ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.11.2017 | 00:45

16 and pregnant...

Καλησπέρα...Είμαι 16 χρόνων και μόλις πριν μια βδομάδα ανακάλυψα οτι βρίσκομαι στον 2 μήνα της εγκυμοσύνης μου...Ναι ξέρω θα σας ακουστεί περίεργο άλλο τον πρώτο μήνα είδα αίμα και υπέθεσα πως ήταν η περίοδος μου όμως στον δεύτερο μήνα μετά από μεγάλη καθυστέρηση ανακάλυψα πως είμαι έγκυος στον δεύτερο μήνα.Το στομάχι μου έχει πρηστεί ελάχιστα αλλά επειδή είμαι πολύ αδυνατη και δεν τρώω σχετικά πολύ δεν το καταλαβα καθόλου.Φοβάμαι δεν ξέρω τι να κάνω Δεν έχω πει κάτι στους γονείς μου και φοβάμαι πολύ την αντίδραση τους Προσπαθώ να σκεφτώ πως θα αντιδρούσα εάν η κόρη μου ερχόταν στα 16 και μου έλεγε πως είναι έγκυος αλλά δεν είναι το ίδιο.Σε καμία περίπτωση δεν έχω σκεφτεί να το ρίξω όμως θέλω να περάσω στην στρατιωτική σχολή και η εγκυμοσύνη θα μου σταθεί εμπόδιο.Δεν ξέρω αν η γονείς μου είναι σε θέση να με βοηθήσουν σε όλο αυτό και δεν ξέρω καν πως να τους το πω
18
 
 
 
 
σχόλια
Σωστά ας εξαντλήσουμε όλη μας την ηθική σε ένα παιδί 16 χρόνων που ζητάει βοήθεια. Καταπληκτική η σπατάλη του χρόνου να γράψετε σχόλια... Συζητησε το με τους γονείς σου καλώς ή κακώς τώρα έγινε. Μιλήστε και με ένα γιατρό και μετα θα αποφασίσεις έχοντας όμως γνώση πρώτα τι μπορει να συμβεί σε κάθε περίπτωση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και οπως πραγματικα θες και μακρυά από μικρόψυχους ανθρώπους και κακόβουλα σχόλια. Δεν έχουν τίποτα να σου προσφέρουν.
Σοβαρά τώρα ??Μαζέψου. Και κλείσε τα πόδια σου Πηγή: www.lifo.grΔηλαδή άμα ήταν κόρη σου θα την κούρευες γουλί και θα την διαπόμπευες στην πλατεια του χωριού με πλακάτ είμαι π@υτανα ??Fucked up είναι ο κόσμος και γιατί δυστυχώς υπάρχουν άτομα που βγάζουν απίστευτη χολή και κόμπλεξ σε ένα άτομο που αυτή τη στιγμή περνάει κάτι πολύ δύσκολο .Ντρόπη σου ειλικρινά .
Καλησπέρα και από εμάς λοιπόν. Δε σε γνωρίζω, όμως πρέπει να σου πω ότι εντυπωσιάζομαι από τον τρόπο που γράφεις για 16 χρονών ο οποίος μου φαίνεται συγκροτημένος και συνειδητοποιημένος. Οπότε έχω τις επιφυλάξεις μου για το αν η εξομολόγηση είναι αληθινή. Όμως αν είναι αληθινή, έχω να σου πω ότι ο,τι και να αποφασίσεις, κάτι θα κερδίσεις και κάτι θα χάσεις. Το γνωρίζεις, το γνωρίζουμε όλοι. Βρίσκεσαι σε μια πολύ τρυφερή ηλικία, αυτό είναι αλήθεια. Όμως πριν αποφασίσεις για το ο,τιδήποτε, τα άτομα που πρέπει να μιλήσεις, είναι οι γονείς σου και ο πατέρας του παιδιού σου. Αρχικά για τους γονείς σου, να σου πω ότι ούτε εκείνους γνωρίζουμε , ούτε και τη σχέση που έχεις μαζί τους. Οι περισσότεροι γονείς όμως ξέρουν το παιδί τους. Εύχομαι να είναι λοιπόν από αυτούς. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τα πράγματα από την αρχή. Και να τους μιλήσεις συγκροτημένα όπως γράφεις εδώ. Να τους εκθέσεις τα όνειρα σου, τα θέλω σου. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Προσπάθησε όμως να μη το καθυστερήσεις λόγω φόβου. 'Οσον αφορά τον πατέρα του παιδιού σου, αν δεν έχεις μιλήσει, είναι πολύ σημαντικό να μιλήσεις και σε εκείνον, ακόμη και να πιστεύεις ότι δεν θα έχεις την στήριξη του. Γιατί είναι άδικο για σένα, για το παιδί σου, για εκείνον, ακόμη και για τους γονείς σου. Το βάρος δε θα πρέπει να βαρύνει μόνο την γυναίκα, κι εσύ στην προκειμένη περίπτωση δεν είσαι καν, είσαι ένα κορίτσι. 'Οπως και να χει, σου εύχομαι καλή τύχη, όλα να πάνε καλά και να γίνεις περισσότερο σοφή.
Τώρα θα πω κάτι, την άποψή μου γενικά και δεν με ενδιαφέρει πως θα φανεί. Παιδάκια 12, 13, 14, 15, 16 κάνουν σεξ και βγάζουν τα ματάκια τους από απλή περιέργεια και μόνο χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες. Αντί να κάτσουν να διαβάσουν, τρίβουν τα πιπέρια λες και δεν έχουν καιρό άπλετο μπροστά τους να ερωτευτούν και να κάνουν σεξ. Πολύ γρήγορα θέλουν να μεγαλώσουν αντί η κάθε ηλικία να έχει τα δικές της αξίες. Δεν ξέρω αν πρέπει ή όχι να το ρίξεις το παιδί γιατί είναι και αυτό μια ζωή που μεγαλώνει μέσα σου. Αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει να μιλήσεις στους γονείς σου και να πιάσουν και τον ανεύθυνο μικρικόγκο που σε άφησε έγκυο. Να πάρετε κοινή απόφαση και να ενημερωθούν και οι γονείς εκείνου γιατί όπως γνωστόν το παιδί δεν το φέρνει ο πελαργός και φέρετε και οι δυο ευθύνη.
Μιλα στους γονείς σου, είσαι ανήλικη, πατέρας δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα (αν και θα έπρεπε να τον ενημερώσεις και να ζητήσεις ευθύνες, δεν έμεινες μόνη σου έγκυος) οποτε δεν μπορείς να στηριχτείς παρά μόνο στους γονείς σου. Οσο για τα όνειρά σου για σπουδές εξαρτάται για την στήριξη που θα σου δώσουν οι γονείς σου. Αν μεγαλώσεις εσύ το παιδί δυστυχώς θα είναι δύσκολο να σπουδάσεις αυτό που θες. Πάντως μην απορρίπτεις την άμβλωση, το παιδί δεν είναι κούκλα θέλει φροντίδα και αφοσίωση μέχρι να ενηλικιωθεί κι εσύ είσαι μικρή και έχεις όνειρα για σπουδές που δύσκολο να υλοποιήσεις με ένα παιδί. Πέραν τούτου δεν θα μπορέσεις να ζεις οπως οι συνομιληκές σου, θα χάσεις μια χρονιά απ το σχολείο, θα δυσκολευτείς να κάνεις σχέσεις, να σπουδάσεις, να ταξιδέψεις και να έχεις τη ζωή μιας κοπέλας της ηλικία σου
Μην απορρίπτεις την ιδέα της άμβλωσης, δεν είναι κακό και δεν είναι αμαρτία. Είναι μια επιλογή για την οποία έχεις ακόμα 3-4 εβδομάδες. Με το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος, δε θα έχεις αυτή τη δυνατοτητα. Ένα παιδί είναι για πάντα, σκέψου το καλά. Στους γονείς σου πρέπει να μιλήσεις γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή. Δεν είναι κάτι που μπορείς να κρύψεις. Επιπλέον, πρέπει άμεσα να κλείσεις ραντεβού σε γυναικολόγο ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ομαλή κύηση και για να σε συμβουλέψει κατάλληλα για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, αν υπάρχει ενδεχόμενο να αναπτύξεις διαβήτη κύησης, αν χρειαστεί να πάρεις συμπληρώματα ή ό,τι άλλο. Όσο το αφήνεις, τόσο χειρότερα είναι και για σένα και για το μωρό. Είσαι τρομοκρατημένη, δε χρειάζεται όμως να φερθείς ανεύθυνα. Να μας ξαναγράψεις και να μας πεις τι έκανες τελικά και πώς το πήραν οι δικοί σου.
Ρε γελοία ανθρωπακια προσέξτε τι γράφετε και τι συμβουλευετε αν δεν έχετε ιδέα. Άκου εκεί η αμβλωση δεν είναι κάτι κακό. Ουτε ξέρετε τι συνέπειες μπορεί να έχει.
Tzi Tzi γιατί είναι κακό η άμβλωση. Το σώμα είναι δικό της και μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να κάνει παιδί ή οχι. Κι οχι μόνο σε αυτή την τρυφερή ηλικία αλλά σε κάθε ηλικία.
Για τέτοια ιδιαίτερα θέματα ας προσέχουμε τί γράφουμε. Ναι, δε θα σε τιμωρήσει ο Θεούλης. Ούτε σκοτώνεις κανένα γελαστό στρουμπουλό μωράκι. Όμως κυριολεκτικά σκοτώνεις (βασικά σε αυτές τις βδομάδες πλέον εξολοθρεύεις κομματιάζοντάς το) ένα πλασματάκι με καρδιά που χτυπάει που εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Δηλαδή σταματάς με δική σου απόφαση την καρδιά ενός εντελώς ανυπεράσπιστου ανθρώπινου πλάσματος που μόνο εσένα έχει να το υπερασπιστεί. Δεν θα το αναλύσω παραπάνω. Αυτά είναι χιλιοειπωμένα.Και εννοείται η κοπέλα να κάνει ό,τι θέλει ανάλογα και με τις συνθήκες. Ό,τι κι αν κάνει δικαιολογημένο είναι, είναι μόνο 16 χρονών παιδάκι. Αλλά να μην παραποιούμε την αλήθεια. Εύχομαι οι κοπέλες που είναι έτσι κουλ και κυνικές με το θέμα, όταν θα μεγαλώσουν και αυτές ένα μωράκι στη κοιλίτσα τους, να καταλάβουν κάποια πράγματα.
Ανανά δεν είμαι ούτε κυνικη ούτε κουλ και θεωρώ οτι καμία γυναίκα δεν κάνει άμβλωση με ελαφρά την καρδια. Είναι μια δύσκολη απόφαση αλλά είναι επίσης δύσκολο να μεγαλώσεις ένα παιδί οταν δεν έχεις τα μέσα να το μεγαλώσεις σωστά, μόνο η αγάπη δεν φτάνει. Η έκτρωση γίνεται στα πρώτα στάδια της ζωής του εμβρύου οταν δεν έχει σχηματιστεί εντελώς κι αυτό για να μην σκοτωθεί ένα ανθρώπινο πλάσμα. Το να δραματοποιούμε την άμβλωση και να δίνουμε συναισθηματικά επιχειρήματα μονο και μόνο για να γεννηθεί ένα "ανεπιθύμητο" παιδί που μπορεί να καταλήξει σε ένα ορφανοτροφείο ή να ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας ή να κακοποιείται δεν θεωρώ οτι βοηθά. Ας μην ξεχνάμε τα προβλήματα που δημιουργεί η απαγόρευση της άμβλωσης σε γυναίκες και κορίτσια που έχουν πέσει θύματα βιασμού.Ισως να ακούγομαι κυνική όμως δεν θεωρώ σωστό να στιγματίζουμε τις γυναίκες που από ανάκγη ή επιλογή κάνουν έκτρωση
Δεν με καταλαβαίνεις. Δεν δραματοποιώ τίποτα. Και γω μπορεί να έκανα αν δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες. Απλά όταν κάνουμε κάτι, να ξέρουμε τί κάνουμε και να μην ωραιοποιούμε / απλοποιούμε καταστάσεις. Κάνω άμβλωση επειδή δεν είμαι σε θέση να μεγαλώσω ένα παιδί. Δεκτό, γενναίο και σεβαστό. Αλλά σκοτώνουμε ένα πλάσμα. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.