Χώρισες; Ωραία! Δες τώρα γιατί πρέπει να σταματήσεις να μπαίνεις στο προφίλ του πρώην σου στο Facebook

Χώρισες; Ωραία! Δες τώρα γιατί πρέπει να σταματήσεις να μπαίνεις στο προφίλ του πρώην σου στο Facebook Facebook Twitter
19


Μπαίνεις κάθε μέρα στο προφίλ του πρώην σου για να δεις τι κάνει; Συνέχισε έτσι, αν δεν θέλεις να τον ξεπεράσεις ποτέ. Αλλιώς, σταμάτα τώρα.

Έχεις χωρίσει. Δεν μιλάς στο τηλέφωνο με τον πρώην σου ούτε τον συναντάς στη δουλειά, στην ίδια παρέα, στο δρόμο. Ορκίζεσαι ότι δεν σε ενδιαφέρει καθόλου να τα ξαναβρείς μαζί του αλλά δεν τον έχεις διαγράψει από φίλο σου στο Faceboοk και επιπλέον μπαίνεις κάθε μέρα στο προφίλ του για να μάθεις τα νέα του.

Βλέπεις μια φωτογραφία που είναι αγκαλιά με κάποια. "Ποια είναι αυτή;", αναρωτιέσαι. "Και τι συμβαίνει μεταξύ τους;". Τον βλέπεις να διασκεδάζει με την παρέα του και σου τη σπάει γιατί περνάει καλά μακριά σου. Αλλάζει εργοδότη και εσύ αμέσως: "Α-χα! Τελικά έπιασε δουλειά στην εταιρεία που πάντα ήθελε". Σταμάτα να το κάνεις αυτό. Δεν πρόκειται να τον ξεπεράσεις ποτέ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις μια χαλαρή επαφή μαζί του στο Facebook. Το να βλέπεις τα βαρετά status που ανεβάζει ή πόση δουλειά έχει μπορεί να σε κάνει να θυμηθείς γιατί χωρίσατε και να σε βοηθήσει να προχωρήσεις μπροστά.

Πέρα από την κοινή λογική, το λέει και η επιστήμη. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Brunel με επικεφαλής την Tara C. Marshall, ερεύνησε κατά πόσο οι χρήστες του Facebook κατάφεραν να προχωρήσουν ή όχι τη ζωή τους μετά το χωρισμό τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 464 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές (ποσοστό 60%) το 84% των οποίων ήταν γυναίκες. Αν και η γνώμη μας είναι ότι το δείγμα της έρευνας θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει ίδιο αριθμό ερωτηθέντων και από τα δυο φύλα, αυτό δεν κάνει τα συμπεράσματα της Marshall λιγότερο σημαντικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όσοι κοίταζαν συχνότερα το προφίλ του πρώην τους δυσκολεύονταν να ξεπεράσουν το χωρισμό.

Αλλά μην νομίζεις ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλώς να τον διαγράψεις από φίλο σου. Σύμφωνα με τη Marshall, αυτό θα είχε εξίσου αρνητικές επιπτώσεις. Το να μην γνωρίζεις τι γίνεται στη ζωή του, μπορεί να κάνει τη φαντασία σου να οργιάζει, με θετικό ή αρνητικό τρόπο, κάτι που ούτως ή άλλως συμβαίνει αναπόφευκτα μετά από ένα χωρισμό.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις μια χαλαρή επαφή μαζί του στο Facebook. Το να βλέπεις τα βαρετά status που ανεβάζει ή πόση δουλειά έχει μπορεί να σε κάνει να θυμηθείς γιατί χωρίσατε και να σε βοηθήσει να προχωρήσεις μπροστά. Αν πάλι η ζωή του είναι καλύτερη απ' ό,τι ήταν μαζί σου, γιατί θα πρέπει να το ξέρεις; Πώς θα σε βοηθήσει αυτό να τον ξεπεράσεις;

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον Καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον καρκίνο

Ο νέος πρόεδρος και διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καταγράφει τις δράσεις του ιδρύματος στον τομέα της υγείας, ειδικότερα στην Ογκολογία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Υγεία & Σώμα / Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, μιλά για τα ζητήματα που αφορούν την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων, την ψυχοσωματική υγεία των ασθενών και τα δικαιώματά τους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μιλάμε ανοιχτά για τη σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Υγεία & Σώμα / Η σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μόιρα Τζίτζικα, ειδική σύμβουλος ΑμεΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, μας ενημερώνει για ένα θέμα που, παρότι αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα για όλους, παραμένει ταμπού.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Υγεία & Σώμα / Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καταγράφει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους χτίζεται ο ανανεωμένος ΕΟΦ, την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού, την εξωστρέφεια, τη διαφάνεια, την ταχύτητα, την ποιότητα των υπηρεσιών, την επαγρύπνηση και την ταχεία ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της Κορίνα Πατέλη-Bell μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια
Αποκρυψη απο τον τοιχο σου για να μην βλεπεις τι κανει ωστε αυτο να σε επηρρεαζει απο το να προχωρησεις(με την προυποθεση να μην επισκεπτεσαι το προφιλ του/της- ή εστω,οσο το δυνατον πιο σπανια....) αλλα τον/την κρατας στους φιλους σου για να βλεπει εκεινος/η ποσο τελεια περνας εσυ με την παροδου των ημερων, μηνων.... Ετσι θα του/της υπενθυμιζεις τι εχασε! Το θεμα ειναι ομως οτι δεν θα το απολαυσεις αυτο καθολου, αφου μετα απο τοσο καιρο δεν θα σε νοιαζει καν..
Όσο κάνεις τράμπα εσυ με τις γκόμενες των φίλων σου.Αμαν αυτες οι νοοτροπίες οτι με την πρώην κάνεις ευκολοτερα σεξ απ ό,τι με οποιαδήποτε άλλη.Κάποιοι άνθρωποι απλά προσπερνουν καταστάσεις που δεν προχώρησαν και τις προσπερνουν οριστικα.
Λέγεται επιστήμη αγαπητή(έ) maRouli77, αν δεν αποδειχτεί κάτι δεν μπορείς και να το επικαλεστείς (γενικά, όχι στην συγκεκριμένη περίπτωση), και αν κάνεις τον κόπο να ψάξεις το θέμα θα δεις ότι πολλά "αυτονόητα" δεν ισχύουν στην πράξη.