Αλλάζει ο άνθρωπος; Μια απάντηση στο 'Α, μπα'

Αλλάζει ο άνθρωπος; Μια απάντηση στο 'Α, μπα' Facebook Twitter
17


________________
1.

"Δεν μας έλεγες τόσο καιρό τη ζώδιο είσαι επειδή ΟΛΟΙ ξέρουν ότι οι δίδυμοι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ υποκριτές;

χεχ αστειάκι"
Υποκριτές; Όχι διπρόσωποι;

________________
2.

"θα σου βαλω ενα δυσκολακι...
ειχα παει σε μια συναυλια του θαναση παπακωνσταντινου και προλογιζοντας το τραγουδι του ""στην Αμερικη"" ειπε οτι διαβαζε εκεινο το καιρο ενα βιβλιο σχετικο με το θεμα. ειπε τιτλο και τον συγκρατησα για τα επομενα πεντε λεπτα. ηταν πολλα τα τσιπουρα Α μπα.
ποιο ειναι το βιβλιο?"- o mpo
48
Δηλαδή ψάχνουμε ένα βιβλίο που λέει για τη μετανάστευση στην Αμερική. Μπορεί να είναι και χιλιάδες... Την επόμενη φορά αυτά που δε θέλεις να ξεχάσεις γράφε τα στο κινητό σου, εγώ αυτό κάνω (και μετά ξεχνάω ότι τα έγραψα, αλλά τα βλέπω τυχαία μετά και χαίρομαι). Αν θέλεις όμως, μπορώ να σου προτείνω εγώ ένα με τέτοιο θέμα, από τη μεριά των Γιαπωνέζων: The Buddha in the Attic της Τζούλι Οτσούκα. Εκατοντάδες γυναίκες στοιβάζονται σε πλοία για να παντρευτούν με προξενιά ταχυδρομείου συμπατριώτες τους στην Αμερική.

________________
3.

"Αγαπητή ""Α, μπα;"",

Αλλάζει ο άνθρωπος;"- 48
Αλλάζει μετά από καταστροφές, εγκεφαλικά και άλλου είδους παγκόσμιες αλλαγές, άρα μπορεί να αλλάξει και κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης ζωής. Αυτό που δε γίνεται είναι να τον αλλάξει κάποιος άλλος.

________________
4.

"Αγαπημένη μου Α-μπα το ξέρεις ότι το ""αυξητικό"" σου είναι το Α-μπά-ρα??
Δηλαδή ο αοιδός στο ""στην καρδιά μου βάζω α-μπά-ρες.."" μιλάει για σένα!! Θα το αφήσεις να περάσει έτσι ή θα κινηθείς δικαστικά?"- Milagros
Θα έλεγα ότι είναι το «Α-μπα-ρότερος/η/ο», οπότε δε θα κινηθώ δικαστικά.

 


________________
5.

Αγαπημένη, (πώς) εξηγείς το φαινόμενο Honey Boo Boo;- Το Παγκράτι κι αν το πλένεις...
Έχω αποφύγει ως τώρα με επιτυχία να το δω αλλά δεν έχω αποφύγει να δω αποσπάσματα. Νομίζω στους Αμερικάνους αρέσει να παρακολουθούν ό,τι πάει στραβά στην Αμερική, όπως κανείς ευχαριστιέται ξεχειλωμένα όταν παρακολουθεί τον κατήφορο.

________________
6.

μήπως ξέρουμε καμία καλή ισπανόφωνη σειρά για να κάνω εξάσκηση στα ισπανικά μου??- quizas quizas quizas
Να κάτι για το οποίο δεν έχω ιδέα. Η μόνη ισπανόφωνη σειρά που έχω παρακολουθήσει στενά είναι η Usurpadora. Μπορεί μήπως να βοηθήσει το κοινό;

________________
7.

Θέλω απεγνωσμένα τη γνώμη σου!!! Ψάχνομαι να φύγω για Αυστραλία μα δε μπορώ να βρω κάποιον εργοδότη να με καλέσει και να μου βγάλει βίζα. Οπότε το ψάχνω μέσω σπουδών για την έκδοση της φοιτητικής βίζας. Ποιές οι πιθανότητες να βρω καλή δουλειά που να μου εξασφαλίζει τα απαιτούμενα για δίδακτρα κ να ζω εκεί? Ο, τι γνωρίζεις πες μου. Έχω φρικάρει. Δε θέλω ούτε μια μέρα ακόμη να μείνω εδώ......- dalia
Δεν ξέρω τίποτα για την Αυστραλία, εκτός από τα βασικά. Γιατί Αυστραλία όμως; Αν το ζήτημα είναι να φύγεις, δεν είναι καλύτερο να δοκιμάσεις σε μια χώρα που δεν υπάρχει το τεράστιο εμπόδιο της βίζας;

________________
8.

"Αγαπητή Α, μπα,
Δεν είσαι πνευματώδης, είσαι οινοπνευματώδης, τόσο που έχω γίνει αλκοολικός και θέλω την δόση μου κάθε μέρα, εκεί κατά τις 11 το πρωί.
Ήθελα να σε ρωτήσω ποιο είναι το νόημα της ζωής, αν υπάρχει μετά θάνατον ζωή και αν με αγαπά η Μαρία, αλλά βλέπω ότι έχουν ήδη απαντηθεί, οπότε καταθέτω την απορία μου:
Πόσο χρόνο σου παίρνει κατά μ.ο. για να ταιριάξεις τις φώτο/gif με κάθε σου απάντηση; (seriously, πρόκειται περί ταλέντου, πρέπει να' σαι πολύ καλή στο dixit)"- supirosu
Δεν είμαι καθόλου καλή στο dixit, για την ακρίβεια δεν ήξερα τι είναι και το έψαξα στο google. Ευχαριστώ πολύ, και η απάντηση είναι ότι μερικές μέρες όλα εμφανίζονται μαγικά και άλλες τρώω πολύ χρόνο. Έχω ένα στοκ με gif και φωτό, αλλά βασικά, σκέφτομαι ποιά λέξη μου έρχεται στο μυαλό όταν διαβάζω μια ερώτηση και ψάχνω εικόνες μ' αυτή για keyword.

________________
9.

Αγαπητή Α, μπα πριν από λίγο καιρό συνειδητοποίησα τι σημαίνει τριτοβάθμια σε αυτή την χώρα. Πήγα να γραφτώ σε ένα επαρχιακό ΤΕΙ οπού για να βρεις φοιτητή έπρεπε να ψάξεις με το κυάλι. Εκτός αυτού μόλις μπήκα στη γραμματεία να γραφτώ είδα ένα σωρό μεγάλους στη σειρά. Ήταν γονείς εξουσιοδοτημένοι οι οποίοι ήρθαν να εγγράψουν τα παιδιά τους γιατί ήταν από μακρινές πόλεις και δεν πρόκειται φυσικά να πατήσουν ούτε για την εγγραφή. Μετά από αυτό και εγώ πλέον έχω απαξιώσει αυτό το σαθρό σύστημα. Και ερωτώ με το φτωχό μου το μυαλό. Τι το θέλατε το κάθε χωριό και ΤΕΙ; Πιστεύεις ότι αυτό έγινε μόνο για να νοικιάζουν κάποιοι γκαρσονιέρες και να πουλάνε σουβλάκια στους φοιτητές;- lolarikos
Με λίγα λόγια, ναι. Και για μερικές ψήφους βέβαια. Όμως δεν είναι όλα τα ΤΕΙ το ίδιο.

________________
10.

A, μπα μου αγαπημένη συγχαρητήρια και από μένα!!! Σε προσκυνώ, όποτε σε διαβάζω σαν είδωλο!! Η ερώτηση μ είναι η εξής..Γιατί όποτε με ρωτούν την γνώμη μου, οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι, σε σοβαρά πάντα θέματα και τους απαντώ χωρίς κακία και χωρίς να χρυσώνω χάπια, με λένε κυνική;;; δηλαδή για να είμαστε όλοι καλά και αγαπημένοι πρέπει να σκέφτομαι τι θα πω κ να τους το λέω "βάζοντας" φούξια και 100 kg glitter; σου έχει συμβεί-συμβαίνει;- gouf gouf
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Το «κυνική» μπορείς να το δεις ως κοπλιμέντο. Αν σε λένε όμως «κακιασμένη» και «ξινή» ίσως απλά θέλουν να ακούσουν έναν καλό λόγο, κι ας είναι ψεματάκι.

________________
11.

 

"Έχεις διαβάσει το ""Η θεραπεία του Σοπενάουερ"" του Υalom?
Αν ναι, πώς κρίνεις τον Φίλιπ και την αλλαγή του?"- Kάποια
Το διάβασα, αλλά έχουν περάσει χρόνια και το μόνο που θυμάμαι είναι ότι σε σχέση με το «όταν έκλαψε ο Νίτσε» ήταν μεγάλη φλόμπα.

________________
12.

Τι να πω σε αυτόν που κοιτάω και με κοιτάει καιρό και δεν έχουμε μιλήσει; Πες οτιδήποτε. Ευχαριστώ- Η αυτή.
Θα έλεγα «οτιδήποτε», αλλά δεν είμαι πια 14. Μη λες τίποτα, χαμογέλασε. Και μετά κλείσε και το μάτι. Αν δεν το πιάσει, ξανακλείστο. Αν και πάλι δε σου μιλήσει, μπορείς πάντα να ισχυριστείς ότι έχεις τικ.

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
6. Ξεκίνα το El príncipe. Estupendo tía... Ισπανικό, αστυνομικό και με το κοινωνικό του σχόλιο. Έχω ακούσει καλά λόγια για το barco, το corazón del océano και το hombres de Paco αλλά δεν τα έχω δει, ξέρω μόνο ότι παίζει γενικά Hugo Silva και Mario Casas.
Tί ωραίες απαντήσεις και σήμερα!#4 Το υποκοριστικό είναι Α,μπούλα, δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο :/#9 Εσύ γιατί το δήλωσες? Μαζί είμαι με όσους λένε "το εκπαιδευτικό σύστημα δεν παρέχει επαγγελματικό προσανατολισμό και σύνδεση με την αγορά κτλ", αλλά ακόμα κι αν αποφάσισες τελευταία στιγμή ότι θες να δώσεις πανελλήνιες και να ανοίξεις τους ορίζοντές σου σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα (εμπειρία που περιλαμβάνει πολλά άλλα εκτός απ'την προσέλευση των φοιτητών, το μόνο που θίγεις), είχες ένα μήνα μετά για να ψάξεις τις σχολές. Αν το επαρχιακό ΤΕΙ "σ'ένα χωριό" ήταν το μόνο που έπιανες, είναι άλλη ιστορία.
#2 Για την εσωτερική μετανάστευση στην Αμερική, στα χρόνια της 'Μεγάλης Ύφεσης' της αμερικανικης οικονομίας, είναι και τα "Σταφύλια της Οργής" του Τζων Στάινμπεκ.
1. Σας παρακαλώ τα παραπονάκια σας για τα Διδυμάκια όχι εδώ. Θίγομαι και εγώ και οι πολλαπλές προσωπικότητές μου. Δεν είμαστε διπρόσωποι, απλά έχουμε πολλά χρώματα. Ναι, μπορούμε και χωρίς εσάς στον κόσμο. Tough shit. ;D3. Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!
#6 Είναι αργεντίνικο βέβαια και θέλεις μια μικρή εξοικίωση με την προφορά, αλλά το "Todos contra Juan" είναι πολύ αστείο, έξυπνο και πολύ σύγχρονο. Μπορείς αρχικά να το δεις με ισπανικό υπότιτλο.
Διαφωνώ φριχτά για τη Θεραπεία του Σοπενάουερ! Είναι απ' τα πιο δυνατά βιβλία που έχω διαβάσει - συγκλονιστικό (σε αντίθεση με το μάλλον διεκπεραιωτικό Όταν έκλαψε ο Νίτσε).Μην την ακούτε σ' αυτό κυρίες και κύριοι την Α,μπα (σε όλα τα άλλα όμως ΝΑΙ!) και διαβάστε το άφοβα:):)
απάντηση στο 6:όχι λατινοαμερικάνικες σειρές, ψάξε καλύτερα για σειρές στην Ισπανική τηλεόραση πχ http://www.antena3.com/αν κ εγώ προτείνω ραδιόφωνο http://www.rtve.es/radio/radio3/además, siempre puedes encontrar gente por internet y charlar cn ellos, es la mejor manera de actualizar tu vocabulario :)suerte!!
Οι πιο διάσημες ιστοσελίδες στην Ισπανία για να κατεβάζεις είναι οι:www.seriesyonkis.com και seriespepito.comΟι Ισπανοί τα μεταγλωτίζουν όλα (με την διακαιολογία ότι υπάρχουν πολλοί που είναι αναφάλβητοι -από την εποχή του Φράνκο, λες και η γριούλα θα κάτσει να δει Braking Bad-) οπότε μπορείς να δεις Big Bang Theory, Novias de Beverly Hills και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχούλα σου στα ισπανικά.Σειρά ισπανική που άφησε εποχή είναι το Aquí no hay quien viva, που αγοράστηκε από την ελληνική tv κι έγινε Η πολυκατοικία, με τη διαφορά ότι στο αυθεντικό λύνεσαι στα γέλια με ΚΑΘΕ φράση, ενώ στο ελληνικό που έτυχε να δω 2-3 φορές ούτε χαμόγελο δεν έσκασα, δεν έχω ξαναδεί χειρότερους ηθοποιούς. Ήταν τόσηο μεγάλη η επιτυχία που εδώ και 10 χρόνια το βάζουν ασταμάτητα κάθε βράδυ. Οι ίδιοι δημιουργοί έκαναν μετά το La que se avecina που είναι καλό, αν και όχι τόσο καλό όσο το προηγούμενο.Εδώ μπορείς να δεις έναν κατάλογο με τις καλύτερες σειρές: http://listas.20minutos.es/lista/mejores-series-espanolas-de-ayer-y-de-hoy-1542/.Εγώ έχω δει όλα αυτά τα χρόνια τη σειρά Aida (είναι σχετικά ευχάριστη), Los Serrano (είχαν αγοράσει την ιδέα και στην Ελλάδα, με τον Μπέζο ήτανε, αλλά το ισπανικό είναι πιο auténtico y agradable, ενώ είναι πιο λογικό να έχεις μια jamonería και να σε λένε Serrano), 7 Vidas (παλαιότερη σειρά κωμική, μετά από αυτή οι δημιουργοί κάνανε το Aida), Con tacones y a lo loco ήταν μια φοβερή κωμική σειρά αλά sexo en nueva york αλλά είχε μόνο 5 επεισόδια γιατί μάλλον την έβλεπα μόνον εγώ, Vaya Semanita είναι μια βάσκικη σειρά τύπου Σκερτσάκια αλλά αστεία και μετά υπάρχουν σειρές που δεν είναι κωμικές αλλά εγώ τις βαριέμαι, τύπου Hospital Central (καταλαβαίνεις το περιεχόμενο), Los hombres de Paco (αστυνομική, είχε κάνει επιτυχία), Sin tetas no hay paraíso (πάνω κάτω αστυνομικό), Cuéntame (με ιστορικό περιεχόμενο αλλά πρέπει να είσαι ισπανός για να καταλάβεις τις αναφορές)..Εδώ θα δεις κι άλλα όπως το www.mitele.es/programas-tv/lo-sabe-no-lo-sabe/ που είναι ένα καινούριο πρόγραμμα (concurso)που παρουσιάζει ο Juanra,ένας γνωστός κωμικός παρουσιαστής στην Ισπανία, που πιάνει κόσμο στο δρόμο και του κάνει ερωτήσεις.Τέλος, μπορείς να δεις El club de la comedia, που είναι με stand up comedians και φυσικά το πρόγραμμα του Buenafuente, χρόνια τώρα ο J.Leno της Ισπανίας (πολύ γέλιο και χωρίς ξέκωλα όπως ο κρύος-σε-συγκριση-Θέμος Αναστασιάδης).Αν χρειάζεσαι κι άλλα (που δε νομίζω) πες!