Πάνω από 150 οι προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας

Πάνω από 150 οι προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Αστυνομικοί συγκρούονται με διαδηλωτές κατά τα διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια, που σημειώθηκαν, μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στην Αθήνα - φωτό:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
7

Πεδίο μάχης θύμιζε μετά τις 8 το βράδυ το κέντρο της Αθήνας και η περιοχή των Εξαρχείων, με τις ομάδες των διαδηλωτών και τις αστυνομικές δυνάμεις να επιδίδονται σε πόλεμο με μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε πάνω από 150 προσαγωγές ατόμων, με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν. Ωστόσο, πηγές κάνουν λόγο για αριθμό που ενδέχεται να ξεπερνά ακόμη και τις 200. Οι προσαγωγές σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και έξω από το κτήριο της ΓΣΕΕ που τελεί υπό κατάληψη.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή των Εξαρχείων στην οποία συνεχίζεται ο "κλεφτοπόλεμος" μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων μετά από δίωρες οδομαχίες. To ελικόπτερο της αστυνομίας εξακολουθεί να πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από το κέντρο της Αθήνας.

Ελλάδα
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Τα σπαςμενα καταστήματα και αυτοκίνητα του κόσμου ποιος θα τα πληρώσει; Δε μπορεί κανείς να πει ότι στην Ελλάδα υπάρχει κράτος δικαίου... Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει χωρίς συνέπειες και τα θύματα δε βρίσκουν ποτέ το δίκιο τους!
Proud to be greek. Στην Αγγλία θίγονται τα θέματα του ελληνικού πολιτισμού με το άγαλμα του Ιλλισού και στο Athens ρίχνουμε μολότοφ.Τι να πιάσω? Που οι αναρχικοί περιμένουν κάθε χρόνο αυτήν την μέρα όχι για να τιμήσουν αλλά για να καταστρέψουν την κρατική περιουσία?Που παίζουν κρυφτούλι με τα ΜΑΤ χωρίς λόγο?Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να κάνουν μια ειρηνική πορεία για τη μνήμη του Γρηγορόπουλου?Πρέπει κάθε φορά να δείχνουμε ότι είμαστε ζώα?Και ποιος θα πληρώσει τις καταστροφές στους κάδους και σε όλη την κρατική περιουσία? Εμείς . Μπράβο. Δεν θα σας κρύψω ότι ντράπηκα πραγματικά όσο κοιτούσα το βιντεο. Άντε αναρχικούλια μου. Πηγαίνετε σπίτι να φάτε ντολμαδάκια της μαμάς.Αύριο ζητήστε της 10 ευρώ για καφέ και τσιγάρα και του χρόνου την ξανακαίμε την Αθήνα γιατί μια ιδεολογία την έχουμε.
Το πρόβλημα με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (την μεγάλη πλειοψηφία τουλάχιστον) είναι πως δεν θα ψηφίσουν το κόμμα για την αριστερη του ιδεολογία (αυτή που έχει τεσπα), αλλά γιατι τους τάζει λαγούς με πετραχήλια. Αν η ΧΑ έκανε ακριβώς το ιδίο, έτσι οπως το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όλοι θα ψήφιζαν ΧΑ. Τι θέλω να πω με αυτό; Πολύ απλά, οτι ελάχιστος κόσμος θα επιρρεαστεί απο τα σημερινά γεγονότα.Κρίμα πάντως για την περιουσία του κόσμου που κάηκε ή καταστράφηκε με τον οποιοδήποτε τρόπο. Στα αλήθεια, νιωθουν πως χτυπουν το κατεστημένο με αυτο τον τρόπο; Ή απλά θέλουν να τα σπάσουν οπότε κρύβονται πίσω απο αυτό;
Ε, για αυτό άλλωστε έβαλαν μερικούς δικούς τους να ρίξουν μερικές, δεν έχουν λύσει το θέμα Ρωμανού (είναι το μοναδικό θέμα των ημερών στο οποίο δεν χάνει Δημοσκοπικά η κυβέρνηση, μιας και τα νέα μέτρα και ο χειρισμός Νταβούτογλου δεν τους έκανε και καλό) και γενικά έχουν προκαλέσει όσο μπορούν εδώ και πάααααάρα πολύ καιρό τους... "κουκουλοφόρους", όσους δεν είναι σφαλίτες δηλαδή.Να θυμηθούμε ότι ούτε μήνας δεν πάει από το άγριο ξύλο σε φοιτητές και τις προσαγωγές ανθρώπων που τόλμησαν να πουν τις λέξεις "σύντροφε".
Δεν ισχύει αυτό απαραίτητα. Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι οτι η αντίδραση (χωρίς να την υποστηρίξει άμεσα φυσικά) των αναρχικών είναι αποτέλεσμα της κρατικής βίας και αναλγησίας. Κερδίζει έτσι εκλογικά στα τμήματα του αριστερού πληθυσμού και μάλιστα σε μια περίοδο που, μπροστά στην πιθανότητα να κυβερνήσει, κάνει στροφή στη realpolitik (sic).Έχεις δίκιο φυσικά για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.Πάνω σε αυτές τις γραμμές νομίζω σκιαγραφείται και το φαινόμενο του αναρχισμού στην Ελλάδα, που σπάει και καίει για χρόνια και ποτέ τα κόμματα δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά να το περιορίσουν γιατί, ασχέτως χώρου, έχουν εκλογικά οφέλη. Αυτό, σε συνδιασμό με το γεγονός οτι όσο μαζικές και να είναι οι κινητοποίησεις των αναρχικών δεν θα καταφέρουν ποτέ να πετύχουν κάποια "ταξική επανάσταση", δεν είναι δηλαδή πραγματικά επικίνδυνοι (πολιτικά πάντα) για κανέναν.