«Black Friday» στην Ελλάδα: Oι τρεις κανόνες από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά

«Black Friday» στην Ελλάδα: Oι τρεις κανόνες από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά Facebook Twitter
5

Ο διαδεδομένος θεσμός της «Black Friday», δηλαδή η ημέρα μεγάλων προσφορών που ξεκίνησε από την Αμερική και επεκτάθηκε στην Ευρώπη, δείχνει να καθιερώνεται και στη χώρα μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θεωρεί πως «θα δοθεί μια μικρή ανάσα στην αγορά και μια ευκαιρία στους καταναλωτές να κάνουν συμφέρουσες αγορές». Ωστόσο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε αυτό το θεσμό -αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς -θα πρέπει να γνωρίζουν τις εξής παραμέτρους:

- η ποσότητα των προσφερόμενων ειδών δεν μπορεί να υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.

- θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα.

- οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στόχος αυτής της ημέρας προσφορών, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, είναι η αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης ενόψει Χριστουγέννων, στην ήδη ταλαιπωρημένη αγορά, αλλά και να ωφεληθούν οι καταναλωτές με προσφορές λίγες μόλις ημέρες μετά το δεκαήμερο εκπτώσεων του Νοεμβρίου.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Δεν μιλάμε για γεωπολιτικά εδώ, ούτε για τα σύνορα και τον Κολοκοτρώνη. Εδώ συζητάμε για τιμές και εμπόρους. Και από μικρό παιδί έχω μάθει σε αυτή την χώρα πως όλοι κοιτάνε πως θα σου την φέρουν και να σε πιάσουν κορόιδο εκτός λίγων εξαιρέσεων. Ε λοιπόν, ο κλάδος των εν λόγω καταστημάτων, και αυτού του είδους εμπορίου δεν συγκαταλέγεται στις εξαιρέσεις.
Πόσο δίκιο έχεις!!! Με αφορμή το άρθρο και το σχόλιο σου μπήκα και έκανα έρευνα. Όπως τα λες. Παρωχημένες τεχνολογίες και προσφορές σε τηλεοράσεις με ανάλυση του 2010...Σε δημοφιλή προϊόντα (PS4) οι τιμές ίδιες. Σε τηλεοράσεις καλών προδιαγραφών οι τιμές μου φάνηκαν ίδιες (οι black friday) τιμές.Κάποια στιγμή θα μάθουμε...Δε πειράζει, αύριο που έχω ρεπό θα πάρω το καθιερωμένο καφέ σε black friday τιμή του 1€.Αυτοί θα πάρουν το πολύτιμο γενετικό υλικό μου. Είναι και αυτό μία μορφή αγάπης.
Δεν ξέρω τι ισχύει στην Αμερική, αλλά εδώ το αθάνατο 'ελληνικό δαιμόνιο' κάνει πάλι την εμφάνιση του και τελικά η Black Friday θα είναι μία 'μούφα'.Μπαίνοντας για παράδειγμα στο site γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών που συμμετέχει, είδα ότι βγάζουν σε προσφορές για την Παρασκευή ούτε το 1% (!!) των προϊόντων τους, και μάλιστα σε εκπτώσεις που δεν ξεπερνούν το 30%!!!Δηλαδή κάνα 2 πλυντηρια, κάνα 2 μοντέλα κινητών κτλ, και μάλλον ότι είναι στοκ. Για το λόγου του αληθές ψάξτε.Μία άλλη αλυσίδα ηλεκτρονικών που συμμετέχει για να μάθεις ποιά (περιορισμένα και εκεί) προϊόντα θα βγουν σε προσφορά την Παρασκευή θα πρέπει να κάνεις εγγραφή στο site τους για να σου στείλουν mail!!Το περιμέναμε βέβαια ότι όλο αυτό θα είναι στην Ελλάδα μία 'πατάτα' αλλά όχι και να μας κοροϊδεύουν τόσο.