ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.3.2017 | 15:55

ο πατέρας μου με χτυπάει

Αισθάνομαι την ανάγκη να το βγάλω από μέσα μου.Ειμαι δεκαεννιά χρονών κοπέλα και από μικρή μεγαλώνω με έναν και μόνο φόβο.Προσπαθω συνέχεια να αποφεύγω το ξύλο.Ο πατέρας μου, απο όταν ήμουν στο δημοτικό μέχρι και σήμερα, ασκεί βία πάνω μου.Οταν ήμουν μικρότερη αυτό γινόταν πιο συχνά και αυυτό επειδή τώρα πια που εφυγα για σπουδές στο εξωτερικό βλεπομαστε λιγότερο... Αλλά η κατάσταση συνεχίζεται.Θυμαμαι μία φορά μικρή, ήμουν στην Γ γυμνασίου και ήθελα να βγω για καφέ με την κολλητή μου και με δύο αγόρια φίλους της, καλά παιδιά, καλοί μαθητές και γενικά ήσυχοι.Ο πατέρας μου όχι μόνο δεν ήθελε να πάω αλλά δεν δίστασε να με αποκαλέσει πουτανα και αλήτισσα ... Καυγαδίσαμε και θυμάμαι με άρπαξε από τα μαλλιά, κοπανησε το κεφάλι μου στο τζάμι του τραπεζιού της κουζίνας και μετά με έσυρε από τα μαλλιά μέχρι το μπάνιο, όπου εκεί η μητέρα μου προσπάθησε να μας χωρίσει.Και ναι, εντάξει και γω σα να παιδάκι είχα προβλήματα με τα μαθήματά μου, δεν τακτοποιούσα τα παιχνίδια μου, ήμουν άτακτη, όμως ποτέ δεν θα τον δικαιολογησω που επέλεξε την βία , την ζώνη και το στριμωγμα στην γωνία για να με συμμορφωσει. Θυμάμαι να φωνάζει, να με κυνηγάει γύρω από το τραπέζι και να με χτυπάει στην πλάτη με την ζώνη.Ακομα και σήμερα που είμαι στα δεκαεννιά μου, συνεχίζει τα ίδια, με βρίζει , δεν δέχεται αντιλογία και, ακόμα και ο παραμικρός καυγάς καταντάει στα ίδια.Σημερα έβγαλε ξανά την ζώνη και ένιωσα τον ίδιο πόνο που ένιωθα από παιδί..Δεν είναι τόσο το σώμα που πονάει όσο η ψυχή.Εχω υποσχεθεί στον Θεό ότι αν με αξιώσει ποτέ να κάνω παιδί, καλύτερα να μου κόψει τα χέρια από την ρίζα παρά να το χτυπήσω.Παιδι θα είναι, ίσως να ναι άτακτο, ίσως να κάνει ζημιές, ίσως να αντιμιλησει, το ξύλο δεν δικαιολογείται όμως.Και εγώ γενικά δεν ήμουν ποτέ το κακό παιδί που θα έμπλεκε με παλιοπαρεες και τέτοια.Οι φίλοι μου ήταν πάντα καλά παιδιά που συνήθως απορρίπτονταν από παλιόπαιδα του σχολείου,ομως εκείνος ποτέ δεν τους αποδέχτηκε όπως και να έχει.Και η μητέρα μου χρησημοποιεί πολλές φορές λεκτική βία για να >,αλλά μέχρις εκεί.Ισως γιατί πια σωματικά δεν την παίρνει να με βαρεσει.Το έκανε όμως και εκείνη όταν ήμουν μικρότερη.Τωρα πια, σπουδάζω εξωτερικό, όμως δεν θέλω να γυρίσω πίσω.Ειμαι ευγνώμων που μου πληρώνουν τις σπουδές μου, όμως θέλουν όλα να γίνονται όπως τα θέλουν.Μου δήλωσε ότι έτσι και μείνω έστω και σε ένα μάθημα με γυρνάει πίσω, και ευτυχώς εδώ και δύο χρόνια παλεύω και αυτό δεν έχει συμβεί.Σκοπευω να βρω δουλεια έξω όταν τελειώσω και να μην γυρίσω ποτέ...Δεν θέλω αύριο μεθαύριο να κακοποιεί και τα παιδιά μου!
25
 
 
 
 
σχόλια
Αρμεξε τους γερά τώρα που είσαι έξω, πες τους να σου γράψουν ο,τι έχουν και αφου γίνουν αυτά πήγαινε σπίτι σου, στην τουαλέτα, κάνε μια κουράδα και πέταξε την στα μούτρα τους.
είναι απαράδεκτο κάποιος να δέρνει κάποιον άλλον και πολύ περισσότερο γονές να δέρνει το παιδί του. Προσωπικά απο τους γονείς μου δεν έφαγα ούτε ένα μπατσίδι, αλλα ο δάσκαλος στο δημοτικό μας είχε ψοφήσει στο ξύλο ....
Κορίτσι αν έχεις τρόπο να φύγεις από το σπίτι σου,να νοικιάσεις κάπου,να μείνεις σε κάποιο συγγενή,κάντο!Κατήγγειλε τον στην αστυνομία!Η βία λεκτική και σωματική απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά.Ζητα βοήθεια μην αφήνεις άλλο τον εαυτό σου έρμαιο στον φόβο,υπάρχουν γραμμές για κακοποίηση γυναικών,και παρέχουν και ξενώνες φιλοξενίας!Ψαξου,δες!Μην περιμένεις να σε σακατεψει για όνομα του Θεού!Ο άνθρωπος είναι διαταραγμενος φουλ.
Ανίκανοι γονείς, και το σκουπίδι ο "πατέρας" σου και η αδρανής σου μητέρα. Δεν αξίζει να ξαναασχοληθείς μαζί τους. Καλή επιτυχία στις σπουδές σου, να έχεις μία όμορφη ζωή και αν θέλεις, να φτιάξεις μία όμορφη δική σου οικογένεια και να μεγαλώσεις σωστά τα παιδάκια σου :)
Κι αν ξαναγυρίσεις μείνε σε κάποιο συγγενή ή σε κάποιο φίλο μέχρι να δεις τι θα κάνεις.Μην ξαναυποβάλεις τον εαυτό σου σε αυτή τη δοκιμασία.
Πάντως, κοίτα να δεις τι κάνει το υποσυνείδητο, "marameno zoumpouli", όνομα και πράγμα. Από το πολύ ξύλο, το άτομο αυτό "μαράθηκε" και μάλλον έχει πάθει το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Πλέον δεν μπορεί να αντιληφθεί ποιο είναι σωστό και ποιο το λάθος. Λυπάμαι πραγματικά!Όσο αφορά την εξομολογουμένη. Εκμεταλλεύσου τον τόπο στον οποίο βρίσκεσαι. Δες πόσο χρόνο έχεις ακόμα, μέχρι να τελειώσεις τις σπουδές σου και πράξε αναλόγως.
Εξομολογούμενηκαλό είναι να μείνεις έξω και ανεξαρτητη όσο το δυνατόν. Δεν χρειάζεσαι τέτοιες "βοήθειες". Υποχρέωση έχει καθένας πρώτιστη στα δικά του παιδιά και μετά στους άλλους. Και με την πρώτη ευκαιρία να αποτανθείς σε κάποιον επαγγελματία για να επουλώσεις το τραύμα της ψυχής σου. Καλή δύναμη!
Δηλαδή το ξύλο το θεωρείς κάτι το φυσιολογικό μαραμένο ζουμπούλι; Δηλαδή δεν πειράζει βρε αδερφέ, έτσι για να στρώσει το παιδί ας του ρίξουμε μια μπάτσα. Με συγχωρείς αλλά αυτά που λες εσύ είναι για σφαλιάρες. Η κοπέλα είναι 19 ετών όπως μας αναφέρει και έχει σίγουρα πάθει ψυχολογικό. Ο ''πατέρας'' της συνεχίζει να της βιάζει τη ψυχή και το σώμα να μελανιάζει και η μάνα αμέτοχη σε όλο αυτό. Οι γονείς μου προσωπικά, ποτέ δεν σήκωσαν χέρι να με ''συμμορφώσουν''. Πάντα με νουθετούσαν και ναι με μάλωναν αν έκανα κάποια αταξία μικρή, αλλά μέχρι εκεί. Εκείνην ο πατέρας της την έχει κάνει υποχείριο και νομίζει ότι είναι ιδιοκτησία του.
Πραγματικά είναι φοβερό.Αντί να του δώσει τη ζώνη να τη φάει ή να τη βάλει στον κώλο του,κάθεται και δικαιολογείται 19 χρονών κοπέλα ότι ήταν άτακτο παιδί.Συγχωρέστε με για τα λόγια μου αλλά είναι ανεπίτρεπτα αυτά τα πράγματα,τελείως αρρωστημένα.Η κοπέλα είναι τρομοκρατημένη ακόμα και μακριά που βρίσκεται και με το δίκιο της με όλα αυτά που έχει περάσει.Το μεγαλύτερο πλήγμα είναι η συνενοχή της μάνας που σαν άβουλο ον επέτρεψε αυτές τις συμπεριφορές.Δυστυχώς η ελληνική οικογένεια δεν θα λυτρωθεί από τα δεινά αν δεν περάσουν αυτές οι γενιές που λειτουργούσαν με τόση βία.
«Είναι εύκολο να γίνεις γονιός, αλλά είναι δύσκολο να είσαι γονιός»,δεν είναι δικό μου φυσικά αλλά με εκφράζει απόλυτα.Ξέρεις όμως ποιο είναι το θέμα;όλοι-λίγο ή πολύ- έχουμε υπάρξει μάρτυρες απαίσιας συμπεριφοράς γονέων προς τα παιδιά τους. Από μια υστερική μάνα που φωνάζει στα παιδιά της, μέχρι έναν πατέρα που το παιδί τρέμει να του μιλήσει.Να μη μιλήσω για ξύλο.Το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας ξεχωριστά.
Είπα ότι ο λόγος (το σκουλαρίκι )που έφαγα ξύλο ήταν αστείος και τότε και τώρα αλλά γονείς είναι με άλλα μυαλά και αντιλήψεις.χωρίς αυτούς δε μπορούμε να ζήσουμε. Μας μεγαλώνουν, μας παρέχουν τα πάντα,μας σπουδάζουν, μας δίνουν λεφτά να προχωρήσουμε τη ζωή μας και εμεις θα σταθούμε σε λίγες μπάτσες που οκ άνθρωποι είναι και αυτοί και έχουν τις αδυναμίες τους.και εμείς ως παιδιά υπήρξαμε ατακτα και τους εκνευρίζει ενώ πχ το μόνο που ήθελαν ήταν να κοιμηθούν μετά από μια κόπιαστική μέρα. Το ότι μας έδωσαν και από μια σφαλιάρα φε τους κάνει ανάξιους γονεις,απλά ανθρώπους με αδυναμίες που η υπομονή τους είχε εξαντληθεί
http://www.o-klooun.com/psychology/ena-paidi-pou-den-to-apodexthikan-trexei-mia-zoi-prokeimenou-na-ftasei-kapouΔιάβασε μήπως ξεστραβωθείς και αλλάξεις απόψεις, όχι τίποτε άλλο, μπορεί κάποτε να γίνεις και γονιός.Πάντως, λυπάμαι ειλικρινά που βίαιοι άνθρωποι μεγάλωσαν παιδιά που δεν αντέδρασαν και από πάνω τους δικαιολογούν.Μου θυμίζει τις ακραίες περιπτώσεις που το θύμα δικαιολογεί το βιαστή του.Λυπάμαι πολύ.
Οχι δεν καταλαβες... Η βια δεν ειναι η λυση για να συμμορφωθεί ενα παιδι! Και εγω εκανα σκανταλιες αλλα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν άπλωσαν χερι οι γονεις μου πανω μου και παρολα αυτα βγηκα μια χαρα... Το ξύλο και η πραξη βιας μπορει αργότερα να οδηγησει σε πραξη βιας παλι...Και εδω δεν μιλαμε για ενα ξυλακο στον ποπο και τελος, εδω λεει οτι με καθε ευκαιρια εβγαζε την ζωνη για να την χτυπήσει και την εσερνε με τα μαλλια.... Δεν ειναι φυσιολογικα αυτα τα πραγματα οσο και δυσκολη να ηταν η μερα ενος γονιου.... Αυτα πρεπει να τα ξερει οτι θα τα εχει αν κανει παιδι και πρεπει να δειξει υπομονη!
Ρε ζουμπούλι, ξεκόλλα να πούμε. Δε χρειάζεται πλέον να στο πουν ότι αυτα που κάνανε οι γονείς σου ήταν, είναι και θα είναι λάθος. Το πρόβλημα σου εντοπίζεται στο βαθμό που τα έχεις εκλογικοποιήσει στο κεφάλι σου.Ξύπνα!Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Σίγουρα υπήρξαν και γονείς που μεγάλωναν συνομίληκα παιδάκια με σένα και δεν τα ξυλοκόπησαν ποτέ.Σε λίγο θα μας πεις ότι πέρασες καλύτερη παιδική ηλικία από εκείνα.Μας εδωσες γλαφυροτατες περιγραφες για να προσπαθήσεις να το μαζέψεις όπως προσπαθείς να κάνεις.Λυπάμαι ειλικρινα..
Τι λέτε ρε παιδιά?το να τη σέρνει από τα μαλλιά και να βγάζει τη ζώνη το θεωρείτε φυσιολογικό?Η μάνα σου πώς τα δεχόταν αυτά? Μην ενοχοποιείς τον εαυτό σου επειδή αυτό το τέρας έτυχε να είναι πατέρας σου.Αν έχεις τη δυνατότητα να βρεις μια εργασία εκεί,έστω και χαμηλά αμοιβόμενη,μείνε και μη ξαναγυρίσεις.
Έλα ρε κοπελιά μήπως είσαι λίγο υπερβολική?και εγώ μικρή έτρωγα ξύλο όπως και όλοι μας λίγο πολύ. Θυμάμαι με κυνηγούσε η μάνα μου με τον πλαστή και εγώ κρύβομουν κάτω από το κρεβατι και εκείνη με τσιγλουσε με τον πλάστη.ο παππούς μου Μάλιστα είχε φτιάξει και μια βίτσα και η μάνα μου μου έδινε καμιά με αυτήν και έτσουζε πάρα πολυ.από παντόφλιες άλλο τιποτα.τελευταία φορά έφαγα ξύλο στα 17 γιατί τόλμησα να κάνω 2η τρύπα στο αυτί. Είχα φάει τόσο ξύλο που πονούσα τα χέρια του μπαμπά μου να φανταστείς. Ο λόγος και τότε και τώρα μου φαινόταν αστείος αλλά ποτέ δε ξέρεις με τι θα νευριασουν οι γονείς. Ωραία χρόνια τότε. ..παρόλο αυτά μια χαρά παιδί βγήκα και καλά μου έκαναν για να στρώσω. Καμιά φορά χρειάζεται λίγο ξύλο γιατί βλέπεις τα σημερινά παιδια πόσο ανυπακουα ειναι.η μάνα μου συνήθιζε να λέει όπου δε πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος και συμφωνώ με αυτο
το να ασκουν βια οι γονείς σε οποιαδήποτε ηλικία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.Μην το παρουσιάζετε ως φυσιολογικό επειδή το συνηθίσατε.Ωραία χρόνια και μαλακίες.ΝΤΡΟΠΗ σε όσους σηκώνουν χέρι σε παιδιά, ντροπή γενικότερα.Εξομολογουμένη βρες δουλειά εκεί που είσαι και μην ξαναπατήσεις το πόδι σου στο πατρικό.Θα το μετανιώσεις άσχημα.
Δηλαδή ποτέ δεν εφαγες ούτε μια μπατσα? Σιγά το πράγμα. Φυσιολογικό είναι. Παρατραβηγμενο θα ήταν να ξυπνάς με μελανιές και να βρίσκεσαι στο νοσοκομείο. Γίναμε όλοι τώρα μη μου απτου
άσε μας ρε ζουμπούλι που σε σάπισαν στο ξύλο για ένα σκουλαρίκι και σου φαίνεται και νορμάλ.Μεγαλώσατε με ανίκανους ανθρώπους και μας τη λέτε και από πάνω.Δε σηκώνω κουβέντα στο συγκεκριμένο θέμα και μπορείς να λές όποια παπαριά θες.
Μαραμενο ζουμπουλι σε μια εξομολόγηση που μια 17χρονη είχε μείνει έγκυος της είχες γράψει οτι ήταν <<θέλημα θεού>> αυτό το μωρό. Εσύ λοιπόν ένα τόσο θρησκευόμενο άτομο θα έπρεπε να ξέρεις ότι η βία δεν είναι αποδεκτή στο Χριστιανισμό. Όχι να είμαστε χριστιανοί όπου μας βολεύει
Ήμαρτον! Ήττα τεράστια είναι το ξύλο για αυτόν που το δίνει! Ήττα. Σημαίνει ότι δεν έχει εμπνεύσει ούτε τον σεβασμό ούτε την αγάπη ώστε να μπορεί να φιλοτιμήσει. Ο σεβασμός "στρώνει". Όχι η βία. Δεν μιλάμε να δεις το παιδί με το δάχτυλο στην πρίζα και να τους δώσεις μιά στον κώλο για να μην καεί ζωντανό. Εδώ μιλάμε για κακοποίηση. Ζώνες κλπ μόνο μεταξύ συναινούντων ενηλίκων δέχομαι και ΠΟΤΕ σε παιδιά ή θύματα. Άν ποτέ αξιωθείς να κάνεις δικά σου παιδιά και στα χτυπήσει άλλος (δάσκαλος ή νηπιαγωγός ή παππούς/γιαγιά) να δω πώς θα σου φανεί.
Το ότι θεωρείς φυσιολογικό το να κακοποιείται ενα παιδί με ξεπερνά!! Εξαιτίας αυτού η κοπέλα θα μισεί τους γονείς της για πάντα και φυσικά όταν τελειώσει τη σχολή της δε θα θέλει ούτε να τους φτύσει ..γιατί τέτοιοι γονείς τέρατα ούτε αυτό δεν αξίζουν..