Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter
28

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter
Teardrops
#quote#

Quentin, Palov, Untitled, Black Athena, Chevy, Blue Lagoon, Tareq, Oh yeah, She and Her, Bodj, Bad Spencer, Panorama David, Nteibint, Amateurboyz, Armani Had a Softer Touch, Teardrops, Dynamons, Jimmy Jib... Ονόματα που ακούγονται στην πόλη, εμφανίζονται στο timeline του facebook, κυκλοφορούν σε αφίσες και κάνουν την Αθήνα να μοιάζει με προάστιο της Χώρας των Θαυμάτων. Μπορεί να συνέβαινε πάντα, μπορεί ανέκαθεν να ζούσαν ανάμεσά μας, μπορεί να συμβαίνει παντού, μπορεί πολλά πράγματα, αλλά η Αθήνα είναι η πόλη που πιθανότατα έχει τους περισσότερους επαγγελματίες και μη επαγγελματίες DJs αναλογικά με τον πληθυσμό της. Εκτός από τα μπαρ και τις καφετέριες (από νωρίς για το φρεντεσπρέσο ή για τα πρώτα ποτά), θα βρεις ανθρώπους να βάζουν μουσική σε κομμωτήρια, θέατρα, σινεμά, γιαουρτάδικα, σε μαγαζιά με ρούχα και σε εμπορικά κέντρα. Κάθε χώρος θέλει τη μουσική του. Τόσο αγαπάμε αλήθεια τη μουσική εμείς οι Αθηναίοι, ώστε κάθε μπαρ και ποτάδικο της πόλης από Τετάρτη και μετά οφείλει να έχει έναν DJ; Μερικά έχουν κάθε μέρα. Αυτό, για παράδειγμα, δεν συμβαίνει σε πόλεις όπως το Βερολίνο, που φημίζεται για τη νύχτα του αλλά και για τους δισκοθέτες του, όπου στα περισσότερα μπαρ δισκοθέτης είναι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής..


Καταρχάς, σε παγκόσμιο επίπεδο το σούπερ κλαμπ υπάρχει μεν, αλλά δεν είναι του συρμού. Οι μικροί, «αγαπησιάρικοι» χώροι είναι αυτοί που κυριαρχούν. Έτσι, τα μπαρ δεν είναι κλαμπ, αλλά δεν είναι και μπαρ ακριβώς, γιατί θέλουν και να εξυπηρετούν αυτούς που θέλουν να βγουν και να χορέψουν. Ο Mr Statik, επαγγελματίας DJ στην Αθήνα και στο εξωτερικό, δεν το βρίσκει και τόσο παράξενο: «Σε πρόσφατο ταξίδι στο Λονδίνο για σχεδόν έναν μήνα, πρόσεξα ότι και η τελευταία pub-wanna be bar/club του Dalston είχε proper DJ set up. Είναι σημείο των καιρών. Έχοντας , βέβαια, πει αυτό, δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλοί εξυπνάκηδες στην Ευρώπη που θα έστηναν αυθαίρετα "Boiler Nights"».


Ο επί χρόνια συντάκτης για τα θέματα της νύχτας στο περιοδικό «Αθηνόραμα», Χρήστος Καρράς, εξηγεί πως «το DJing δεν προϋποθέτει μεγάλη επένδυση σε δίσκους για να το ξεκινήσεις. Αρκεί να έχεις το "ψώνιο" με τη μουσική, μια σύνδεση στο internet, όρεξη και χρόνο για να ακούς. Επιπλέον, εδώ και αρκετά χρόνια, για κάθε μπαρ που κλείνει στην Αθήνα ανοίγουν άλλα δύο. Ταυτόχρονα, λιγοστεύουν εκείνα τα οποία δεν επενδύουν σε resident DJs και σε μία συγκεκριμένη μουσική, ενώ πληθαίνουν τα "event-άδικα", που φιλοξενούν διαφορετικό πάρτι κάθε βράδυ, ποντάροντας στην προσωπική επιρροή των DJs μέσα από προσωπικές γνωριμίες ή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Διάφοροι μαγαζάτορες με τους οποίους επικοινώνησε η LifΟ συμφωνούν με τα παραπάνω. Πολλές φορές επιλέγουν έναν DJ που τους ταιριάζει μεν κάπως μουσικά, αλλά πάνω απ' όλα, για διάφορους λόγους, έχει ένα μεγάλο κύκλο γνωριμιών και... «θα φέρει κόσμο». Ο DJ, εκτός από το να βάζει μουσική, είναι και PR-ίστας. Οφείλει να φτιάχνει events στο facebook, να καλεί όσο πιο πολλούς μπορεί και να δημιουργεί ένα buzz γύρω από τη βραδιά του. Έτσι, με την πληθώρα των επιλογών και των πάρτι που υπάρχουν κάθε εβδομάδα, δεν μπορεί να επιβιώσει κάποιος που έχει απλά έναν resident. Άσχετα με το γεγονός ότι ο resident μπορεί να είναι πολύ καλύτερος στη δουλειά του.


Μια μέρα ρώτησα έναν επαγγελματία DJ (αυτόν που ζει δηλαδή μόνο από αυτό) αν αντιμετωπίζει με βδελυγμία το γεγονός ότι ένας δημοσιογράφος, όπως εγώ, κάνει πάρτι και διαλέγει μουσική. Μου είπε το εξής: «Άνθρωπος που έχει κάποια σχέση με τη μουσική κι έχει παίξει πάνω από πενήντα φορές με σταθερό ρυθμό, μπορεί να ονομάζεται DJ» - κάπως σαν ορισμός. Ο Mr Statik πιστεύει πως ο «καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις μουσικές τους ανησυχίες». Τραπεζικοί υπάλληλοι, διαφημιστές, άπειροι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, τραγουδιστές, μουσικοί, ποδοσφαιριστές, όλοι σχεδόν οι γραφίστες, μηχανοδηγοί και άλλα πολλά επαγγέλματα έχουν εκφράσει τις μουσικές του ανησυχίες στις αθηναϊκές κονσόλες. Η αγορά εργασίας της νύχτας μπορεί να παραμένει μεγάλη, αλλά ο χρόνος, όπως σε όλα σχεδόν τα πράγματα, είναι αυτός που θα δείξει ποιοι θα μείνουν στο κουρμπέτι και ποιοι θα διαλέγουν μουσική μόνο για τον εαυτό τους. Μέχρι τότε, ας φιλτράρουμε τα events στο facebook και ας χαμογελάμε σε κάθε τοπικό DJ που προσπαθεί να γεμίσει το βράδυ μας με ενδιαφέρουσες μουσικές. Άλλωστε, ο πολύς ανταγωνισμός φέρνει νομοτελειακά καλύτερη ποιότητα.

 _____________________________

 

Teardrops

Ύφος: Nu disco. Παίζουν στα: Pixi, Wild Rose, Drops.

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;
Έχει τύχει κοπέλα να έρθει να μου ζητήσει να παίξω disco... Ε, ο πελάτης που δεν αναγνωρίζει καν τι μουσική παίζεις νομίζω είναι ο χειρότερος!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Αθηναίος DJ;  

Αnd the winner is Constantine Kalfakakos, ladies and gents. Αναρωτιόμαστε δε, επειδή είναι τόσο γλυκός, τι θα απαντούσε σε ομορφούλα πελάτισσα, αν του ζητούσε να παίξει ελληνικά.

Είναι επάγγελμα ή διασκέδαση το ντιτζεϊλίκι;
To ντιτζεϊλίκι είναι λειτούργημα... Εντάξει, ίσως το παρακάναμε. Σίγουρα πρέπει να σου αρέσει πολύ πάντως και να έχεις πολλές αντοχές.

Καλός DJ είναι αυτός που...
... είναι πτώμα, πονάνε τα πόδια του από την ορθοστασία, δεν βλέπει μπροστά του από τη νύστα και τα ποτά, κι όμως συνεχίζει ακάθεκτος να κάνει κάποιους άλλους (ξεκούραστους προφανώς) να διασκεδάζουν μέχρι πρωίας.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;
Κάνα δυο κρασιά η Ελένη, κάνα δυο ποτά η Ελεάνα. Σύνολο 4. Οικονομικά κορίτσια. Για σπίτι.

 

39 Djs

Mr Z

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Ανάμεικτο, με '60s αναφορές.  Παίζει στα: Taf, Σπίτι, Baba au Rum, The Speakeasy.

 

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;

Αυτός που προσπαθεί να πετύχει έστω ένα κομμάτι που να έχω για να του βάλω, απλώς για να το κάνει.

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο;

Δεν είναι τόσο εύκολο. Κάτι ορχηστρικό και κάνω τον σταυρό μου να μην πέσω σε κουλτουριάρηδες.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Οποιοσδήποτε μπορεί να κολλήσει 5 διαφορετικά πράγματα στο ίδιο set.

Claudia Matola

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Ροκ κυρίως. Παίζει στα: Cinco και Amalour.

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική;

Ναι, μου κουβαλάει και τα CDs όταν έρχεται.

Ποιο κομμάτι βάζεις τη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις; Το «Number of the beast» των Iron Maiden. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ; O Iznogood. Πόσα ποτά πίνεις στο set σου; Μια Sprite και τρώω και κράξιμο απ' όλους.

Bad Spencer

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος:  Dance. Παίζει στα Yid πάρτι.

Ποιο κομμάτι βάζεις τη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις;
Υπάρχει ο αρχαίος κανόνας της δισκοθεσίας που παρέδωσαν σ' εμάς οι πρόγονοί μας κι εμείς θα παραδώσουμε στα παιδιά μας: if nothing else works, Madonna ALWAYS works.

Καλός DJ είναι αυτός που... 

περνάει ο ίδιος καλά, ενώ περνάνε και οι γύρω του καλά, αλλά όχι μόνο επειδή περνάνε εκείνοι καλά.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;
Όταν ήμουν πιο άπειρος, από το άγχος μου, ειδικά σε πάρτι, έπινα σίγουρα 2-3 πριν παίξω. Πλέον δεν τα χρειάζομαι. Όπως μου βγει, μπορεί πολλά, μπορεί και κανένα.

Tolis Q

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Dance Techno. Παίζει στα: six d.o.g.s, Bios, Mamaca's.

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική;

Δεν μπορούσα να της το κρύβω άλλο. Με ρωτούσε τι κάνω τα βράδια!

Ποιο τραγούδι σιχαίνεσαι, αλλά το βάζεις γιατί πρέπει;

Paul C & Paolo Martini – «Shake your body».

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;

Aρκετά. Τα σφηνάκια μετράνε;

Δυο tracks που παίζεις πάντα;

Supernova – «Bizarre». Nic Fanciulli – «Movin' On»

Black Athena

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Ηip hop, trap, grime, garage, dubstep, deep house, Detroit techno. Παίζουν στο six d.o.g.s. 

Ποιο κομμάτι βάζετε τη δύσκολη στιγμή που δεν έχετε τι να παίξετε;

Υπάρχουν διάφορα κατά καιρούς.Tις τελευταίες εβδομάδες είναι το «Nothing more to say» της Sophie.

Ποιο κομμάτι βάζετε για να διώξετε τον κόσμο;

Δεν διώχνουμε τον κόσμο. Παίζουμε όσο πάει! Καλός DJ είναι αυτός που...  παίζει για τον εαυτό του, χωρίς να παίζει μόνο για τον εαυτό του.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;

Ο Peanut Butter Wolf κάποτε είχε πει ότι : «Δεν πρέπει ποτέ να είσαι πιο μεθυσμένος από το κοινό για το οποίο παίζεις»!

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για εσάς;
Ο μεθυσμένος τύπος που πριν από κάποια χρόνια άρχισε να χοροπηδάει μπροστά στο booth φωνάζοντας στη Jo «Bitch, biiich!».

Bodj

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Dance / Technο.  Παίζει στο six d.o.g.s.

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;

Αυτός που με ακούει ήδη για ένα τρίωρο και θα μου πει σε κάποια φάση «φιλαράκι, θα βάλεις καθόλου RnB;». Επίσης, αυτός που δεν θα σταματήσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς να πετάει ατάκες τύπου «βάρα», «σπάσ' το», «σκοτείνιασέ το», «τέκνισέ το (!)».


Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο;

Δεν νομίζω ότι λειτουργεί σε κάθε dance floor η ίδια τεχνική.

Τι παίζεις τελευταία;

Nathan Hawks-Derrick's Chase (Groove Dub) – «Projam-into the groove»

Blue Lagoon

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Dance. Παίζει στα: Pixi, ΤΩΡΑ K44.

Ποιο κομμάτι βάζεις στη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις;

Κάτι από Michael Jackson.

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο;

Μου αρέσει το πάρτι να τελειώνει με κόσμο.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Αν του ταιριάζει το μέρος, ο Legal Tender.

Είναι επάγγελμα ή διασκέδαση το ντιτζεϊλίκι;
Διασκέδαση.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;
Ένα.

Νικήτας Μαντάς (Untitled)

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Πολυσυλλεκτικό New Wave. Παίζει στο Key Bar .

H μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις;

Tο ξέρει, ναι, αλλά ακόμα να έρθει να με ακούσει.

Πόσα ποτά πίνεις στα set σου;

Λιγότερα από τέσσερα πολύ δύσκολα. 

Δύο κομμάτια που παίζεις τελευταία; 

Crystal Stilts – «Flying into the sun», Trisomie 21 – «Last Song».

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα; 

Aυτός που σου ζητάει να παίξεις κάτι τελείως άσχετο.

Amateur boyz

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Erotic Disco.  Παίζουν στο  six d.o.g.s. 

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική;

Σ. Ναι, και με λέει ντιτζέιρ.

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;

O «βάρεσε λίγο παραπάνω».

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο;

Θ.: «Ξύπνα, αγάπη μου..... η νύχτα τέλειωσε, τ' αστέρια χάθηκαν, πρέπει να φύγεις».

Είναι επάγγελμα ή διασκέδαση το ντιτζεϊλίκι;

Είναι διασκέδαση που πληρώνεται.

Καλός DJ είναι αυτός που...

διασκεδάζει και εκπαιδεύει.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;

Σ.: Πολλάααα.  Θ.: Δύο.

Δημήτρης Λιλής

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Πολυσυλλεκτικό. Παίζει στα: ΤΩΡΑ Κ44 με τους Wedding Singers (Πέμπτες), στο Pere Ubu στη Γλυφάδα (Tετάρτη και ΠΣ)

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;

Η μάνα μου.

Ποιο κομμάτι βάζεις τη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις; 

Το 4.

Ποιο τραγούδι σιχαίνεσαι, αλλά το βάζεις γιατί πρέπει;

To θέμα από το «Star Wars». 

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου; 

Κατά μέσο όρο 3 Dry Marini και 2 μπίρες.

Chevy

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Dance / Techno. Παίζει: Huge, Bios, Six Dogs. 

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική; 

Όχι, το κάνω κρυφά από τους γονείς μου. 

Ποιο κομμάτι βάζεις στη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις;

Το «Μπές μες στο καμπριολέ, πάμε για κάνα καφέ».

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο; 

Τον ύμνο του Παναθηναϊκού. 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Δύσκολη επιλογή, αλλά θα πώ τον Alex Hobson.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου; 

Και είκοσι μη σου πω.

Mr Statiκ

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Υφος:  Dance/ Techno. Παίζει στα: six d.o.g.s / Inbox

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα; 

Αυτός που μπαίνει νωρίς και στέκεται σαν αγγούρι μέχρι να γεμίσει το μαγαζί, λες κι εκείνη την ώρα δεν ακούει μουσική.

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο; 

Έχουμε μάλλον μπερδέψει ποιος είναι ο σκοπός ενός DJ. 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Ο Lostra. 

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου; 

Λιγότερα από ποτέ. Εκτιμώ πλέον και την επόμενη μέρα.

Νίκη Χάγια

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Ποπ / Ροκ / Indie / Surf . Παίζει: όπου την καλούν.

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική;

Η μάνα μου ξέρει ότι όταν πήγα πρώτη φορά στο Άμστερνταμ έφαγα παραισθησιογόνα μανιτάρια και ότι κάπου στα 20 δοκίμασα ecstasy. Λες να μην ξέρει ότι παίζω μουσική τα βράδια;  

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;

Είναι ένας συνδυασμός πέφτουλα, ξερόλα και επίμονου.  

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Aθηναίος DJ;

Ο Cartoon Dandy, κυρίως όταν είναι μεθυσμένος και παίζει Spice Girls.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου; 

Δύο μπίρες το πολύ.

Gentian Kristo

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Απ' όλα. Παίζει στα: Πραξιτέλους,  Key Bar.

Ο DJ διασκεδάζει ή εκπαιδεύει το κοινό;

Ξεκάθαρα διασκεδάζει! Αυτός είναι ο ρόλος του. Μπορεί, βέβαια, πανω στη διαδικασία να γνωρίσει ο κόσμος κάποιες νέες μουσικές.

Είναι επάγγελμα ή διασκέδαση το ντιτζεϊλίκι; Που δεν υπάρχει πια η λογική των residents, μπορεί να είναι και διασκέδαση. Όταν είναι επάγγελμα, πάντως, είναι πολυ πιο δύσκολο και σκληρό απ' όσο μπορεί να φαίνεται.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Nikitas Eisbar Mantas. Δεν έχω χάσει ούτε ένα set του!

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;

Συνήθως 5-6 μπίρες. Τα σφηνάκια δεν τα έχω μετρήσει ποτέ.

Δυο tracks που παίζεις πάντα; 

LCD Soundsystem – «Someone Great», Jesus and Mary Chain – «April Skies»

Μάκης Παπασημακόπουλος

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Δύσκολο. Παίζει στα: Osterman, Gin Joint 

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα; 

Αυτός που μου ζητάει το Happy Birthday. Επίσης και όλοι.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Ο Βαρώτσος, γιατί παλιά τον είχα γκόμενο, και ο Λουκάς ο Σαββίδης, γιατί τον έχω τωρινό.

Ο DJ διασκεδάζει ή εκπαιδεύει το κοινό;

Tου γαμάει τη βραδιά. 

Είναι επάγγελμα ή διασκέδαση το ντιτζεϊλίκι; 

Aναγκαίο κακό.


Καλός DJ είναι αυτός που...  

δεν κλάνει όταν έχεις αράξει σχετικά κοντά στο πάσο του.

Oh! Yeah

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Disco. Παίζει στα: Bollywood, Key, Σπίτι.

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική;

Ούτε οτι καπνίζω ξέρει... μη μαθευτεί. 

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;

Αυτός που σου λέει την έκφραση «το ξέρω πως δεν κολλάει τώρα, αλλά μήπως μπορείς να βάλεις το...».

Ποιο κομμάτι βάζεις τη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις; 

«California Dreaming» - Τhe Mamas and the Papas.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Ο Quentin. 

Ο DJ διασκεδάζει ή εκπαιδεύει το κοινό;

Ψυχαγωγεί.


Καλός DJ είναι αυτός που...

το ευχαριστιέται.

Espeekay

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Dance.  Παίζει στα: Bios, six d.o.g.s, Λουκούμι, Camp.

Ο χειρότερος πελάτης για σένα;

Ο απών. 

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο;

Δεν επιθυμώ να διώχνω τον κόσμο. Αν είναι να το κάνω, απλώς κλείνω τη μουσική. 

Ο DJ διασκεδάζει ή εκπαιδεύει; 

Ψυχαγωγεί. Κινεί και συγκινεί, ενημερώνει και συνομιλεί με το κοινό, επιλέγοντας το ηχητικό περιβάλλον. 

Καλός DJ...   είναι αυτός που χορεύει.

Μην εμπιστεύεσαι DJ που δεν χορεύει.

Elias PLM

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Deep House. Παίζει στο Komma Bar. 

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα; 

Όλοι οι πελάτες είναι ευπρόσδεκτοι.

Είναι επάγγελμα ή διασκέδαση το ντιτζεϊλίκι;

Είναι ευλογία το επάγγελμα που κάνεις να διασκεδάζει εσένα, πόσο μάλλον όταν διασκεδάζει και άλλους!

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;

Αναλόγως με το πόσες ώρες θα παίξω. Κατά μέσο όρο 3-4 ποτά.

Ποιο τραγούδι σιχαίνεσαι, αλλά το βάζεις γιατί πρέπει;

Δεν υπάρχει τραγούδι που να το παίζω, εάν το σιχαίνομαι. Παίζω μόνο ό,τι επιλέγω εγώ.

Leon Segka

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Dance / Techno. Παίζει στα: Bios, six d.o.g.s, Skull.

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική;

Ναι, βέβαια. Μάλιστα χαρακτήρισε τον επερχόμενο δίσκο των Joalz «λιγότερο διαστημικό από άλλους» και έτσι, λέει, θα αρέσει σε περισσότερα παιδιά...

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;

Τον χειμώνα, αυτός που μου δίνει το μπουφάν του. Το καλοκαίρι, αυτός που τρώει κλαμπ σάντουιτς.

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο; 

Πραγματικά, δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά θυμάμαι, μια φορά στα after hours του Αvant Garde στη Λεμπέση, είχα καταφέρει να το αδειάσω, δοκιμάζοντας να παίξω το «Bob' Yer Uncle», αλλάζοντας έναν πολύ γνωστό house DJ.

Είναι επάγγελμα ή διασκέδαση το ντιτζεϊλίκι; 

Εγώ ζω μια χαρά από αυτό από τα 25 μου.

Καλός DJ είναι αυτός που... 

δεν ζητάει από τους φίλους του να του πουν πώς παίζει.

Cat Black

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Mixed. Παίζουν στα: Key, six d.o.g.s.

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική;

Nαι, αμέ! Πολλές φορές με ρωτάει: «Σήμερα είσαι disc jockey»;

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο;

Α, είναι πολλά... Αυτά τα μελαγχολικά που θέλεις να τα τραγουδάς έχοντας λιώσει πάνω στο μπαρ, πίνοντας κάτι βαρύ. Εγώ τα χαίρομαι βέβαια.

Ο DJ διασκεδάζει ή εκπαιδεύει το κοινό;

Μπορεί να κάνει και τα δύο, παράλληλα ή και εναλλάξ. Για το πρώτο μάλλον πρέπει να είναι πολύ γαμάτος.

Καλός DJ είναι αυτός που...
όταν παίζει κάπου, θέλεις να είσαι εκεί. 

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;

2 συντηρητικά, 3 ιδανικά, 4 φυσιολογικά.

Γιώργος Παπαχατζόπουλος

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Surf Rock. Παίζει στα: Key, ΤΩΡΑ Κ44, Komma Bar, Aperitif.

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;

Και οι κακοί, καλοί είναι.

Ποιο κομμάτι βάζεις τη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις; 

Δεν ξέρω. Κάτι μεγάλο, να ξεμπλοκάρω.

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο;

Κάτι αργό και βαρετό.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Το άλλο μου μισό, ο σύντροφος aka The Canadian Tuxedo, Costantino Guglielmi.

Ποιο τραγούδι σιχαίνεσαι, αλλά το βάζεις γιατί πρέπει;

Δεν βάζω ποτέ κάτι που δεν μου αρέσει, κι ας πρέπει.

Ο DJ διασκεδάζει ή εκπαιδεύει το κοινό;
Διασκεδάζει.

Είναι επάγγελμα ή διασκέδαση το ντιτζεϊλίκι;

Διασκέδαση.

Καλός DJ είναι αυτός που... 

Αν ήξερα, θα ήμουν κι εγώ.

Panama Cardoon

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Reggae, Hip Hop . Παίζει στα: Bios, Νηπιαγωγείο.

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική;

Όχι. Φεύγω αφού βάλω μαξιλάρια κάτω από το πάπλωμα.

Ποιoς είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;

Αυτός που ζητάει το «Last Christmas» των Wham, ενώ γύρω του ένα μαγαζί καίγεται. True story!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Αυτός που δεν παίζει σκυλάδικα και James.

Καλός DJ είναι αυτός που...
... δικαιολογεί την ύπαρξή του.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;

Συνήθως, όταν αρχίσω να δυσκολεύομαι να δω τα κουμπάκια του μείκτη, σταματώ.

Πέγκυ

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Indie Rock . Παίζει στα: Άνθρωπος, Komma Bar 

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα; 

Αυτός που πίνει κίτρινη τεκίλα και κάθεται δίπλα μου. Ακόμα χειρότερος, αυτός που με κερνάει το ίδιο.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ; 

Η Claudia Matola, όταν έχει κέφια.

Καλός DJ είναι αυτός που...

δεν πίνει πάρα πολύ, οπότε θυμάται την επομένη τι έγινε.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου; 

Kανένα. Χιικ!

Not Sober

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Rock. Παίζει στο Hoxton.

Οι μητέρες σας ξέρουν ότι παίζετε το βράδυ μουσική;

Ε, κάτι απ' όλα πρέπει να ξέρει κι αυτή.

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σας;
Ο όχι τόσο συμπαθητικός είναι αυτός που σε θεωρεί τζουκμπόξ και ο κάγκουρας.

Ποιο κομμάτι βάζετε τη δύσκολη στιγμή που δεν έχετε τι να παίξετε;
Παίζουμε μεγάλη γκάμα από μουσικές και δεν έχει τύχει ποτέ αυτό, αλλά έχουμε μια ατάκα που λέει «οι Strokes πληρώνουν».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Αθηναίος DJ;

Οι ΥSPWSY είναι ένα crew αρκετά κοντά σ' εμάς και μπορούμε και συνεργαζόμαστε πολύ άνετα μουσικά.

Καλός DJ είναι αυτός που...
...παίζει για τον κόσμο που δεν μένει στάσιμος μουσικά, αυτός που έχει ροή.

 

 

Στέλλα Καλησπεράτου

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Rock 'n' Roll. Παίζει στα: Komma Bar, Key bar, Argo.

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική;

Τις βραδιές που παίζω νομίζει πως εκτελώ χρέη πρωθιέρειας σε βακχικές τελετές.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

O Quentin.

Είναι επάγγελμα ή διασκέδαση το ντιτζεϊλίκι;
Για εμένα, προσωπικά, διασκέδαση.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;
23.

Ινώ Μέη

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Ροκ / Metal / Mixed Παίζει στα: Απεριτίφ, ΤΩΡΑ Κ44.

Ποιο κομμάτι βάζεις τη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις;
Φροντίζω να μην υπάρχουν τέτοιες στιγμές.

Ποιο τραγούδι σιχαίνεσαι, αλλά το βάζεις γιατί πρέπει;

Δεν υπάρχει πρέπει.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Ο Ηλίας Φραγκούλης, με τον οποίο παίζουμε back 2 back στα Metαλλα.

Καλός DJ είναι αυτός που...
διαθέτει μουσικές γνώσεις, άποψη, αντίληψη και τη δέουσα δεξιότητα ώστε να κάνει πετυχημένες αλλαγές και, φυσικά, να σέβεται τον εργοδότη και το κοινό του.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;
Λίγα.

Κωνσταντίνος Καλφακάκος

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Rock / Disco. Παίζει στα: Pixi, Cantina Social .

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;

Θα σου αναφέρω μία χαρακτηριστική περίπτωση: ενώ έπαιζα το «Mother Sky» των Can, ένας τύπος μού ζήτησε να σταματήσω να παίζω τέτοιου τύπου αηδίες για τουρίστες και να βάλω τίποτα σοβαρό ν' ακούσουμε.

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο; 

Το «Stand on the word» από Celestial Choir, με σκοπό όμως όχι να διώξω αλλά να αποχαιρετήσω τον κόσμο.

Καλός DJ είναι αυτός που...

αγαπάει τη μουσική και ανακαλύπτει νέα πράγματα από το παρελθόν και το παρόν της.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;

Πάντα μπίρες. Ο αριθμός τους εξαρτάται από το πόσες βιταμίνες του συμπλέγματος Β θέλω να πάρω!

Wrapped In Plastic

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Electro, electroclash, technoid. Παίζουν: παντού.

Oι μητέρες σας το ξέρουν ότι παίζετε το βράδυ μουσική;

Το ξέρουν και από την καλή και από την ανάποδη. Διαβάζουν και «Μixmag»...

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σας;

Αυτός που θα μας λούσει με μπίρα, θα βραχυκυκλώσει τα decks και θα βάλει φωτιά το μαγαζί. Fair enough...

Ποιο τραγούδι σιχαίνεστε, αλλά το βάζετε γιατί πρέπει;

Ίσως Prodigy και Benassi. Αλλά δεν τα σιχαινόμαστε. Απλώς τα έχουμε βαρεθεί τόσες φορές που τα έχουμε παίξει κι ακούσει.

Καλός DJ είναι αυτός που... 

αφού έχεις πάει στο πάρτι του, ξυπνάς την επομένη λες και σ' έχει πατήσει φορτηγό (από τον πολύ χορό πάντα...).

Spyreas Sid

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Rock Electro. Παίζει στο Use.  Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα; Αυτός που ζητάει επίμονα «κάτι να χορέψουμε». «Σαν τι;». «Ε, ξες τώρα εσύ».

Ποιο κομμάτι βάζεις τη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις;
Baz Luhrmann – «Εverybody's free».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Η Νίκη Καραγεώργου με διαφορά στήθους από τον Μίμη Καλαντζή.

Ποιο τραγούδι σιχαίνεσαι, αλλά το βάζεις γιατί πρέπει;
Κανένα. Δεν παίζω μαλακίες. Καλός DJ είναι αυτός που...  παίζει αυτά που πραγματικά γουστάρει αδιαφορώντας για το hype. Και τουλάχιστον ένα Doors ανά σετ.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;
Όσα προλάβω.

RsN

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Hip-hop, nu funk. Παίζει στο 42 .

Ποιο κομμάτι βάζεις τη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις;

Το «Sex Machine» του James Brown νομίζω ότι είναι το κομμάτι που κολλάει παντού και με τα πάντα, και πάντα γουστάρει ο κόσμος και χορεύει.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

O DJ Noiz είναι αυτός που όταν έπαιζε The Roots π.χ. ο κόσμος δεν ήξερε καν τι είναι το hip hop.

Καλός DJ είναι αυτός που... 

κάνει τον κόσμο να χορεύει και να περνάει καλά!

Nikolas Gale

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Ηλεκτρονικό. Παίζει: παντού και πάντα, όπου τον καλέσουν, Αθήνα και επαρχία.

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική; 

Δεν είναι λίγες οι φορές που έρχεται σε πάρτι μου και τα σπάει κιόλας...

Ποιο κομμάτι βάζεις τη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις; 

Dennis Ferrer – «Transitions». Δουλεύει στο 99% των περιπτώσεων...

Είναι επάγγελμα ή διασκέδαση το ντιτζεϊλίκι;

Είναι μία από αυτές τις πολύ ευχάριστες καταστάσεις που καταφέρνεις να βγάλεις χρήματα από κάτι που θεωρείς απόλυτη ψυχαγωγία...

Καλός DJ είναι αυτός που...

στο τέλος της βραδιάς αισθάνεται πλήρης μέσα του...

Niovi

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Mixed. Παίζει στα: Cantina Social, Komma Bar, Verve.

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική;

Nαι. Πατάει και «θα πάω» στα events του facebook.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Αθηναία, το έτερον μουσικό ήμισυ, η Evi Ebi.

Ποιο τραγούδι σιχαίνεσαι, αλλά το βάζεις γιατί πρέπει;

Κανένα! Τα κομμάτια ειναι τα παιδιά μου,ολα τα αγαπώ.

Ο DJ διασκεδάζει ή εκπαιδεύει το κοινό;

Εκπαιδεύει (και παιδεύει, ενίοτε).

Ποιο κομμάτι βάζεις στη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις; 

Oτιδήποτε από Lcd soundsystem - σχήμα πασπαρτού.

Χρήστος Μήλιος

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Mixed. Παίζει στα: ΤΩΡΑ Κ44, Απεριτίφ. 

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;
Αυτός που μπαίνει πρώτος σ' ένα μαγαζί και φεύγει πρώτος γιατί δεν είχε κόσμο.

Ποιο κομμάτι βάζεις στη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις; 

Δεν τα λένε αυτά. Επαγγελματικά μυστικά.

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο; 

Δεν διώχνεις τον κόσμο με ένα κομμάτι, τον προετοιμάζεις να σε καληνυχτίσει.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;
Υπάρχουν πολλοί, με τους περισσότερους έχω συνεργαστεί παραπάνω από μία φορά.

Ποιο τραγούδι σιχαίνεσαι, αλλά το βάζεις γιατί πρέπει;
Δεν σιχαίνομαι κανένα τραγούδι που παίζω. Υπάρχουν κάποια όμως που ώρες ώρες τα βαριέμαι.

Krunk

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Mixed. Παίζει σε αρκετά μπαρ εκτός του κέντρου. 

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική;

Την πρώτη χρονιά, ως ψάρακας (!), 9 στις 10 φορές έλεγα τα πιο ωραία ψέματα, ενώ τώρα πλέον πήγαμε στο άλλο άκρο και απλώς παίρνω την τσάντα μου και φεύγω!

Καλός DJ είναι αυτός που...
ανανεώνεται μουσικά και προσαρμόζεται σε κλάσματα δευτερολέπτου στο εκάστοτε κοινό.

Ο DJ διασκεδάζει ή εκπαιδεύει το κοινό;
Ο DJ πρέπει να προσπαθεί μέσα από το set του και τη γλώσσα του σώματος να περνάει θετικά και αισιόδοξα ρεύματα στο κοινό.

Zak

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: House, Nu Disco. Παίζει: πουθενά σταντάρ, αλλά όλο και κάπου.

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;

Αυτός που δεν χορεύει και δεν χαμογελάει.

Ποιο κομμάτι βάζεις τη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις;

Daft punk – «Οne more time».

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο;

Δεν θέλω ποτέ να τελειώσει το πάρτι!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Ο Eliot.

Ποιο τραγούδι σιχαίνεσαι, αλλά το βάζεις γιατί πρέπει;

Παίζω μόνο αγαπημένα tracks.

Ο DJ διασκεδάζει ή εκπαιδεύει το κοινό;

Βεβαίως και διασκεδάζει.

Palov

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Reggae, cumbia, hip-hop, world beats. Παίζει στα: Bios, Νηπιαγωγείο.

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική;

Είπες τίποτα για τη μάνα μου;

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;
Αυτός που είδε φως και μπήκε.

Ποιο κομμάτι βάζεις τη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις;

Το επόμενο.

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο;
Το τελευταίο.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου αθηναίος dj;

Ο δημοσιοσχετίστας.

Καλός DJ είναι αυτός που... 

πάει στην ώρα του.

Πόσα ποτά πίνεις στο set σου;

Εεε, ξέρεις μωρέ, το ένα φέρνει το άλλο.

Dynamons

Αθήνα: Η πόλη των 1.000 DJs Facebook Twitter

Ύφος: Acid/ House/Disco/Techno. Παίζει στα: Cantina Social, Six Dogs, Bios.

Η μάνα σου το ξέρει ότι παίζεις το βράδυ μουσική; 

Ναι αμέ, και μάλιστα πάντα με ρωτάει το επόμενο πρωί πόσα λεφτά μου δώσανε.

Ποιος είναι ο χειρότερος πελάτης για σένα;

Αυτός που με μπερδεύει με το μπάρμαν κι επιμένει να του ετοιμάσω ενα διπλό Jameson με ένα παγάκι.

Ποιο κομμάτι βάζεις τη δύσκολη στιγμή που δεν έχεις τι να παίξεις;

The Whispers – «And the beat goes on» (το θεωρώ το καλύτερο από τα γνωστά disco anthems)

Ποιο κομμάτι βάζεις για να διώξεις τον κόσμο;

Ορισμένα acid είναι ό,τι πρέπει γι' αυτόν το σκοπό

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Αθηναίος DJ;

Είναι πολλοί. Σίγουρα ο Somethink είναι ο αγαπημένος μου, από Θεσσαλονίκη όμως!

Διάφορα
28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

20 σχόλια
Αυτό που ξέρω καλά είναι ότι η πολύ 'ψαγμένη' μουσική από πολλούς δήθεν του είδους καταντάει κουραστική στα αυτιά μας.Και επιτέλους,σηκώστε το ρημάδι το κεφάλι να δείτε τις αντιδράσεις του κόσμου,μην είστε σαν τα άλογα που προχωρούν με παρωπίδες.
Η «τρέλα και κορδέλα» που συναντάμε εδώ και αρκετά χρόνια στην τηλεόραση, στις τέχνες και σε άλλους χώρους επικοινωνίας και έκφρασης χτύπησε και τους dj της αθηναικής alternativas (όρος που ποτέ κανείς δεν κατάλαβε τί πραγματικά σημαίνει). Styling βγαλμένο από «ψαγμένα» και μαζικής υποκουλτούρας περιοδικά έντυπα με ακραίες retro αναφορές, μιας και το απαιτεί το «must» της εποχής. Μουσικά mix που συμπεριλαμβάνουν στο ίδιο πρόγραμμα από κλαρίνα μέχρι psychedelic trance. Με όσο το δυνατόν πιο «εντυπωσιακούς» τίτλους events και με μαγαζιά να ακολουθούν στον ίδιο ρυθμό πιστεύοντας έτσι ότι συμπράτουν σε ένα νέο μέγαλο «όραμα», ενώ κατά βάθος προσπαθούν να επιβιώσουν από την οικονομική κρίση μη αντιλαμβανόμενοι την άλλη κρίση, αυτή των αξιών, με θύματα δυστυχώς το κοινό και την ίδια την μουσική.
Ύφος: Mixed.(το νέο "οτιναναι")Παίζει σε αρκετά μπαρ εκτός του κέντρου.(αλλά δεν λέει ποιά, μην το μάθει η πλέμπα)Καλός DJ είναι αυτός που... ανανεώνεται μουσικά και προσαρμόζεται σε κλάσματα δευτερολέπτου στο εκάστοτε κοινό.(μπαίνει το ΣΔΟΕ; λαϊκά! Το ΙΚΑ; Κότσιρα! Οι μπατσοι; τον εθνικό ύμνο!)Ο DJ πρέπει να προσπαθεί μέσα από το set του και τη γλώσσα του σώματος να περνάει θετικά και αισιόδοξα ρεύματα στο κοινό.(Joy Division και ακινησία; στην πυρά!)
Too old to Rock'n'Roll...Επειδή δεν γνωρίζω κανέναν από τους 39 (Γνωρίζω όμως το προφανές, οτι γουστάρουν adidas), μήπως γίνεται να βάλετε και τους υπόλοιπους 961, που επίσης τους γνωρίζει όπως και τους ανωτέρω τουλάχιστον η μαμά τους. Άμα δε βρείτε ακόμα έναν, θα τους βάλετε στο άρθρο "Η Χαλιμά: 1000+1 Dj's"
με ενδιαφερον περιμενα να διαβασω ενα σοβαρο σχολιο κ μολις το διαβασα αγαπητε μου φιλε....αγαπη για μουσικη,γνωση,αναζητηση,συλλογη...το πρωτο μου LP σε ηλικια 9 χρονων ηταν το HOTEL CALIFORNIA...απο τοτε κ μετα καταφερα να "μαζεψω"με αιμα κ νυχτοκαμματα 5000 βινυλια .ετσι εννοω εγω την αγαπη για τη μουσικη κ κατεπεκταση το djιλικι....χαιρεται!
Τα πάρα πολλά νυχτερινά μαγαζιά της πόλης, η αναγκαιότητα μουσικής επένδυσής τους, η υπερβολική τεχνολογία, η ανεργία (μας προέκυψε έντονα τα τελευταία χρόνια) και η ματαιοδοξία ορισμένων (αυτή … προϋπήρχε) είναι μερικά από τα κομμάτια του πάζλ που συνθέτουν την εικόνα του σύγχρονου dj: ενός master του διαδικτυακού μουσικού κόσμου που φέρει ανά χείρας έναν υπολογιστή με 8 εξωτερικούς δίσκους γεμάτους mp3 …διαμαντάκια, κοινοποιεί event σε forums, ‘’φέρνει’’ κόσμο (απαραίτητο) κινείται σαν στάρλετ τις μεταμεσονύκτιες ώρες στα απανταχού bars. Η εποχή που κάποιος κοψομεσιαζόταν (αλλά και αμειβόταν βέβαια) να κουβαλήσει αργάμισυ τα βινύλια του σε ένα μπαρ ( που ενδελεχώς είχε ξεχωρίσει από τη συλλογή του κλπ) για να τα μοιραστεί με τον κόσμο έχει περάσει ανεπιστρεπτεί και φαντάζει στην σύγχρονη Ελλάδα ως μουσειακό έκθεμα! Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν σε όλο αυτό το εγχείρημα της εποχής μας και στην αλλαγή της έννοιας του dj εμπεριέχονται έννοιες όπως αγάπη για μουσική, γνώση, αναζήτηση, συλλογή. Μια επικύρωση της πραγματικής απαξίωσης θα έλεγα ότι είναι και η ευτέλεια που συνοδεύει τις σημερινές αμοιβές στη χώρα μας. Κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει στο εξωτερικό όπου τα clubs είναι σαφώς μετρημένα και από όσο γνωρίζω αναγνωρίζεται το format της μουσικής. Όμως για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, εκεί όλοι οι επίδοξοι ‘’αστροναύτες’’ των laptop δεν ξέρω αν θα είχαν θέση διότι πολύ απλά η ηλεκτρονική εξασφάλιση ενός μουσικού χαλιού δεν νομίζω να εκτιμάται και σε τελική δεν χρειάζεται εξειδικευμένο άνθρωπο (dj) για να γίνει!
Όποιος δεν έχει ζήσει την εποχή του βινυλίου δεν είναι τζόκευ.... μάλιστα...Όποιος δεν έχει οδηγήσει άμαξα και οδηγεί αυτοκίνητο δεν θεωρείται οδηγός...Οι καλοί ξεχωρίζουν και έχουν δουλειά σε σταθερή βάση. Οι αρπακολατζίδες χάνονται γρήγορα
Εγώ πάλι θέλω να μάθω τι αμοιβή πέρνει ο μέσος dj την σήμερον ημέρα, γιατί το χω περιέργια καιρό τώρα. Χωρίς πλάκα. Συμφωνώ με τους παραπάνω, μια χαρά τα πάμε από μουσική επένδυση στη νυχτερινή Αθήνα.
Ξεχάσατε να βάλετε και όλους αυτούς που μοιράζονται 20 τραγούδια τη μέρα στο facebook, χωρίς να τους το έχει ζητήσει κανένας. όλοι λιγο πολύ έχουν το ψώνιο ή να γίνουν τραγουδιστές ή να παίζουν μουσική. Είμαστε καλλιτεχνική φυλή, τι να κάνουμε...
βρέ μωράκια μου εγώ σαν ακροατής για όσους λέτε για βινύλια και πικάπ και της παναγιάς τα μάτια τα πράσινα, τι να μου πεί ένας dj που παίζει μόνο με αγορασμένα βινύλια αμα δεν μου αρέσει η μουσική που παίζει.Δεν με νοιάζει το μέσο με νοιάζει να έχει feeling να έχει άποψη να μην είναι radio playlist ρε παιδί μου..Φιλάκια και τόπο στα νιάτα!
δεν ξερω πλεον μεσα στον μουσικο λαβυρινθο που ζουμε πως "καταντησε" το επαγγελμα 'dj'.εγω παιζω μουσικη 30 χρονια κ αυτα που βιωνω σημερα ειναι 'εξωγηινα'.ο καθε πικραμενος κουβαλαει ενα laptop κ γινεται τζοκευ.αμα ειναι ολοι αυτοι τζοκευ εγω ειμαι αστροναυτης.βεβαια θα μου πεις δεν υπαρχουν κ αξιολογες μουσικες παραγωγες σημερα σε σχεση με τις προηγουμενες δεκαετιες που εβγαιναν 20-30 επιτυχιες το μηνα κ στριμωχνομασταν στα δισκαδικα να προλαβουμε να παρουμε τα maxi singles.οποιος δεν εχει ζησει αυτα δεν ειναι τζοκευ κατα την ταπεινη μου αποψη.κ υπηρχαν -κ πολλοι συνεχιζουν ακομα-ιερα τερατα της κονσολας που δεν εχουν σχεση με τα σημερινα "κομπιουτερακια".τι να πρωτοθυμηθω?γιωργος ιωαννιδης,παλμερ,νικος δημητριου,DJ LEO,κλπ.αλλα ειναι "ψιλα" γραμματα αυτα....απλα ...some respect!!!
Περα απ’την πλακα παιδια στην Αθηνα παντοτε επαιζε καλη μουσικη στα μπαρ. Τα τελευταια ομως χρονια η ποσοτητα (επειδη εχουν ανοιξει απειρα καινουργια μερη) και η ποιοτητα (επειδη τα καινουργια μερη ψαχνουν μουσικα niche markets για πιο μονιμη πελατεια) εχουν ανεβει κατακορυφα.Στην Αθηνα ακους μακραν καλυτερη μουσκη οταν βγαινεις απο οπουδηποτε στην Ευρωπη(να τα αναγνωριζουμε τα καλα μας)
ακριβως!! ζω στο αμστερνταμ, που θα επρεπε να ειναι παραδεισος απο αυτην την αποψη, και εχουν πονεσει τα αυτια μου. δε λεω, υπαρχουν επιλογες (που απαιτουν λεφτα και ψαξιμο) αλλα ο κανονας λεει οτι τα 9 στα 10 μαγαζια εχουν α π α ρ α δ ε κ τ η μουσικη. παλι καλα που εχει δυνατες συναυλιες και set καθε λιγο και λιγακι