Οι Γερμανοί δεν θα έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Οι Γερμανοί δεν θα έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα Facebook Twitter
5

Απογοητευτικά είναι τα μηνύματα από τη Γερμανία, σχετικά με τη διάθεση των Γερμανών τουριστών να έρθουν στην Ελλάδα. Στη μελέτη που εκπονήθηκε από το ίδρυμα  "Stiftung für Zukunftsfragen", το αποτέλεσμα ήταν ότι μόνο το 0,8% των ερωτηθέντων έχει σκοπό να κάνει φέτος διακοπές στη χώρα μας. «Αυτό σημαίνει ότι ούτε ο ένας στους εκατό δεν σκοπεύει να ταξιδέψει σε ελληνικούς προορισμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ινστιτούτου, καθηγητής Ούλριχ Ράινχαρντ, στην Deutsche Welle.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις πέρυσι το ποσοστό των Γερμανών που δήλωνε ότι θα κάνει διακοπές στη χώρα μας ήταν 5%.

Για τον ίδιο τα αίτια είναι η εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία που «δεν είναι η καλύτερη,» ενώ από την άλλη πλευρά, υπάρχουν, όπως λέει,  και άλλοι τουριστικοί προορισμοί στη Μεσόγειο που έχουν ελκυστικές προσφορές για τους Γερμανούς. "Υπό την έννοια αυτή δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι το 2013 πολλοί Γερμανοί θα προτιμήσουν την Τουρκία, την Ισπανία ή την Ιταλία", δήλωσε ο Ράινχαρντ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Γερμανοί διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα είναι ακριβότερη σε σχέση για παράδειγμα με την Τουρκία, η οποία είναι συμφέρουσα. Προς τα εκεί στρέφονται φέτος οι περισσότεροι Γερμανοί.Οι τιμές στην Ελλάδα κινούνται στο επίπεδο περίπου της Ιταλίας.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Μεγάλη μούφα. Και πέρυσι τα ίδια λέγανε. Δουλεύω σε μεγάλο ξενοδοχείο σε νησί και γίνεται πανικός από Γερμανούς. Ειδικά φέτος οι κρατήσεις πάνε περίφημα. Πολλοί μου λένε "δεν μας νοιάζει η πολιτική, ή το τι λένε για σας. Γεγονός είναι ότι ερχόμαστε εδώ κάθε χρόνο και περνάμε γαμάτα".Ένας άλλος μου είπε "Ωραία και φθηνή η Τουρκία, αλλά εδώ είναι αλλιώς".