Ένας στους δέκα Αμερικανούς πιστεύει ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή

Ένας στους δέκα Αμερικανούς πιστεύει ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή Facebook Twitter
7

Περίπου ένας στους δέκα Αμερικανούς πιστεύει ότι τα εμβόλια για ασθένειες όπως η ιλαρά, η παρωτίτιδα και η ερυθρά δεν είναι ασφαλή για υγιή παιδιά, υποδεικνύοντας έναν μεγάλο αριθμό Αμερικανών που έχουν παρανοήσεις σχετικά με τον κίνδυνο των εμβολιασμών.

Ο σκεπτικισμός σχετικά με τα εμβόλια δεν κάνει διακρίσεις σε κόμματα και δημογραφικές ομάδες, όπως ανακοίνωσε το Pew Research Center σε μια έρευνα, η οποία δείχνει ότι το 5% των Ρεπουμπλικάνων και το 9% των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, καθώς και το 11% των αντρών και το 8% των γυναικών.

Για την ακρίβεια, οι νεότεροι είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή: το 15% των Αμερικάνων σε ηλικίες 18-29 πιστεύει ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, συγκρινόμενο με το 4% των Αμερικανών που είναι πάνω από 65.

Πρόσφατα αναφέρθηκαν 121 περιστατικά ιλαράς μετά από ένα πρόσφατο κρούσμα που ξέσπασε στην Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνιας. Η ασθένεια εξαπλώθηκε γρήγορα σε 14 πολιτείες και στην Ουάσινγκτον.

Οι γιατροί αποδίδουν την εξάπλωση της επιδημίας στον μεγάλο αριθμό γονέων που πιστεύουν ότι τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν αυτισμό και άλλες επιπλοκές της υγείας, και γι' αυτό αποφασίζουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Ως -ερασιτέχνης- λάτρης της στατιστικής και κρίνοντας από τα ΝΑΙ-ΟΧΙ στα διαφορα σχόλια (πάρα πολύ μικρό δείγμα φυσικά)πιθανολογώ ότι μια έρευνα στην Ελλάδα μπορεί να έδειχνε και μεγαλύτερο ποσοστό από το 10%.Εδώ πάντως πρέπει να κάνουμε μια διάκριση. Είναι άλλο θέμα το ποσοστό των ατόμων που πιστεύουν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, έχουν αδικαιολόγητες επιφυλάξεις ή φόβους για αυτά κλπ και άλλο θέμα ποιο είναι το ποσοστό των ατόμων που αρνούνται τελικά να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.Τα ποσοστά αυτών που αρνούνται τελικά να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κυμαίνεται στην Αμερική από 2,5-6% (ανάλογα την πολιτεία), ενώ στην Ελλάδα μόλις στο 0,65%.http://ellinikahoaxes.gr/2014/08/14/%CE%B7-%CE%B1%CE%BC%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84/Αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον στην Ελλάδα -προσωρινά- αυτοί που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους διακινδυνεύουν την υγεία κυρίως του δικού τους παιδιού (και όσων θα έλθουν σε επαφή μαζί του), αφού το Herd Immunity, δηλαδή η ανοσία του κοινωνικού συνόλου και η αποτροπή επιδημιών εξασφαλίζεται με ποσοστά εμβολιασμού συνήθως γύρω στο 85% (τουλάχιστον)http://en.wikipedia.org/wiki/Herd_immunityΈτσι ίσως εξηγείται και ότι στην Αμερική υπήρξε επιδημία ιλαράς, αφού τα απαραίτητα ποσοστά εμβολιασμού για herd immunity απέναντι στην ιλαρά μπορούν να φτάσουν έως και στο 94%, επομένως αν ένα 7% δεν έχει εμβολιάσει τα παιδιά του απέναντι σε αυτή σε κάποιο μέρος μπορεί να ξεκινήσει εκεί επιδημία.Το γεγονός βέβαια ότι σαν σύνολο είμαστε προσωρινά σχετικά ασφαλείς από επιδημίες, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Αν το ποσοστό των ενιστάμενων στα εμβόλια στην Ελλάδα μετατραπεί σε ποσοστό αρνητών, τότε είναι μοιραίο να υπάρξουν επιδημίες και τότε δεν είναι ασφαλή ούτε τα εμβολιασμένα παιδιά.Όπως ανέφερε και ο sogl οι περισσότεροι αρνητές των εμβολίων είναι περισσότερο "μορφωμένοι" και γενικά ανώτερων κοινωνικών τάξεων. Πιθανότατα το παράδοξο αυτό οφείλεται στο ότι για κάποιο λόγο θεωρούν ότι είναι σε θέση να γνωρίζουν καλύτερα από τους "αμορφωτους" σε ένα γνωστικό πεδίο που είναι το ίδιο άσχετοι τόσο "μορφωμένοι" όσο και "αμόρφωτοι" (αλλά και από τους ιατρούς; όχι αυτοί είναι "μέσα στο κόλπο").
Το 90% των αρνητών εμβολιασμού είναι σούπερ μορφωμένοι και στα ανώτατα εισοδηματικά κλιμάκια που σημαίνει ότι ο δυτικός πολιτισμός έχει πάρει τραγικά ηλίθια πορεία, αφαιρώντας χρήμα και δύναμη από την επιστήμη, την υλική παραγωγή και την τεχνολογία, δηλαδή τα τρία πράγματα που τον έβγαλαν από το μεσαίωνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μπορώ να σκεφτώ η πρώην CEO σε εταιρία που δούλευα, η οποία δεν είχε πληρώσει ποτέ εκτός έδρας για ταξίδια μας στο εξωτερικό, αλλά π.χ. έσκαγε 1.500 σε σύμβουλο Φενγκ Σούι για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.
#*%ώ τη Jenny McCarthy. Κάτι τέτοιοι σελέμπριτις της κακιάς ώρας έχουν πάρει στο λαιμό τους ένα κάρο ζώα και μαζί τα απροστάτευτα παιδιά τους...Και η τάση παρουσιάζεται πλέον αυξανόμενη και στα μέρη μας...
έχουμε και δω τέτοια φρούτα. Δυστυχώς η άγνοιά τους βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά τους, κι εκείνοι αυτοικανοποιούνται με την αίσθηση ότι έχουν ξεσκεπάσει την τελευταία θεωρία συνωμοσίας.