GUARDIAN "Φόβοι στη Γερμανία καθως η Χρυσή Αυγή μετακομίζει από την Ελλάδα"

GUARDIAN "Φόβοι στη Γερμανία καθως η Χρυσή Αυγή μετακομίζει από την Ελλάδα" Facebook Twitter
3

 

Photograph: Angelos Tzortzinis/AFP/Getty Images

Σε χθεσινό δημοσίευμα του Guardian, διαβάζουμε ότι "Γερμανοί και Έλληνες δεξιοί εξτρεμιστές έχουν σφυρηλατήσει στενές επαφές στην Γερμανία, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη βάση εξουσίας τους στην Ευρώπη, σύμφωνα με γερμανούς αξιωματούχους.

Τα μέλη της ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, πιστεύεται ότι έχουν δημιουργήσει έναν πυρήνα στη νότια γερμανική πόλη της Νυρεμβέργης, με στόχο την προσέλκυση νεαρών Ελλήνων που έχουν καταφύγει στη χώρα σε αναζήτηση εργασίας".

Οι Έλληνες ηγέτες της κοινότητας στην Γερμανία καταδίκασαν την άφιξη της Χρυσής Αυγής και κάλεσαν τις αρχές να πατάξει την οργάνωση, η οποία,όπως είπαν εχει δείξει την τάση να χρησιμοποιεί βία στην Ελλάδα και θα μπορούσε να επιχειρήσει να κάνει το ίδιο στη Γερμανία .

Σε δήλωσή του, το γραφείο της Βαυαρίας για την Προστασία του Συντάγματος, δήλωσε: "Παρακολουθούμε τις εξελίξεις."

Δήλωσε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή είχε "ένα διεθνές δίκτυο επαφών, συμπεριλαμβανομένων των επαφών με νεο-ναζί στη Βαυαρία. Οι επαφές αυτές καλλιεργούνται μέσω αμοιβαίων επισκέψεων, καθώς και σε συνεδριάσεις σε εκδηλώσεις ακροδεξιών εξτρεμιστών στην Ευρώπη."

Επιβεβαίωσε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής και Γερμανικών ακροδεξιών οργανώσεων της άκρας δεξιάς, είχαν οργανώσει αμοιβαίες επισκέψεις, ο ένας στην χώρα σε χώρες του άλλου, καθώς υπήρχαν και συνάντησεις δεξιών εξτρεμιστικών και εκτός Γερμανίας και Ελλάδας.

Σε δήλωση του ο Ηλίας Κασιδιάρης, επέμεινε ότι οι Έλληνες ομογενείς, δείχνουν  "μαζική υποστήριξη για στις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες της διασποράς".

Σε μια ανοικτή επιστολή, η ελληνική κοινότητα της Νυρεμβέργης δήλωσε ότι "καταδικάζει ομόφωνα και κατηγορηματικά" την σύσταση γραφείων της Χρυσής Αυγής. «Τα ρατσιστικά συνθήματα, τα μηνύματα της μισαλλοδοξίας, καθώς και το αίσθημα κατά των ξένων που υποδαυλίζουν, όπως και οι διαχωρισμοί και ο φόβος, δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινότητα".

Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή είχε επιλέξει την νότια γερμανική πόλη λόγω των ιστορικών δεσμών της με το ναζιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ. Ο Χίτλερ επέλεξε να οργανώσει τις εκδηλώσεις του ναζιστικού κόμματος στην πόλη λόγω των συνδέσεών της με την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και οι νόμοι της  Νυρεμβέργης, οι οποίοι αφαίρεσαν από τους Εβραίους τη γερμανική τους υπηκοότητα, πέρασαν εδώ.
"Η προσπάθεια του κόμματος αυτού να δεσμευθεί με την ιστορία αυτής της πόλης είναι βλάσφημη και καταδικασμένη σε αποτυχία", ανέφερε η ελληνική κοινότητα

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του ηγέτη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία, ο οποίος ζητάει συνεχή και πολύ ενδελεχή έλεγχο στην Χρυσή Αυγή, καθώς στην Ελλάδα προβαίνει σε βίαιες επιθέσεις

Εκτιμάται ότι 380.000 Έλληνες ζουν στη Γερμανία, κυρίως στη βιομηχανική κοιλάδα του Ρουρ, αν και ο πραγματικός αριθμός, όπως – καθώς πολλοί δεν δηλώνονται στις αρχές - πιστεύεται ότι είναι κοντά στις 900.000

Μιλώντας για την σύγχρονη εποχή έχουν πάει σε τρία κύματα - μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ελληνικής δικτατορίας, όταν πολλοί Έλληνες κομμουνιστές είχαν βρεί καταφύγιο, ιδιαίτερα στην Ανατολική Γερμανία. Το τρίτο κύμα εμφανίζεται τώρα καθως πολλοί, ιδιαίτερα νέοι Έλληνες, έρχονται στη Γερμανία και αναζητούν εργασία για να ξεφύγουν από την ανεργία.

Γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις, όπως η Βαυαρική Freies Netz Süd, είχε παρόμοιες πολιτικές επιτυχίες με την Χρυσή Αυγή για κάποιο χρονικό διάστημα, κάνοντας αναφορά ανοικτά στην Ελληνική οργάνωση, μέσα στις ιστοσελίδες της.

Η αντι-ναζιστική οργάνωση της Νυρεμβέργης Union Nazi Stop, δήλωσε ότι θα παρακολουθεί τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής στην Γερμανία.

Το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Kate Connolly, κλείνει αναφέροντας ότι "τους τελευταίους μήνες η Χρυσή Αυγή, η οποία θεωρείται ευρέως ότι είναι ρατσιστική και αντισημιτική, έχει θεωρηθεί υπεύθυνη για πολλές επιθέσεις κατά αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Το κόμμα, του οποίου το σύμβολο μοιάζει με τη σβάστικα, κέρδισε 18 κοινοβουλευτικές έδρες στις εκλογές του περασμένου έτους. Η δημοτικότητά της ανέρχεται σήμερα σε περίπου 12%".

 Να θυμίσουμε εδώ ότι υπήρξε αντίδραση από την Ελληνική ομογένεια στις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να ανοίξει παραρτήματα στην Μελβούρνη και στην Νέα Υόρκη, στην τελευταία μάλιστα παρενέβει και ο τοπικός εισαγγελέας.

Μετάφραση: LEFTeria-news

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
όταν μπήκε η χρυσή αυγή στη βουλή υπερασπίστηκα με θέρμη το δικαίωμα ύπαρξης αυτού του "πολιτικού κόμματος". η δημοκρατία δεν λογοκρίνει κανέναν, ούτε καν αυτούς που την πολεμούν. η δημοκρατία θα έπρεπε να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να εξαλείφονται και να μην εκκολάπτονται τέτοιου είδους θεωρίες μίσους και πρακτικές βίας. σίγουρα πάντως δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασκεί βία στη βία: το μόνο που πετυχαίνει με τον τρόπο αυτό είναι να αυτοκαταλύεται. για τον ίδιο ακριβώς λόγο διαφωνούσα και με τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις που στην τραγική τους πλειονότητα αναλώνονταν σε παιδιάστικα συνθήματα τύπου "οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι" και "είμαστε όλοι μετανάστες" (παιδιάστικα γιατί ούτε προκαλούν, ούτε αγγίζουν κανέναν, θρέφουν μονάχα τη ματαιοδοξία όσων τα βροντοφωνάζουν με περισσή ανωτερότητα) και σε χαζο-προτροπές/απειλές τύπου "ούτε ..., ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά". θα υποστήριζα την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος έτσι ώστε να παρέχεται πραγματική εκπαίδευση σε όλους γιατί, ναι, το πρόβλημα είναι η έλληψη παιδείας - και μην δυσανασχετείτε, δεν είναι απλώς ένα κλισέ, είναι η απόλυτη αλήθεια, πρέπει όμως πρώτα να ξεχωρίσουμε την παιδεία από την εκπαίδευση γιατί η δεύτερη, ως είναι σήμερα, δεν έχει καμιά σχέση με την πρώτη. όλο αυτό το μίσος, το βίαιο μίσος, που εξέφραζε σύσσωμος ο "προοδευτικός", "αριστερός" κόσμος με τρόμαζε σχεδόν τόσο όσο και η ίδια η χρυσή αυγή. πέρασαν οι μέρες και οι μήνες και έφτασα μια μέρα στο σημείο να σουφρώνω κι εγώ τα φρύδια ακούγοντας την παραμικρή είδηση για το συνάφι τους και να εύχομαι ενδόμυχα και αυτομάτως το κακό τους. ό,τι κακό έχουν κάνει, όσο πόνο έχουν προκαλέσει, όσο μίσος έχουν σπείρει, να το θερίσουν εις διπλούν. και τότε κατάλαβα: ο φασισμός με είχε νικήσει. δεν απορώ λοιπόν, το παιχνίδι τους αποδίδει κι αλίμονο σε όσους λογικούς απομείνουν μάρτυρες του τυφλού μίσους που θα μας κατασπαράξει όλους.
Βασικά καλησπέρα σας, ένα απλό google search να κάνεις βλέπεις οτι η χρυσή αυγή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παγκόσμια ναζιστική/αντισιμητική/μισούμεμέχρικαιτηνμάναπουμαςγέννησε οργάνωση blood and honour.