Μητέρα αντιμετωπίζει τον άνθρωπο που άφησε ανάπηρο το παιδί της

Μητέρα αντιμετωπίζει τον άνθρωπο που άφησε ανάπηρο το παιδί της Facebook Twitter
12

 

Το video μιας μητέρας η οποία αντιμετωπίζει τον άνθρωπο που οδηγώντας μεθυσμένος άφησε ανάπηρο τον γιό της, προτείνει ο διευθυντής της οργάνωσης Mothers Against Drunk Driving in Dallas, ως "εργαλείο" κατά του αλκοόλ.

Η Λούμπαν Κάντερ, βρέθηκε αντιμέτωπη στην 5η επέτειο του ατυχήματος, με τον άνθρωπο που το προκάλεσε και δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί. Ο 7χρονος σήμερα γιός της Αμπντάλα, βρίσκεται  σε κατάσταση φυτού, μην μπορώντας να δει, να μιλήσει ή να περπατήσει.

Η μητέρα στη συνάντηση με τον Στιούαρτ Ρίτσαρντον έκλαιγε και χτυπούσε το τζάμι, δείχνοντας του φωτογραφίες του γιού της και φωνάζοντας:

«Κλείνουν πέντε χρόνια σήμερα, πέντε χρόνια. Ο γιος μου πεθαίνει κάθε μέρα. Ποτέ δεν θα σε συγχωρήσω γι’ αυτό που του έκανες».  

Το τροχαίο έγινε το 2009 και ο Ρίτσαρντσον παραμένει φυλακισμένος μέχρι να δικαστεί. Είχε συλληφθεί επανειλημμένως στο παρελθόν σε κατάσταση μέθης.

Το τροχαίο που άφησε ανάπηρο το παιδί, έγινε ενώ η οικογένεια επέστρεφε στο σπίτι της. Ο μεθυσμένος Ρίτσαρντσον έπεσε πάνω τους με το αυτοκίνητο του.

Ο Αμπντάλα, υπέστη  βλάβη στο 80% του εγκεφάλου του και περνάει πλέον τον περισσότερο χρόνο στην εντατική, μη μπορώντας να αναπνεύσει.

 Η Λούμπαν Κάντερ θέλησε να συναντήσει τον προφυλακισμένο Ρίτσαρντσον για να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στο αλκοόλ. Για αυτό και ζήτησε να είναι μαζί της η κάμερα τηλεοπτικού σταθμού.  


" Υπάρχουν τόσα πολλά άλλα πράγματα που ήθελα να του πω για το γιο μου…αλλά ένας άνθρωπος σαν κι αυτόν ποτέ δεν θα τα καταλάβει", είπε η μητέρα και αρνήθηκε να τον συγχωρήσει.

" Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ ειρήνη με αυτόν τον άνθρωπο. Προσπάθησα τόσες πολλές φορές να πείσω τον εαυτό μου να τον συγχωρέσει. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα όμως, μόλις τον είδα, ήταν σα να είδα το διάβολο σε αυτόν . "

Ο ίδιος ο  Stewart Richardson εξήγησε γιατί συμφώνησε να την αντιμετωπίσει.


"Επειδή έκανα λάθος», είπε. "Και θέλω ότι η οικογένεια να το γνωρίζει. Να γνωρίζει ότι τους αγαπώ και πως  λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη. "

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Δεν άντεξα να δω το βίντεο, συγκλονίστηκα αρκετά με αυτά που διάβασα. Πάντως φίλε συναναγνώστη de sou lew, το να σκοτώσεις κάποιον οδηγώντας μεθυσμένος δεν είναι "από λάθος" . Έχεις μεγάλη ευθύνη γιατί είναι κάτι που πιθανολογείται, ότι δηλαδή οδηγώντας μεθυσμένος είσαι επικίνδυνος. Αν δώσεις μια καραμπίνα, ας πούμε σε ένα μικρό παιδί δεν κάνεις κάτι λάθος. Είσαι εγκληματίας.
Αν δώσεις καραμπίνα σε μικρό παιδί είσαι ψυχάκιας, αν οδηγήσεις έστω και μία φορά μεθυσμένος ανήκεις στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που το έχουν κάνει θεωρώντας πως "έλα μωρε σιγά, μπορώ, θα προσέχω". Φυσικά και έχεις ευθύνη! Δεν εννοούσα πως δε φταίει, και σε καμία περίπτωση δεν τον δικαιολογώ, έγκλημα είναι όπως κι αν το δεις. Απλώς σε σχέση με άλλους εγκληματίες, αυτόν πραγματικά τον λυπάμαι.
H υπόθεση είναι ιδιωτική. Δεν έπρεπε να δοθεί άδεια για κάμερες. Ο λόγος είναι ότι απο την ιστορία της βγάζουν χρήμα τα media. Σε τι διαφέρει απο τα ριαλιτι όλο αυτό; Η ιστορία της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε καμπάνια για το αλκοολ και την οδήγηση, όμως με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Δεν φταίει αυτή. Τα media πέφτουν πάνω σου όταν είσαι ανίκανος να αντιδράσεις γεμάτος θλίψη. Αυτό δεν είναι ενημέρωση. Είναι ένα πορνό συναισθημάτων που το παρακολουθούμε απο την τηλεοπτική κλειδαρότρυπα
Ο πόνος της μητέρας είναι απολύτως σεβαστός,όμως το παιδί με ποιο δικαίωμα το βγάζουν έτσι στις κάμερες χωρίς το ίδιο να μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει ή να δώσει συγκατάθεση?Λίγος σεβασμός στην αξιοπρέπεια του δύστυχου αυτού πλάσματος δε θα έβλαπτε.Λυπάμαι που το λέω, αλλά νιώθω αηδιασμένη από αυτό που είδα.
Καταλαβαίνω τον πόνο της ως πατέρας και δεν ξέρω πως θα συμπεριφερόμουν κι εγώ αν βρισκόμουν στη θέση της. Όμως στη νηφάλια θέση που βρίσκομαι τώρα, καθώς είμαι αποστασιωποιημένος από τα γεγονότα αυτά, πιστεύω ότι η συγχώρεση δεν κάνει καλό σε αυτόν που την παίρνει αλλά σε αυτόν που την δίνει. Αν κάποτε βρει τη δύναμη να τον συγχωρέσει η ίδια θα ανακουφισθεί.
Το θεμα δεν ειναι ο πονος της μητερας μονο, αλλα του ιδιου του παιδιου.Δεν κατεστρεψε τη ζωη της μαμας αλλα του μικρου.Η μαμα εχει ακομα τη δυνατοτητα να βγει να μιλησει να περπατησει να φωναξει κ να κλαψει..ο γιος της οχι.Αυτον να λειπαστε οχι μονο την μητερα του.
Εγώ πάντως τον λυπήθηκα και τον τύπο πολύ. Δεν είναι λίγο να σκοτώσεις κάποιον από λάθος, αν έχεις έστω και στοιχειώδη αισθήματα οι τύψεις θα σου τρώνε τα σωθικά για πάντα. Καταστρέφεται κι η δική του ζωή λίγο πολύ. Νομίζω πως αν προκαλούσα ποτέ τέτοιο ατύχημα από λάθος μου, κι ειδικά αν η οικογένεια δε με συγχωρούσε - που είναι λογικό - δε θα το ξεπερνούσα ποτέ στη ζωή μου, δε θα ξαναήμουν ποτέ καλά.Παιδιά, ποτέ, ποτέ, ΠΟΤΕ αλκόολ και αυτοκίνητο. Αναρρωτιέμαι αν θα το καταλάβουμε ποτέ όλοι. Πρέπει να συμβεί το μοιραίο για να μάθεις να προσέχεις;
Δε θα μπω στη διαδικασία να αξιολογήσω ως σωστή ή λάθος τη στάση της μητέρας να καλέσει τις κάμερες. Με δεδομένο όμως το βίντεο θα σχολιάσω τον ακαταλόγιστο πόνο που θα βιώνει κάθε μέρα. Πόνο που άνθρωποι σαν τον Ρίτσαρντσον έχουν προκαλέσει σε εκατοντάδες οικογένειες. Δεν ξέρω αν αυτό το βίντεο θα ευαισθητοποιήσει όσους επανειλημμένα οδηγούν μεθυσμένοι γιατί ως γνωστόν κανείς δε θεωρεί ότι όντας μεθυσμένος θα προκαλέσει τέτοια δεινά, στα πλαίσια της λογικής ''σιγά μη συμβεί σε μένα''. Όπως και να'χει όμως, εάν για τη μητέρα, αυτή η κίνηση απαλύνει τον πόνο της, οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε.Όσο για τον Ρίτσαρντσον για τον οποίο η μητέρα όπως δήλωσε ήταν σαν να είδε το διάβολο σε αυτόν, μάλλον οι παρομοιώσεις θα πρέπει να εκλείψουν. Γιατί τι είναι τελικά ο διάβολος; Είναι τίποτα παραπάνω από απλά πρόσωπα γύρω μας που μας βλάπτουν ψυχικά και σωματικά καθ' όλη την πορεία του βίου μας;
Πολύ εύκολα συμπεράσματα.... πως μπορώ εγώ κι εσύ να εκφέρουμε γνώμη για τις παρομοιάσεις και για τις κάμερες κλπ?? Η λέξη "πρεπει" που χρησιμοποιείς είναι για μένα άκυρη εντελώς. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να διανοηθούμε τι μπορεί να συμβαίνει στην καρδιά και το μυαλό ενός ανθρώπου που του έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Πάντως το βίντεο είναι ένα ισχυρότατο σοκ. Αν μπορεί να κάνει έστω και έναν να σκεφτεί ότι δεν πρέπει να ξαναοδηγήσει μεθυσμένος, τότε καλώς έγινε.