μήντια για το ιδιωτικό τομέα.[Μια μόνο ένσταση. Το εργατικό δίκαιο και οι συλλογικές συμβάσεις καθορίζουν το μίνιμουμ. Κανείς δεν σε εμποδίζει να δώσεις παραπάνω μισθούς, ημέρες αδειών κλπ].
1.το ΚΚΕ ΔΕΝ χρωσταει 150 εκατομμυρια οπωs το πασοκ και η νδ που σημερα κουνανε το δακτυλο.2.απο πουθενα δεν προκυπτει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ κουρεμα των χρηματων των εργαζομενων.η σχεση που εχουν τα MELH του ΚΚΕ με το κομμα ΤΟΥΣ ειναι δικια τουs υποθεση.3.το να βγαζειs πολλα-ουσιαστικα-ΚΡΑΤΙΚΑ λεφτα απο το νομιμο <<παρτυ>> π.χ στην φαρμακοβιομηχανια ειναι νομιμο!ειναι ομωs ηθικο να κουναs το δακτυλο για την κριση και να το παιζειs σωτηραs οταν για πολλα χρονια εβλεπεs τι γινοταν γυρω σου?4.η λιστα με τα χρωστουμενα των ιδιωτικων μμ<<ε>> βγηκε και εδω!αληθεια τι γινεται?5.εφημεριδεs που πουλανε ελαχιστα φυλλα αλλα εχουν τεραστια κρατικη διαφημιση πωs την εχουν,μιλωνταs με οικονομικουs ορουs?6.για οσουs ενδιαφερονται-καλοπροαιρετα ΄η κακοπροαιρετα-να δουν απο που εχει πορουs το ΚΚΕ αs μπουν-ενδεικτικα-εδω:http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=28/7/2013&id=14683&pageNo=22&direction=-1και εδω:http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=21/7/2013&id=14676&pageNo=22&direction=-1
Το ότι τα περισσότερα,για να μην πώ όλα, τα ΜΜΕ παρανομούν ή είναι διαπλεκόμενα,δεν κάνει το δικό σου καλύτερο αυτομάτως.Άμα θες να σε πιστέψει και να σε ακολουθήσει ο άλλος,δίνεις πρώτος το παράδειγμα,αλλιώς οι διαφορές σου με αυτούς που κράζεις είναι στις λεπτομέρειες,αλλά η ουσία παραμένει ίδια.
ακριβωs γι΄αυτο προτιμησαν να μεινουν χωριs ραδιοτηλεοπτικα μμε!1.για να μην μεινουν απληρωτοι οι εργαζομενοι και τα ασφαλιστικα ταμεια2.για να μην χρωστανε 150 μυρια στον ελληνικο λαο και να κανουν το κροιδο οπωs σαμαραs-βενιζελοs3.για να μην εχουν εξαρτηση απο οποιονδηποτε διαπλεκομενο 4.για να μην κοροιδευουν τον κοσμο οπωs αυτοι που ενω κουνανε το δακτυλο στουs φτωχουs μεσω των καναλιων τουs,την ιδια ωρα χρωστανε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ εκατομμυρια στον ιδιο λαο!το παραδειγμα π.χ το εδωσαν και οταν ηταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κομμα που ΔΕΝ διορισε ανθρωπο στην βουλη αλλα δεν παιζουν μπαλα-και ωs ενα σημειο κακωs-με τηλεοπτικουs ΄η επικοινωνιακουs ορουs.
Φίλε μου,μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.Απλά οι τύποι πάνε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.Κατ'αρχάς,και το ΚΚΕ κλέβει το δημόσιο χρησιμοποιόντας συχνότητες χωρίς να πληρώνει.Το ότι το κάνουν και όλοι οι άλλοι δεν αποτελεί δικαιολογία.Άλλωστε το να μην κλέψεις και εσύ,είναι ευκαιρία για να ξεχωρίσεις,μιάς που θεωρητικά πρεσβεύεις κάτι καλύτερο.Επιπλέον,άμα νοιάζεσαι τόσο πολύ για τους εργαζόμενους σε σένα,κόψε χρήματα από αλλού (π.χ. μην κάνεις φεστιβάλ ΚΝΕ για φέτος)και κράτα τους,και άσε τα κροκοδείλια δάκρυα για το ότι δεν βγαίνω να τους κρατήσω.Τα ίδια ακριβώς λένε και οι βιομήχανοι που κράζεις για να δικαιολογήσουν τις δικές τους απολύσεις.Τέλος,θα σου ξαναπώ ότι άμα θές να πείσεις,ξεκίνα κάνοντάς το πράξη στο κόμμα σου και στους εργαζόμενους σε σένα πρώτα,και μετά κοιτάς και για τους άλλους.Το να κηρύττεις ενάντια στις απολύσεις και μετά να τις κάνεις και εσύ είναι απλά υποκρισία."Be the change you wish to see" που έλεγε και κάποιος :)