«Κολπικός οργασμός δεν υπάρχει»

«Κολπικός οργασμός δεν υπάρχει» Facebook Twitter
25

Ο κολπικός οργασμός δεν υπάρχει, υποστηρίζει έρευνα των Βιντσέντζο και Γκουίλια Πούπο του Ιταλικού Κέντρου Σεξολογίας, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό κλινικής ανατομίας "Clinical Anatomy".

Σύμφωνα με το New Scientist", οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η γυναικεία ανατομία είναι τέτοια, που δεν υπάρχει (και δεν μπορεί να υπάρξει) κολπικός οργασμός και άρα ο σωστός όρος που πρέπει να χρησιμοποιείται είναι γυναικείος οργασμός και όχι κολπικός ή κλειτοριδικός.

"Ο ″κολπικός″ οργασμός που αναφέρουν μερικές γυναίκες, πάντα προκαλείται από τα περιβάλλοντα όργανα που πυροδοτούν τον γυναικείο οργασμό", υποστηρίζει το ερευνητικό ζεύγος.

Όπως αναφέρουν, το "κλειδί" για τον γυναικείο οργασμό είναι η κλειτορίδα, η οποία είναι η πιο ερωτογενής περιοχή σε μία γυναίκα.

Αναφορά γίνεται και για το περίφημο εσωτερικό "σημείο G", για το οποίο επισημαίνουν ότι, αν υπάρχει, είναι εξωτερικό και βρίσκεται στην πυελική ουρήθρα.

Αναφέρουν, επίσης, ότι δεν έχουν καμία επιστημονική βάση όροι όπως "πρόωρη γυναικεία εκσπερμάτωση", "διαταραχή μόνιμης γενετικής διέγερσης" ή "ενίσχυση σημείου-G".

25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

14 σχόλια
Οι επιστήμονες είχαν κάποια σεξουαλική εμπειρία ως γυναίκες για βγάλουν αυτό το συμπέρασμα ή έκαναν απλά την μελέτη τους; Κολπικός οργασμός υπάρχει παιδιά και όσο βγαίνουν τέτοιες έρευνες τόσο επαναπαύονται οι άντρες και οι γυναίκες για να μην προσπαθούν να τον προκαλέσουν. Για να μιλήσω απο προσωπική εμπειρία (ναι, tmi, ξέρω!), τόσο καιρό πίστευα ότι ο οργασμός είναι ένας. Είχα κολπικό οργασμό αλλά επειδή η αίσθηση είναι τόσο, μα τόσο διαφορετική απο τον κλειτοριδικό στον οποίο είχα συνηθίσει δεν καταλάβαινα ότι τον είχα. Άρα, σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, ο κολπικός οργασμός υπάρχει αλλά συνήθως θέλει προσπάθεια και απο τις δύο πλευρές για να πραγματοποιηθεί. Επίσης τον νιώθεις να έρχεται από μέσα προς τα έξω σε αντίθεση με τον κλειτοριδικό. Με αυτό το σχόλιο δεν θέλω να προσβάλω κάποια γυναίκα που ίσως δεν είχε αντίστοιχη εμπειρία. Ας μη φοβόμαστε να εξερευνήσουμε την σεξουαλικότητα μας με τους συντρόφους μας. Τα συμπεράσματα τα βγάζουμε εμείς, προσωπικα.
Όλα καλά, αλλά γιατί είσαι τόσο σίγουρη ότι στην ομάδα επιστημόνων δεν συμμετείχαν και γυναίκες επιστήμονες? Νομίζω ότι θα ήταν λίγο ανόητο να αποφαίνονται για κάτι που αφορά σε γυναίκες χωρίς την δική τους συμμετοχή.Από την άλλη αυτές οι έρευνες είναι για λαική κατανάλωση. Την επόμενη εβδομάδα θα βγει έρευνα ότι μετράει το μέγεθος...των αυτιών, ότι όσοι έχουν μεγάλα φρύδια γίνονται καλύτεροι γονείς (κάπου διάβασα ένα άρθρο πρόσφατα, δεν θυμάμαι αν ήταν στη λαιφο, για έρευνα που έλεγε ότι οι κοντοί άντρες γίνονται καλύτεροι σύζυγοι!) κλπ κλπ. Έρευνες για να γίνεται ο καφές με την παρέα λίγο πιο πιπεράτος και ευχάριστος. Οπότε ας αφήσουμε τον καθένα να νιώθει ότι νιώθει, χωρίς να επηρεάζεται ούτε για το αν υπάρχει, ούτε για το αν δεν υπάρχει.
Με συγγνωμείτε... αναφερόμαστε σε αυτό το πράγμα που είσαι εκεί και μετά έρχεται και σε παίρνει και σε σηκώνει σαν κύμα, ένα ζεστό γλυκό μούδιασμα που ξεκινάει από την άκρη της ύπαρξής σου και απλώνεται ηδονικά ως την καρδιά και το μυαλό σου και σε κάνει να χάνεσαι και μετά ξέπνοη επανέρχεσαι στην πραγματικότητα αργά. Νομίζω;Και είσαι λοιπόν με τον Χάρυ Πότερ του κορμιού σου (ή με το ραβδάκι του που λέει ο λόγος) και σου ρχεται αυτό το πράμα λέμε τώρα. Και ποιον, ΠΟΙΟΝ νοιάζει από πού ξεκινάει αυτό, αν είναι από τον κόλπο αν είναι από την κλειτορίδα, αν είναι από το μαγικό φίλτρο του δρακουμέλ, νταφάκ!
διαβαστε και τιποτα αλλο περα απο αυτο που θελετε να ακουσετε, διαβαστε λιγο κι απο τις δυο πλευρες. κι επειτα το καθε σωμα ειναι διαφορετικο κι οτι νιωθει ο καθενας το νιωθει αδιαμφισβητητα, δεν θα του πει μια ερευνα με ποσους τροπους μπορει να τελειωσει -.- και δεν ειναι και διαγωνισμος φυσικα, αν δεν το ευχαριστιεσαι και μονιμως ψαχνεσαι δεν σου φταιει η κοπελα που βρηκε εναν τροπο παραπανω!
πολυ το χαιρομαι για οσες κοκρευονταν οτι εχουν ΚΟΛΠΙΚΟ οργασμο!!αλλα και κλειτοριδικο ελεγαν,και οτι ηταν και διαφορετικοι μεταξυ τους...ε ρε μουφεεεεεςςςς