ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο σημερινό «Α μπα»: οι δουλειές των άλλων

Στο σημερινό «Α μπα»: οι δουλειές των άλλων Facebook Twitter
73

__________________
1.


Α, μπα; ΟΥυυ Πως επηρεάζουν ΤΟΣΟ τα πρότυπα τη ζωη μας ; Το χω Ζήσει κ γω κ οι άλλες πως γίνεται ο γκόμενος σου να σε εχει δίπλα του αυθόρμητη νατουραλ κ μη και να κοιτάει παντα ενα ξεκωλο; ΠΟΤΕ ως πρότυπο μια ΟΜΟΡΦΗ νορμαλ κοπελα
ΠΑΝΤΑ αυτήν πατσαβούρα η μη που θα τα δείξει όλα-Κονφιουζτν

Ο φίλος σου αδυνατεί να δει πόσο υπάκουα ανταποκρίνεται στα πρότυπα, είναι αλήθεια. Ακριβώς όπως κάνεις κι εσύ.


Και εσύ, η «νάτουραλ» (ή «αυθόρμητη»), και το «ξέκωλο» (ή «πατσαβούρα»), έχετε μάθει ότι η προσοχή ενός άντρα είναι υπέρτατη επιβεβαίωση. Η διαφορά σας είναι ότι έχετε επιστρατεύσει άλλη μέθοδο που πιστεύετε ότι είναι πιθανότερο να σας την εξασφαλίσει. Οι κοπέλες που ακούν από μωρά πόσο ωραίες είναι, επενδύουν στην εμφάνιση, οι κοπέλες που πιστεύουν στην πχιότητα, επενδύουν στο «νάτουραλ» και στο «αυθόρμητο».


Ακριβώς όπως ο φιλαράκος σου, διαχωρίζετε τις γυναίκες σε Αγίες και σε Πόρνες, σε αυτές που είναι για Σπίτι και αποκαλύπτουν την σεξουαλικότητα τους υπό προϋποθέσεις, και σε αυτές που την δίνουν παντού και είναι Β' Διαλογής. Εσύ που έκανες το σωστό, και διάλεξες την πχιότητα για να έχεις έναν άντρα δίπλα σου, νιώθεις εξαπατημένη που το καμάρι σου κοιτάει την πραμάτεια από τα καλάθια. Ο Άντρας είναι ο κριτής που αντιδρά σε ερεθίσματα σα να μην έχει χαρακτήρα και προσωπική βούληση, πλάσμα που ορίζεται μόνο από τις ορμές του, που αν δει κάτι γυαλιστερό, εντυπωσιάζεται.


Αν θέλεις να μην έχεις γκόμενο που κοιτάζει περαστικές ξελιγωμένος, φτιάξτα με έναν γκόμενο που δεν κοιτάει περαστικές ξελιγωμένος, και αν το κάνει, μην κατηγορείς τις περαστικές, αλλά αυτόν.

__________________
2.


Όλο παρηγορούμε φίλους και γνωστούς στα γκομενικά λέγοντας "δε σου αξιζε αυτός που σε παρατησε" κλπ. Έχω μια γνωστή σε κοινή παρέα που όλο την παρατάνε οι γκόμενοί της. Και σε ξεσπάσματά της αναρωτιέται τι γκαντεμιά τη δέρνει και την αφήνουν όλοι. Εγώ θεωρώ ότι λογικό να τη χωρίζουν γιατί είναι μικρόψυχη, κατίνα, προσκολλάται, την νοιάζουν μόνο τα γκομενικά και παρατάει όλα τα υπόλοιπα, και γενικά είναι κενή σαν άνθρωπος. Δε μπορείς να τα πεις αυτά. Αλλά θες, καίγεσαι. Τι λες λοιπόν;

Νομίζω ότι είναι λάθος η αίσθηση που κυριαρχεί, ότι μόνο οι καλοί άνθρωποι κάνουν σχέσεις. Όλοι μπορούν να κάνουν, όσο κενοί και αν είναι, αρκεί να βρουν κάποιον με την ίδια ποιότητα κενού. Οι σχέση γίνεται από κοινή απόφαση, δεν χρειάζεται να πετύχει, μπορεί να υπάρχει και χωρίς επιτυχία. Η ποιότητα της σχέσης βέβαια είναι άλλο καπέλο, για ψυχολόγους.


Σου το λέω για να μην παραξενευτείς όταν βρει αυτόν που δεν θα την παρατήσει.

__________________
3.


Θρησκευτικός ή πολιτικός γάμος;
Εγώ πιστεύω πως δεν έχει διαφορά. ...

Να τι παθαίνει κανείς όταν γεννιέται με το προνόμιο της ελεύθερης επιλογής. Νομίζει ότι όλα είναι ίδια.


Αν δεν υπήρχε διαφορά, δεν θα είχε περάσει η Εκκλησία εκατό χρόνια πολεμώντας. Αν νομίζεις ότι αυτή η αντίσταση, η θρησκευτική και η κοινωνική που τώρα βρίσκονται στο παρελθόν, δεν επηρεάζουν το παρόν σου, τότε τώρα είσαι ανενημέρωτος, και είσαι απροετοίμαστος, και απροστάτευτος για το μέλλον σου.

Και για να πούμε και το προφανές, πέρα από το πολιτικό μέρος: είναι εντελώς διαφορετικές τελετουργίες. Πραγματικά δεν ξέρω τι εννοείς. Ότι στο τέλος είσαι παντρεμένος;

__________________
4.

Αγαπητή μου Λένα,
έχω παρατηρήσει ότι όταν θέλω να αποφύγω κάποιον σε φιλικό επίπεδο, που δεν μου κάνει για παρέα, βρίσκω δικαιολογίες αντί να πω την αλήθεια. Για παράδειγμα, "δεν έχω χρόνο να βγούμε σήμερα", "έχω deadline και δεν προλαβαίνω μέχρι να παραδώσω" κ.τ.λ. Και το σέρνω τόσο πολύ που ο άλλος εκνευρίζεται, καταλαβαίνει ότι λέω ψέματα και στο τέλος μου επιτίθεται φραστικά και ειρωνικά. Μέχρι στιγμής μου έχει συμβεί αυτό δύο φορές. Και στην τελευταία διαδόθηκε ότι είμαι και ψεύτρα. Ενώ στην ουσία το έκανα για να αποφύγω διακριτικά τον άλλον, να το καταλάβει και να φύγει από μόνος του. Τι να κάνω για να μη βρεθώ πάλι να με λένε "ψεύτρα";
Katherine

Για να μην βρεθείς σε σημείο να σε λένε ψεύτρα (γιατί τα εισαγωγικά;) είναι αρκετά απλός ο τρόπος. Βασικά, αρκεί να μη λες ψέματα. Όταν αντί για την αλήθεια, λες κάτι άλλο, τότε λες ψέματα. Αν είναι δικαιολογίες με δικαιολογία «αποφεύγω διακριτικά τον άλλον», παραμένουν ψέματα. Λες ψέματα. Δεν χρειάζονται τα εισαγωγικά.


Η ευγενική άρνηση χωρίς να πληγώσεις τον άλλον είναι τέχνη, αυτό το έχεις καταλάβει, αλλά έχεις παρανοήσει την μέθοδο. Όταν λες όχι σε μια πρόσκληση, δεν είσαι υποχρεωμένη να αναφέρεις τον λόγο. Ένα «σόρι, δεν γίνεται σήμερα» αρκεί, και το πολύ που μπορείς να προσθέσεις είναι «ίσως μια άλλη φορά». Ευχαριστείς για την πρόσκληση, και λες αντίο.

__________________
5.


Γειά σου Άμπα!
σου έχω ξανά στείλει και άλλη φορά! έχω ένα θέμα με τις δύο ξάδερφες μου! μεγαλώσαμε μαζί, σαν αδερφές, έφυγα για εξωτερικό , πριν φυγω βασικα ποσα μηνυνατα και τηλεφωνα να κανονισουμε να βρεθουμε για ποτο για καφε για οτιδηποτε και παντα κατι συνεβαινε! εδώ και πέντε μήνες δε μου στείλανε ούτε ένα μήνυμα για καλή επιτυχία η να δουν πως είμαι και τι κάνω. κάνουν μόνο like στο Facebook και πες μου τι να το κάνω το like όταν είναι τελείως απαράδεκτες; σκέφτομαι ακόμα και να μην της καλέσω στο γάμο μου. είμαι κακια;- μπερδεγουει

 

Όταν κάποιος φεύγει, αλλάζει η καθημερινότητα του, αλλά όχι η καθημερινότητα των άλλων. Υπήρχε συχνή επαφή επειδή ήσουν μέσα στη ζωή τους, αλλά τώρα δεν είσαι. Είναι στενόχωρο, αλλά αναμενόμενο να μειωθεί η επικοινωνία από την μεριά τους. Μην το βλέπεις ως απόρριψη.


Το μηδέν μήνυμα σε πέντε μήνες λέει κάτι άλλο, βέβαια, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις η ερώτηση μου είναι: εσύ, έστειλες; Ή κάθεσαι και περιμένεις να σου στείλουν;

__________________
6.

 

Αμπα και αναγνώστες θελω τη γνωμη σας. Σε περιπτωση που ήσασταν σε κάποιο εστιατόριο για παραδειγμα και το μπιφτεκι που παραγγέλναται δεν ηταν και τόσο πετυχημένο,θα κάνατε παράπονα στο σερβιτορο; Εγώ προσωπικά δεν θα έλεγα τίποτα. Τι φταιει ο σερβιτορος αν για παραδειγμα η ντοματα ηταν λιγο άγουρη και δεν ταιριαζε στον δικο μου ουρανίσκο να ακούσει το κατσαδιασμα; Το συζητουσα με φιλους και η περισσότεροι είπαν οτι θα έκαναν παραπονα στο σερβιτορο. Εγω προσωπικα θεωρω βλακεία να ακούσει την δικια μου την γκρίνια ενας εργαζόμενος που κάνει τη δουλειά του και έχει τόσα στο κεφαλι του.Και μάλιστα γκρινια και σχόλια για κάτι που δεν μπορεί ο ίδιος να ελεγξει όπως με την ντόματα ας πούμε παραπάνω. Ποιά είναι η γνώμη σου; Εσύ τι θα έκανες/κάνεις;- Μαιρη

Όταν έχεις πρόβλημα με κάτι που πληρώνεις, όχι μόνο έχεις δικαίωμα να το μεταφέρεις στον υπεύθυνο, αλλά και υποχρέωση. Ο καταναλωτής έχει ευθύνες, και μια από αυτές είναι να ελέγχει την ποιότητα.


Όταν τρως σε εστιατόριο και πιστεύεις ότι το φαγητό δεν ανταποκρίνεται στην τιμή, τότε φυσικά και μπορείς να το πεις στον σερβιτόρο. Όχι επειδή φταίει ο σερβιτόρος, αλλά επειδή αυτός είναι ο μεσολαβητής μεταξύ του πελάτη και της κουζίνας, δεν βγαίνει ο μάγειρας για να σου σερβίρει. Είναι μέρος της δουλειάς του να αναφέρει τα σχόλια, και τα αρνητικά, και τα θετικά.


Όπως είναι ευθύνη σου να ελέγχεις την ποιότητα, ευθύνη σου είναι επίσης να κάνεις τα σχόλια/παράπονα με τρόπο που είναι σαφές ότι απευθύνεσαι στον υπεύθυνο για την ποιότητα και όχι στον σερβιτόρο. Το άλλο που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο είναι η ευγένεια. Το κατσάδιασμα είναι απαράδεκτο ακόμα κι αν είσαι επενδυτής στο εστιατόριο.


Αυτό που είναι δύσκολο είναι να εκτιμηθεί η αντικειμενικότητα της μαγικής φόρμουλας «ποιότητα σε σχέση με την τιμή». Για να διαμαρτυρηθείς, πρέπει να συμβαίνει κάτι που είναι αδιαμφισβήτητα απαράδεκτο (έλλειψη καθαριότητας, άψητο φαγητό, καμένο φαγητό) ή που σαφώς είναι χαμηλής ποιότητας σε σχέση με την τιμή. Εκεί γίνονται οι μεγάλες διαμάχες, και ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο. Το «όχι και τόσο πετυχημένο μπιφτέκι» τι θα πει; Αν δεν σου αρέσει το φαγητό κάπου, το δείχνεις με πολύ απλό τρόπο: δεν ξαναπάς. Ψηφίζεις κάθε μέρα με τα λεφτά σου.

__________________
7.


Λενα, πως εισαι:) Μπραβο σου για τη στηλη.. Θελω να μου λυσεις μια απορια μου. Ειμαι εικοσι, και εχω ακμη απο τα δεκαεξι, ευτυχως τον τελευταιο χρονο υποχωρει ομως μου εχει αφησει καποια σημαδια και ακομη βγαζω λιγα σπυρακια. Φοραω μεικ-απ σχεδον απο τοτε, και η αληθεια ειναι οτι εχω βρει το καταλληλο και καλυπτει αρκετα τα σημαδια μου κλπ. Πολλοι φιλοι μου μου λενε να μη φοραω γιατι σε μερικα χρονια θα καταστρεψω το δερμα μου, και πως πρεπει να μη νιωθω ασχημα που εχω ακμη, κανεις δεν θα με παρεξηγησει, και αλλα τετοια. α) Η αληθεια ειναι, πως οταν βγαινω εξω, οταν φοραω foundation εχω ηψυλοτερη αυτοπεποιθηση και νιωθω οντως πιο ανετα. Ισως αυτο να ειναι κομπλεξ, και να πρεπει οντως να σταματησω να βαφομαι; β)οντως το foundation μπορει να καταστρεψει την επιδερμιδα μου μετα απο καιρο παρολο που το καθαριζω καλα; (συνηθως αγοραζω απο φαρμακειο και δεν μου εχουν πει ποτε κατι τετοιο αλλα το ακουω συχνα και οχι μονο απο τους φιλους.)
Σ ευχαριστω Α Μπαα..

Το πώς θα εμφανίζεσαι στους άλλους είναι αποκλειστικά δικό σου θέμα και δεν χρειάζεσαι ούτε συμβουλές, ούτε κριτικές από τους άλλους. Είσαι ελεύθερη να ντύνεσαι και να βάφεσαι ή να μην βάφεσαι όπως νιώθεις εσύ ότι εκφράζεσαι καλύτερα, με τον τρόπο που εσύ νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, και δεν χρειάζεται να δικαιολογηθείς ποτέ, σε απολύτως κανέναν.


Το πατρονάρισμα από τους άλλους για το πώς είναι σωστό να κυκλοφορείς με το πρόσχημα «την υγεία σου» είναι μια μορφή ελέγχου που αστυνομεύει την εμφάνιση των «καλών» κοριτσιών που δεν πρέπει να αισθάνονται την ανάγκη να είναι πιο όμορφες από όσο είναι. Την ανάγκη για «φυσικότητα» που λένε ότι έχουν οι φίλοι σου, ας την εφαρμόσουν στον εαυτό τους. Το δέρμα των άλλων είναι πέρα από τη δικαιοδοσία τους.


Το μέικ απ δεν καταστρέφει το δέρμα περίπου από το 1610, αρκεί να ακολουθείς όλους τους κανόνες περιποίησης που είναι σίγουρο ότι ξέρεις πολύ πιο καλά από όσους σου λένε ότι θα το χαλάσεις. Είναι πολύ της μόδας οι προειδοποιήσεις πάσης φύσης για επικίνδυνα «χημικά» παντός είδους σε διάφορα καλλυντικά, αλλά επιστημονική απόδειξη δεν υπάρχει, και αν είναι να μην βαφόμαστε επειδή κάτι από τα συστατικά (που αλλάζουν συνέχεια, οπότε αλλάζει και η έκθεση μας σε αυτά) μπορεί να αποδειχτεί στο μέλλον βλαβερό για την υγεία, τότε πρέπει να κόψουμε και τα αφρόλουτρα, τις κρέμες, τις οδοντόκρεμες, τα καθαριστικά, τις βαφές μαλλιών, τα απορρυπαντικά ρούχων, τα ντεπόν, τα πατατάκια από το περίπτερο, και τον αέρα που αναπνέουμε.

73

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
#5 Να του δώσεις να καταλάβει ότι δεν επιθυμείς να συναντιεστε με εύσχημο,σαφή,διακριτικό τρόπο που δεν θα αφήνει περιθώρια. Κανείς δεν είναι βλάκας και κανείς δεν θέλει να γίνεται αξιοπρεπής προτείνοντας διαρκώς εξόδους ή ό,τι άλλο, εισπράττοντας απόρριψη.
#6 Μου έτυχε σε φιρμάτο εστιατόριο να μου σερβίρουν ντομάτα με τα υπολείμματα από το ψέκασμα πάνω, δηλαδή ήταν άπλητη.Φυσικά και διαμαρτυρήθηκα και μάλιστα έντονα στο σερβιτόρο,γιατί αυτός εκπροσωπούσε την κουζίνα για εμένα. Εγώ δεν μπορούσα να πάω στην κουζίνα. Απαγορεύεται.Και επίσης απαγορεύεται για μένα,να μην διαμαρτυρηθώ για το δηλητήριο στο φαγητό μου.
Είχε και λάδι το οποίο δεν εμπόδιζε καθόλου να φαίνονται τα μπλε στίγματα στην φλούδα. Ήταν χωριάτικη σαλάτα και δεν είχε σως!Και τον υπευθύνων η απάντηση ήταν,ότι είχε πολύ δουλεια η κουζίνα και δεν έπλυναν την ντομάτα!
Αν είχε μπλε στίγματα στην φλούδα θα σε στεναχωρήσω αλλά ήταν μούχλα (από την υγρασία στο ψυγείο και την πολυκαιρία) και όχι απλυσιά...Δεν ξέρω τι από τα δύο είναι βέβαια χειρότερο ως παραδοχή εκ της διευθύνσεως. Νομίζω και τα δύο είναι εξίσου απαράδεκτα και θα έπρεπε να πάρουν το πιάτο πίσω χωρίς καθόλου να μπουν στην διαδικασία να εξηγούν. Το κάναν χειρότερο.
#2 Αυτό το κατεβατό χαρακτηρισμών,επαναδιατυπωμένο με ευγενικό τρόπο και απευθυνόμενο καλοπροαίρετα σε κατ ιδίαν φιλική συζήτηση,χωρίς επιθετικές διαθέσεις,γιατί δεν θα το άκουγε;Για ποιο λόγο να μην την βοηθήσει κάποιος φίλος, λειτουργώντας ως πραγματικό κάτοπτρο και όχι παραμορφωτικό (με ψευδή φιλική διάθεση και αξιολογικές για το άτομό της κρισεις άλλα αντ άλλων);Στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να εξωτερικεύουμε εγκαίρως,ευθέως (και με τακτ), αυτά που σκεφτόμαστε και μας ενοχλούν σε κάποιον,διότι θα θεωρηθούμε απότομοι και ανάγωγοι.Είναι όμως αποδεκτό να τους στολίζουμε πισώπλατα και κατόπιν να τους χαμογελάμε.Όταν δε,φτάσει ο κόμπος στο χτένι και δεν τον ανεχόμαστε πλέον, εξεγειρόμαστε, εκρηγνυόμαστε και ο ...φίλος μένει εμβρόντητος από το ξέσπασμα, διερωτώμενος με τι άτομο σχετίζονταν τόσο καιρό.Αλήθεια τι άτομο εμφανίζει τέτοια συμπεριφορά;Άτομο που βολεύεται για τους χ λόγους στην σχέση. Όχι φίλος πάντως.
Μα δεν είναι φίλες. Αν έλεγε ότι είναι φίλες, το μόνο μου ερώτημα θα ήταν "καλά γιατί είστε φίλες, ούτε έναν καλό λόγο δεν έχεις γι'αυτήν".Αλλά εδώ την χαρακτηρίζει "γνωστή σε κοινή παρέα"(=μια που αναγκάζομαι να ανέχομαι περιστασιακά, επειδή πχ. είναι παιδική φίλη συμφοιτητή μου ή ξαδέλφη της κολλητής μου). Από τους πλέον αποστασιοποιημένους χαρακτηρισμούς που μπορώ να φανταστώ.Άρα δεν νομίζω ότι είνα δουλειά της να λειτουργήσει ως μη-παραμορφωτικός καθρέφτης. Είναι δύσκολη επιλογή να λειτουργείς ως τέτοιος για τους ανθρώπους, γιατί στους ανθρώπους αρέσει η επιβεβαίωση και ο εφησυχασμός, κι αν συναντήσουν έναν τέτοιο ειλικρινή καθρέφτη μπορεί και να τον... σπάσουν.Είναι ένα ρίσκο που, προσωπικά τουλάχιστον, θα ήμουν διατεθειμένη να πάρω για κάποιον άνθρωπο σημαντικό για 'μένα, που έχει κάποια ελαττώματα. Όχι για μια "γνωστή γνωστού", την οποία μάλιστα θεωρώ ανάξια λόγου, με κίνδυνο να γίνουμε μαλλιά κουβάρια σε μια παρέα. (Ένα "μήπως κι εσύ παραήσουν πιεστική" είναι το μάξιμουμ της προσπάθειας που μπορεί να κατέβαλλα.)
Πιστεύω ότι το πιο "ασφαλές" θα ήταν να της πρότειναν να στείλει ερώτηση εδώ, στο Α,μπα, όπου θα λάμβανε ποικιλία μη βεβιασμένων απαντήσεων από αγνώστους με ψευδώνυμα.
Τώρα ενοχοποιήθηκε και το make up!! Αγαπητή φίλη της ερώτησης 7 η Αμπά έχει απόλυτο δίκιο. Αφού τα σπυράκια ελλατώνονται, το πρόβλημα θα λυθεί από μόνο του. Και για όσα σημάδια εξακολουθούν να σε ενοχλούν το peeling/laser σε δερματολόγο βοηθάει πολύ να ατονήσουν τα σημάδια ακόμα πιο πολύ.
Η απάντηση της Λένας είναι πράγματι υποδειγματική στο #7 (όπως και στο #1). Γενικά οι απαντήσεις σήμερα ήταν μία και μία. Πού σε πονεί και πού σε σφάζει. Μακάρι όλοι να διάβαζαν την στήλη! Όσο για το makeup να προσθέσω κάτι. To επιχείρημα εκφράζεται εκ μέρους μια (μικρής θέλω να πιστεύω) αντρικής πλευράς ως φοβία ως προς το με τι θα ξυπνήσουν το πρωί πλάι τους. Το βρίσκω μισογυνικό. Σαν να προγγίζουν τις κοπέλες που έχουν όντως κάποιο θέμα ότι "τους ξεγέλασαν". Το αντρικό αντίστοιχο του "μα μου υποσχέθηκε σχέση κι αφού με γλέντησε με παράτησε." Δηλαδή λίγο έλεος.
Είναι γιατί η Λένα τσιτώνεται με την πατριαρχία.. και σ'αυτήν ενσωματώνει ακόμα και φυσικές/φυσιολογικές αντιδράσεις όπως το μηχανιστικό κομμάτι (αντρών και γυναικών), να κοιτάξουν ένα ωραίο κώλο (γιατί we're wired this way, που λένε και στο χωριό μου). Απλά εμείς καρφωνόμαστε πιο εύκολα, οι γυναίκες το κάνουν πιο διακριτικά. My $0.02
Προς υπεράσπιση της Λένας (no affiliation) νομίζω ότι δεν είπε αυτό. Δεν αρνήθηκε πουθενά ότι η σάρκα κάνει το βλέμμα να γυρίσει. Ούτε απέδωσε σε αυτό κάποια αρνητική σημασία. Χρησιμοποίησε ειρωνικά το ύφος της ίδιας της αποστολέος. Αυτό που είπε (και της βγάζω το καπέλο γιατί το είπε τέλεια) είναι ότι η θεώρηση του άντρα από την γυναίκα που σκέφτεται έτσι είναι κατ'αρχάς μειωτική γιατί τον θεωρεί ζώο και κατώτερο ον που σκέφτεται με το πουλί του. Ενώ φυσικά δεν είναι έτσι. Σκέφτεται ΚΑΙ με το πουλί του. (Όλοι σκεφτόμαστε ΚΑΙ με το αντίστοιχό μας αλλιώς θα ζευγαρώναμε με σαύρες και τσαλαπετεινούς του ουρανού)Αυτή η περίφημη πχιότητα είναι που κατατρύχει μεγάλο μέρος της νέα γενιάς που δεχόμενη ως τσουνάμι τα εμπορικά προϊόντα της ποπ κουλτούρας αρέσκεται να βαυκαλίζεται ότι όλα αυτά είναι ξεράσματα & κενότητες (ενώ είναι απλώς εμπορικά προϊόντα προς πώληση και μάλιστα κάνουν γκελ και στο κοινό που λατρεύει να τα μισεί!) ενώ η ίδια επειδή ακριβώς έχει πχιότητα διαφέρει. Βέβαια αν όντως είχε ποιότητα κι όχι πχιότητα δεν θα θεωρούσε τον εαυτό της κάποιου επιπέδου. Γιατί οι άνθρωποι ποιότητας ΔΕΝ τοποθετούν τους άλλους σε ραφάκια πρώτης και δευτέρας διαλογής αλλά κάνουν εξατομικευμένες κρίσεις σφαιρικές (και με πλήθος συν και πλην) γιατί κανείς δεν είναι εμπόρευμα στο ράφι. Νομίζω αυτό είπε η Λένα. Και μια μικρή βόλτα στην στήλη των Εξομολογήσεων θα πείσει και τους πλέον δύσπιστους ότι το φαινόμενο υφίσταται και είναι και πανίσχυρο.
Μα ρε παιδιά! Δε νομίζω πως (η όποια) χολή απευθύνεται (πραγματικά) προς τον ξάδερφο. Ούτε ότι εντάσσονται φυσικές αντιδράσεις όπως να κοιτάξουμε φευγαλέα έναν ωραίο ή μια ωραία ή έναν κώλο ενσωματώνονται στην πατριαρχία από την απάντηση. Δεν ξέρουμε τίποτα για το εν λόγω αγόρι, παρά μόνο τα όσα παρατηρεί η "νάτουραλ όμορφη" της #1. Και αυτή καταλήγει να τον περιγράφει ως λιγούρη - που δε φταίει που είναι λιγούρης, γιατί φταίει η "κοινωνία" που προωθεί "τα ξέκολλα". Όλος ο σεξισμός εδώ είναι της κοπέλας που ρωτάει. Τον έχει καταπιεί και μας τον δίνει αμάσητο και με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς που τους πετάει με ελαφριά καρδιά και ύφος ανέμελης ανωτερότητας! Αυτό είναι που ενσωματώνεται στην πατριαρχία (όχι από την απάντηση - από μόνο του) και σε αυτό νομίζω ότι απαντά ειρωνικά και με το γάντι η Αμπα! Τα δικά μου 2cents :)
#1 Γιατί επέλεξες σύντροφο ο οποίος σε βγάζει εκτός εαυτού δια του ξενοκοιτάγματος;Υπάρχουν άντρες που ΔΕΝ ξενοκοιτάζουν. Μια χαρά μπορείς να επιλέξεις έναν από αυτούς κσι να ζευγαρώσεις.Οι βαρέοι χαρακτηρισμοί ,όπως αυτοί που χρησιμοποίησες, προς άλλες γυναίκες,θα μου επιτραπεί να σου επισημάνω ότι κραυγάζουν δικό σου θέμα.
Συμφωνώ απολύτως! Ποτέ δε φταίει ο "δικός μας" μας άντρας. Φταίει το "ξέκωλο" ή στην καλύτερη περίπτωση , όπως εδώ, η άτιμη κενωνια που τον έμαθε έτσι. (Το ξέκωλο βέβαια ξέκωλο, μη ξεχνιόμαστε).
Επειδή, αγαπητή ρόζα, η κοπελιά της ερώτησης ανήκει προφανώς στην "κατηγορία" γυναικών που επειδή δεν έχουν γνωρίσει άντρα που ΔΕΝ ξενοκοιτάζει ξελιγωμένα, έχουν αποφανθεί ότι αυτό το "είδος" δεν υπάρχει. Κι έτσι γενικεύοντας τις μίζερες εμπειρίες τους θα κλαψουρίζουν στους αιώνες των αιώνων παριστάνοντας τις ποιοτικές, αποκαλώντας συνανθρώπους τους "πατσαβούρες" ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ!!!!
Το "κοιτάζω" με το "ξενοκοιτάζω" έχει διαφορά. Το πρώτο είναι με την απλή έννοια του χρησιμοποιώ τα μάτια μου για να δω κάτι, ενώ το δεύτερο υπονοεί την αναζήτηση, το να είμαι δεκτικός/ή στο κάλεσμα ή στο φλερτ κάποιας ή κάποιου.Το να κοιτάζει κάποιος με την κυριολεκτική έννοια του ρήματος είναι απόλυτα φυσικό (και φυσιολογικό για έναν άντρα όταν περνάει μία ωραία ή ενδεχομένως σέξι παρουσία - κι εγώ θα κοιτούσα και πάντα θαυμάζω τις ωραίες γυναίκες κι ας είμαι γυναίκα και στρέιτ). Σιγά το πράγμα. Αν την πάρει στο κατόπι, όμως, το πράγμα ξεφεύγει. Δεν δικαιολογώ τον πανικό και τις κατινιές για ένα απλό κοίταγμα.