Ένα δικό της δωμάτιο

Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Aim, 19 - Kho Kret, Thailand
11

 
   Τα " Mirrors and Windows " είναι μια σειρά πορτρέτων από τους Ιταλούς φωτογράφους Gabriele Galimberti και Edoardo Dilelle που περιγράφουν παραστατικά τις ζωές κοριτσιών από  τον όλο τον κόσμο στά δωμάτιά τους.


   Σε έναν κόσμο που ομογενοποιείται συνεχώς ακόμα και στην αισθητική, το έργο αυτό διερευνά τις τελευταίες διαφορές των εθνικών ιδιοτήτων -καταδεικνύοντας συμβατικά αλλά και εκκεντρικά δωμάτια, πλούσια αλλά και φτωχά, το δωμάτιο μιας νεαρής μητέρας αλλά και μιας έφηβης, με θρησκευτικά σύμβολα αλλά και γυμνά, άλλα με αθλητικό ύφος, κάποια που αντανακλούν καταναλωτικές μανίες, δωμάτια που μένει το αγοροκόριτσο αλλά και το girly -girl, τα  καθαρά, αποστειρωμένα αλλά και τα χαώδη .

  Αυτά τα υπνοδωμάτια είναι οι καθρέφτες της ιστορίας, της  προσωπικότητας, του πολιτισμού, των εμμονών και της κοινωνικής θέσης των κοριτσιών που τα κατοικούν .

    Βλέμματα στον προσωπικό χώρο της γυναίκας .

Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Eugenie, 25 - Athens, Greece


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Aisha, 25 - Abu Dhabi


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Altidon, 19 - Maniche, Haiti


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Katja, 27 - Cologne, Germany


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Alysha, 29 - Mumbai, India


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Kai, 23 - Beijing, China


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Hala, 28 - Beirut, Lebanon


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Mickayla, 23 - London, UK


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Vanessa, 19 - Santa Cruz, California


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Cynthia Maria, 23 - Beirut, Lebanon


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Jaad, 30 - Mumbai, India


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Sandhini, 31 - Mumbai, India

Φωτογραφία
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Φωτογραφία / Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Τα «πειρατικά» του πορτρέτα, τα στιγμιότυπα τεμπέλικης ανεμελιάς στις ετοιμόρροπες προβλήτες του West Side αποτελούν μαρτυρία μιας εποχής και μιας κοινότητας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τις ελληνικές επινοήσεις που λύνουν καθημερινά προβλήματα

Φωτογραφία / Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στις λαϊκές ευρεσιτεχνίες

Μια πρωτότυπη συλλογή DIY κατασκευών από «ανώνυμους» designers, από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες, «πατέντες» με τις οποίες συνυπάρχουμε εδώ και χρόνια χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιούμε.
M. HULOT
Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

10 σχόλια
Το δωμάτιο της Σύνθια Μαρία από το Λίβανο είναι το αγαπημένο μου, και έτσι προσπαθώ να φτιάξω τώρα τον χώρο μου. Λιτό, μίνιμαλ και να έχει την αίσθηση του ''καθαρού''. Φώτο, πόστερς, φλοράλ και πολλά τσιμπραγκαλάκια με κουράζουν απίστευτα. Ομολογώ όμως ότι αν ανοίξω την ντουλάπα μου... αποκαλύπτεται το μυστικό μου! Εκεί κρύβεται το αληθινό δωμάτιο που θα είχα, της Κάτια από την Κολωνία. :P Σε ευχαριστώ ντουλάπα. Με σώζεις όλες τις μέρες! Σάββατο σήμερα ώρα να τα πετάξω όλα στο πάτωμα και να σε τακτοποιήσω και σένα!
Όσον αφορά τον Λίβανο ,για τον οποίο έγινε λόγος, πρέπει να πούμε ότι είναι μια απ τις πιο κοσμικές και ανεκτικές κοινωνίες της Μέσης Ανατολής, όπου τα πολιτικά αξιώματα μοιράζονται ,υποχρεωτικά, ανάμεσα σ όλες τις μεγάλες θρησκευτικές κοινότητες.Νομίζω ότι και οι φωτογραφίες των δυο γυναικών,αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.