Στο σημερινό «Α μπα»: δωροδοκίες

Στο σημερινό «Α μπα»: δωροδοκίες Facebook Twitter
118


__________________
1.

Πώς θα σας φαινόταν αν το αγόρι σας (που τα'χετε 1 χρόνο ) κάνει σχόλια του στιλ "δεν θα πάρεις καινούρια παπούτσια ρέ Σοφη, έχεις αρκετά. Αυτά που πήρες πέρσι τι σκατα τα έκανες; δεν φοριούνται" και χωρίς καθόλου διάθεση χιούμορ. Καθαρή παρέμβαση. Δεν ζούμε μαζί. Δεν έχουμε κοινούς λογαριασμούς. Δεν του ζήτησα λεφτά για τα παπούτσια.
- Sofi


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το ζήτημα είναι πώς σου φαίνεται εσένα, Σόφη, γιατί εσύ τα ακούς. Ξέρεις ότι δεν έχει το δικαίωμα, μόνη σου το περιγράφεις ως καθαρή παρέμβαση. Δεν χρειάζεσαι απόφαση επιτροπής. Η ερώτηση είναι τι κάνεις γι'αυτό.


__________________
2.

Καλημέρες,
Χώρισα μετά από 25 χρόνια γάμου με αρκετά ήπιο τρόπο με μεγάλα παιδιά που ήδη έχουν φύγει από το σπίτι. Μετά από δύο χρόνια έχω ν' αντιμετωπίσω δύο καταστάσεις: Από την μία να μου λένε να μην στεναχωριέμαι που απέτυχε αυτός ο γάμος κι εγώ να προσπαθώ να τους πείσω ότι δεν είναι αποτυχημένος ένας γάμος επειδή τελείωσε, αλλά το αντίθετο, ζήσαμε 25 χρόνια με σεβασμό μεταξύ μας και αποφασίσαμε από κοινού ότι απλά δεν πάει άλλο, άρα τον θεωρώ επιτυχημένο σε σχέση με κάποιον άλλο που οι σύζυγοι ζουν συμβατικά μαζί. Και από την άλλη υπάρχουν οι γνωστές προτροπές: «εσύ πότε θα φτιάξεις τη ζωή σου;», δεδομένου ότι ο πρώην ξαναπαντρεύτηκε. Και πάλι να προσπαθώ να τους πείσω ότι μια χαρά ζωή έχω και δεν περιμένω κανέναν άνδρα να μου την «φτιάξει»!
Αυτές οι νοοτροπίες υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα ή κοιτάνε και σε άλλες χώρες τις γυναίκες που στα 50 τους αποφασίζουν ν' αλλάξουν σελίδα;
- Ανεμώνη


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Επειδή ξέρεις ότι δεν είναι αποκλειστικότητα της Ελλάδας ο συντηρητισμός και τα κλισέ και τα στερεότυπα, δεν ξέρω ποια είναι η ερώτηση. Αν ήσουν σε ένα άλλο περιβάλλον ίσως ήταν πιο ήπιο το φαινόμενο, αλλά δεν ξέρω πού θα γλίτωνες εντελώς από αυτά τα σχόλια. Ο γάμος εξακολουθεί να είναι το κύτταρο της κοινωνικής δομής και εξακολουθεί να θεωρείται επιτυχία αλλά και ταυτόχρονα υποχρεωτικός. Η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς είναι ο τρόπος με τον οποίο ζεις τη ζωή σου.


__________________
3.

Liebe Abba,
Έχω μία ξαδέρφη, που στα 16 της ερωτεύτηκε παράφορα έναν συμμαθητή της, από τον οποίο έμεινε έγκυος και τον παντρεύτηκε. Τώρα είναι 40, είναι ακόμα μαζί κι αγαπημένοι. Άκου τώρα. Αυτή η ξαδέρφη επί 20 και πλέον χρόνια μας λέει συνέχεια πόσο μεγάλο κόμπλεξ νιώθει που δεν σπούδασε, πως το σκέφτεται κάθε μέρα και πως δε θα την ένοιαζε απαραίτητα να σπουδάσει κάτι "δύσκολο", ας έβγαζε κι ένα ιεκ 2ετούς φοίτησης. Επί 20 χρόνια, όλοι οι συγγενείς, ο άντρας και η κόρη της την πρήζουμε να ξεκινήσει ΚΑΤΙ. Γιατί να χαλιέται τόσο (γιατί πραγματικά το φέρνει βαρέως) για κάτι που φτιάχνει τόσο εύκολα? Πάντα η απάντηση είναι "Ναι καλά , τώωρα;" Ρε Α μπα, γιατί νομίζεις πως συμβαίνει αυτό με κάποια άτομα; Το χω παρατηρήσει και σε άλλους. Εγώ νομίζω πως φοβούνται πως αν αποτύχουν θα γίνουν ρεζίλι οπότε τους φαίνεται λιγότερο τραγικό να μιζεριάζουν μέσα στα κόμπλεξ τους. Εσύ τί λες;
- lovlove


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αυτή είναι μέσες άκρες η άποψη μου για τα απωθημένα.


__________________
4.


Γεια σου Α,μπα,
Σε διαβάζω πολύ καιρό και ξέρω πόσο συχνές είναι οι ιστορίες με χειριστικούς συντρόφους. Όταν διαβάζω λοιπόν τέτοιες ερωτήσεις μου φαίνεται πάντα ηλίου φαεινότερον ότι πρέπει να χωρίσουν και δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να πέφτει κάποιος στην παγίδα, ενώ η εύστοχη απάντησή σου μου φαίνεται κάθε φορά προφανής. Είναι αυτό που λες ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να συμβεί σε μένα. Το καλοκαίρι όμως γνώρισα τον Χ. Ο τύπος μέσα σε λίγους μήνες μου έχει πει τα μεγάλα λόγια (καμπανάκι 1), με πρήζει για κάτι ελάχιστα που είπα για το παρελθόν μου (καμπανάκι 2), με εκβιάζει (έλα αυτό το ΣΚ αλλιώς χωρίζουμε), υποτιμά τη ζωή μου και τις επιλογές μου (καμπάνες και σήμαντρα), κλπ κλπ. Ξέρεις, τα βλέπω, αλλά κάπου τον γουστάρω, κάπου βρίσκει φλέβα, κάπου με κάνει όντως να αμφιβάλλω για μένα, με ρίχνει, με σιγοτρώει σαν σαράκι σε σημεία που νόμιζα ότι είμαι δυνατή και ακλόνητη. Πιστεύω ότι χωρίσαμε οριστικά χτες, δεν ξέρω αν έχω ερώτηση, τι να σου πω, τι να κάνω; Θα μου πεις ε, φύγε αφού τα βλέπεις, τι άλλο να κάνεις! Ήθελα κυρίως να ταρακουνήσω λίγο τον κοσμάκη, ότι όσο έξυπνος και έμπειρος και δυνατός κι αν νομίζεις ότι είσαι, μπορεί να πέσεις κι εσύ στη λούμπα οπότε κράτα τα μάτια ανοιχτά από την αρχή κι από τα πρώτα σημάδια... Φιλιά
- Δήμητρα


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μα δεν έχει βγει τυχαία η παροιμία «το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται». Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, η διαφορά μας είναι στο τι κάνουμε όταν μας συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν.


Έχω μια θεωρία για σένα: μπορεί να την πάτησες ακριβώς επειδή θεωρείς τον εαυτό σου δυνατό – και επειδή όντως είσαι. Μπορεί να επιμένεις για να αποδείξεις ότι στο τέλος ΕΣΥ θα κερδίσεις γιατί είσαι δυνατή (και αντέχεις στην κακοποίηση για τον ίδιο λόγο). Μην είσαι τόσο εγωίστρια για τόσο λάθος λόγο. Δεν θα κερδίσεις απολύτως τίποτα, ποτέ, διότι δεν υπάρχει κάτι για να κερδίσεις. Δεν σε παρακολουθεί κανείς για να σε καμαρώσει που τα βάζεις με κάποιον που σε ταλαιπωρεί. Είσαι δυνατή με τον τρόπο που είσαι. Δεν χρειάζεται να το αποδείξεις αυτό σε όποιον συναντάς στη ζωή σου. Όσο δυνατή και να είσαι, δεν είσαι άτρωτη, ούτε εσύ, ούτε κανένας άλλος σε όλη τη γη.


Το να φεύγεις δεν είναι αδυναμία. Το έχω ξαναπεί, αλλά ακόμη και τα άγρια θηρία, μεταξύ της μάχης και της φυγής, πρώτα διαλέγουν την φυγή· η μάχη είναι το τελευταίο μέσο που διαλέγουν. Οι άνθρωποι έχουν τον εγωισμό και τα κάνουν θάλασσα.


__________________
5.

Hello Αμπα, λοιπόν ξεκινάω με την σημαντική ερώτηση μου. Η γιαγία μου θέλει να μου γράψει ένα οικόπεδο που έχει, το οποίο πριν την κρίση θα έπιανε αρκετά λεφτά. Τα προβλήματα μου είναι δυο, πρώτον τα χρήματα που ζητάνε οι συμβολαιογράφοι για να μου το μεταφέρει ή κάτι είναι γύρω στα 5000 !! χωρίς τον τοπογράφο!! Είναι πολλά τα λεφτά Άρη μου!! Και δεν θέλω να ξοδέψει τόσα πολλά, αλλά ότι και να πω δεν μ ακούει. Το δεύτερο πρόβλημα μου είναι λίγο σημαντικότερο, αφού για το πρώτο πάνω κάτω ξέρω πως δεν μπορώ να της αλλάξω γνώμη. 2ο θέμα είναι ότι αν το μάθει ο πατέρας μου θα γίνει έξαλλος. Οτι μας ξεχωρίζει με τον αδερφό μου κλπ και φοβάμαι μην μου δημιουργήσει και μένα προβλήματα στην συνέχεια. Την γιαγιά μου την προσέχω εγώ, της μιλάω σαν άνθρωπο και ουσιαστικά την σέβομαι. Με τον πατέρα μου (γαμπρός) πάντα πέταγαν λίγο δηλητήριο μεταξύ τους και εκείνος πολλές φορές την κορόιδευε λίγο και μπροστά μας, οπότε ο αδερφός μου όσο μεγάλωνε έγινε ένα γουρούνι και μισό απέναντι της. Από τα 12 της έκλεβε λεφτά από την τσάντα, δεν της μίλαγε ποτέ και όταν της μιλάει είναι μονολεκτικά στην καλύτερη. Όταν έγινε 18 του έδωσε το αμάξι της γιατί εκείνη δεν μπορούσε να οδηγεί πια και από τότε του πληρώνει ασφάλειες κλπ και αυτός ούτε για αυτό δεν την ευχαριστεί ή να παραδεχτεί απλά (λέει πως δεν πληρώνει τίποτα αυτή ούτε καν γιαγιά ή το όνομά της αυτή). Η μάνα μου δεν ξέρω πως αλλά παραμένει απαθείς απέναντι σε όλα αυτά και δεν κάνει τίποτα να τους βάλει σε μια σειρά. Ξέρω πως δεν μπορώ να τους αλλάξω ή να τους διορθώσω την συμπεριφορά απέναντι της γιατί το έχω προσπαθήσει πολλές φορές. Αλλά επίσης φοβάμαι πως αν το μάθει για γίνει της τρελής με φωνές και προς εμένα και εκείνη. Έχεις καμία πρόταση? Γιατί έχω στερέψει με τις βλακείες αυτές. Ευχαριστώ πολύ
- μαγδαληνή


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το οικόπεδο είναι της γιαγιάς. Τα λεφτά για τον συμβολαιογράφο είναι της γιαγιάς. Γιατί να μάθει ο πατέρας σου τι κάνει η γιαγιά σου με την περιουσία της, και από ποιον θα το μάθει; Και αν το μάθει, τι επιπλέον προβλήματα θα σου δημιουργήσει ο πατέρας σου, εκτός από αυτά που σου δεν έχει δημιουργήσει ήδη; Όταν κάποιος σου φωνάζει, η λύση δεν είναι να είσαι καλό κορίτσι μήπως και σταματήσει. Είσαι ήδη καλό κορίτσι, και δεν πιάνει. Καταλαβαίνεις ότι πρέπει να φύγεις από το σπίτι και να μείνεις μόνη σου, ναι; Ίσως το οικόπεδο αυτό σε βοηθήσει με κάποιον τρόπο. Πάρε και τη γιαγιά μαζί στο κάτω κάτω.

__________________
6.


Καλησπέρα Αμπα. Ελπίζω να είσαι καλά! Δουλεύω σε μια δουλειά που τη σιχαίνομαι, δεν μπορώ, με πιάνουν ψυχοσωματικα όποτε είμαι εκεί. Είναι σταθερός μισθός, δεν λέω,αλλά η ψυχολογική πίεση και φόρτιση που υπάρχει εκεί με εξαντλει. Σκέφτομαι να παραιτηθω,αλλά μετά δεν ξέρω και τι θα κάνω.Είμαι σε απόγνωση, ειλικρινά σου μιλάω..


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πες σε όποιον ξέρεις και δεν ξέρεις και σε όποιον είναι πρόθυμος να ακούσει, από το γείτονα μέχρι τον περιπτερά, ότι ψάχνεις δουλειά. Πες τους τι ξέρεις να κάνεις, τι μπορείς να μάθεις να κάνεις, και τι είσαι διατεθειμένη να κάνεις.
Ψάξε δουλειά.


_________________
7.

Αγαπητή ά μπά,
Εδώ και ένα χρόνο χώρισα με το αγόρι με το οποίο είμουνα μαζί (κρίνοντας απ'τις προηγούμενες μου σχέσεις) πολύ καιρό - 7 μήνες! Ο λόγος που τον χώρισα ήταν διότι περνούσα μια περίεργη φάση που ήθελα να αλλάξω στύλ και γούστο και να αποφύγω τα συνηθισμένα αγόρια (φταίει ένα βιβλίο που είχα διαβάσει), και καθώς αυτός είναι ο κλασικός αθληταράς, εθισμένος στο ποδόσφαιρο και λίγο λαϊκούλης, άρχησε να με "αηδιάζει" και έκανα το λάθος να τον χωρίσω. Μετά απο αρκετούς μήνες οι κοινοί μας φίλοι (είμαστε στην ίδια παρέα) μας έπεισαν να αφήσουμε πίσω τις διαφορές μας και να τα βρούμε! Κάναμε λίγη παρέα, και άρχισε και πάλι να μου αρέσει. Σκεφτόμουν σοβαρά να του το πώ όμως προέκυψε κάτι με την υγεία του αδερφού μου, και έλειψα για 1 μήνα στο εξωτερικό. Ώσπου να γυρίσω, πάνω κάτω τα ίδια με το σχολείο και την παρέα, όμως αυτός τά'χε φτιάξει με άλλη! Μια αθλήτρια με την οποία ταίριαζε αφάνταστα σε χόμπι και απόψεις (σύμφωνα με όλους). Όλοι ξέχασαν για την σχέση μου μαζί του διότι η δική τους ήταν πιο σταθερή και σχετικά καλύτερη! Εγώ δεν έκανα τίποτα παρά να τους κοιτάζω κάθε μέρα στο σχολείο. Τα είχαν 9 μήνες και χώρισαν εχτές! Την χώρισε διότι ήταν ζηλιάρα... Εγώ ενθουσιάστηκα! Τον θέλω πολύ τώρα και πεθύμησα την σχέση μας... Είναι πολύ νωρίς να κάνω κάτι; Επίσης ανησυχώ πώς είναι γελοίο να κάνω ΕΓΩ το πρώτο βήμα! Τι νομίζεις;; Υ.Γ η μαμά μου μου προσφέρει 100€ για να της δείξω τί σου γράφω, είναι μεγάλη σου φάν!!!


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ελπίζω να μην πήρες τα λεφτά. Ελπίζω να είναι καλά ο αδερφός σου. Φιλιά στη μαμά σου.


118

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

19 σχόλια
#1.Ρωτάς μάλλον κατά πόσο είναι δικαιολογημένη η κριτική του και η προσπάθεια να κάνει κουμάντο σε ξένο πορτοφόλι.Έχω εντοπίσει 4 περιπτώσεις,που γίνεται αυτό.Εξαιρώ την περίπτωση,που πρόκειται για δανεικά,γιατί δεν υπάρχει αυτό στοιχείο στη δική σου ιστορία.1.Το κάνουν άνθρωποι,που χώνονται σε δουλειές άλλων,γιατί έτσι.Είναι τέτοιο το σχέδιο τους.2.Είναι ένας τρόπος να ασκήσουν έλεγχο στον άλλο.3.Είναι χαρακτηριστικό ανθρώπων,που ζηλεύουν.Είτε δεν έχουν αρκετά χρήματα οι ίδιοι,οπότε τους κάθεται κόμπος στο λαιμό,όταν ξοδεύουν άλλοι,είτε τους πιάνει ένα κάτι,όταν άλλος θέλει να αποκτήσει το οτιδήποτε.Λες και με κάποιο τρόπο τους το στερεί,ενώ μπορεί ήδη να το έχουν ή τη δυνατότητα να το πάρουν κι αυτοί.4.Έχουν βαρεθεί να ακούνε ένα άτομο,να κλαίγεται συνέχεια,ότι δε βγαίνει,μένει πίσω στις υποχρεώσεις του κτλ,αλλά παρόλα αυτά σκορπάει τα λεφτά του σε πράγματα,που δεν επείγουν.Και πάλι δεν τους αφορά,αλλά όταν ο άλλος τους έχει πρήξει με τα οικονομικά του ζόρια,δικαιολογώ μέχρι σε ένα σημείο την κριτική και την παρέμβαση τους.Αν ο φίλος σου είναι στις κατηγορίες 1,2,3,μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς κάποια πράγματα για το χαρακτήρα του.Σπάνια αφορά μόνο τα χρήματα αυτή η συμπεριφορά.Αν πάλι μιλάμε για την περίπτωση 4,κάνε και λίγο την αυτοκριτική σου.
5. Είναι τσιγκούναρος, αλλά σε βλέπει σοβαρά, σκέφτεται επισημοποίηση και διστάζει γιατί σε βρίσκει ξοδιάρα. Πώς θα ζήσουμε, σου λέει, αυτή μπορεί να θέλει να τρώει και κρέας.Εγώ λέω ότι άμα δεν αγοράσεις *τίποτα* για ένα 6μηνο, ετοιμάσου για μονόπετρο -μικρό.
Επίσης υπάρχει και η περίπτωση να νοιάζεται- που είναι και το πιθανότερο - κάτι που καμία εδώ μέσα δεν ανέφερε. Γιατί πάντα για όλες, ο άνδρας είναι ο χειριστικός που επεμβαίνει στη ζωή της γυναίκας. Δηλαδή ένας άνδρας μέσα σε σχέση δεν μπορεί να νοιάζεται για τη γυναίκα του, αν αυτή είναι σπάταλη και σκορπάει τα λεφτά της εδώ και κει. Τι θα λέγατε στην περίπτωση που η γυναίκα του έκανε παράπονα ότι ξοδεύει τα λεφτά του άσκοπα? Θα λέγατε τα ίδια? ή θα τη δικαιολογούσατε ως συνήθως?
Φυσικά και υπάρχει αυτή η περίπτωση,boxer.Όταν αγαπάμε κάποιον,το καλό του θέλουμε.Βέβαια όταν είναι ενήλικος,έχει ξεχωριστό πορτοφόλι και τα καταφέρνει χωρίς τη βοήθεια μας και τσουρεκοποίηση των ευαίσθητων περιοχών μας,πέρα από μια συμβουλή δεν μπορούμε να δώσουμε.Αν επιμείνουμε,να τον βάλουμε στον "ίσιο" δρόμο,φλερτάρουμε με τον έλεγχο.Στο σχόλιο μου (4),φαίνεται ότι δε βγάζουμε όλες πάντα τις γυναίκες λάδι.Άλλωστε σε κανένα σημείο δεν έχω δώσει έμφαση στο φύλο.Οι συμπεριφορές,που περιγράφω,εκδηλώνονται κι από άντρες κι από γυναίκες.Οι υπόλοιπες δεν ξέρω τι άποψη έχουν και σίγουρα δε μου έχουν παραχωρήσει το δικαίωμα να μιλάω εκ μέρους τους.
boxer,αλλο να της λεει την γνωμη του για ενα ζευγαρι που αγορασε και αλλο να της κανει κουμαντο στο τι θα παρει. Δεν κανουμε κουμαντο με τα λεφτα του αλλου. Η συμπεριφορα του δειχνει σημαδια χειριστικου ανδρα.Και ναι τα ιδια θα λεγαμε αν ηταν αντιθετα οι ρολοι.
Έπρεπε να κάνω λοιπόν το σχόλιο για να το παραδεχτείς τουλάχιστον εσύ? Καμία δεν το έγραψε, ΚΑΜΙΑ! Τον πιο απλό και πιθανό λόγο καμία δεν τον σκέφτηκε.Αμέσως όλες άρχισαν την επιθετική γραφή. Ως και προτροπές να τον αφήσει διάβασα. Γιατί απλά της είπε ότι αγόρασε πάλι παπούτσια. Έτσι διαλύετε τις σχέσεις σας εσείς? Δηλαδή όταν θα αρχίσουν τα πραγματικά δύσκολα στη ζωή, τι θα κάνετε?Για όνομα του θεού, τι προβλήματα έχετε? τι σχέσεις έχετε ολες εδώ μέσα? Δεν τον αγαπάτε το σύντροφο σας? Δεν νοιάζεστε? Εσείς δεν θα τον προτρέπατε να μη ξοδεύει άσκοπα τα λεφτά του? Δηλαδή τι θα λέγατε? ότι δικά του είναι ότι θέλει ας τα κάνει? Δεν σας ενδιαφέρει αν μείνει άφραγκος? Ή αν γίνει αυτό θα τον αφήσετε?Τι είναι πιο φυσικό? ένας σύντροφος να νοιάζεται για τη γυναίκα του? ή να είναι χειριστικός και να την καταπιέζει? Γιατί διαλέγετε την κουρτίνα 2? Δηλαδή τα σχόλια σας δείχνουν ότι όλες έχετε μπλέξει με τέτοιους. Αν είναι έτσι σας λυπάμαι πραγματικά, αλλά μια τέτοια στήλη δεν θα λύσει τα προβλήματα σας.
Μας κατάλαβες boxer. Απεργαζόμαστε μεθόδους για να ευνουχήσσουμε όλα τα αρσενικά που μας περιβάλλουν. Πρώτα ψυχολογικά, και έπεται και η φυσική πράξη. Soon.Σοβαρά τώρα, η acantholimon ουσιαστικά το συμπεριέλαβε αυτό που λες, στην περίπτωση 4. Αν δηλαδή όντως δεν τα βγάζει πέρα στα οικονομικά της και ο άλλος έχει δίκιο να ανησυχεί γι'αυτό, της λέει να κάνει την αυτοκριτκή της.Όπως πάρα πολλές φορές έχουμε δώσει δίκιο στον άντρα της ιστορίας, και η Λένα, και οι σχολιαστές. Εσένα αντίθετα δε νομίζω ότι σε θυμάμαι έστω και μια φορά να κάνεις σχόλιο υπέρ της γυναίκας. Ούτε να λες κάτι όταν εμείς τα βάζουμε με τις γυναίκες. Μας κατηγορείς για εμπάθεια, αλλά ο ίδιος είσαι η χαρακτηριστικότερη περίπτωση οπαδισμού.
Boxer,Συγγνωμη, αν η φιλη σου σου ελεγε "μην παρεις αυτο, μην παρεις εκεινο"," επι μονιμου βασεως δεν θα καταπιεζοσουν;Και επειδη νομιζω οτι στην περιπτωση της γραφουσας, το αγορι δεν θα περιοριζεται μονο στα παπουτσια,εγω προσωπικα την προετρεψα να ξεκαθαρισει την θεση της τωρα που ειναι σχετικα νωρις.Το πως ξοδευει ο καθενας τα λεφτα του ειναι υποκειμενικο θεμα. Εσενα μπορει να σου φαινεται σπαταλος καποιος με τον τροπο που ψωνιζει, ενω εγω να λεω "νταξει δεν χαλαει και πολλα".Επισης, εκει που λες για τις κουρτινες δεν ειδα καποιο σχολιο να λεει να μεινει απαθης στην καταπιεση που εχει απο το αγορι της.Τελος, μην τσουβαλιαζεις τις γυναικες σχολιαστριες επειδη δεν σου αρεσαν οι απαντησεις τους.
Αγαπητή iris, αν προσέξεις τα σχόλια μου δεν είναι κατά των γυναικών. Σχολιάζω μόνον όταν οι άνδρες δέχονται επίθεση και σεξιστικα σχόλια. Κάτι που γίνεται καθημερινά εδώ μέσα. Κάποιος πρέπει να μας υποστηρίξει και μας.Βρίσκω ενοχλητικό τον - υφέρποντα στην αρχή - και πλέον ανοιχτό και ξεδιάντροπο ρατσισμό σας, και το πως αντιμετωπίζετε προσβλητικά το άλλο μισό της ανθρωπότητας. Οι άνδρες δεν είναι πνευματικά ανάπηροι, ηλίθιοι, συμπλεγματικοί, ουγκ, παρτάκηδες, εν δυνάμει βιαστές και ανώριμοι. Απ'την άλλη, αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας σαν αιώνια θύματα, πανέξυπνες που περιέργως τις εκμεταλλεύονται οι ανωτέρω ηλίθιοι, πανέμορφες που όλοι τους την πέφτουν αλλά αυτές - για φαντάσου - τελικά μένουν μόνες, ικανότατες που επίσης όλως περιέργως είναι μονίμως ριγμένες. Δηλαδή κατηγορείτε τους άνδρες για μ@λ@κες και συγχρόνως υποβιβάζετε τον εαυτό σας υποστηρίζοντας ότι ενώ είναι μ@λ@κες, σας χειρίζονται και σας κάνουν ότι θέλουν. Αντε να αρχίσετε να γράφετε σωρηδόν επιστολές στην αμπα, μήπως και σας δώσει καμιά συμβουλή της προκοπής να βελτιώσετε τις μοναχικές ζωές σας.
Τα σχόλια για το παλλικάρι έχουν ως εξής:-Επιθετικη και προσβλητικη παρεμβατικοτητα -Καθώς θα φευγεις τρέχοντας ρίξε και έναν διάολο. -Σιγά σιγά βάζουν χέρι παντού -Κοψ'του το αλλιως θα παρει ο ποπος του αερα -Οχι αυτό που θέλει εκείνος -Κάνει κουμάντο σε ξένο πορτοφόλι -Είναι ένας τρόπος να ασκήσουν έλεγχο στον άλλο -Είναι χαρακτηριστικό ανθρώπων,που ζηλεύουν. -Είναι τσιγκούναρος Και το κορυφαίο συνομωσιολογικό με αρκετή δόση UFO και illuminati : -Χώνονται σε δουλειές άλλων, γιατί είναι τέτοιο το σχέδιο τους.Το μόνο μη ακραίο σχόλιο - που και πάλι δεν είναι υπέρ του είναι το 4 της acantholimon.Γιατί πολύ πονηρά υποστηρίζετε ότι στο σχόλιο της, το 4 δηλαδή τον υποστηρίζει. Αλλά δεν λέει αυτό, λέει ότι μπορεί και να αντιδράει γιατί τον πρήζει. Όχι όμως γιατί ενδιαφέρεται.Βγάζετε συμπεράσματα έτσι αβρόχοις ποσί - το τι γράφετε στα ρατσιστικά και σεξιστικά σας σχόλια είναι θέμα για κοινωνική έρευνα. Πριν καιρό κάποιος έγραψε ότι η στήλη αυτή και κυρίως τα σχόλια είναι μια ομαδική συνεδρία νεοφεμινιστική με μπόλικη δόση μισανδρίας. Δεν έχω παρά να συμφωνήσω.
boxer Ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζεις. Είναι δυνατόν εδώ που γράφουν άνθρωποι όλων των ηλικιών καθηγητές, επιχειρηματίες, γιατροί, δικήγόροι, φοιτητές, άντρες γυναίκες κλπ κλπ να είναι όλοι οι εμπαθείς κι εσύ το εξυπνοπούλι; Στο είχα ξαναπεί σε παλαιότερο σχόλιο μου. Εμπαθής είσαι εσύ, οπότε καλύτερα να κοιτάξεις στον καθρέφτη και να κάνεις την αυτοκριτική σου.Και για του ΄λόγου το αληθές ιδού κάποια από τα σχόλιά σου όπου ξεδιπλώνεις όλο το ταλέντο σου υποτιμώντας, μειώνοντας και τσουβαλιάζοντας:"Και μετά θυμώνουν επειδή τις λέμε σχιζοφρενείς Πηγή: www.lifo.grΝομίζω ότι σημαντικότερο σχόλιο ever είναι ότι η Αμπά δεν βλέπει Ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Μπορείτε άφοβα πλέον όλες να αρχίσετε τα group therapies, τις μαζικές αυτοκτονίες και τις διαγραφές Πηγή: www.lifo.grΣε ανέχεται ο εργοδότης για την εγκυμοσύνη σου, Πηγή: www.lifo.grΌπως εσύ έχεις το δικαίωμα να γεννάς όποτε σου καπνίσει, Πηγή: www.lifo.grΌλες το κάνουν γιατί "θέλουν να ολοκληρωθούν σαν γυναίκες" και γιατί "πότε θα γίνουν επιτέλους μάνες"? Πηγή: www.lifo.grΣτην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των νέων δεν έχει ιδέα πως είναι να εργάζεσαι Πηγή: www.lifo.grE καλά τώρα, σιγά τα ωά. Και εγώ σε έχω φανταστεί άπειρες φορές με ένα πιστόλι στον κρόταφο - και όχι μόνο εκεί- και ζεις ακόμα. Πηγή: www.lifo.gr"Λες: Πριν καιρό κάποιος έγραψε ότι η στήλη αυτή και κυρίως τα σχόλια είναι μια ομαδική συνεδρία νεοφεμινιστική με μπόλικη δόση μισανδρίας. Δεν έχω παρά να συμφωνήσω. Πηγή: www.lifo.grΣτο ξαναείπα. Αν δεν σου αρέσει η στήλη μην τη διαβάζεις.Υ.Γ Είμαι σίγουρη ότι γράφω στο βρόντο, αλλά δεν πειράζει
Δυο πράγματα μόνο θα σχολιάσω.1.Η φράση "είναι τέτοιο το σχέδιο τους" είναι συνώνυμη με τις εξής:"είναι τέτοιο το ύφασμα τους","είναι τέτοια η πάστα τους".Δεν αφορά θεωρία συνωμοσίας.2.Να εξηγήσω ακριβώς τι σημαίνει το (4) στο σχόλιο μου.Όταν μοιραζόμαστε ένα πρόβλημα,το κάνουμε γιατί έχουμε ανάγκη την υποστήριξη του άλλου,την καλή του κουβέντα και ίσως και μια λύση.Ο άλλος,αν τον ενδιαφέρει φυσικά,συμπάσχει μαζί μας,βιώνει και τις δυσκολίες μας και τη στεναχώρια μας.Από τη στιγμή,που συμμετέχει στο πρόβλημα μας λοιπόν,είναι αναμενόμενο,ότι θα πάρει θέση και θα ασκήσει κριτική.Επίσης αναμενόμενο είναι,κάποια στιγμή να μπουχτίσει,όταν το πρόβλημα διαιωνίζεται,γιατί ενώ γκρινιάζουμε και στενοχωρούμε και τον ίδιο,πρακτικά δεν κάνουμε τίποτα,για να το λύσουμε.Θα μας σταθεί 1,2,5,10 φορές με όλη την καλή του διάθεση.Θα έρθει όμως και η ώρα,που θα πει,το έχεις παραχέσει.Κάτω από αυτές τις περιστάσεις,δε νομίζω,ότι μας παίρνει,να διαμαρτυρόμαστε.Έχουμε δώσει το δικαίωμα στον άλλο και να μας κρίνει και να επέμβει.Γι'αυτό λέω στην κοπέλα,ότι αντί να δυσανασχετεί,ίσως πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της.Για όλα τα υπόλοιπα,που έχουν γραφτεί κάτω από το πρώτο μου σχόλιο,κρατάω τις σκέψεις μου για μένα.Καλό μας Σαββατοκύριακο!
μήπως και σας δώσει καμιά συμβουλή της προκοπής να βελτιώσετε τις μοναχικές ζωές σας Πηγή: www.lifo.grΓια άλλη μια φορά λοιπόν (σ.σ. πρόσφατα το είχες κάνει σ'εμένα προσωπικά, τώρα το επεκτείνεις σε όλο το γυναικείο πληθυσμό της στήλης) το καλύτερο επιχείρημα στο οποίο καταλήγεις είναι "Όποια συμπεριφέρεται σπαστικά (=όχι όπως αρέσει σ'εμένα) είναι αγ**τη". Αν βγαίναμε βέβαια εμείς σαν κατίνες να κατηγορήσουμε κάθε άντρα που βγάζει εμπάθεια και κόμπλεξ ως μικροτσ**νο, ας πούμε, θα ωλόλυζες για σεξισμό και μισανδρία. Και θα είχες και δίκιο. ΑΝ το κάναμε.
#3 Υπάρχουν τα δημόσια σχολεία σχολεία δεύτερης ευκαιρίας,για άτομα άνω των 18,τα εσπερινά Λύκεια,4ετους φοίτησης και τα εσπερινά ΕΠΑΛ.Άνθρωποι που για τον α ή β λόγο δεν τελειώνουν το σχολείο, επιστρέφουν στα θρανία και περνάνε στο Πανεπιστήμιο, το οποίο και τελειώνουν και κάνουν και μεταπτυχιακά. Προσωπικά γνωρίζω άτομο το οποίο άρχισε να σπουδάζει πολύ δύσκολη πανεπιστημιακή σχολή στα 52, την οποία και την τελείωσε,σε άλλη χώρα,σε άλλη γλώσσα ,30 χρόνια σχεδόν αφ ότου είχε τελειώσει Πολυτεχνείο στην χώρα του.Οι Έλληνες ,δυστυχώς,έχουν πολύ περιορισμένους ορίζοντες και σ αυτά τα θέματα.Και επιμένουν σ αυτού του τύπου την μιζέρια. Δυστυχώς.
#1 Κι εσύ πώς απαντάς;"Ναι αγάπη μου έχεις δίκαιο, πώς και δεν το σκέφτηκα νωρίτερα; Αυτά τα παπούτσια θα μου είναι περιττά και αχρείαστα". Και στο τέλος τον ακούς και δεν τα αγοράζεις..Ελπίζω πως όχι. Ελπίζω πως κάνεις αυτό που θες εσύ για τη ΖΩΗ ΣΟΥ και όχι αυτό που θέλει εκείνος. Και στο κάτω κάτω δικά σου λεφτά είναι, θα σου πει αυτός πώς θα τα ξοδεύεις;
#2 Μήπως να αλλάζεις κύκλο ανθρώπων σιγά-σιγά; Αυτή η νοοτροπία επικρατεί στην Ελλάδα,σε μεγάλο βαθμό.Υπάρχουν άνθρωποι που αλλάζουν δουλειά στα 50,ξεκινούν μεταπτυχιακά ή πανεπιστημιακές σπουδές στα 50,παντρεύονται για πρώτη φορά στα 50, υιοθετούν ή και κάνουν παιδιά στα 50.Δεν έχει δικαίωμα ο κάθε εις να προβάλει τα προσωπικά του συμπλέγματα,τους φόβους και τις ανεπάρκειές του πάνω σου.Κι αν επιμένει να το κάνει,δικαιούσαι να τον οριοθετήσεις σαφώς και να πάρεις τις αποστάσεις σου.Η ζωή αρχίζει στα 50 για πολύ κόσμο.
#7"Ο λόγος που τον χώρισα ήταν διότι περνούσα μια περίεργη φάση που ήθελα να αλλάξω στύλ και γούστο και να αποφύγω τα συνηθισμένα αγόρια"και τι ειναι ο φιλος σου καλε, και τον αλλαξες για να αλλαξεις "στυλ"? τσαντακι???τωρα τι αλλαξε? δενει με το παππουτσι και τον θελεις πισω?
#5: Το οικοπεδο ειναι περιουσια της γιαγιας σου και μπορει να το διαχειριστει οπως θελει.Ο μπαμπας σου δεν εχει κανενα δικαιωμα να επεμβει στην ολη διαδικασια.Ο αδερφος σου ειναι απλα αχαριστος ως προς την γιαγια σου (και αν ημουν η γιαγια σου δεν θα πληρωνα τα εξοδα του αμαξιου).
#4"Ξέρεις, τα βλέπω, αλλά κάπου τον γουστάρω, κάπου βρίσκει φλέβα, κάπου με κάνει όντως να αμφιβάλλω για μένα, με ρίχνει, με σιγοτρώει σαν σαράκι σε σημεία που νόμιζα ότι είμαι δυνατή και ακλόνητη."χμμμμμ το εχω σε φιλη, αυτο που σου συμβαινει.πιθανολογω, για τον ιδιο λογο.η εξυπναδα , η ομορφια, οι γνωσεις και η επιγνωση ακομα του πως φερεται ο αλλος και γιατι, ΔΕΝ καλυπτουν (παντα) τα συναισθηματικα ελλειματα.μην πω και ποτέ, αλλα ας πουμε, οχι παντα.συμβαινει αυτο που ειπες με την φλεβα.εχεις καποιες αδυναμιες στο συναισθημα σου που μαλλον σχετιζονται με τον "γυναικειο"/ερωτικο εαυτο σου (οπως θελεις πες το), με αυτες παιζει ο φιλος σου κι εσυ χορευεις.ειδες κατι σε αυτον που τον κανει επιθυμητο για σενα και παραβλεπεις τις καμπανες και ταυτοχρονα παιζει αυτες τις χορδες.αφου ειναι εν γνωσει σου, και δεν μπορεις να το προσπερασεις, "απολαυσε" το. ισως την επομενη φορα να μην σε ενδιαφερει να το ξαναπερασεις.καπως σαν εμβολιασμος..
#2 Συμφωνώ απολύτως για το περιεχόμενο της έκφρασης "να φτιάξεις τη ζωή σου", δίνει την αίσθηση ότι η ζωή του ανύπαντρου ή όχι πλεόν παντρεμένου είναι χαλασμένη. Και γενικότερα προφανώς, για το μονόδρομο του γάμου ως η οδός προς την ευτυχία/επιτυχία.Από την άλλη, ας μην απελπιζόμαστε: Κι αυτό πρόοδος είναι παιδιά. Ναι, το να χωρίζει μια γυναίκα, και δη άνω των 35, με παιδιά, και να της λένε "βρες ένα σύντροφο" είνα μια εξέλιξη σε σχέση με όταν της έλεγαν "τώρα μη γυρίζεις δεξιά-αριστερά, έχεις τα παιδιά σου, δεν είναι πια εποχή για άντρες - πώς θα νιώσουν τα παιδιά;" κλπ κλπ. Σας γυρίζω αιώνες πίσω; Κι όμως, στο κύκλο μου, τώρα, έχω γυναίκα αντιστοίχου ηλικίας, με παιδιά αντιστοίχου ηλικίας, που βρήκε έναν θαυμάσιο άνθρωπο και δέχθηκε ακριβώς αυτή την κριτική από τμήμα του περιβάλλοντός της. Κι εκεί, ο πρώην σύζυγος συζεί με άλλη, με την οποία τα είχε χρόνια πριν καν χωρίσουν, και το ήξεραν όλοι! Κι όμως, σ'εκείνη έλεγαν "πώς θα νιώσουν τα αγόρια σου, να μάθουν ότι *γυρίζεις* με άλλον, μην κοιτάς τον πρώην σου, *άλλο* εσύ, εσύ είσαι η *μαμά* τους!"Άρα υποδέχομαι με χαρά το πρώτο κύμα προόδου, και περιμένω το επόμενο (αυτό που κανένας δεν θα σου δήνει ορμήνειες αν θα βάλεις κάποιον σπίτι σου ή όχι).
Ίρις, Σουβλίτσα, πράγματι το ότι τα πιστεύουν και οι ίδιες αυτές οι γυναίκες είναι το πιο θλιβερό. Αλλά δεν φταίνε οι ίδιες για αυτό, είναι η πλύση εγκεφάλου, είναι που θέλουν να αποφύγουν τα σχόλια, είναι που τελικά εφευρίσκουν μια δικαιολογία για να αντέξουν τη μοναξιά τους.
Το ίδιο ακριβώς είπε μια θεία μου σε μένα πριν από 4 Χρόνια. Ευτυχώς της απάντησε αναλόγως η μαμά μου. Και υπάρχουν πολλοί που στραβοκοιτανε που εχω σχέση. Ακομα κσι ο πρώην που είχε ήδη κάνει νέα σχέση και συζει είχε το θρασσος να μου πει πως εγώ είμαι η μάνα των παιδιών και είναι Αλλιώς.Ακόμα και στη δουλειά μου με σχολίασαν αρνητικά , και μου δημιούργησαν πρόβληματα, Επειδή συνεχισα τη ζωή μου Εννοείται τα ξεκοψα και δεν με νοιάζει κάνω αυτό που θεωρώ εγώ πως είναι σωστο και με κάνει ευτυχισμένη. Κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι όμως.
@ Σουβλίτσα Όπερ έδει δείξαι! Μιλάμε για νέα, σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα κι ακούει τέτοια. Δλδ eleoc kapu... Αλλά μπράβο σου που τους γράφεις.Διότι, no-no, το πιο θλιβερό στην ιστορία δεν είναι ότι η γυναίκα που λέω εγώ ακούει τέτοια πράγματα. Είναι που τα πιστεύει, νιώθει ενοχές, ντρέπεται τα "παιδιά" (=φοιτητές), και μιλάμε για γυναίκα με καταγωγή από επαρχία μεν αλλά σιγά, Αθήνα μένει, δουλεύει, είναι υποτίθεται αριστερή και χαλαρούα και free camping κατάσταση. Όταν το έμαθα μου έφυγε το κλαπέτο. Της πέταξε κι εκείνης ο -υποτίθεται επίσης cool, αριστερός- πρώην τη φρικτή ατάκα που άκουσε και η Σουβλίτσα. Με κάτι τέτοια φορτώνω!
Ας κοιτάζουν την δουλεία τους καλύτερα όλοι αυτοί οι συγγενείς ... η προσωπική ζωή μιας γυναίκας αφορά εκείνη μόνο! ¨Οσα παιδιά και αν έχει όσο χρονών και αν είναι ... τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα για τις χωρισμένες γυναίκες (βέβαια πίσω από τη πλάτη σου όλο και κάποιος κάτι θα πει λες και εκείνοι τα κάνουν όλα τέλεια). Επίσης το πιο απαράδεκτο είναι ο,τι σε όταν κάποιο ζευγάρι που το πάει σοβαρά η γυναίκα υπήρξε στο παρελθόν παντρεμένη ή έχει παιδιά (ή και τα 2) ακούγονται σχόλια τύπου: τι έμπλεξε με τη χωρισμένη , θα φορτωθεί παιδί άλλου κλπ
@55.000 για μία δωρεά μόνο για τον συμβολαιογράφο θα ήταν μόνο αν το οικόπεδο έχει 800.000€ αντικειμενική αξία. Μάλλον είναι και η εφορία μέσα; Και πάλι, ρώτα και άλλους 2-3 συμβολαιογράφους για να πάρεις τιμή. Η αμοιβή του συμβολαιογράφου ορίζεται από τον νόμο (google it, θα δεις αμοιβή για πράξεις με αναλογικά δικαιώματα + δηλώσεις φόρου + αντίγραφα) και δεν παζαρεύεται ούτε προς τα πάνω, ούτε προς τα κάτω. Είναι ό,τι λέει ο νόμος αυστηρά. Αν το έκανες το συμβόλαιο και σας πήρε παραπάνω, κάνε καταγγελία στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο.Αν δεν έχεις κάνει ακόμα το συμβόλαιο, ρώτα το συμβολαιογράφο αν καλύπτεται η νόμιμη μοίρα της μητέρας σου, για να μην κάνει κάποια μέμψη άστοργης δωρεάς.
Μεταξύ μας, επειδή το οικόπεδο συνήθως δεν έχει έσοδα, αλλά έχει ωραιότατο ΕΝΦΙΑ, κοίτα μήπως σε συνέφερε αντί για δωρεά, να κάνει η γιαγιά σου μια διαθήκη στον συμβολαιογράφο. Το κόστος είναι πάγιο, 200 ευρώ περίπου, αντί για αναλογικό, και ο φόρος κληρονομιάς θα είναι ο ίδιος με της δωρεάς (βέβαια τώρα θα στα δώσει η γιαγιά, αν θέλει να σε διευκολύνει ας στα δώσει από τώρα για να τα φυλάξεις για τότε).Να μην κάνει ιδιόγραφη, γιατί θα την προσβάλλουν.
Για άλλη μια φορά χαίρομαι που έχουμε τόσους δικηγόρους σχολιαστές! (δεν είμαι η ερωτώσα, απλώς ενθουσιάζομαι με τις ακριβείς απαντήσεις σε άγνωστα νομικά θέματα)
αγαπητέ parisie, μάλλον είσαι συνάδελφος μου, δικηγόρος, αλλά μάλλον είσαι νέος.Εδώ μας διαβάζουν άνθρωποι, που δεν γνωρίζουν και ούτε οφείλουν να ξέρουν νομικά γι αυτό πρέπει να προσέχουμε πολύ τι γράφουμε για να μην κάνουμε λαϊκισμό....Το googlare το, στα νομικά όπως και στα ιατρικά θέματα, από μη ειδικό είναι επικίνδυνο. Η αμοιβή του συμβολαιογράφου, είναι μεν καθορισμένη από το νόμο, αλλά, το τονίζω, δεν παύει να είναι ελεύθερος επαγγελματίας και να ζητά ό, τι νομίζει ότι αξίζει η απασχόληση του.Κοινώς, δεν είναι μόνο το 0,80% (αν δεν κάνω λάθος τόσο έχει πάει το πάγιο)επί της αντικειμενικής αξίας, η αμοιβή του, είναι και τα αντίγραφα είναι όμως και ο ΚΟΠΟΣ του και η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ, πάνω στο αντικείμενο του που είναι τα συμβόλαια.Μην ενισχύεις την παραπλάνηση του κόσμου, που πιστεύει ότι όλα τα συμβόλαια είναι φασόν.Υπάρχουν πάρα πολύ δύσκολες περιπτώσεις, που τη λύση δίνει ο συμβολαιογράφος, ως ειδικός επιστήμονας, που δεν είσαι ούτε εσύ ούτε κι εγώ.Το οικόπεδο αυτό, δεν ξέρεις τι είναι και που είναι, ούτε τι χρειάζεται για να γίνει συμβόλαιο.Επίσης αυτό που είπες για το φόρο, είναι σούπερ κοτσάνα γιατί η γιαγιά, ως συγγενής πρώτου βαθμού έχει πολύ ψηλό αφορολόγητο και δεν γίνεται λογικά αμοιβή και φόρος να είναι 5.0000Όσο για τη μέμψη άστοργης δωρεάς.....μόνο η κόρη της μπορεί και μόνο υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις...Εδώ σου λέει η κοπέλα ότι με τη μάνα της τα πάνε καλά, πως θα της κάνει αύριο αγωγές; Όχι πως αποκλείεται....αλλά πολύ φτηνιάρικο να λέμε σε μία τέτοια στήλη την έκφραση μέμψη άστοργης δωρεάς.....Έλεος συνάδελφεΜΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και μην διασπείρεις ψευδής πληροφορίες από άγνοιαΑυτό με τη διαθήκη σε συμβολαιογράφο είναι σωστό.
Αγαπητέ J.Brian με πληγώνεις. Όντως είμαι δικηγόρος, αν και όχι νέος. Ωστόσο επειδή ο πατέρας μου είναι συμβολαιογράφος 35 χρόνια, και πέρασα κι εγώ τις φετινές εξετάσεις, πολύ θα μου άρεσε να ισχύει αυτό που λες, αλλά δυστυχώς δεν. Οι συμβολαιογράφοι, αν και φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, παρέχουν δημόσια υπηρεσία (γι αυτό έχουν και τη στρογγυλή σφραγίδα) και πληρώνονται αυστηρά βάσει του νόμου. Αλλιώς ποιος θα έκανε πληρεξούσιο με 35 ευρώ, σε δακτυλογράφο να πας πιο πολλά θα σου πάρει για 2 φύλλα. Ο νόμος δεν ορίζει κατώτατες ή ενδεικτικές αμοιβές. Σίγουρα υπάρχουν αυτοί που δαγκώνουν και ζητάνε ό,τι θέλουν, αυτοί ας τα βρουν με το Σύλλογο όταν τους κάνουν την καταγγελία. Και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, σίγουρα ένα συμβόλαιο μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά τι σχέση έχει ή δυσκολία με την αντικειμενική αξία; Είναι πιο δύσκολα τα συμβόλαια της Γλυφάδας από του Αιγάλεω; Αν ένα συμβόλαιο είναι πανεύκολο θα κάνει έκπτωση ο συμβολαιογράφος; Το "γκούγκλαρέ το" δεν το είπα για κάποιο νομικό ζήτημα, το είπα για να δει τις νόμιμες αμοιβές. Και καθοδήγησα τι να υπολογίσει επιπλέον. Η γιαγιά δεν είναι συγγενής πρώτου βαθμού, είναι δεύτερου, μάλλον σου ξέφυγε επειδή είναι στην Α' κλίμακα του αφορολόγητου. Το οποίο είναι 150.000, για τις επόμενες 150.000 ο φόρος είναι 1% και από κει και πέρα 5%. Το ανέφερα γιατί αν συνυπολογίσουμε και το φόρο, για να είναι νόμιμος ο συμβολαιογράφος πέφτουμε στις 500.000 αξία οικοπέδου. Η σούπερ κοτσάνα ποια είναι; Ποιο λογικό είναι 5.000€ μόνο για δικαιώματα, ενώ αν βάλουμε και το φόρο μέσα είναι πολλά;Όσο για τη μέμψη άστοργης δωρεάς, μπορούν οι αναγκαίοι κληρονόμοι. Δηλαδή, σύζυγος, παιδιά και εγγόνια, εφόσον τα παιδιά προαποβιώσουν ή αποποιηθούν. Η μάνα μέχρι στιγμής αφήνει το γιο να κάνει ό,τι κάνει, επομένως μπορεί να ασκήσει την αγωγή αν θεωρεί ότι αδικήθηκε. Ή μπορεί να αποποιηθεί. Εσύ ως δικηγόρος δεν θα προστάτευες τον πελάτη σου από ένα τέτοιο ενδεχόμενο;Περιμένω να μου επισημάνεις ποια πληροφορία είναι ψευδής.Μάνα κουράγιο ❤
Η αμοιβη του συμβολαιογραφου καθοριζεται απο τον ιδιο , ως ελευθερος επαγγελματιας, επιστημονας εν προκειμενω, και δεν μπορει να προκυψει απο ενα απλο γκογκλαρισμα, σαν να μιλαμε για μια συγκεκριμενη τηλεοραςη πχ. Μπορει να ρωτησει και αλλους επαγγελματιες του χωρου, με αυτο συμφωνώ
OXI η αμοιβή του συμβολαιογράφου ΔΕΝ καθορίζεται από τον ίδιο ως ελεύθερο επαγγελματία. Υπάρχουν προκαθορισμένες και απολύτως ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ για τους συμβ/φους (και όχι μόνο). Το εξήγησε παραπάνω ο parisios (ελεύθερος επαγγελματίας μεν με στρογγυλή σφραγίδα δε...) έχει διαφορά..ΔΕΝ είναι έμπορος να πουλάει όσο θέλει..
Parisios, Δηλαδή ένας συμβολαιογράφος μ' έδρα σε περιοχή μ' υψηλότερες αντικειμενικές αξίες π.χ. Γλυφάδα είθισται να βγάζει εκ μόνης της διαφοράς ύψους στις αντικειμενικές περισσότερα χρήματα απ' έναν έδρας π.χ. Αιγάλεω, οπότε δηλαδή συμφέρει περισσότερο να' ναι κάποιος συμβολαιογράφος σε συγκεκριμένες περιοχές παρά αλλού;
Συγνώμη που απαντώ σήμερα, αλλά σήμερα είδα το σχόλιο.Λοιπόν, η ψευδής πληροφορία είναι, ότι ανέφερες μία βαρύγδουπη νομική έννοια, σε μία στήλη γενικού ενδιαφέροντος, δημιουργώντας μία ψευδή εντύπωση, πως όταν δε μας αρέσει μία παροχή σε ένα συγγενή κάνουμε .....για όνομα.....αγωγή για άστοργη δωρεά.Μετά το σχόλιο μου, είπες για αναγκαστικούς συγγενείς και προαποβιώσεις....κάτι που είμαι σίγουρη ότι κατάλαβαν όλοι....Όταν δημιουργείς ψευδής εντυπώσεις, ψευδή είναι και τα λόγια που χρησιμοποιείς..Όσο για την αμοιβή των συμβολαιογράφων....το ξέρουμε το διάταγμα. Δεν είναι παράνομο να παίρνουν οι συμβολαιογράφοι πάνω από το καθορισμένο πάγιο.Αν ήταν έμποροι θα ίσχυε η φιξ τιμούλα, αλλά επειδή είναι επιστήμονες και λύνουν προβλήματα σοβαρά, έχουν την διακριτική ευχέρεια να χρεώσουν και την απασχόληση τους ανάλογα με τη δυσκολία (εννοείται πως οφείλουν να δώσουν απόδειξη).Επειδή είσαι γιός συμβολαιογράφου και έχεις έτοιμη την πελατεία, μην σαμποτάρεις τους συναδέλφους σου, λέγοντας ψέματα ότι είναι παράνομο να παίρνεις πάνω από αυτό που ορίζει ο νόμος ως μίνιμουμ, γιατί δεν είναι παράνομο.Ούτε εσύ ούτε ο πατέρας παίρνεται το απολύτως καθορισμένο από το νόμο και το ξέρεις.Επίσης, τώρα που έγινες συμβολαιογράφος και θα καταλάβεις τι γνώμη έχει ο κόσμος, που δεν ξέρει, για εσάς, τότε θα με θυμηθείς.....Που θα σου λένε δεν έκανες τίποτα....η κοπέλα τα έγραψε.....Όταν θα καταλάβεις ότι σε θεωρούν υπερτιμημένο γραφιά....και εσύ θα παίζεις την άδεια σου για όλους αυτούς που σε βρίζουν, τότε έλα να μας πεις για το πάγιο και το αναλογικό
J.BrianΌταν έλεγα για αναγκαίους κληρονόμους, αποποιήσεις και προαποβιώσεις, απευθυνόμουν σε σένα. Ψευδής εντύπωση μπορεί να σου φαίνεται εσένα, αλλά έχω δει μέμψη άστοργης δωρεάς σε οικογένειες που τα πανε καλά, εδώ σου φαίνεται περίεργο; Ξέρω προσωπικά συμβολαιογράφο που πήγε ο πατέρας να τον κατηγορήσει για να προσβάλει τη γονική που ο ίδιος έκανε, ισχυριζόμενος ότι όταν υπέγραφε ήταν ανίκανος προς δικαιοπραξία, επειδή δεν συμπαθούσε το νέο αίσθημα της κόρης του. Γνώμη μου είναι να αναφέρω τους πιθανούς κινδύνους, αν εσύ αξιολογείς διαφορετικά την πιθανότητα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται, ούτε ότι είναι "ψευδής". Αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι δεν είναι παράνομο να παίρνεις πάνω από αυτό που ορίζει ο νόμος ως μίνιμουμ, και είσαι νομικός, η απάντησή σου πρέπει να είναι κάτι καλύτερο από "Δεν είναι παράνομο, γιατί δεν είναι παράνομο". Στην τελική, αν βαριέσαι να το ψάξεις, πάρε ένα τηλέφωνο το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, Δευτέρα έχει πάει, θα σου απαντούσαν. Και οι φαρμακοποιοί επιστήμονες είναι, και φορολογούνται κι αυτοί ως ελεύθεροι επαγγελματίες, την επόμενη φορά που θα πας να αγοράσεις φάρμακα, ρώτα τι χρωστάς επιπλέον για τις γνώσεις τους. Ο πατέρας μου παίρνει το απολύτως καθορισμένο από το νόμο γιατί δεν θα παίξει το επάγγελμά του για 100 ευρώ. Θα του πώ όμως τι κορόιδο που ήταν, που δεν το είχε ψάξει τόσο καιρό να παίρνει παραπάνω. Την πελατεία δεν θα την πάρω έτοιμη, έχω διαλέξει άλλη έδρα, αλλά δεν πειράζει, καλή καρδιά. Επίσης, δεν περίμενα τώρα που έγινα συμβολαιογράφος για να καταλάβω τι γνώμη έχει ο κόσμος για το επάγγελμά μου, το κατάλαβα όταν έγινα δικηγόρος. Μη σου πω το γραφιάς μου ακούγεται και για βελτίωση.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Έχω φίλους, που θαυμάζω ακόμα, όταν αποφάσισαν να ξανασπουδάσουν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έμαθαν ή έκαναν κάποιο μεταπτυχιακό για να ανέβουν επαγγελματικά.Ειδικά κάποιες φίλες που με μικρά παιδιά έβαλαν (βάζουν) κάτω «κώλο» για να ξαναδιαβάσουν ύστερα από τόσα χρόνια. Και αυτό ενώ είναι «βολεμένες» στα δικά μου μάτια. Και αναρωτιόμαστε μερικοί: "που βρίσκουν χρόνο"; "υπομονή"! "Θέλει και χρήματα .....!" Κατέληξα, από προσωπική εμπειρία, ότι όταν τα πράγματα προχωρούν σε μια κατεύθυνση 'αδιέξοδο', τότε μια χαρά το ρίχνεις στις σπουδές. Ακόμα και αντίξοες συνθήκες να έχει κανείς, προσπαθείς! Όπως λέει και μια ξαδέλφη μου: 'Μπορείς δεν μπορείς, θα μπορέσεις.Δηλαδή πρέπει να καίγεσαι, είτε από μέσα είτε από έξω.
#3 Καλά, από τέτοια άτομα, γιομάτος ο τόπος. Είναι πολύ πιο εύκολο να εφησυχάζεις με το 'αν έκανα αυτό, θα γινόταν εκείνο' απ'το να το προσπαθήσεις και να φας τα μούτρα σου - μετά τι θα σε κρατάει; Θα νιώθεις αποτυχημένος. Όσο δεν προσπαθείς δεν αποτυγχάνεις. Δεν ζεις βέβαια, κιόλας. Όμως: ως άτομο που κυνηγάει με λύσσα όλα του τα όνειρα και έχει φάει τα μούτρα του σε όλα ανεξαιρέτως (αν και έχουν πετύχει ως ένα βαθμό, σίγουρα όμως όχι ΄΄κινηματογραφικά΄΄) έχω να πω ότι είναι χίλιες φορές καλύτερο να το προσπαθήσεις και να το χαρείς! Στο τέλος πάντα μένει η αυτοεκτίμηση, το ότι εσύ το πάλεψες και το γούσταρες και το έζησες και μαθαίνεις να μην παίρνεις τόσο στα σοβαρά τον εαυτό σου και να προτιμάς την εμπειρία χίλιες φορές απ'την όποια αποτυχία: και δεν μιλάω για γκομενικά, μιλάω για τη δίψα μέσα μας για περιπέτεια, για κάτι που μας παθιάζει, που μας δίνει χαρά, που μας εξελίσσει ως ανθρώπους - τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό το συναίσθημα της υπέρβασης των προσωπικών μας ορίων...
#3"γιατί νομίζεις πως συμβαίνει αυτό με κάποια άτομα; Το χω παρατηρήσει και σε άλλους. Εγώ νομίζω πως φοβούνται πως αν αποτύχουν θα γίνουν ρεζίλι"δεν φοβουνται την αποτυχια.απλα δεν μπορουν να παρουν την ευθυνη του εαυτου τους και περιοριζονται στο να γκρινιαζουν και να φταιει παντα καποιος αλλος για τα προβληματα τους.η φιλη σου δεν θελει να "βγαλει μια σχολη" και ποια σχολη αλλωστε? ξερεις κανεναν να εχει απωθημενο να κανει κατι που ουτε ξερει τι????θελει (τωρα), να ΜΗΝ παντρευοταν στα 16, να ΜΗΝ εχανε τα νεανικα της χρονια με μωρα και υποχρεωσεις, να ΜΗΝ εγκατελειπε την τοτε παρεα και την κοινη πορεια στην εκπαιδευση και μετα στην καριερα.αλλα ολα αυτα ΕΓΙΝΑΝ ηδη και δεν ξεγινονται.ε αυτη θελει να ΜΗΝ φταιει αυτη που εγιναν, θελει να φταιει καποιος αλλος.αν βγαλει τα λεπια απ τα ματια, θα δει την αληθεια κι αν πραγματικα ενδιαφερεται για μορφωση, θα το κανει.αλλιως θα κανει αυτο που της αρεσει.να γκρινιαζει και να τα ριχνει στους αλλους.
#1"το αγόρι σας (που τα'χετε 1 χρόνο ) .... Καθαρή παρέμβαση. Δεν ζούμε μαζί. Δεν έχουμε κοινούς λογαριασμούς."του το ειπες οτι τα εχετε μολις 1 χρονο, δεν ζειτε μαζι και δεν του ζητησες λεφτα, η το λες μονο σε μας?ειναι λιγο απιθανο να περιοριζεται η (επιθετικη και προσβλητικη) παρεμβατικοτητα του στην αγορα παπουτσιων.ειναι το μονο που σε ενοχλει?