Αρχιμανδρίτης κατά αστυνομικών και Χ.Α. με αφορμή τη γροθιά στην καθαρίστρια

Αρχιμανδρίτης κατά αστυνομικών και Χ.Α. με αφορμή τη γροθιά στην καθαρίστρια Facebook Twitter
7

 

Αρχιμανδρίτης κατά αστυνομικών και Χ.Α. με αφορμή τη γροθιά στην καθαρίστρια Facebook Twitter

Μπράβους των 500 ευρώ αποκαλεί τους αστυνομικούς με αφορμή τη γροθιά σε καθαρίστρια,  ο γραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αρχιμανδρίτης Βασίλειος Βαρβέλης, με επιστολή του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών. Ο ιερέας σε μια επιστολή-"χείμμαρο" αναφέρεται και στους αστυνομικούς που «σκότωσαν τον Γρηγορόπουλο, που πουλάνε πρέζα και προσφέρουν ασυλία στους Ναζιστές». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν τους ευλογώ πια. Δεν μου βγαίνει.  Δεν έχω ευχή γι΄ αυτούς».

Στην επιστολή του αναφέρεται και στη μητέρα του που εργαζόταν ως καθαρίστρια.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

 

«Η μάνα μου καθαρίστρια, εγώ παιδί κι ανίψι καθαριστριών. Έλαμπαν τα σπίτια που δούλευε 6 μέρες την εβδομάδα και την έβδομη, την Κυριακή, (στην «αργία» της), να καθαρίσει και το δικό μας το σπίτι κι εμάς, να μαγειρέψει ένα πιάτο ζεστό φαγητά, να πλύνει, ν' απλώσει, να σιδερώσει, να μας αγκαλιάσει και να ξεκουραστεί.

Αυτή η μάνα μου!

Αυτές οι Περιστεριώτισσες οι μανάδες των φίλων μας, που ξεκινούσαν χαράματα νηστικιές, αφήνοντας τα παιδιά στους δρόμους, για να φτάσουν στην Εκάλη, στη Φιλοθέη, στο Ψυχικό, με κρύο, με βροχή, με χιόνι, με ζέστη και να γίνουν «παραδουλεύτρες» όπως τις έλεγαν οι «Κυρίες», για να μας μεγαλώσουν, με το μεροκάματο τους, να μας μορφώσουν, να γίνουμε άνθρωποι. Και οι περισσότεροι γίναμε!

Κι όταν επέστρεφε η μάνα απ τη δουλειά, έχοντας μέσα στην τσάντα της την βρεγμένη της ρόμπα, που φορούσε όταν σφουγγάριζε με τα γόνατα τα πατώματα, μικρός εγώ, πολύ μικρός, την ρώταγα με αγωνία:

– Μαμά, τι μου έφερες;

– Κούραση, παιδί μου, η απάντηση της. Κούραση!

Μεγαλώσαμε με τα ρούχα που έδιναν οι «Κυρίες» στη μάνα μας για ψυχικό. Δικό μας ρούχο δεν είχαμε. Αποφόρια. Μ΄ αυτά ντυνόμασταν.

Μανάδες ηρωίδες!

Σ΄ αυτές τις μανάδες σήκωσε το χέρι του ο Φασισμός. Αυτές τις μανάδες χτύπησαν οι «μπράβοι» των 500 ευρώ.

Αντί να φιλήσουν το χέρι τους, τις έστειλαν στα νοσοκομεία.

Αυτοί που σκότωσαν τον «αδελφό» μας και το «παιδί» μας, τον Γρηγορόπουλο,

αυτοί που προσφέρουν ασυλία στους Ναζιστές, σάρκα από την σάρκα τους, αυτοί που πουλάνε πρέζα στις πιάτσες για να μην ξυπνήσει ποτέ ο λαός, αυτοί που εκδίδουν πόρνες για να μαζεύουν τα ποσοστά,

αυτοί που φέρονται απάνθρωπα στους μετανάστες,

αυτοί που εκβιάζουν καταστηματάρχες,

αυτοί που πάντα υπηρετούν την εκάστοτε εξουσία πιστά, οι ταγματαλήτες στην κατοχή, οι ασφαλίτες στη χούντα, για να λάβουν ως ανταπόδοση το «μέρισμά» τους... τόλμησαν και σήκωσαν το βέβηλο χέρι τους, στις μανάδες μας.

Σ΄ όλα αυτά τα ανθρωπάρια, με τους γυμνασμένους μύες και το ελάχιστο μυαλό, που με την στάση και την συμπεριφορά τους έφτυσαν τις ίδιες τις μανάδες τους, γυρίζω την πλάτη.

Σκληραίνω την καρδιά μου.

Δεν τους ευλογώ πια. Δεν μου βγαίνει.

Δεν έχω ευχή γι΄ αυτούς.

Όλοι αυτοί, θα με βρουν μπροστά τους, στον αγώνα.

Φωνάζω δυνατά:

Ξυπνήστε όλοι, ξύπνα επιτέλους λαέ του Θεού πριν να είναι αργά».

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Πολιτισμός / Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Εκφράζονται οι έντονες ανησυχίες της Ελλάδας για τις επιπτώσεις της μετατροπής σε τζαμί όσον αφορά στη φθορά και στην αλλοίωση του μνημείου αλλά και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς
NEWSROOM
Σεισμός στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Ελλάδα / Σεισμός 4,1R στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Δύο ισχυροί σεισμοί 3,9 και 4,1 Ρίχτερ σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά - «Να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανησυχία» επισημαίνει στη LiFO ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Αθανάσιος Γκανάς
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

6 σχόλια
@ Sue Rowland & Double HelixΕχετε απολυτο δικιο.Και δεν θα μπορουσατε να εχετε περισσοτερο αδικο.Εξαρταται απο το υπο ποιαν οπτικη γωνια βλεπει καποιος το θεμα.Και απο το σε ποια κοινωνια θα ηθελε να ζησει κανεις.Στην πρακτικη,ρεαλιστικη,ωφελιμιστικη,νεοφιλελευθερη,και παντελως απογυμνωμενη συναισθηματος κοινωνια απολυτου υλισμου,στην οποια οδηγουμεθα πλεον ολοι ; Εκει που μονον το χρημα μετραει ; Εκει που υπαρχουν μονον αρχοντες και αρχομενοι ; Εκει που ακομη και η διατηρηση στην ιδια την ζωη αποτελει προνομιο,οχι δικαιωμα ; Εκει που αρχες και αξιες χρησιμοποιουνται μονον σε "εμπνευσμενες πολιτικες ομιλιες",αλλα δεν εχουν κανενα πεδιο εφαρμογης ;Τοτε ειμαι μαζι σας.Ακριβως τα ιδια θα εγραφα κι εγω.Χωρις ενδοιασμους,μαλιστα,ως κοινωνος αυτων των αποψεων.Βεβαια υπαρχει και ενα αλλο μοντελο κοινωνιας.Αυτο στο οποιο οι αρχες,οι αξιες,οι ευαισθησιες,η συμπονοια,η ισονομια,η αξιοκρατια,ο ανθρωπισμος εχουν θεση.Εκει που υπαρχουν "πολιτες",οχι "υπηκοοι".Εκει που υπαρχουν"δημοσιοι λειτουργοι",οχι "αρχοντες".Εκει που θαλλουν οι επιχειρηματιες με το φως της της ημερας,οχι οι "επιχειρηματιες" της νυχτας και του σκοτους.Μαλλον,ομως, ολα αυτα ειναι, για εσας, "λαικισμος".Η τουλαχιστον,"ρομαντισμος".Και καθολου,μα καθολου,πρακτικα και ωφελιμα για οσους τα πιστευουν.Και,οπως δειχνουν οι εξελιξεις,μαλλον "ουτοπικα".Ισως και να εχετε δικιο.Μια ματια γυρω μας μαλλον "συνηγορει" προς αυτην την κατευθυνση.Ισως και να εχετε δικιο.Ομως--και παρα το οτι ετσι μαλλον διδω τροφη για νεα σχολια περι "λαικισμου" και ολα τα συναφη, ευρειας "πολιτικης"χρησεως, "λεκτικα ναρκωτικα παραισθησιογονα"-- πιστευω μπορω να "δανεισθω" απο τους προγονους μας μια απο τις σημαντικοτερες φρασεις της Ιστοριας:"Καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη,παρα σαραντα χρονια σκλαβια και φυλακη".Την πρωτοειπε ,βεβαια,ο Ρηγας Φεραιος.Και την εκανε πραξη και ενας παπας.Ο Παπαφλεσσας.Μεταξυ πολλων αλλων "ρομαντικων και λαικιστων" στην ιστορια μας.
Αν ήταν πολιτικός, θα τον έλεγαν λαϊκιστή. Αν ζούσε σε άλλη εποχή, θα ήταν ο παπάς της Μακρονήσου ή της Γυάρου, αν κρίνω από την αναφορά του σε (ταγματ)ασφαλίτες.Πάντως σίγουρα δεν είναι Αμβρόσιος Καλαβρύτων που μιλάει ακόμα για εθνοσωτήριον επανάστασιν, σκανδαλίζεται από το ντεκολτέ της Πιπιλή και αφορίζει το Νίκο Δήμου ούτε άλλοι κληρικοί που "ανέχονται" αν δεν συνδιοργανώνουν κιόλας "φιλανθρωπική" δράση της Χ.Α.
Σωστές σκεψεις και απαραδεκτο αυτο που εγινε!Μην ξεχναμε ομως οτι μιλαμε για υπαλληλους ΔΗΜΟΣΙΟΥ, που αλλαζει τελειως τα δεδομενα, εστω και ως καθαριστριες.ΔΕΝ υπαρχει αστυνομικος που παιρνει μονο 500 ευρω, εκτος αν εννοει το "μερισμα"....ουτε παπάς βεβαια υπαρχει με τοσο λιγα...
Αυτοί που σκότωσαν τον «αδελφό» μας και το «παιδί» μας, τον Γρηγορόπουλο, αυτοί που προσφέρουν ασυλία στους Ναζιστές, σάρκα από την σάρκα τους, αυτοί που πουλάνε πρέζα στις πιάτσες για να μην ξυπνήσει ποτέ ο λαός, αυτοί που εκδίδουν πόρνες για να μαζεύουν τα ποσοστά, αυτοί που φέρονται απάνθρωπα στους μετανάστες, αυτοί που εκβιάζουν καταστηματάρχες, αυτοί που πάντα υπηρετούν την εκάστοτε εξουσία πιστά, οι ταγματαλήτες στην κατοχή, οι ασφαλίτες στη χούντα, για να λάβουν ως ανταπόδοση το «μέρισμά» τους... τόλμησαν και σήκωσαν το βέβηλο χέρι τους, στις μανάδες μας. Σ΄ όλα αυτά τα ανθρωπάρια, με τους γυμνασμένους μύες και το ελάχιστο μυαλό, που με την στάση και την συμπεριφορά τους έφτυσαν τις ίδιες τις μανάδες τους, γυρίζω την πλάτη. Σκληραίνω την καρδιά μου. Σε τι καιρούς ζούμε!!!!!Το παραπάνω θα μπορούσε να είναι από προκήρυξη τρομοκρατικής οργάνωσης μέχρι και ανακοίνωση εξωκοινοβουλευτικών αριστερών.Αν τα εννοεί πραγματικά αυτά που λέει ο παπάς respect !!!!!!